Folyamatosan kísérletezhet velünk a Facebook

MNO

Folyamatosan kísérletezhet velünk a Facebook

A nagy közösségi oldalak valószínűleg folyamatosan kísérleteznek felhasználóikkal – mondta a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában Lévai Richárd közösségimarketing-szakértő. A szakember szerint ezek többsége az ügyfelek igényeinek felmérésére irányul.

A Facebook azonban egy nemrég nyilvánosságra hozott kísérletében több hibát is vétett. Az oldal szerkesztői ugyanis azt vizsgálták, hogyan tudnak hatni felhasználóik érzelmeire. Tesztjük pedig sikeres volt. Lévai Richárd szerint a Facebook akár arra is alkalmas lehet, hogy politikailag is befolyásolja egy ország közösségét. A riporter Simon-Palov Judit.

Vizsgálatot indít az ICO brit adatvédelmi hivatal annak kiderítésére, hogy a Facebook megsértette-e az adatvédelmi törvényeket, amikor 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot egy vitatott pszichológiai kísérlet keretében, amelynek majdnem 700 ezer felhasználó volt tudtán kívül a részese.

Forrás: MNO

3 hozzászólás “Folyamatosan kísérletezhet velünk a Facebook” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Második szakaszába lépett a kötelezettségszegési eljárás, az Európai Bizottság felszólította hazánkat: tartsa be a mobilfizetéssel kapcsolatban az uniós jogszabályokat. Ha lesz következő kör, ott már bíróság előtt állunk.
    Mi van? Most a fiuk nem Moszkvába járnak a térdeplőre. Csöbörből, -vödörbe estünk?
    ))) 😀 (((

  2. bonifác szerint:

    Már régen manipulálnak bennünket: lassan hasonlítani fogunk a tyúkokhoz, hogy kukorica-csörgésre rohanunk a gazdi nénihez. Már régen gyűjtik az adatokat rólunk: mit eszünk,
    mit iszunk, stb…Génmanipulált étellel etetnek, ízfokozókkal mérgeznek, RTL- média-szeméttel hülyítenek.A mobillal és az internettel bekerítenek. Jön az elhülyített zombi
    akit annak idején még embernek hívtak. Ezen lehet majd humorogni, de az eredmény
    ugyanaz marad.

Itt lehet hozzászólni !