Sokat kér az MSZP

MNO

Sokat kér az MSZP

Az MSZP a hivatalban lévő három fővárosi polgármesterét automatikusan újraindítaná, és csak a többi kerületet osztaná fel arányosan a többiekkel. Gyurcsány Ferenc közben jelezte: pártja támogatja ősszel Szegeden Botka László szocialista polgármestert.

Élénk egyeztetések zajlanak a baloldali pártok között az őszi önkormányzati választásokon induló jelöltekről, a tét Budapesten a legnagyobb. Habár a fővárosban a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt–PM is megelőzte az MSZP-t az európai parlamenti választásokon, információink szerint a szocialisták nem az eredmények arányában osztanák fel a kerületeket az önkormányzati voksolásokra készülve. Úgy tudjuk, a szocialista párt kerületi tárgyalói azt tekintik kiindulópontnak, hogy a jelenleg is regnáló három MSZP-s polgármester – Angyalföldön Tóth József, Kispesten Gajda Péter és Pesterzsébeten Szabados Ákos – mindenképpen megméreti magát.

E három kerület mellett a szocialisták további városrészekre is igényt tartanak. Az egyik Újbuda, ahol a korábban a vádlottak padján ülő Molnár Gyula indulna, ő bízhat a többi ellenzéki párt támogatásában is. Emellett Újpesten az MSZP-s Trippon Norbert szállna ringbe, információink szerint a megállapodás már itt is közel van. Ám a szocialisták mindezeken felül még azért is harcolnak, hogy a Ferencvárosban Pál Tibor, Pestszentlőrincen pedig Szaniszló Sándor lehessen a polgármesterjelölt. Információink szerint azonban utóbbi két esetben egyelőre a DK és az Együtt–PM ellenállásába ütköztek.

Forrásaink szerint az Együtt–PM esélyes arra, hogy Óbuda polgármesterjelöltjét adja, ahogyan az erzsébetvárosi és a terézvárosi induló is Bajnai Gordon pártszövetségéből kerülhet ki. A helyzetet ugyanakkor nehezíti, hogy a nem jogerősen már első és másodfokon is elítélt Hunvald György is bejelentkezett a VII., míg a kerékbilincselési ügy miatt jogerősen is elítélt Hatvani Csaba a VI. kerületben. Informátoraink azonban nem valószínűsítik, hogy a két szocialista politikus megkapná a kellő támogatást az induláshoz. A DK elsősorban Csepelen, Kőbányán és a XV. kerületben igyekszik kiharcolni a saját jelöltjének a lehetőséget, úgy tudjuk, hogy egyelőre sikerrel.

Vannak azonban olyan kerületek is, ahol egyelőre senki sem enged. Így például komoly harc zajlik az indulás lehetőségéért a főváros V. kerületében: az MSZP Steiner Pált, az Együtt–PM Juhász Pétert, míg a DK Kerék-Bárczy Szabolcsot indítaná a polgármesteri posztért.

Számos olyan kerület van azonban, ahol a három ellenzéki párt vélhetően egymás ellen indul el, így gyakorlatilag veszni hagyják a jobboldalinak tartott városrészeket. Ennek oka egyébként, hogy így mindhárom pártnak önállóan is meglehet a 12 indulója, vagyis a nemrég módosított önkormányzati törvény szerint lehetőségük nyílik kompenzációs listát állítani.

Eközben az MSZP-nél a budapesti elnöki posztért is megy a harc. A legnagyobb esélyes Kunhalmi Ágnes, aki bírja a fővárosi frakcióvezető, Horváth Csaba, a budapesti elnöki posztról nemrég lemondott Molnár Zsolt és a volt pártelnök, Hiller István támogatását is. A napokban kiderült, hogy versenybe száll Tüttő Kata – a párt közgyűlési frakcióvezető-helyettese –, ráadásul már be is álltak mögé a pártban komoly támogatottsággal bíró belvárosi és angyalföldi szervezetek is.

Forrás: MNO

11 hozzászólás “Sokat kér az MSZP” bejegyzésre

  1. Varga Gábor vilmos szerint:

    Úgy tűnik, nem tanult a baloldalnak nevezett Összefogás, az elmúlt négy év hozadékából. A belvárosi kerületek(V.-VI.-VII. kerületek) általuk támogatott jelöltjei kevés eséllyel indulhatnak. A VII. kerületben HUNVALD jelölése enyhén szólva is necces, HATVANI Csaba úgyszintén nem jelenthet veszélyt a FIDESZ, BORBÉLY Lénárd ellenében. A FIDESZ itteni jelöltje egy csendes, de szakmailag jól képzett és elkötelezett személy, aki felnőtt új politikai szerep vállalásához. Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége nem teszi őt alkalmassá bizonyos személyek hitelesítésére. Nem vagyunk biztosak abban hogy az ő ajánlása, az esélyeket növelheti!

  2. Varga Gábor vilmos szerint:

    Úgy tűnik, nem tanult a baloldalnak nevezett Összefogás, az elmúlt négy év hozadékából. A belvárosi kerületek(V.-VI.-VII. kerületek) általuk támogatott jelöltjei kevés eséllyel indulhatnak. A VII. kerületben HUNVALD jelölése enyhén szólva is necces, HATVANI Csaba úgyszintén nem jelenthet veszélyt a Fideszes HASSAY Zsófia ellenében.A Csepeli összefogás lehetséges jelöltje is felkötheti a gatya szárát FIDESZES, BORBÉLY Lénárd ellenében. A FIDESZ itteni jelöltje egy csendes, de szakmailag jól képzett és elkötelezett személy, aki felnőtt új politikai szerep vállalásához. Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége nem teszi őt alkalmassá bizonyos személyek hitelesítésére. Nem vagyunk biztosak abban hogy az ő ajánlása, az esélyeket növelheti!

  3. Bugi szerint:

    Sokat kér az MSZP és még többet visz és pusztít ha újra hatalomra kerül.

  4. felix szerint:

    Bugi.
    A fideszhez képest az MSZP csak épített.

  5. mandaf szerint:

    felix
    Te a cseh 2-t nézed?
    Szerintem te nem ebben az országban élsz!
    Az esti gyógyszered ne feledd beszedni, csak ügyesen, pirula a nyelvre vízzel leküldeni.

  6. felix szerint:

    Mandaf!
    Nem kell ahhoz TV.-t nézni, csak emlékezni. Egy kerület nem az ország, de Csepelen sem sok olyat épített a fidesz, amihez ne az MSZP nyerte volna a pénzt.

  7. nagyapó szerint:

    Nagy szerencse, hogy amihez a szocik elnyerték a pénzt, nem tudták ellopni, így a Fidesz megvalósította azokat!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Bobek szerint:

    Érdekes hol a beszámoló Borbély Lénárd csepeli őslakos jelöléséről?
    Vagy ez nem téma a csalódott önjelölteknél?

  9. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2014. június 20., péntek – 18:24

    “Bugi.
    A fideszhez képest az MSZP csak épített.”

    Például alagutakat. 🙂 Aztán később jó drágán megépítették a hegyet is a zalagut fölé… 😀

    De “legalább” lassabban lehet rajta menni… höhöhö. 😀

    http://iksz.beszolunk.hu/wp-content/gallery/m6/m6_03.jpg

    “Kössz” MSZP!
    Béke poraidra SZDSZ!

  10. grün szerint:

    Varga Gábor vilmos!
    Mint a kőműves?!
    Képzeld a fejemre esett egy tégla!
    És, lett valami bajod?!
    Nem, de képzeld a fejemre esett egy tégla! 😛 😀

  11. Zoltán szerint:

    Amennyiben Csepelen Szenteczky vagy Horváth indul “közös” jelöltként, Borbély Lénárd hátradőlhet és rendelhet egy újabb kávét!

    Mindketten tevékeny szerepet játszottam az Orosz-Tóth érában, nem moshatják le magukról az abban játszott szerepüket. Mindketten arra vártak, játszottak, hogy az akkori vezetés kiöregedjen és a helyükre álljanak.

    Semmit sem tettek azért, hogy a Takács-gyilkosság ne következhessen be, hogy Demét időben eltávolítsák nem csak az MSZP-ből, de még a közeléből is. Helyette parkoló pályára tették az iskolába. Az eredményt ma már jól ismerjük!

Itt lehet hozzászólni !