A Fővárosi Közgyűlés döntött: lehet olimpia Budapesten

MTI,HVG

Ha a jelenlegi tervek szerint ledózerolják és beépítik a Csepel SC-t, itt maximum lépcsőfutásban lehet versenyezni

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén elvi döntést hozott arról, hogy Budapest 2020-ban olimpiát és paralimpiát rendezhet; a képviselők pártállástól függetlenül egyhangúlag támogatták az erről szóló javaslatot.

A frakciók képviselői ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatták az olimpiai helyszínek alkalmasságáról szóló hatásvizsgálatot, valamint jóváhagyták a játékok rendezésének megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester elmondta: csütörtökön legalább két lépéssel közelebb kerültünk egy nagy, közös álom, az olimpia valamikori megrendezéséhez. A főváros közgyűlése délelőtt döntött arról, hogy javasolják a parlamentnek az olimpiai törvénytervezet megvitatását. Ez azt jelzi – folytatta a főpolgármester -, hogy vannak olyan közös ügyeink, amelyeknek megvalósításáért össze tudnak fogni a pártok, a főváros és a kerületek, és a remények szerint a javaslatot támogatja majd az Országgyűlés is.

Demszky Gábor azt is megemlítette, hogy elfogadták az olimpia hozzávetőleges pontossággal kijelölt lehetséges helyszíneit is a Duna mentén. Hangsúlyozta, hogy az olimpia össznemzeti ügy; a tét nem egy városé, nem egy régióé, hanem az országé.

A tájékoztatón Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) elnöke kiemelte: az olimpiai törvény elfogadása nem helyezné kényszerhelyzetbe az országot, mert az csak a felkészülést biztosítja. Ha az Országgyűlésben is megszületik a konszenzus, akkor megkezdődhet a munka a 2011-es pályázathoz – tette hozzá.

Schmitt Páltól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől kapott levélből is idézett, amelyben a MOB elnöke azt írta, hogy az olimpiai bizottság nevében bizakodással követi a budapesti olimpia megrendezéséért tett erőfeszítéseket.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Budapest ki van éhezve a valódi együttműködésre; ha ilyen nincs, akkor “rendre falnak fogunk ütközni”. Úgy vélekedett, hogy az olimpia eszméjének pártolása jó lehetőséget ad arra is, hogy az együttműködés “bennünk szunnyadó szándékát” kinyilvánítsuk.a főpolgármester minden támogatást meg fog kapni az ellenzéktől nemcsak a kandidálásig, hanem az olimpia megrendezéséért tett valamennyi erőfeszítéshez is – tette hozzá.

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes azt hangsúlyozta, hogy a 2020-ban győztes olimpiai bajnokok ma még alsó tagozatos általános iskolások. Ezért nagyon fontos, hogy a főváros megteremtse azokat az alapokat, amelyeken lehetnek olyan sikeres sportolóink, akik nagy elismeréseket vívnak ki Magyarország és Budapest számára.

Ahogyan a közgyűlés ülésén, úgy a sajtótájékoztatón is kiderült: minden frakció támogatja az olimpia megrendezésének kezdeményezését. Egy közös nyilatkozatot is aláírtak a résztvevők, amelyben a többi közt azt kérik, hogy a parlament minél hamarabb tárgyalja a törvénytervezetet.

Az elképzelések szerint a Duna jelentené az egyes helyszínek és a kapcsolódó turisztikai szolgáltatások főbb tengelyét. Beleznay Éva, a főváros főépítésze szerint azt szeretnék, ha az olimpia egyszerre lenne egy sportesemény és egy városi esemény is.

A helyszínekről szólva elmondta: kialakítanának egy déli, egy északi és egy keleti térséget. A déli Csepel északi területén lenne, ez képezné a játékok magterületét: itt helyeznék el az olimpiai falut, a média falut és a sportversenyek fő helyszíneit, például az úszószámokat.

Az északi térségben – például a Margitszigeten – játszanák a többi közt a strandröplabda mérkőzéseket, és itt bonyolítanák az öttusa-számokat is. A keleti rész, a Puskás Ferenc Stadion és térsége szolgálna helyszínül például a labdajátékoknak.

