Szünet előtti Paletta Tehetségnap az ÁMK-ban

Csepel.hu

casino

A Nagy Imre Általános Művelődési Központban a tavaszi szünetet megelőző napon rendezték meg a Paletta Tehetségnap névre hallgató színes, tartalmas programokat magába foglaló egész napos rendezvénysorozatot.

Az intézményben a reggeli óráktól kezdve különböző – szám szerint 22- műhely-foglalkozáson tették próbára tudásukat a diákok. A foglalkozásokra előzetesen hirdettek meg regisztrációkat, így minden csoportban szép számú érdeklődő vett részt a feladatokban.

ABC-sorrendben a következő lehetőségek közül választhattak a diákok:

Anyanyelvi műhelyek várták az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt, ahol érdekes nyelvi feladványokkal, fejtörőkkel vették rá a gondolkodásra az alsósokat, játékos nyelvtani és irodalmi feladatokkal a felsősöket. Nem mindennapi feladatok vártak a gyerekekre a napjainkban ismét oly népszerű árnyjátékkal foglalkozó műhelyben, a biológiai csoportfoglalkozáson pedig közelebbi ismertséget kötöttek a mikroszkóppal, metszeteket készítettek és a növényi- valamint az állatvilágban is vizsgálódtak. Érdekfeszítő kínállattal várt mindenkit a drámaműhely, melyben a tablótól kezdve a hotelportásig szinte mindent eljátszottak, a fizikai műhelyben pedig játékos kísérletek, kísérleti játékok címmel a fizika tudományos világába kaptak betekintést a nebulók. Kex és turmix fantázianéven a gasztro műhelybe is vártak mindenkit, ott az osztályonként leadott egy-egy alkotóelemből állítottak össze közösen egy úgynevezett „Suli-Kexet”, amit a délután folyamán közösen fogyasztottak el a program résztvevői.( a csokis keksz bizony nagyon ízletesre sikeredett! – a szerző megjegyzése)

Angol és a német nyelvű játékokkal, énekekkel csábították az idegen nyelvi műhely iránt érdeklődőket, ahol a kalózok kincsét is az említett két idegen nyelven próbálták meg megtalálni. A külön festő és bábkészítő képzőművészeti műhelyek is teltházzal üzemeltek, a logikai játékműhelyben pedig régi logikai játékokkal múlatták az időt, az ördöglakattól kezdve a ma is népszerű bűvös kockáig, s a logikus gondolkodást elősegítő rejtvények, feladványok sem maradtak el. A memória műhelyben a az emlékezőtehetségé volt a főszerep, míg a néptánc és a társastánc műhelyek értelemszerűen a tánc világába kalauzolták el a résztvevőket. Nyomozz a könyvtárban címmel Miss Marple vagy Sherlock Holmes nyomdokaiba léphettek azok, akik ezt a foglalkozást választották, az önismereti műhelyben pedig csapatépítő játéra került sor, ahol mindenki kellő tapasztalatokra tehetett szert a társakkal való együttműködési készségeiről.

A zene szerelmesei a ritmus műhelyben találhattak otthonra, ahol a jó ritmusérzék is elkélt, a sportosabbak pedig a tornacsarnokban felállított akadálypályán mutathatták meg mire is képesek.

Az ÁMK Casinóban a szerencsejátékokkal lehetett közelebbi ismeretségbe kerülni, itt különböző kártyajátékok voltak a szerencsét próbálók segítségére, természetesen a lehető legtörvényesebb formában! A táblajátékokat kedvelők is megtalálhatták a maguk kedvére valót az elfelejtett játékok birodalmában, ahol a malom, az amőba, de még az igazán retrónak számító Ki nevet a végén? is nagy népszerűségnek örvendett. Történelmi feladványok, rejtvények, villámkérdések segítségével barangolhattak a múltban a történelem műhely látogatói

Végül, de cseppet sem utolsó sorban a zene is kapott külön műhelyt, ahol a hangok és hangszerek varázslatos világába nyertek betekintést a diákok, amihez nem ártott némi ritmusérzék, s a hangfelismerésben való jártasság sem.

A zenei műhely jóvoltából egy vidám, közös koncerttel is emlékezetessé tették a tehetségnap záró pillanatait, így méltóképpen zárult az egész napos program-kavalkád és kezdetét vette a várva-várt tavaszi szünet.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !