Rablás miatt vonult ki a rendőrség a Széchenyi utcába

Négy fiatalkorú volt az elkövető

Csepel.hu

Rablás miatt vonult ki a rendőrség a Széchenyi utcába

Rablás miatt vonult ki a rendőrség és a mentők nagy erőkkel a Széchenyi utcában található Csepel- sziget Általános és Szakképző Iskola elé hétfőn a déli órákban.

Szemtanúk és az iskolából származó információink szerint az történt, hogy az iskola két – mások szerint több – diákja kirabolta egy osztálytársukat a Széchenyi utca túlsó oldalán lévő játszótéren. Az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

A szemtanúkban rossz emlékeket idézett fel a jelenet, hogy a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola előtt több rendőrautó és egy rohammentő is feltűnt hétfőn nem sokkal dél előtt. Az iskolában történt ugyanis az elhíresült kettős gyilkosság öt évvel ezelőtt, amikor az intézmény vezetőjét és egy tanárát lelőtték. Most szerencsére nem volt lövöldözés, de egy diákot súlyosan bántalmaztak. A mentők azért érkeztek a helyszínre, mert a kirabolt sértett könnyebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola annyiban érintett az ügyben, hogy információink szerint három – mások szerin több — diákjukkal hozható összefüggésbe a rablás. Közülük ketten – vagy többen — voltak a feltételezett elkövetők, a harmadik személy pedig az áldozat. Beszámolók szerint déli 12 óra előtt kiszöktek az iskolából, s az utca túlsó oldalán található játszótéren kötöttek ki. A támadók ekkor a sértett mobiltelefonját és egyéb értékeit követelték, majd elverték a védtelen fiút. Az ütésektől a diák megsérült, ezért a szemtanúk riasztották a mentőket. A tanúk a kábítószerügyletről szóló híreszteléseket nem erősítették meg.

Perceken belül legalább három rendőrautó és egy rohammentő érkezett a helyszínre, majd az iskolát nyomozók lepték el. A helyszínelés és a tanúk meghallgatása több órán át tartott, de délután három órakor már nyoma sem volt a hatósági intézkedésnek. A feltételezett támadókat kézre kerítették és kihallgatták.

Szabadlábon védekezhetnek

B. Gábor és három fiatalkorú társa ellen folytat eljárást a rendőrség rablás elkövetésének gyanújával szabadlábon hagyásuk mellett. A fiatalok hétfőn délelőtt rabolták ki egyik iskolatársukat a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolával szemben található játszótéren. A sértett fiatalt megkergették és megverték. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre és azonnal kézre kerítette a támadókat – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivőjétől.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy hétfőn reggel nyolc óra körüli időben két fiatal megkergetett egy tanulót a Széchenyi utcában lévő játszótéren. Amikor utolérték, már négyen vették körbe és az értékeit követelték. A diák nem tett eleget az utasításnak, ezért erőszakkal vették el tőle a mobiltelefonját és igazolványait. Közben ütlegelni és rugdosni kezdték. Egy szemtanú figyelt fel az esetre, aki értesítette a rendőrséget. A csepeli rendőrkapitányság nyomozóin kívül a BRFK bűnügyi bevetési osztályának munkatársai is perceken belül a helyszínre értek és széleskörű adatgyűjtést végeztek. A bűncselekmény elkövetőit elfogták, kihallgatták és szabadlábon hagyásuk mellett eljárást indítottak ellenük rablás elkövetésének gyanújával.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolától származó információink szerint a bűncselekménnyel gyanúsítható személyek, valamint a sértett fél is az iskola diákja.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Rablás miatt vonult ki a rendőrség a Széchenyi utcába” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Zárja már be valaki azt a bűntanyát, mielőtt mégvalakinek az életébe kerülne!

  2. admin szerint:

    2006-ban tíz évre szóló szerződést írtak alá az önkormányzat akkori vezetői ezzel az iskolával. Még várni kell két évet. Aztán, ha nem MSZP lesz, és nem kötnek gyorsan újabb tíz éves szerződést velük, el fognak menni.

  3. grün szerint:

    admin!
    Ne legyél már ilyen szemérmes!
    Mintha egy szerződést a kétharmad erejével nem lehetne felmondani?!
    Gondolj csak a hatalom és nép közötti alapszerződés (Alkotmány) gányolására és többszöri átfaragására! 😛 😀

  4. felix szerint:

    Admin.
    Ez a gondolkodás annyira szánalmas, de jellemző.

  5. elhallgattatni szerint:

    Elmenni? Visszadobják őket a franciák, angolok… csak a magyar a rasszista. Mert elhiszi a nagyok meséjét, és megtűri a gyilkosait.

  6. felix szerint:

    A franciák magyarokat dobtak vissza, ezért aztán nem rasszisták.

  7. Trix szerint:

    “Most szerencsére nem volt lövöldözés, de egy diákot súlyosan bántalmaztak. A mentők azért érkeztek a helyszínre, mert a kirabolt sértett könnyebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett.”

    Súlyosan bántalmazták, mégis könnyebb sérüléseket szenvedett? Mázlista.
    Sajnos nem hinném, hogy eltűnne onnan az iskola. Mégis miért foglalkozna a választásokat megnyerő kormány ezzel a kérdéssel 2016-ban?

  8. Vátesz szerint:

    S mi van ha a diákok védelmében kivonul a kiscsálád is, mennyi idő alatt ér Csepelre a TEK?

  9. flatron szerint:

    Na azért nem kell túlzásokba esni!
    Mindent elhisztek amit a média sugall? ? ?
    Nem kéne!
    Korántsem olyan borzalmas az iskolában a helyzet
    mint gondolnátok!
    Gyermekem odajár és nem vagyunk cigányok!

  10. felix szerint:

    A rasszistáknak elég egy cigány is.

Itt lehet hozzászólni !