A magyar módit másolják David Cameronék

MNO

A magyar módit másolják David Cameronék

Vége az „ingyen” munkanélküli-segélynek Nagy-Britanniában. Hétfőtől közmunkára kötelezhető, aki fél évig nem talál munkát.

A hat hónapnál hosszabb ideje munkanélküli-segélyben részesülő britektől mostantól fogva napi jelentéstételt követelnek arról, hogy kerestek-e munkát, és ha igen, miért nem találtak – számolt be az Inforadio.hu. Ha a környéken valóban nincs munkalehetőség, vagy a segélyezett nem igazán törte magát munkahelyszerzésért, akkor ezentúl közmunkára kötelezik.

Az angol közmunkások változatos feladatokat is kaphatnak, nem csak gyomirtást vagy erdőgondozást. Beoszthatják őket a falusi vagy kisvárosi háborús hősi emlékművek tisztítására, közparkápolásra, virágültetésre, és ha ilyen jellegű munkára nem alkalmasak, akkor szociális munkára, például kiszolgálónak az idősek önkormányzati étkezdéjében. Ami eltér a magyar rendszertől: az álláskereső ruhasegélyt kaphat, hogy rendesen jelenjen meg a vállalatok munkásfelvételi irodáiban.

Megvonható a segély

Ha valaki nem hajlandó élni az új támogatási rendszer feltételeivel, akkor első alkalommal három hétre, második alkalommal 3 hónapra megvonható tőle a munkanélküli-segély.

David Cameron a hétfőn életbe léptetett közmunka-rendszer beindításakor hangsúlyozta, hogy a cél a teljes foglalkoztatottság. A közmunkát heti harminc órában kell végezni, tartama fél évig terjedhet. Azután heti négy órában támogatott, aktív munkahelykeresés következik.

Az angliai munkanélküliség 1998 óta fokozatosan csökken, de még mindig magas és sok a régóta segélyen élő, van olyan segélyezett, aki évek óta nem dolgozott – olvasható a portálon.

A hazai baloldal tovább támadja a közmunkát

Bár a balliberális ellenzék folyamatosan azt a látszatot kelti, hogy nincs elegendő pénz a közfoglalkoztatás folytatására, az előzetes tervek szerint hamarosan több mint 140 ezer ember kezdheti meg a munkát, és ez a szám nyáron tovább fog emelkedni – írja mai számában a Magyar Nemzet.

Forrás: MNO

 

6 hozzászólás “A magyar módit másolják David Cameronék” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “A magyar módit másolják David Cameronék”
    Kíváncsian várom, hogy egy demokráciában működik-e a magyar modell?! 😛 😀

  2. gyalog szerint:

    Ez a szokásos vicc méltó hozzánk, köszönjük szépen! 🙂

  3. nagyapó szerint:

    Az idei első negyedévben 4 millió 78 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 261 ezerrel több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-vel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  4. felix szerint:

    És ez mit jelent?

  5. Gordon szerint:

    Ez azt jelenti, hogy lassan az MSZP-ben politizáló etánsaknak is el kell majd menniük dolgozni (hiába rettegnek tőle).

  6. grün szerint:

    Kucuka!
    “Amit jeleztünk, most beigazolódott: csak kampányfogásként kellett a Fidesznek a sok közmunkás – mondta lapunknak Komjáthi Imre, miután polgármesterek sorra jelzik neki, a jövőben kevesebb közmunkást foglalkoztathatnak.”
    .
    Fuccs a szépen kozmetikázott statisztikáknak! 😛 😀
    .
    http://nepszava.hu/cikk/1017677-mar-nem-kellenek-a-fidesznek-a-kozmunkasok

Itt lehet hozzászólni !