Forrás: MTI, HVG

45 hozzászólás “A Fővárosi Közgyűlés döntött: lehet olimpia Budapesten” bejegyzésre

  1. büki szerint:

    Eladósodott országok olimpiáját?

  2. Prendick szerint:

    Nahát, pont olimpiára van most a legnagyobb szükség. Kell néhány hűséges, de dolgozni nem akaró mameluknak pár bizottsági hely? Vagy be kell segíteni azoknak, akik a különböző szigeteket megvették és nem kaszálnak velük eleget?

    Öööö, hol is lenne az a csepeli központ? Talán a becsődölt Fadesa területén, amit épp most adnak el izraeli befektetőknek? /Nem akarok zsidózni, csak épp tegnap olvastam a Figyelőneten, hogy a spanyol ingatlanokat sorban veszik meg az izraeliek./
    Épp itt az ideje, hogy az állam visszavásárolja, természetesen olcsóbban, mint ahogy eladta, már ahogy szokás. Gondolom én, a naív. 🙂

    Igazán rosszindulat lenne részemről, ha rosszat feltételeznék és azt gondolnám, hogy ez is a cirkusz része, amivel minket etetnek Demszkyék. Nem is teszem.

  3. LB szerint:

    Gyerekek!

    Demszky már 2006-ban megmondta, hogy szereti Csepelt!
    Miért nem hisztek neki?

  4. Prendick szerint:

    Mindent elhiszek Demszkynek. Nagyon jól tudom, hogy a javamat akarja. De nem szívesen adom oda neki.

  5. Kovács Ernő szerint:

    Miér kell hülyíteni az embereket?

  6. LB szerint:

    Ernő! Ezt most kitől kérdezted?

  7. miska72 szerint:

    A csepel SC-t nem fogják ledózerolni!
    Fejleszteni lehet de csak sport célokra!
    LAKÓPARK BEVÁSÁRLÓ KÖZPONT, PLÁZA, NEM KELL A HELYÉRE!
    Gazemberek vezetk az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  8. én szerint:

    Jézusom! Mit akarnak ezek?! Még egy babazsúrt is képtelenek lennének összehozni.

  9. Kovács Ernő szerint:

    Magamtól, tőled, mindenkitől! Amióta az eszemet tudom, csak hülyítenek!

  10. LB szerint:

    Végre rájöttél! 🙂 És ennek ellenére még mindig hiszel nekik?! 🙁

  11. miska72 szerint:

    Én már nem hiszek senkinek, és nem bízom senkiben!
    Merjünk nagyot álmodni?
    hnnan szednek erre ponzt?
    Kitlálom! Csak nem újabb megszorítások?
    IGEN IGEN!

  12. én szerint:

    Motiváció: a várható hatalmas lenyúlási lehetőségek.

  13. atlétaa szerint:

    Aludj el szépen kis Balázs álmodj szépeket,és megálmodod,hogy Csepelen lesz az Olimpiai falu.

  14. infósferi szerint:

    Unokáink pénzét minimum husszor akarják elkölteni?

  15. Németh Szilárd szerint:

    http://nol.hu/belfold/lap-20081218-20081218-29

    A cikk képét is nézzék meg, az még 2002-ben készült. Ma, a 2020-as olimpiával kampányoló csepeli szocialista poltikusok, akkor nem támogatták a rendezést. Mitől ez a nagy páli fordulat?

    És még egy “apróság”: mit is szeretnének a Csepel SC telephelyén építeni? Olimpiai csarnokot, korszerű edzőtermeket? Nem erről értekezetek!

    És még egy: mit ígért a polgármester az északi területre két héttel ezelőtt, a sportkonferencián? Ugye jól emlékszem, hogy egy új, harmincezer embert befogadó lakótelepet (városrészt)?

    No, akkor hogy is van ezzel a 2020-as csepeli olimpia helyszínnel?

    Én egyébként ma is támogatom az olimpiát, ezt is aláírtam, meg az előzőt is! Sporttanácsnokként, politikusként, csepeliként pedig jobb helyszínt nem is képzelhetnék el, mint Csepelt!

    Hajrá Csepel!

  16. Kovács Ernő szerint:

    LB: A folytonos hülyítést nem az MSZP-re értettem, hanem mindenre! Újság, tv, iskola, reklám,stb, stb…… Az indexen úgy nézki, hogy a Csepel SC-ét kinyírták-ta egy modi! Még működik, de engem, mint a megalkotóját kimoderáltak! Kioktat a szarházi, hogy így meg úgy kell csinálnom! Na ne, otthon osztogassa a parancsokat a kutyájának! Ha lehet minnél előbb elindítok egy honlapot Csepel SC néven, de erre még kicsit várni kell, mert segítségre szorulok a megalkotásában! A fiam már rajta van a dolgon, de ha van ötleted, vagy ismerősőd, aki tudna ebben segíteni azt szivesen venném! A címem http://www.csepel65@freemail.hu

  17. LB szerint:

    Ernő!
    Ha dinamikus tartalmat akarsz, akkor PHP+MySQL!
    Én nem értek hozzá, de javaslom, keressétek meg a phpstudio.hu oldalt.
    A szerkesztője minden bizonnyal tud néhány jó tanáccsal szolgálni számotokra.

  18. Kovács Ernő szerint:

    LB: Nekem ez kínaiul van! Megmutatom a fiamnak majd! Ő tud kínaiui! Azért köszi, és remélem nemsokára megszületik a kicsikém!

  19. LB szerint:

    Sok sikert hozzá. De el ne feledd, a születés az egyszerűbb dolog, azt követően gondozni is kell!

  20. lolka szerint:

    Na menjünk csak sorba, elöbb legyen meg a GERINCUT aztán a négyesmetró, és akkor ha állmosak vagyunk még alhatunk és állmodhatunk tovább. ’93-ota nem képesek EGY SZ….R GERINCUTAT MEGÉPITENI-ja és nefeledjük el a margitszigeti uszó EB.-ét, hogy is készült el az a medence. Itt mindennek csak addig van gazdája amig pénzt lehet lenyulni, millio példát lehetne felsorolni, olimpia Budadapesten még a gondolat is megkacagtat, majd azok rendeznek, akiknek mindent eladtak. A szakértők zsebe biztos tele van pénzzel már csak a helyszineken kell agyalni, hol lesznek addigra ezek a “szakértők”?

  21. lolka szerint:

    Majd elfelejtettem egy jó korház is kéne majd, mert az SZTK kicsi lessz ja meg egy helikopter leszálló hely,ja meg egy…..ja, meg egy……..

  22. Nagyapó szerint:

    Mélyen egyetértek Prendick-kel. Csak egy hozzáfűzni valóm van!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  23. Gordon szerint:

    Ernő!
    Ezzel “A folytonos hülyítést nem az MSZP-re értettem, hanem mindenre! Újság, tv, iskola, reklám,stb, stb……” dumával megint nagyon gyengén szerepeltél. Nagyon átlátszó, ahogy próbálsz terelni… Komolyan gondolod, hogy a társadalom, a média, a közélet minden szereplője hülyít, csak épp a szeretett MSZ(M)P-d nem? Szerintem azért ezt gondold át újra, mert röhejessé teszed magad. Szeretett pártodat jelenleg egy hazug böszme vezeti, mit vársz a többitől (akár Csepelen, akár másutt)?

  24. Kovács Ernő szerint:

    A mindenkibe mindenkit beleértettem! Mindenki eladja magát, ki így, ki úgy! Egy kicsit kú… mindenki!

  25. Gordon szerint:

    Ernő!

    Ha szerinted mindenki eladja magát, akkor miért emelted ki olyan határozottan, hogy “nem az MSZP-re” értetted? A mindenkibe az MSZP is benne van. Sőt még te is. Szerintem egyébként nem adja el mindenki magát ebben az országban… Tudod az a nagy baj, hogy a történtek ellenére (pl.: Csepel SC) te még mindig az MSZP kommunikációs vonalát viszed. Most hogy nagy baj van (országosan és Csepelen egyaránt) hirtelen mindenki “egyforma” lett. Ez nagyon nem jön át…

  26. Prendick szerint:

    /Ernő, teljesen felesleges az Indexen fórumozni, ott nem mondhasz semmit, ami sértené a hivatalos vonalukat, legfeljebb rövid ideig. Jól ismerem a moderátorokat /zömüket személyesen is/, teljesen elvakultak. Régen nem így volt, közel az alapítástól törzsvendég voltam, de mára teljesen gusztustalan hely lett./

  27. Erik szerint:

    A nyomortol lassan szarni sem tudunk,de olimpia az nagyon kell..

