Nagy erejű pokolgép robbant Athénban

Hirado.hu

Nagy erejű pokolgép robbant AthénbanRobbantás a görög jegybank athéni épülete előtt

Mintegy 75 kilogrammnyi robbanószert rejtettek el egy lopott személygépkocsiba az athéni jegybank előtt. A pokolgép helyi idő szerint reggel hat óra előtt öt perccel lépett működésbe. Anyagi kár keletkezett, de emberáldozatot nem követelt a robbantás.

Nagy erejű pokolgép robbant csütörtökön kora reggel Athén központjában, a jegybank székháza előtt. Betörtek a környékbeli épületek ablakai, s más anyagi kár is keletkezett, de emberéletben nem esett kár – közölték szemtanúk és egy rendőrségi forrás.
A mintegy 75 kilogrammnyi robbanószer egy Nissan márkájú, lopott személygépkocsiba volt elrejtve, s az autót a bankszékházzal szemben, a járdán állították le. A robbanás helyi idő szerint reggel hat óra előtt öt perccel történt. A közelben van a Görögországnak pénzügyi segítséget nyújtó nemzetközi trojka (az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap) irodája is.

A robbanás előtt 45 perccel ismeretlen telefonáló figyelmeztette egy hírportál és egy újság szerkesztőségét, közölve, hogy a pokolgépet a központi bank épülete előtt helyezték el. A görög tévéknek a helyszínen készült felvételein a személyautóból csak két kereke volt felismerhető. A rendőrség lezárta a környéket, emiatt sok hivatali dolgozó nem jutott el a munkahelyére.

Görögország négyévi szünet után csütörtökön bocsát ki először államkötvényt, pénteken pedig Athénba várják látogatásra Angela Merkel német kancellárt. Az athéni kormány üdvözölte, hogy a központi bank újra kötvényt bocsát ki, ezzel bizonyítva látja, hogy az ország fokozatosan kikerül a mély pénzügyi válságból.

Szimosz Kedikoglu kormányszóvivő a merénylet után azt mondta egy reggeli tévéhíradónak nyilatkozva, “a támadók egyértelmű célja, hogy megváltoztassák ezt a képet az országról, de nem fogjuk megengedni nekik, hogy elérjék céljukat”.

Forrás: Hirado.hu

4 hozzászólás “Nagy erejű pokolgép robbant Athénban” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    A görögök “szeretik” a zIFMet. Kár, hogy Matolcsy kirúgta szakértőit. Nálunk is csodás tanácsokat adtak, amit a Bajnai kormány megfogadott, nyögtük is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  2. grün szerint:

    Öreg Gyagya!
    Bajnai az IMF-ől vett fel péztet! (International Monetary Fund)
    Úgy kell a görögöknek, ha egy ismeretlen szervezettel kokettálnak! 😛 😀

  3. nagyapó szerint:

    “Bajnai az IMF-ől vett fel péztet! ” Igaz, de a polgároknak kellett visszafizetni, a szocik meg örültek, Csepelen rájuk is szavaztak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  4. joságos szerint:

    nagyapó! Mit csináljunk ha utáljuk a bukott képviselőnket?

Itt lehet hozzászólni !