Erkélyről ad jelet a rendőröknek Ruttner

Blikk, Csepel.info

Erkélyről ad jelet a rendőröknek Ruttner

Csak az erkélyről foghatóak annak az elektronikus lábbilincsnek a jelei, amit Ruttner György (58) visel házi őrizete alatt. A sztárok – és a csepeli Deme Gábor – ügyvédjét múlt hét végén tartóztatták le, azzal gyanúsítják, hogy elsikkasztotta több ügyfelének pénzét, amit ők letétbe helyeztek nála. Ruttner egyelőre budapesti irodájának foglya: a jogász ide van bejelentve, ezért itt kellett őrizetbe helyezni.

Mint arról beszámoltunk, évekkel ezelőtt egy ismert szocialista politikus barátnője volt a Ruttner György elleni eljárás egyik sértettje. Az asszony feljelentésében azt állítja: közel 90 milliót adott ő és férje a “jó kapcsolatokkal rendelkező” ügyvédnek önkormányzati, azaz köztulajdonban álló ingatlanok megvásárlására, amivel a védő nem számolt el. (Mivel információink szerint a csepeli szocialisták is jóban voltak Ruttnerrel, nem elképzelhetetlen, hogy ez a szál Csepelre vezet.)

A sztárügyvéd péntek délutántól viseli jobb bokáján a nyomkövetőt, ami azonban nem működik teljesen üzemszerűen. Többen látták, amint a jogász rendőri kísérettel délután az Andrássy úton sétálgat, így próbálták ki, hogy a szerkezet adja-e a GPS-jeleket. Csakhogy az ügyvéd irodája egy bérház V. emeletén található, és a lakás sajátossága folytán odabentről már nem lehet fogni a lábbilincs adását. Így Ruttnernek naponta többször ki kell mennie az erkélyre, csupán itt van a nyomkövetőnek GPS-kapcsolata.

– Az ügyvéd úrnak mindig is volt egy kis lakrésze az iroda mellett. Előfordult, hogy késő éjszakáig dolgozott, ilyenkor már nem ment haza. Láttam, amikor felkísérték, nyúzott volt, és szemmel láthatóan az utóbbi napokban is sokat fogyott – tájékoztatta a Blikket egy lakó, aki hozzátette: Ruttner irodája egy egész emeletet elfoglal a házban, ahol egyébként kedvelik az ügyvédet. Úgy tudjuk, családja amennyi időt tud, vele tölt. Felesége látja el, és mellette van, amennyit csak lehet.

Ruttnernek napi három órát kell a konnektor mellett ülnie, ennyi ideig kell tölteni a szerkezetet. Ha nem sikerül feltölteni, gazdájának azonnal tárcsáznia kell egy rendőrségi telefonszámot, hogy jelezze, nem szökött meg.
Egy a neve elhallgatását kérő kollégája lapunknak elmondta, hogy Ruttner azért is kérte házi őrizetét az irodájába, mert végig akarja csinálni az ügyet, akármeddig is tart bebizonyítani ártatlanságát.

A Budapesti Nyomozó Főügyészség még március 6-án hallgatta ki gyanúsítottként az ügyvédet, majd őrizetbe is vette.

– Különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt vették őrizetbe – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől.

Kiderült, hogy a gyanú szerint az ügyvéd 2010. és 2012. között ingatlanvásárlási fedezetként négy ügyféltől több millió forintot vett fel ügyvédi letétként. Bár az adásvételi ügyletek nem jöttek létre, az ügyvéd a pénzeket nem adta vissza, bár feljelentői szerint volt, akinek magas kamatot ígért, ha türelemmel van.

Forrás: Blikk, Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Őrizetbe vették Ruttner Györgyöt

Kitálal a szocialista politikus ex-szeretője: 90 millióval vert át Ruttner

Bérgyilkosok vadásznak Ruttnerre

3 hozzászólás “Erkélyről ad jelet a rendőröknek Ruttner” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Ugyan már! Tudjátok melyik csepeli szocinak volt szeretője, 90 milliója, kapcsolatrendszere kínai árú (ócsó) önkormányzati ingatlanokra? Nem mi?

    Na, akkor megfordítom: melyiknek nem? Miért kellett volna hozzá Ruttner? Elég volt felhívni a Hunvald Gyurit vagy a Hagyó Mikit, mindenkinek volt hozzájuk száma. Nézzétek már meg a korábbi szoci képviselőket: mind ingatlanmágnás meg nagy kocsival jár.

    Ezért kurvult el annyira itt minden, ezért hitte azt Deme meg Szenteczky is, hogy nekik is több és sokkal több pénz jár, és megtehetnek bármit érte.

  2. grün szerint:

    “Ruttnernek napi három órát kell a konnektor mellett ülnie, ennyi ideig kell tölteni a szerkezetet.”
    .
    Mi lenne, ha nemes egyszerűséggel egy falba erősített karikához láncolnák?!
    Ha már egy vezeték nélküli töltőre nem fussa! 😛 😀

  3. Vátesz szerint:

    A rezsiharcos is ingatlanmágnás szeretett volna lenni, ezért állt össze Tóth Mihállyal a Wallis-buliban, pláne amikor Bajnai volt a vezérigazgató! Na de majd ki fog derülni róla, hogy lázadó fideszes!

Itt lehet hozzászólni !