Ismét autókat gyújtogattak

MTI, Független Hírügynökség, Csepel.hu, Csepel.info, Echo TV

Nagyjából egy időben több autó gyulladt ki Budapest XXI. kerületében péntek hajnalban, az anyagi kár több millió forint – tájékoztatta a fővárosi tűzoltóság ügyeletese az MTI-t.

Csepelen szinte egyidejűleg, nem azonos helyszínen, de közel egymáshoz öt autó égett – mondta Vizi Miklós, aki nem zárta ki a szándékos gyújtogatás lehetőségét. A tűzoltóság még vizsgálja a tűz okát – közölte. A Független Hírügynökség beszámolója szerint hat autó égett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese, Kormos Endre azt mondta, hogy ismeretlen tettes ellen, rongálás alapos gyanúja miatt nyomoznak az ügyben.  A Csepel.info úgy tudja, hogy a legújabb esetekkel együtt már több, mint egy tucatnyi autót gyújtottak fel ismeretlenek a kerületünkben.

Forrás: MTI, Mno.hu

Hat gépkocsi égett ki karácsony másnapjának éjjelén

Égő gépkocsik látványa, tűzoltóautók szirénázása zavarta meg az ünnep nyugalmát karácsony másnapjának éjjelén Csepel belvárosában. Több autót is felgyújtottak december26-án, a péntekre virradó éjszaka Csepelen. Az eddig megismert részletekről a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletes tisztje a Független Hírügynökségnek elmondta: fél órán belül hat lángokban álló kocsit kellett eloltania a munkatársainak a XXI. kerületben.

Az első tűzeset éjjel két órakor történt az Ady Endre úton, ott három autó égett ki. Valamivel később a Kossuth Lajos utcában újabb lángoló gépkocsihoz riasztották a tűzoltókat. A lángoló jármű megolvasztott egy másik, mellette parkoló gépkocsit is. Az utolsó eset körülbelül fél 3-kor történt a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol egy újabb – az éjszaka folyamán már a hatodik – kocsi égett ki.

Az ügyeletes tiszt emlékeztetett rá, nem ez volt az első eset, hogy Csepelen hasonló történt. Azt, hogy karácsonykor mitől gyulladtak ki az autók, egyelőre nem tudni. A rendőrség és a tűzoltóság szakértők bevonásával vizsgálja az eseteket.

Forrás: Független Hírügynökség, Csepel.hu

Fotók: Automenedzser.hu

Nyugdíjasok autói váltak a lángok martalékává

Egyetlen éjszaka alatt hat gépkocsi vált a lángok martalékává Csepelen. Valószínűleg gyújtogatás történt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, rongálás bűntette miatt.

Kun Jenőt is éjjel keltették a rendőrök, hogy teljesen kiégett az autója. Nem érti, ki és miért tehette. Nyugdíjas, 77 éves, élete első – mint mondja – “nyugati” autója volt, még többszázezernyi törlesztő részlet hátravan. Ugyan a biztosító fizet, de azt mondja: soha többet nem lesz már autója.

„Hát azt mondjuk, a szeretet ünnepe. Miféle szeretet lehet egy olyan emberben, aki ezt meg meri csinálni? Feleségemmel elsirattuk, és ezzel vége” – közölte Kun Jenő.

Kun úr autójáról terjedtek át a tüzek a Juhász család közel 20 éves járművére, amit arra használtak, hogy az unokákat fuvarozzák vele. Nyugdíjasok, nekik sem telik másik autóra. Biztosításuk nem volt.

„Nekem sajnos nem volt, és a másik kocsinak sem, amely a másik oldalról állt a felgyújtott autó mellett. Nekem öreg ez a Lada már, közel 20 éves, erre már nem köt a biztosító biztosítást, úgyhogy nincsen” – mondta el Juhász Andrásné.

Abban bíznak, talán a biztosító mégis fizet valamennyit, mert biztosított autóról terjedt át a tűz. Az viszont biztos: kocsijuk elvesztése mellett nekik is még 30 ezer forintjuk bánja az esetet. Ennyibe kerül elszállítatni a roncsokat.

Csepelen múlt éjszaka három autó gyulladt ki a közeli utcákban, valószínűleg szándékos gyújtogatás eredményeként. A tűz további három autóra is átterjedt, azokat is totálkárossá téve.

„Fél óra alatt játszódtak le ezek az események, 2 órakor érkezett az első riasztás, amikor az első két helyszínen folyt az oltás, akkor érkezett, hogy van egy harmadik is. A tűzoltóság munkatársainak előzetes szakvéleménye szerint nem zárható ki a szándékos gyújtogatás. A csepeli kapitányság rongálás bűntette miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen elkövető ellen” – mondta el Kormos Endre (BRFK).

A jelentős kárt okozó rongálásért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Információink szerint a mostani nem az első eset Csepelen: csak szeptember óta 17 gépkocsit gyújtottak fel ismeretlenek.

Forrás: Echo TV

Néhány korábbi “furcsa” tűzeset a sok közül:

Autó égett a Vénusz utcai rendelőnél

Ismét égett egy autó Csepelen

Kigyulladt egy kétszintes épület Csepelen

14 hozzászólás “Ismét autókat gyújtogattak” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    A legaljából is legutolsó féreg tesz ilyet karácsonykor.

  2. Nándi szerint:

    Sajnálom, hogy ilyen emberek vannak.

  3. tuti szerint:

    Gusztustalan dolog ,mi jó származik az ilyen férgeknek.Őket gyújtanám fel családostúl.

  4. Nándi szerint:

    Ez azért durva volt tuti, a családot ne kössük a férgekhez. Az biztos, hogy valóban gusztustalan dolog. Remélem, hogy aki csinálta, az jövőre a Karácsonyt egy 2×2-es cellában ünnepli. Majd ott elgondolkodhat azon, hogy játszik-e a tűzzel…

  5. Nagyapó szerint:

    T. Hírügynökségek!
    Dec. 25.-e Karácsony első napja. Karácsony másnapjának éjjele most jön. Remélem nem fognak gyújtogatni, petárdázni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  6. B szerint:

    Nagyon komoly, a kék Suzuki az Ady-n a ház ügyeit vivő kedves öreg pár kocsija volt, 3 éve vették és még mindig fizetik rá a hitelt… csak most már a kocsi elfér egy hamutartóban. Miért vannak ilyen hülye emberek??? Miért volt jó nekik felgyújtani más kocsiját, főleg karácsonykor?????

  7. Kovács Ernő szerint:

    Ég az autó ég! Kedves rendőrök, nem lehetne többet járörözni, és igazoltatni? Vagy hívjuk a Magyar Gárdát?

  8. Lilus szerint:

    Miért jutott rögtön az az eszembe, hogy ezt is biztos azok a fiatalok tették akinek nem szabad kimondani a származását, mert rögtön fajgyűlölő lennék.
    Már jó ideje nem is lehet látni rendőrt csak a kapujukba! No meg ha látnék is meggondolnám, hogy merjek-e szólni, mert már azt sem tudom ki-kivel van!
    Elég szégyenletes ez az állapot.

  9. Erik szerint:

    Lilus:

    Szerintem sokan igy gondolják…..

  10. B szerint:

    az jutott eszembe, hogy pl. az Ady parkolóba két kamerával védett út vezet be. Egyik a rendőrség mellett a Rákóczi, a másik pedig a Kossuth Lajos felől. Mindkettő sarkán ott a térfigyelő kamera. Na de mi a fenének, ha pl. most nem segít? Ott van… meg kéne nézni mit mutat dec.27 hajnalban kettő körül… mit látni, milyen kocsik mozogtak az Ady Endre irányába, aztán jónapot.

  11. Lilus szerint:

    Örülök, hogy nem vagyok ezzel a gondolatommal egyedül. Az persze még jobb lenne, ha nem kéne eszembe sem jutnia ilyen gondolatnak. Most csak úgy kíváncsiságból érdekelne, hogy hova tűntek azok a fiatalok akik a templom utca végén vagy a zsákutcában nyár óta minden éjjel ott hangoskodtak és a késő este hazaérkezőket molesztálták. Érdekes, hogy éppen azóta nincsenek kint! Persze nem vagyok nyomozó, így csak maradt ez a költői kérdés?

  12. Bubus szerint:

    A tűzesetek szerte-széjjel voltak Csepelen. Ady, Tejút, Kossuth, stb., mint ahogy furcsa háztűz-esetek is voltak dögivel, pl. a Rákóczi Ferenc utcában, ahol putrik égtek le szép számmal, meg az a volt szórakozóhely nemrégiben.

    Szerintem itt egy csúnyán agyonhallgatott piromániás vagy piromániás csoport szórakozik, amelyik már most vagy százmilliós kárt csinált, de a jó kommunista szokás szerint az arra hivatottak nem mernek beszélni róla. Minél később, annál jobb alapon a tettest vagy tetteseket is később fogják elkapni.

    Csak meg ne haljon addig valaki!

  13. miska72 szerint:

    Bubus, ugan már? Elkapni? Ezek? Ezek csak a politikai megrendeláseket tudják teljesíteni! 2006. október! Engem meg az Önkori megrendelésére jelentettek fel! Vagy szerinted miért nem vették észre, hogy az Önkorítól nem jogerős határiozatot kaptak? Miért nem vették észre a HAMIS adatszolgáltatást?
    Ezek csak a balekokat tudják elkapni! Meg akik nm tudnak elszaladni!
    Nyugdíjas nénit egy csokor virágal!

Itt lehet hozzászólni !