Dupla győzelem Veszprémben

Hunvolley.hu

Veszprémben a férfi és a női csapat is fővárosi rivális ellen győzött az év utolsó mérkőzésén, hazai pályán. A Company Nyelviskola-VRC a Csepelt verte 3:1-re, a VESC pedig a Palota ellen nyert 3:0-ra.

A férfi NB I Liga Liga-csoportjában, az alapszakasz kilencedik fordulójában a Veszprém a Csepelt fogadta. Egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Csepel ügyesen játszott, alaposan felkészült ellenfeléből. Ugyanakkor a házigazdáknál hiányzott a sérült feladó, Kecskeméti Péter, így – a 3:1-re elvesztett kazincbarcikai Magyar Kupa-mérkőzéshez hasonlóan – az alaposan felforgatott alakulat játéka néha akadozott. A hozzáállást dicséri, hogy mindezek ellenére sikerült előnyt szerezniük a bakonyiaknak.

A második szettben a vendégek két-három ponttal többet gyűjtöttek riválisuknál, egészen 8:8-ig. Ekkor utolérte a Csepelt a VRC és növelte összetett előnyét. A harmadik játszmában fordult a kocka. A fővárosiak végig remekül teljesítettek. 19:19-nél megint együtt volt a két gárda, ám a vendéglátók mezőnyvédekezésben és nyitásfogadásban hibáztak, s ez megpecsételte sorsukat. A negyedik játékban ismét szorosan alakult az eredmény. A végjátékhoz együtt érkeztek a felek, ezúttal viszont a hazaiaknak sikerült remek ritmusban a szervákkal megugrani, és ez eldöntötte a találkozó kimenetelét.

Sérült feladójuk nélkül, alaposan felkavart összeállításban játszottak a hazaiak. Több alkalommal is zavar mutatkozott a játékukban, ám a küzdeni tudással nem volt gondjuk, és ez átsegítette őket a nehézségeken. Teljesen megérdemelten nyertek a harcosan játszó csepeliek ellen.

Szabó Gábor: – Megköszönöm az első közös félévet a játékosoknak. A hétfői mérkőzés után a rájátszásban lesz dolgunk bőven, de bizakodó vagyok.

Company Nyelviskola-Veszprémi RC–Csepel 3:1 (20, 23, –24, 20)
További eredmények
Kodolányi-Sencor-Hellotel FRKE–Szolnok RK-SI 0:3 (–15, –20, –17)
Szőnyegszalon-Nyíregyházi FRK–Széchenyi ESE-Győr 1:3 (–21, 19, –19, –23)

hunvolley.hu

Egy hozzászólás “Dupla győzelem Veszprémben” bejegyzésre

  1. atlétaa szerint:

    HA valaki nem tudná,nöi és férfi röplabda csapatunk nyert. Hajrá CSEPEL.

Itt lehet hozzászólni !