Utcák tucatjain folynak az útépítések és a csapadékvíz-elvezetés

Csepel.hu


Utcák tucatjain folynak az útépítések és a csapadékvíz-elvezetés

Folytatják a csepeli utak aszfaltozását, karbantartását, a kátyúzásokat, új járdák kialakítását, a csapadékvíz elvezetésének kiépítését. Jelenleg is több utcában végeznek útépítéseket és a csapadékvíz-csatornák kialakítását a korábban elkészült terveknek megfelelően. A kerületben már nyolc helyen kiépítették a csapadékvíz-kivezetéseket az úgynevezett RSD-be – mondta Kraxner István, a Csepeli Városgazda Zrt. fejlesztési divízióvezetője.

A Ráckevei-Soroksári Duna-ág melletti területeket elválasztott rendszerben kell csatornázni, ezért a csapadékvíz elvezetése a szennyvíz csatornahálózaton keresztül nem engedélyezett. A csapadékvíz elvezetésére külön csatornát kell építeni. Ezt a koncepciót figyelembe véve eddig már nyolc csapadékvíz-kivezetés elkészült, a Sáska utcai az utolsó. A kivezetések egy-egy vízgyűjtő terület csapadékvíz elvezetését, azaz több utca csapadékvíz elvezetéseit oldhatják meg. A Sáska utca útépítése a teljes szakaszon, 493 méteren készül el. Csak ebben az utcában 36 ingatlan található, köztük két gyermekintézmény, egy általános iskola (Szárcsa utcai) és egy óvoda (Szúnyog utcai). A környéken lakóknak is régen várt megoldást nyújtó csatornázást és a csapadékvíz-elvezetést az iskola majd az óvoda megépülése, vagyis 1961 óta ígérgették.

Az utóbbi években jelentősen megváltoztak az időjárási viszonyok. Rövid időn belül nagy mennyiségű csapadék hull. Ez jelentős gondot okoz számos olyan helyen, ahol mélypontok vannak. A lakók gyakran panaszkodtak arra, hogy esőzésekkor ingatlanjaikba betört a csapadékvíz az utcáról. Mindezek alapján indokolt a csapadékvíz-elvezetés megoldása.

A Sáska utcai csapadékvíz-csatorna gyűjtőfunkciót lát el. A későbbiekben erre a csatornára lehet rákötni a Sügér utca, Szárcsa utca, Szúnyog utca, Daru utca, Medve utca, Méhes utca, Mária királyné útja, Sólyom utca, Tarpataki utca, Szent István út, Ökörszem utca vagy azok egy-egy szakaszának csapadékvíz csatornáját. Ezek elkészítésével a csapadékvizek elválasztott rendszerű elvezetése a végső, élővízi befogadóba megoldódik, a mértékadó vízhozam levezetésére alkalmas zárt csatornában.

Itt várhatók közlekedési fennakadások

Az utóbbi két hónapban a következők utcákban kezdődtek, illetve már tartanak az útépítések: Sáska utca, Szigetbecse u. (burkolatfelújítás), Szigethalom u. (burkolatfelújítás), Olt utca (Badacsonyi u. – Szentmiklósi u. között), Pozsonyi utca, Retyezáti utca (Vezeték u. – Mária királyné útja között), Aradi vrt. útja (Vezeték u. – Cserháti u. között), Aradi vrt. útja (Szentmiklósi u. – Magyarádi u. között).

Hároson folyamatosan végzik az utak karbantartását, felújítását. Jelenleg az Almafa u., Cseresznyefa u., Meggyfa u. és Szilvafa utcában folynak munkálatok. Márciusban és áprilisban még a következő utcákban végeznek karbantartási munkákat: Fűz u., Kárpát u.,Szúnyog u. (Mária K. útja – Daru u. között), Repkény u. (Mályva u. – Zsilvölgyi u. között), Csalitos utca, Királyerdő utca (Kövecses u. – Szentmiklósi út között), Királyerdő utca (Hollandi út – Szentmiklósi út között).

Víznyelőket telepíteni csak aszfalt burkolatú úton lehet, mivel földúton létesített víznyelők esetében nagy mennyiségben bemosódhat különféle hordalék a csatornahálózatba, mely üzemzavart okozhat. Az útépítéssel két nagy forgalmú és tömegközlekedési utat (Szent István út, Hollandi út) kötnek össze, így javulnak a környék közlekedési feltételei. Ezen túlmenően az ott lakók életkörülményei is javulnak, csökken a környezeti porterhelés.