  28. Kovács Ernő szerint:

    Gordon: Nem vagyok párttag, nem vagyok önkormányzati képviselő, csak nem szeretem hallgatni a mesét tőletek! Pár éve a jobboldalon olyan okos lett mindenki! Mindenki partizán, forradalmár volt! A ti kommunistátok a jó kommunista! Kisajátítottátok a magyarok szimbólumait magatoknak, mint ha az a tiétek lenne csak! Amit kritizáltok az előző rendszerbe azt akarjátok visszahozni! Egy vezér, egy párt!

  29. Kovács Ernő szerint:

    Prendick, már nem sokáig leszek ott! Csak azt sajnálom, hogy rengeteg értékes képem elfog veszni! Ott arc nélkül lehet gyalázni a másikat, és szívatni! Lásd moderátorok!

  30. Csak egy csepeli szerint:

    Most komolyan ezen háborogtok, hogy ebben az országban miért akar bárki olimpiát, mikor sokkal fontosabb dolgokra sincs pénz?! A vezéretek ötlete volt anno és azóta is élenjárója a mozgalomnak, hát őt kérdezzétek, hogy oldaná meg, hogy az adók is csökkenjenek, a vállalkozók járulékfizetései, de a nyugdíjak emelkedjenek, a tanárok és közalkalmazottak bérei is növekedjenek. közben pedig több száz-ezer milliárdot olimpiai beruházásra költsünk. jaaaaa, mert ha Viktor mondja, h tud szarból várat építeni, akkor azt elhiszitek? ha a másik oldal mondja, akkor azon peidg háborogtok, hogy ez lehetetlen? Sőt, még Németh Szilárd is támogatja. Éljen! Ez üdvözölendő! És kedves Németh Szilárd, hogy képzeli el ennek az egésznek az ütemtervét? honnan termetené meg a kötségeit? Mert ugye közben, ha ön lenne a helyi vezér, akkor mindenhol lenne csatorna, betonút, nem lenne sehol szemét, hajléktalan probléma, kátyuk sem lennének, és még Csepel is lenne a 2020-as olimpia központja. :)))))))) hát persze. Majd ha egyszer erre látok az ön tollából egy részletekig kidolgozott tervet, amivel bebizonyítja, hogy ez lehetséges, akkor meghajolok Ön előtt. Addig továbbra is azt gondolom, hogy könnyű az ellenzéki székből azt kiabálni, hogyha én lennék ott, máshogy csinánám. Dehát sose fogjuk megtudni, hogy is csinálná, mert Önnben annyi lehetőség sincs, hogy odáig eljusson, hogy beülhessen egyszer abba a székbe. kár. kíváncsi lennék..

  31. Bubus szerint:

    Sötét csepeli barátunk, nem látsz a szemedtől. Olvastál híreket?

  32. miska72 szerint:

    Csak egy csepeli!

    Szavazz Szilárdra és akkor megtudod!
    Ha nem Szavazják meg, sose tudjuk meg, hogy vezetné a kerületet!
    A mostank bandát is el kellene kergetni, de ha szilárdék is rosszul csinálják öket is el kell kergetni!
    IGEN! IGEN!

  33. Csaba szerint:

    csak egy csepeli!

    Ha nem lennél ennyire korlátolt, és tájékozott lennél, akkor ismernéd a gazdaság belső mozgásait. Legalább némi fogalmad lehetne róla. Szerinted nem jó buli ilyen nemzetközi versenyt rendezni?

    Akkor vajon a foci VB-ért és egyéb más rendezvényekért miért versengenek az országok? Hát azért kedves barátom, mert kurva nagy tőkebeáramlással jár.

