Lezárult a tehetséges diákok művészeti szemléje

Csepel.hu

muveszeti5

Csütörtökön véget ért a március 17-27. között megrendezett Csepeli Művészeti Szemle, amely évek óta teret biztosít a fiatal tehetségek felkarolásának és kreativitásuk kibontakoztatásának. Az ünnepélyes megnyitót a Kék Iskola Galériában tartották, ahol a képzőművészeti kategóriák díjait is átadták. Megnyitójában Morovik Attila alpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat rendkívül fontosnak tartja a diákok képzését és megmérettetését, amely által az élet minden területén hasznosítható tudással gazdagodhatnak.

A kerületben több mint húsz éve rendezték meg az első Kulturális Szemlének nevezett rendezvényt, akkor még az ének és a vers- és prózamondó kategóriákban versenyeztek a résztvevők. Ma a csepeli diákok öt művészeti ágban (képzőművészet, vers és próza, hangszeres zene, szóló- és csoportos ének, mozgásművészet) mérhetik össze tehetségüket.

Idén a képzőművészeti kategória témája a tánc köré összpontosult. Az eredeti ötleten alapuló alkotásokat anyaghasználat, formaalakítás, valamint kompozíció és színhasználat szempontjából értékelték. A vers és próza kategóriában magyar szerzőtől három percben egy szabadon választott költeményt adtak elő a diákok. Az éneklésben népdallal és műdallal indultak, míg a hangszeres zenében műfaji kötöttségek nélkül zajlott a versengés. A mozgásművészet jelentette a legrugalmasabb teret, hiszen a néptánc, a modern- és szalon táncon kívül egyéb kategóriában is szerepelhettek a tanulók.

Az önkormányzat és a Nagy Imre ÁMK által ebben a tanévben meghirdetett immáron hagyományos rendezvénysorozaton 15 általános iskola, a Jedlik Ányos Gimnázium és a Fasang Árpád Zeneiskola diákjai (több mint 850 fő) mutatkoztak be. A verseny résztvevői iskolájukban előzetes felkészítésen vettek részt, új tapasztalatokkal gazdagodtak, élményeket szereztek, fejlesztették alkotókészségüket.

A diákok a színvonalas szereplésért emléklapot kaptak, a legjobb eredményt elérőket pedig külön gála keretében köszöntik májusban a Királyerdei Művelődési Házban.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !