Előzetes eredmény: elsöprő Fidesz–KDNP-győzelem

Mno

EP_mandatumok_szavazataranyok_2_2

Itt a nagy meglepetés. Az MSZP Mohácsa lehet ez a választás – nem elsősorban a harmadik hely miatt, hanem azért, mert ennyire megközelítették Gyurcsányék és Bajnaiék (Török Gábor)

A Magyar Nemzet információi szerint az előzetes eredmények alapján a Fidesz–KDNP a voksok 53,47 százalékát szerezte meg a május 25-i európai parlamenti választáson, a Jobbik 15,1, az MSZP 11, míg a Demokratikus Koalíció 9, az Együtt-PM 6,1 százalékot kapott. Áprilishoz képest gyengül az MSZP és a Jobbik.

– Nagyon simán győzött a Fidesz–KDNP az európai parlamenti választáson, az MSZP és a Jobbik gyengült áprilishoz képest. A DK és az Együtt–PM is bejutott az uniós testületbe.
– 2014. május 22. és 25. között választja meg 400 millió nagykorú a 8. EP-ciklus 751 képviselőjét az Európai Unió 28 tagállamában.
– Az előzetes eredmények alapján 25 magyar képviselő lesz az EP-ben, mivel Szlovákiában és Romániában két-két magyar szerzett mandátumot. Magyarországról 21 fő megy majd Brüsszelbe.
– Franciaországban a Nemzeti Front végzett az első helyen.
– Szlovákiában mind az MKP, mind a Hid-Most bejutott az Európai Parlamentbe.
– Magyarországon most vasárnap reggel 6 és este 7 között lehetett az urnákhoz járulni.
– Az Európai Parlament képviselőinek megválasztásáról szóló háttéranyagunkat ITT olvashatja.
– Az egyes országokra lebontott esélyek latolgatásáról pedig ITT tájékozódhat.
– A hazai esélyeknek több közvélemény-kutató is nyomába eredt: IPSOSSZÁZADVÉG,TÁRKINÉZŐPONTMEDIÁN
– Este 7-től folyamatosan részeredményeket közlünk az MNO-n a Hír TV-n és a Lánchíd Rádióban, és szakértők is megszólalnak.
– Az első hivatalos eredményekre este 11 óráig kell várni, ekkor fejeződik be hivatalosan a 2014-es európai parlamenti választás.
– Korábbi percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

2 hozzászólás “Előzetes eredmény: elsöprő Fidesz–KDNP-győzelem” bejegyzésre

  1. Günther szerint:

    Mi a baj az emberekkel? Ezt már tényleg nem tudom felfogni..

  2. telifosott búvárruha szerint:

    Megállapodtak az orosz–kínai–iráni katonai együttműködésről

    Egy orosz napilap szerint elkészültek és aláírásra várnak az Oroszország, Kína és Irán közötti katonai és gazdasági együttműködésről írt dokumentumok, melyek értelmében orosz és kínai egységeket telepítenének Iránba.

    A megegyezés értelmében a jelenleg Szíria partjainál tartózkodó egységeket a NATO Szíria elleni támadásának semlegesítése után az iráni partokhoz csoportosítják majd át.

    Kedves Olvasók. Ha ez a koalíció összeáll, a zsidó háttérhatalom és csatolósaik fejvesztve menekülhetnek, az EU pedig összeomlik mint egy kártyavár.

    Emlékeztető: „Világkormányt fogunk csinálni, akár tetszik Önöknek, akár nem! Az egyetlen kérdés, hogy ez a kormányzat vajon megegyezés, vagy hódítás által születik majd meg.” (Paul Wartburg bankár, a FED (Amerikai Szövetségi Bank) egyik alapító családjának tagja)

    Lehet itt szavazgatni, a végső szót úgyis az Antyejek, Onixok és Kalibr-ek fogják kimondani.

Itt lehet hozzászólni !