Folyamatosan hűtik a lakótelepeket és a közutakat

Hirado.hu

Folyamatosan hűtik a lakótelepeket és a közutakat

Tarlós István főpolgármester utasítására a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) közszolgáltató cégei igyekeznek enyhíteni a fővárosiak hőségérzetén – tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói folyamatosan, kétszer tizenkét órás műszakban hűtik a lakótelepeket, a budapesti közúthálózatot – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a nappali műszakban a társaság mosó munkagépei a lakótelepeket, a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot, így munkavégzésükkel nem akadályozzák a forgalmat, a közösségi közlekedést. Az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot, csökkentve a hőérzetet, illetve lekötve a port és a polleneket. A locsolás egy időre 6-8 fokkal hűti le a burkolatot, amely ilyen időben 50-60 Celsius-fokra is felhevülhet.

Közölték, a FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű. Ha a hőség miatt szükségessé válik, a társaság munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a fővárosi szökőkutakban tilos fürdeni.

Azt kérik az emberektől, hogy még ezekben a forró napokban se hűsöljenek a budapesti szökőkutakban. A közlemény kitért arra is, hogy a hosszú hétvégén a budapesti strandokon mintegy hetvenezer látogató fordult meg. Budapesten a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, azaz a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 Celsius-fokot.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !