Baracsi Imre Birkózó Emlékverseny 2014 – Idén 11 csapat mérkőzött meg egymással

Csepel.hu

Baracsi Imre Birkózó Emlékverseny 2014 - Idén 11 csapat mérkőzött meg egymással

A tavaly életre hívott Baracsi Imre birkózó Emlékversenynek második alkalommal adott otthont kerületünk. A csepeli címvédés ezúttal sajnos nem sikerült, 2014-ben az Erzsébeti SMTK csapata bizonyult a legjobbnak. A Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában június 1-jén 11 csapat veselkedett neki, hogy megszerezze a legjobbaknak járó impozáns méretű és szemre is tetszetős díjakat.

A versenyen, ami egyben centrum csapatbajnokság is volt a Csepeli BC a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola-Pénzügyőr, a Szigetszentmiklós és a Kertváros csapatával indított közös csapatot Csepel néven. A házigazdán kívül a Dunaferr, az Orosháza, az ESMTK, a Dorog, a Cegléd, az Érd, a Tatabánya, az Abaújszántó, a Püspökladány és a Kecskemét utánpótlás korú birkózói léptek szőnyegre.

Az ünnepélyes megnyitón Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, a Csepeli Birkózó Club frissen megválasztott elnöke mondott beszédet Baracsi Imre életútját is méltatva, akihez csatlakozott Dr. Kléber István is, aki ezúttal műsorvezetői képességeit is megcsillogtathatta.

A polgármester külön mondott köszönetet a Csepeli BC tiszteletbeli elnökének, Tóth Endrének és az ugyancsak erre a névre hallgató ÁMK intézményvezetőnek Tóth Endrének illetve munkatársaiknak, akik megfeszített munkával hozták tető alá a színvonalas rendezvényt.
A Baracsi családot idén is az egykori kiváló tréner özvegye, lánya Judit és unokája Richárd képviselte, akiket külön köszöntött a klubelnök. A Nagy Imre ÁMK  külön erre az alkalomra készített pólókkal kedveskedett Németh Szilárdnak és Borbély Lénárd alpolgármesternek, amit Tóth Endre intézményvezető adott át.

Elfogadta a meghívást több neves, egykori birkózó személyiség, többek között Kovács István szabadfogású világbajnok, Csepel díszpolgára, Ritter Árpád és Bánkuti Zsolt Európa-bajnokok, Kruj Iván a hazai bírók doyenje, Tóth Gábor, aki edzőként is tevékenykedett a nap folyamán, Rusznyák József, Toma Mihály, és Virág Lajos is akik kézjegyükkel láttak el egy gálapólót, amit később jótékony célra árvereznek majd el egy új kezdeményezés első állomásaként.

A bírók Tomin János nemzetközi bíró vezetésével ültek asztalhoz.
A több diákolimpiai és magyar bajnokot is felvonultató mezőnyben helyenként parázs küzdelmek alakultak ki, és volt olyan csapatmeccs ahol csupán egyetlen pont döntött a győztes fél javára. A csepeliek a Dunaferr, a Püspökladány, majd az Orosháza két vállra fektetésével menetelt a döntőig, ahol a szomszédvár ESMTK legjobbjaival néztek farkasszemet. A minőségi körülményekkel rendelkező erzsébetiek nem bízták a véletlenre és végig vezetve végül megnyerték a tornát.

A II. Baracsi Imre Emlékversenyre kilátogató szép számú közönség ismét remek tornának lehetett részese, ami kiválóan szolgálta a birkózósport további népszerűsítését.

A II. Baracsi Imre Emlékverseny végeredménye:
I.:ESMTK
II.: CSEPEL BC
III.: OROSHÁZA

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !