Tánc a páholyban- csepeli fesztiválhangulat a Nemzeti Színházban

Csepel.hu

Tánc a páholyban- csepeli fesztiválhangulat a Nemzeti Színházban

Hatalmas sikerű koncerten mutatta be második hanghordozóját a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar és az Egressy Béni Református Középiskolai Fúvószenekar. 

A hazai és nemzetközi sikerek után a Nemzeti Színház közönségét is meghódították a csepeli fúvósok.

A csaknem zsúfolásig telt teátrumban Bényi Ildikó, az MTVA műsorvezetője köszöntötte a megjelentek, köztük Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, Csepel polgármesterét, Borbély Lénárd és Morovik Attila alpolgármestereket. Jelen volt a rendezvényen Auth Henrik, Wittner Mária, Csepel Díszpolgára, Mondvai György zeneszerző, Kontur Pál, Fráter Olivér történész, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese is.

Németh Szilárd köszöntőjében méltatta az országszerte népszerű zenekart és megköszönte, hogy Csepelt mindenhol, minden alkalommal méltó módon képviselik a zenekar tagjai. Az impozáns látványt nyújtó színházteremben aztán a zene vette át a főszerepet, a Zenei kalandozások című cd összes száma elhangzott, köztük olyan világslágerek, mint a My Way, a Sexbomb, a New York, New York, a Rómeó és Júlia, de a Vivát Benyovszky! című nagysikerű tv-sorozat zenéje és a Zene nélkül mit érek én? című Máté Péter sláger is nagy sikert aratott.

A vendégművészek Szolnoki Péter, Gyenes Béla, Gazdag Ferenc és Horváth Kornél a legtermészetesebb módon váltak részévé a zenekarnak, és előadásukkal külön színt vittek az egyébként is zenei fordulatokban bővelkedő produkciókba. Nagy tetszést váltott ki Péntek János és Orthné Gábor Ildikó filmzenei egyvelege, amely alatt a vetítővásznon Alain Delon, Jean Paul Belmondo és más hírességek filmjeinek bejátszásait láthatta a nagyérdemű.
A hangulat annyira emelkedetté vált, hogy a páholyban helyet foglalók közül az egyik pár táncra is perdült, ami jól tükrözte a Péntek János vezényelte zenekar előadásmódját. A közönség soraiban helyet foglalók nem fukarkodtak a tetszésnyilvánítással, többen is vörösre tapsolták tenyerüket, amit a zenekar több ráadás-számmal is viszonzott, köztük a már jól ismert lengyel „brigádos” indulóval.

A Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar és az Egressy Béni Református Középiskola Fúvószenekara újfent bizonyította, hogy rászolgált a csepeli önkormányzat, a többi támogató és nem utolsósorban a közönség bizalmára, hiszen a Nemzeti Színházban is maradandót alkotott június 1-jén.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Tánc a páholyban- csepeli fesztiválhangulat a Nemzeti Színházban” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Szerencsénkre büszkék lehetünk rájuk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !