Versenyhajókat kaptak a csepeli evezősök

Csepel.hu

Versenyhajókat kaptak a csepeli evezősök

Két komoly hajóval gazdagodott a Csepel Evezős Klub SE. A segítséget ezúttal hazánkban dolgozó kínai üzletemberek nyújtották.

A hétfői ünnepélyes átadáson Borbély Lénárd alpolgármester is jelen volt.

Az egyik sikersportágunk, a kajak-kenu árnyékában eléggé háttérbe szorul még mindig hazánkban az evezés. Ennek politikai okai is vannak, voltak, a diktatúrában elitsportnak kiáltották ki az evezést. A hatalom a golffal, a lovaglással és a tenisszel együtt ezt a sportágat is üldözte, mondván, az urak sportja. A népi demokráciában nincs helye ilyennek, csak a munkások sportjának. Szerencsére ma már nem azok az idők járnak, de az evezés óriási hátrányból indult a rendszerváltás után, és még mindig nem érte el azt a szintet, ahol a második világháború előtt állt.

Hazánk legeredményesebb evezős egyesülete, a Csepel Evezős Klub SE sincs mesés anyagi helyzetben, de már valamelyest jobban áll, mint a korábbi években. A legutóbbi adománynak köszönhetően két új versenyhajóval gazdagodott az egyesület. Hazánkban élő kínai üzletemberek támogatják így a klubot. Az amerikai márkájú, ám kínai gyártású hajók csúcsminőségűek, az egyik kétszemélyes, a másik egyszemélyes, s az áruk összesen négymillió forint.

A Gubacsi Híd lábánál található sporttelepen tartott június 23-ai ünnepélyes átadáson Borbély Lénárd alpolgármester is részt vett, és a kerület nevében köszönetet mondott a támogatóknak. A klub elnöke, Horváth László elárulta, a klub, amelynek kétszáz igazolt, köztük százhúsz utánpótláskorú sportolója van, hamarosan új mezeket is kap a kínaiaktól.

„Tavaly is mi voltunk az ország legeredményesebb evezős klubja, és az idén is erre számítunk – mondta Horváth László. – Mi magunk nem tudtuk volna megvenni ezeket a gyönyörű, méregdrága hajókat, ezért köszönet a kínai üzletembereknek. A közelmúltban szépült a központunk, és remélem, még az idén rendeződik a telep helyzete, és visszakerül a használata a klubhoz.”

Evezésben nem vagyunk annyira erősek, mint kajak-kenuban, de egy-két magyar indulónak van sansza kijutni a 2016-os riói olimpiára, és talán ezek a hajók is segíthetnek ennek elérésében.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !