Kitálal a szocialista politikus ex-szeretője: 90 millióval vert át Ruttner

BorsOnline

Ruttner György Deme Gábor védőjeként

Ruttner György Deme Gábor védőjeként

Évekkel ezelőtt egy ismert szocialista politikus barátnője volt a Ruttner György elleni eljárás egyik sértettje. Az asszony feljelentésében azt állítja: közel 90 milliót adott ő és férje az ügyvédnek ingatlanvásárlásra, amivel a védő nem számolt el.

– Ruttner Györgyöt évtizedek óta ismerem, de sosem volt vele, mint büntető ügyvéddel kapcsolatom. Az üzleti ügyeinket intézte, szerződéseinket készítette. Ruttner keresett meg engem 2011-ben. Azt mondta, tudja, hogy meg szeretném vásárolni az önkormányzati tulajdonban lévő üzletemet, és segít nekem ebben – emlékezett az asszony, aki nem járult hozzá a neve közléséhez.

– Emellett felajánlotta, hogy egy másik kerületben, ahol szintén jó kapcsolatai vannak, segít befektetési céllal más önkormányzati ingatlanokat is vásárolni. Összesen több mint kilencvenmillió forinttal tartozik nekünk Ruttner. Anyagilag teljesen tönkretett engem és az egész családomat is – tette hozzá az üzletasszony.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség decemberben jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés, hamis tanúzásra felhívás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a sztárügyvéd ellen. Tették ezt annak ellenére, hogy közben Ruttner feljelentői egy rablási ügy gyanúsítottjai lettek.

Januárban azonban újabb négy feljelentés érkezett az ügyvéd ellen. Az egyik az üzletasszonyé volt, aki egykor évekig egy szocialista politikus barátnője volt, azóta azonban férjhez ment, boldog házasságban él. Szavai szerint egészen 2013 decemberéig bízott benne, hogy visszakapja a pénzét.

– Mi is megsajnáltuk. Hittünk neki, hogy uzsorások hálójába került. Azt mondta, hogy megvan a pénzünk, de a botrány kirobbanása miatt várnunk kell egy évet, hogy visszakapjuk. Ekkor már szó nem volt arról, hogy sikerül megvennünk az üzletet. Azt mondta, egy nagyobb munkájából állni tudja majd a tartozását.

Írtunk egy hivatalos szerződést, ebben ő elismerte, hogy kilencvenmillió forinttal tartozik nekünk, de decemberben hiába kértük, nem kaptuk vissza a pénzt – folytatta a nő, aki állítja: férjével közös vagyonából fizetett a jogásznak, ez magyarázza, hogy a történtek után a házaspár együtt tett feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

A jogászt pénteken házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság. A jogszabályok értelmében a kényszerintézkedés miatt felfüggeszti a kamara az ügyvédkedés alól.

Uzsorások hálójában

Mint korábban megírtuk, az ügyvéd azt állítja, hogy uzsorások hálójába került. Havi tízszázalékos kamatra vett fel 172 millió forint uzsorakölcsönt, hogy fizetni tudja, annak a panzióval, lovardával felszerelt négy és fél hektáros, önmagáról elnevezett, ceglédberceli farmnak a részleteit, amelyet évekkel ezelőtt devizahitelre vásárolt.

Az ő elmondása szerint a hitelezők azt akarták, hogy az irodája kezeskedjen a kölcsönök visszafizetéséért. Őt pedig rákényszerítették, hogy színlelt letéti szerződést kössön velük. Később ezekre a megállapodásokra hivatkozva jelentették fel. A cikkünkben nyilatkozó asszonynak és férjének semmi köze azokhoz, akiket uzsorásként jellemzett Ruttner György

Forrás: BorsOnline

3 hozzászólás “Kitálal a szocialista politikus ex-szeretője: 90 millióval vert át Ruttner” bejegyzésre

  1. krapulaxo szerint:

    hagyta volna a bécsi bankszámláján.

  2. Gordon szerint:

    Gyurcsány a tisztességes baloldali politikusokról: “meghülyültem”

  3. grün szerint:

    “Kitálal a szocialista politikus ex-szeretője: 90 millióval vert át Ruttner”
    Ez az ember a kormány pártján áll?!
    Aki a cociknak árt az velük van! .P 😀

Itt lehet hozzászólni !