Díjmentesek lesznek a mozgássérültek klubnapjai

Csepel.hu

Díjmentesek lesznek a mozgássérültek klubnapjai

Első klubnapját tartotta a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete (CsMÖE) a Családsegítő Közösségi Házban. Mostantól az önkormányzat díjmentesen bocsátja a helyiséget az egyesület rendelkezésére, ahol havonta klubdélutánokat szervezhetnek – tájékoztatta oldalunkat Szuhai Erika önkormányzati képviselő, fogyatékosügyi tanácsnok.

Elmondta, hogy a pozitív változást az önkormányzathoz benyújtott folyamatos levélváltások és a szervezet rendezvényeire való látogatás előzte meg. A jelenlegi egyesületvezetők, Szabóné Szőke Hajnalka elnök és Rizmayer Antalné elnökhelyettes korábban jelezték az önkormányzat képviselőjének azt a fennálló problémát, miszerint az előző helyükön, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban havonta fizettek a klubnapokért. A fogyatékosügyi tanácsnok közbenjárására az anyagi gond megoldódott, mert a városvezetők döntése szerint a CsMÖE a jövőben díjmentesen használhatja a közösségi házat.

Az első klubnapon Borbély Lénárd alpolgármester bejelentette, hogy a kerület vezetése biztosítja számukra a Humán Szolgáltatások Igazgatósága szállító buszának folyamatos használatbavételét, valamint anyagilag támogatja évenkénti kirándulásukat.

Az eseményen a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola kórusa népdal összeállítással kedveskedett a résztvevőknek, Hertman László harmonikázott, valamint a Csepeli Népdal és Nótakör Kulturális Hagyományőrző Egyesület nótákat énekelt.

A résztvevők Balogh Ernő önkormányzati képviselővel, hárosi biztossal a kerületet érintő ügyes-bajos dolgaikat oszthatták meg.

Az önkormányzat képviselői vendéglátással és tortával lepték meg a klubnapozókat.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !