Évzáró a Kék iskolában

Csepel.hu

Évzáró a Kék iskolában

Június 19-én a Kék Általános Iskolában is hivatalosan lezárták a 2013/2014-es tanévet.

Az évzáró ünnepségen Morovik Attila alpolgármester mondott beszédet és adott át ajándékot – strandbérletet – a 8 éven át kitűnő tanulóknak kiváló teljesítményük elismeréseként.

A beszédet az alábbiakban olvashatják:

Tisztelt tankerületi igazgató úr, igazgató asszony, kollegák, szülők, kedves gyerekek!

Engedjék meg, hogy Németh Szilárd polgármester úr üdvözletét tolmácsoljam, hivatalos elfoglaltsága miatt sajnos nem tud közöttünk lenni. Köszönöm a meghívást, örömmel jöttem Önök közé.

A mai nap az ünnep és a számvetés napja. Ünnep abban az értelemben, hogy lezárult egy újabb tanítási év. Hamarosan a gyerekek osztálytermében jön a számvetés. Ki mit és mennyit tett a sikerért, vagyis a jó bizonyítványért.

Kedves gyerekek! Hiszem, hogy nagyon sokan úgy mentek majd ma haza, hogy azt fogjátok gondolni és mondani, érdemes volt egész évben tanulni. Mert bizony érdemes.

Tisztelt ünneplők!

Engedjék meg, hogy egy rövid számvetést készítsek én is az iskola elmúlt négy évéről. Teszem ezt, mint egykori oktatásért felelős alpolgármester, tanár illetve a lakótelep megválasztott önkormányzati képviselője.

2010 őszén, aki belépett az iskolába egy 9 tanulócsoporttal működő intézményt talált. Majd 2011 júniusában Flautner igazgató úr nyugdíjba vonulása után, egy fél évig bizonytalan volt a helyzet, hiszen nem volt sikeres az igazgatói hely pályáztatása.

2012. február 1-jén az intézmény vezetése megnyugtatóan megoldódott. Mára már egy 12 tanulócsoportos intézményként működik az iskola, beiskolázási gondok nélkül. Ez dicséri az iskola vezetését, minden pedagógusát és dolgozóját.

Egy újra magára találó iskolának azonban meg kellett küzdenie az országos változásokkal is. Nem volt egyszerű, de nem volt más választás sem.

2013. január 1-jén az állam fenntartójává, az önkormányzat működtetőjévé vált az iskolának. A kezdeti nehézségek ellenére nyugodtan mondhatom, mára már egy jól működő intézménnyé vált. Nyilván van még min javítani.

A 2013. szeptember 1-jén bevezetett pedagógus életpályamodell jelentős béremeléssel járt – átlagosan 30% – sőt 2011. január 1-jétől a minimálbér emelkedése miatt, újabb pár százalékkal többet vihettek haza a pedagógusok.

És mit tett ehhez a csepeli Önkormányzat?

2010 októberétől 54 millió forint értékben végeztünk felújításokat az iskolában.

2014 május végén 2,4 millió forint értékben a kerületben elsőként itt indult a vékony kliens pilot számítástechnikai fejlesztés.

Az Erzsébet program keretében szervezett „Mesés nyár vár ránk” című egy hetes balatoni nyaralásra pályázott önkormányzatunk. Ennek következtében 150 csepeli gyermek teljesen ingyen üdülhet. Mivel az Önkormányzat átvállalta a gyermekek önrészét illetve fizeti az oda-vissza utaztatást. Örömmel jelenthetem, hogy közöttünk van, az a 10 Kék Iskolás diák, akik részt vehetnek ezen a nyaraláson.

Az idei évet Önkormányzatunk a „Csepeli gyermekek évének” nevezte el. Ennek keretében az alsós tanulókat külön busszal szállítjuk a Posztógyári uszodába.

A tőlünk pár lépésre levő óvodába és bölcsődébe és egyáltalán Csepel összes óvodájába és bölcsődéjébe nem kell tisztasági csomagot vinni a szülőknek, mert ennek költségét az Önkormányzat fedezi.

A régi helyszínen, a Hollandi úton idén is szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik ott szeretnék, vagy más megoldás híján ott kénytelenek a nyarat tölteni. Az idei programok a foci VB bűvöletében szerveződnek, de uszoda, kalandpark és egyéb meglepetések is várhatóak.

Végezetül jó szívvel ajánlom az egész évben nyitva tartó, Budapest legolcsóbb strandját. Az Önkormányzat által üzemeltetett létesítmény nyári kedvezményére hívnám fel figyelmüket, mely szerint a diákok minden nyári hónap utolsó péntekén, a nyugdíjasok minden nyári hónap utolsó hétfőjén ingyen léphetnek be a strandra. Bővebb információk a Csepel.hu oldalon, vagy a Csepeli Hírmondóban találhatók.

Tisztelt ünneplők!

Kívánok mindenkinek, gyermeknek, felnőttnek egyaránt, balesetmentes jó pihenést a nyárra és találkozunk szeptember 1-jén.

Köszönöm, hogy meghallgattak!

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Évzáró a Kék iskolában” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    “Az évzáró ünnepségen Morovik Attila alpolgármester mondott beszédet és adott át ajándékot – strandbérletet – a 8 éven át kitűnő tanulóknak kiváló teljesítményük elismeréseként.”

    A “bérlet” 2 alkalomra szól. Ezt adta az önkormányzat. Az iskola viszont fejenként 10 000Ft-ot adott.

  2. nagyapó szerint:

    belekotkot! Nem keveri az ingyenes látogatást a bérlettel? A diákok, nyugdíjasok 2 alkalommal mehetnek ingyen, a diákbérlet pedig 10 alkalomra szól, ára 10 000 Ft

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. ebihal szerint:

    Ilyen dumát nyomott a gyerekeknek? NORMÁLIS?

  4. elhallgattatni szerint:

    Ingyenes látogatás?
    Személyes adatokat milyen cég, milyen joggal kezel, vagy akár feljegyez?!

  5. belekotkot szerint:

    kedves nagyapó !

    Nem keverem.

Itt lehet hozzászólni !