Forrás: Csepel.hu

22 hozzászólás “Utcák tucatjain folynak az útépítések és a csapadékvíz-elvezetés” bejegyzésre

  1. Kerekes Edit szerint:

    Ez mind szép és jó de a Csáklya utcában csak az ott lakók tudják hogy milyen sár és portengerben laknak, erről 1 szó nincs hogy mikor oldják meg ezt az évek óta borzalmas helyzetet!!

    Csáklya utcai lakó!!!

  2. elhallgattatni szerint:

    A “munkásokat” leellenőrizhetné a nav…

  3. Gordon szerint:

    Építeni kell az utcákat, mert az MSZP nem foglalkozott Királyerdővel. Van mit bepótolni. A csatorna már megvan – most épülnek az utak.
    Folytassa Németh!

  4. nagyapó szerint:

    Németh nem fogja folytatni, mert ápr. 6.-tól újra képviselő lesz. Majd az utódja.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  5. felix szerint:

    Gordon.
    Készülj az ülep váltásra, már most is rosszat nyalsz.

  6. helyi szerint:

    Jajj de biztos naggyappóó!:)

  7. Tarjányi László szerint:

    Amennyiben a LÁZADÓ Németh Szilárd nem szerez egyéni mandátumot, egyáltalán nem biztos hogy listás mandátumhoz jut! Nem hajtotta végre Orbán pártelnök utasítását, hogy vissza kell fizettetni az önkormányzati cégvezetők 2013-as prémiumának 2 Millió Forint összeghatár feletti részét. Erről 2014. január 13-ig kellett volna igazoló jelentést küldenie, a nem teljesítők mandátumvesztéssel számolhatnak.

  8. Etikus szerint:

    Akkor tovább boldogíthatja a Csepelieket?

  9. nagyapó szerint:

    Eetásak! Kéne kommunista szombatot szervezni a zárokásásra! Úgyis nagy gyakorlatuk van a zárokásásban! Mindent a zelöljáróság tegyen??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  10. felix szerint:

    Szemétláda.
    Még mindig a komcsikat dolgoztatnád, de a dicsőségért ismét te állnál be a sorba? 🙂

  11. Kati szerint:

    Ezen írásom nem a bevezető címhez tartozik, de mindenképpen leszeretném írni tapasztalatomat. Sajnos január óta a Dél- Pesti kórházat járom mint látogató mivel ismerőseim és férjem is bekerült mint beteg. Nagyon rossz és megdöbbentő ami ebben a kórházban van. Nagy hírrel írták, hogy felújították a sürgőségi részleget. Ez mind szép és jó is lenne, ha az osztályokon nem olyan állapotok uralkodnának ami van. Nincs ágy a mélyvénás trombózis betegnek arra kel várni, hogy hol fektessék le. Ágyhoz jutáskor nem tudnak az ápolónők ágyat áthúzni mivel nincs ágynemű. Ha mégis sikerül, nincs a beteg feje alá párna. Koszosság fejetlenség ami uralkodik. Sok mindent sorolhatnák. Nem hiába halálgyár a híre ennek a kórháznak. Kérdésem csak az, hogy a beígért mondat ( vissza állítjuk a Csepeli kórházat) hova szállt!!!

  12. Sampon korpás hajra szerint:

    2002-ben Gerő Gábor került a Dél-pesti kórház élére/a hídverő utódja/.Áldásos ténykedése révén teljesen lepusztult a kórház,ahogy az lenni szokott a hozzá nem értő komcsi vezetők jóvoltából.Ezalatt az idő alatt bezárták az elvtársak a Csepeli Kórházat és valakik széthordták a kórház vagyonát is/altató -és lélegeztető gépek,a teljes műszerpark..stb/.Az épültre a teljes pusztulás várt.Ezt a lepusztult épületet már nem lehet újra a mai elvárásoknak megfelelően kórházként használni.A megoldás az lenne,ha Csepel és Erzsébet közösen kapna egy teljesen új kórházat.De azt tudni kell,hogy a kommunisták csak pusztítanak,esély egy új kórházra csak a mostani vezetésben látszik.

  13. Sampon korpás hajra szerint:

    Félix tudhatnád a kommunista nem dolgozik,ő lop és hazudik,csak ehhez ért.

  14. Etikus szerint:

    Van-e közöttük bűntelen?
    Kérdés, van-e egyáltalán tiszta ember abban a csapatban? Ezek tényleg csak ehhez értenek? Jogutódlás, folytatni az elődök minden áron, minden lehetséges eszközzel való zsákmányszerző műveleteiket?

    “A Fidesz arra szólította fel Mesterházy Attila szocialista pártelnököt és az MSZP-t, hogy léptesse vissza a képviselő jelöltségtől Józsa Istvánt, mert jogosulatlanul vett fel több mint 5,5 millió forint lakhatási támogatást. Józsa István viszont állítja, hogy jogszerűen kapta a költségtérítést.”
    Még nincsen vége, hiszen április 06-ig minden napra jut egy-egy hasonló esetnek ismertetése a közvéleménnyel.
    “Ez kell a magyarnak?”

  15. bonifác szerint:

    Nagyon sokat kell még dolgozni, és még dolgozni, hogy a rengeteg sáros utcát lebetonozzák. Jól látható, merre laknak/ laktak az elvtársak- ott csodás utak vannak.
    Beletelik még néhány kormányváltásba, míg mindenütt normális utak lesznek. Mellesleg
    Németországban a kukoricaföldek között is beton utakat láttam ( Obergimpernben)

  16. Kati szerint:

    Kedves Sampon korpás hajra!

    Ez mind igaz amit írt, és én is tudom , hogy így van. Csak az a helyzet, hogy Szilárd kampány ígéretében ez is benne volt. Azt is elhiszem , hogy ez a megoldás elérhetetlen, de akkor valamit tenni kéne ez ellen ami ebben a kórházban folyik. Olyan teher és sok beteg tartozik ide ami már lehetetlené teszi a beteg ellátást. Lepusztult és ócska minden. A beteg ágyak olyanok amin jóformán még feküdni sem lehet. Én csak azt kívánom a képviselőknek, hogy ne a Honvéd kórházba meg a Kútvölgyibe menjenek ha betegek. Ebbe a kórházba fektetném be Őket legalább egy hétig. Nagyon fel vagyok háborodva, azon amit itt tapasztalok nap mint nap! Az én férjem is becsületesen ledolgozott 43 évet és most mikor sajnos rá kényszerül hogy kórházba kezeljék ilyen állapotok vannak. Itt csak betegebb lesz az ember!!

  17. Etikus szerint:

    Aki nem látja, nem tudja, hogy Csepel merre halad, mi a stratégiája, azt bizony még sok meglepetés fogja érni, belátható időn belül.

  18. nagyapó szerint:

    Mintha valami olyat olvastam volna, hogy Csepel komoly műszereket vett a Jáhn kórháznak. Talán Szabados et. és erzsébeti eetásai is tehetne valamit a kórház érdekébe!!!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  19. öregedöbandi83 szerint:

    Gordon úr!Egyet érte önnel,hogy királyerdő egyes utcái nagyon elhanyagoltak,főleg a királyerdő utca.Poros nyáron,ha el megy egy autó.Ha esik az eső akkor víztócsák tömkelege keletkezik.Nagyon várjuk az aszfaltozását.A remény hal meg útóljára,mi is várunk és reménykedünk,hogy a következő 4-i évben megtörténik.A kertészeket el kellene zavarni,mer azt a sok nejlon zsákot amiből kiöntik a műtrágyát a szél végig viszi a kis Dunáig nekik szabad?

  20. ebihal szerint:

    bonifác!
    Most is jól látható, hogy hol lakik a főnök! Olvasd el a tavalyi csatornázás megkezdésé-
    ről szóló cikket! Na mit gondolsz hol kezdték? A csapadékvíz elvezetést hol kezdték?
    Útépítést? Csepelnek tucatnyi hasonló területe van, és valahol el kell kezdeni.
    Tisztában vagyok vele! De akkor fölösleges az előzőeket ugatni. ha a maiakra is
    elmondható akár ugyanaz!

  21. ebihal szerint:

    A csepeli kórház épületében utógondozás folyik, az épületekben a 2002-es állapothoz
    képest én nem láttam jelentős változást. A kérdés az, hogy ha a dél-pestit csak
    ennyire tudták feljavítani, akkor mit tudnak kezdeni itt? Esetleg be kellene ismerni,
    hogy a kórház visszaszerzési ígéret nem megy.

  22. nagyapó szerint:

    T. Kati! Biztosan igaza van. Viszont vigasztalja – ha ez vigasz – hogy férje nem 2010 előtt került a Jahn kórházba!
    Egy megjegyzés! A háziorvos kórházba utalt. Kérdezte melyikbe, Jáhnba, vagy az Irgalmasokhoz? Válaszom egyértelmű volt. A kórház szintén lepusztult volt, sőt Kozma atya akkor csökkentette az orvosok bérét 25 %-kal (érdekes, ezek az orvosok nem mentek el), mégis elégedett voltam az ellátással, még élek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

Itt lehet hozzászólni !