    A másik dolog pedig az, hogy azt persze értem, hogy MSZP pártfeladatot hajtasz végre (jó csicskás módjára), de azon gondolkodj el, hogy Tóth M. a polgármester 14 éve, és nincs teljes csatornázás. Ilyenkor nem másra kell mutogatni, hanem elmélyedni.

    A választási esélyeket pedig latolgathatjuk, de apád: Kovács László is már megmondta, hogy nem közvéleménykutatást kell nyerni.

    Hamarosan itt az idő, és mérhető lesz, hogy kit támogatnak a csepeliek. Ezek tények lesznek, amik pedig mint azt tudjuk, makacs dolgok.

    Az írásodból az tünik ki, hogy teljesen elégedett vagy a jelenlegi csepeli helyzettel. Ez gondolom azért van, mert te is csak egy szarházi vagy azok közül, aki a kerület vezetőiként a közpénzből élnek. Értsd ahogy kell.

    Majd lefagy a gúnyos mosoly az arcodról, ha bilincsbe visznek el. Más kerüeltekben már volt erre példa. Nem is kell messze menni.

  34. Bubus szerint:

    Csak egy csepeli: (tornádó)szélkakas Demszky és a többi MSZP-SZDSZ-es csak addig tiltakozott az olimpia ellen, amíg a Fidesz ötlete volt…

    Addig csak rosszat hozott volna Budapestnek, addig nem fért volna el sehol, addig nem segített volna a fejlődésben.

    Egy országnak kell stratégia, kell jövőkép. Egy olimpia-rendezés is nagy lépés lehet, és jó esély arra is, hogy az országot kirángassa a mély válságból. Az olimpiára való felkészülés ugyanis meglódítja az infrastruktúrát, arra késztet, hogy segélyek helyett munkát teremtsen az ország, az önkormányzat.

    Egy dolog azonban még fontos: egy demszkys és egy gyurcsányis vezetéssel ez is bukásra lesz ítélve, úgyhogy a változás ott sem kerülhető el!!!

  35. Csak egy csepeli szerint:

    Persze-persze, nagyon megéri gazdaságilag az olimpia.. de ha csak a szocik akarnák az olimpiát és a fidesz ellene lenne, akkor oldalakon keresztül ugyanígy tudnátok bizonygatni, hogy miért nem bírná el a mi gazdaságunk az olimpia rendezését… mint ahogy itt a hozzászólások még úgy kezdődtek, hogy minek ennek az országnak olimpia. nézzétek meg a fenti első hozzászólásokat.. aztán többen kapcsoltak, ja mi is akarjuk, akkor ok.. és elhallgattak rögtön ezek az ellenző hangok. ezen csak nevetni tudok.
    Drága Csaba, nem vagyok sem kerületi vezető, sem közpénzből nem élek és nem is szeretnék soha ebbe a szférába tartozni. De ahogy kissé indulatos reakcidóat olvasom gondolom Te szeretnél majd idővel valamelyik helyi vezető székbe beülni… remélem sose fog sikerülni.

  36. Bubus szerint:

    Ebben az az abszolút vicces, hogy ami galádságot feltételezel a Fideszről, és ami miatt szidod (bár nem történt meg), azt az MSZP és az SZDSZ meg is tette.

    😮

  37. Csaba szerint:

    Szerintem pedig az vagy. Többet ismerek közülük. Amit rólam gondolsz, az megmosolyogtat. Ha tudnád, hogy már nem is itt lakom, bár hosszú időn keresztül ez így volt. Ma már csak Csepelen dolgozom és az egész csaláldom itt lakik. Engem ezért foglalkoztatnak a helyi ügyek. Mondanám, hogy lokálpatrióta vagyok, de ez sajnos már nem igaz. Hogy miért, ahoz meg semmi közöd.

    Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy az egész olimpiát a fidesz kezdeményezte még annó. Úgyhogy nem érdemes itt ugrálnod.

  38. én szerint:

    Ez olyan lesz, mint a Negyed! Sok-sok pénz tanácsadóknak, tervezőknek, az összes rokonnak, barátnak, ismerősnek stb. Azután bejelentik, hogy bocs, de nem jön össze.

  39. Huba szerint:

    Csaba!
    Utolsó előtti mondatodra utalva igazad lehet. Az “annó” időpontjában sokkal jobb gazdasági helyzetben a kérdés felvetőjét orvosi esetnek minősítették. Jelen helyzetben viszont az akkori elvetők hozakodnak elő az annó elvetettekkel. Érdekes!
    Éljen a Csepelen rendezendő olimpia…………de miért van az az érzésem, hogy kísértetiesen hasonlít a Gerincút-Tehermentesítő gumicsonthoz, mely gumicsonttal több helyi választást lehetett nyerni.
    “Van másik” és benyúlt a 36. zsebébe a legendás zenebohóc!

  40. hehehehe szerint:

    demszky 93ban megígérte, hogy 96ra(legkésőbb 99re) lesz gerincút.

    ma ott tartunk, hogy gerincút a tervekben sem létezik. a gerincút megépítéséig ÁTMENETILEG akartak egy tehermentesítő utat építeni, ott a magyar utcán át.

    ja időközben ezt átnevezték gerincútra, az eredeti gerincút meg sehol…

    jah, ez sincs még kész, pedig 16 év telt el a népszavazás óta.

    amúgy is milyen gerincút az olyan, aminek semmi köze a gerinchez?

    pofátlan átverés az egész. az eredeti gerincút arról szólt, hogy 2x2sávon lámpa, és szintbeli kereszteződés nélkül lehet eljutni a nagykörúttól az M0-sig. Ilyen ma már nem is szerepel a tervekben. de még a szintén kontárnyomvonalon megépülő tehermentesítő sincs kész.

    muszáj elszakadnunk Bp-től.

  41. hollósi szerint:

    Ma olvastam: lehet, hogy a majdan elkészülő gerincút neve Luca körút lesz?

  42. Jeniszej szerint:

    Mit csináltak ezek?
    Hazudtak éjjel nappal “majd bele döglöttek.”
    Lehet ezeknek igaz ígéretük?

  43. miska72 szerint:

    Jeniszej

    Mit csináltak ezek? “Hazudtunk reggel éjjel meg este”!
    Idézet GYURCSÁNY FERENC MINSZTERELNÖKTŐL!
    A SOCIALISTA PÁRT NAGYJÁBÓL ERRE KÉPES!
    NEM KICSIT! NAGYON!

  44. Gordon szerint:

    Ernő!

    A jobboldali kötődésű magyar emberek jelentős része nem kisajátította a nemzet jelképeit, hanem használja (pl.: rendezvények alkalmával). A baloldali politikai elit, értelmiségi, gondolkodói kör jelentős része meg nem fogadja el a nemzet jelképeinek egy részét, mint használható szimbólumot, és csak fenntartásokkal tekinti a nemzet részének a nem Magyarországon élő magyar embereket. Ez a mai magyarországi valóság. Sajnos azonban megint gyermeteg hsz-ed volt. Ezzel az ellenzékre mutogatássál nem vagy túl hiteles az országban kialakult helyzetet figyelembe véve. Főleg ne kellene ideológiai eszmefuttatásokba belekezdened.
    Az előző rendszerhez kapcsolódó megjegyzésedhez pedig csak azt fűzném hozzá, hogy szerencsére mindketten tudjuk, hogy melyik politikai erő testesíti meg az állampárt jogutódját.

  45. baniko21 szerint:

    Gordon!
    Igy karácsony közeledtével nem szivesen szállok vitába Veled. Csak
    részben van igazad. Az állampárt utódja az Mszp csak annyiban, hogy
    a pénzt, vagyont maguknak vindikálták. Ehhez volt eszük, ennyiben
    utódpárt. Ne ess abba a hibába, hogy baloldali párt az Mszp. Ugye ezt
    Te sem gondolod komolyan? Mondj egyetlen ténykedésüket, ami balol-
    dali értéket tartalmaz. Ha egyet is tudsz mondani, megkövetlek.
    Ennyi üzletember, milliomos, milliárdos egyetlen pártban sincs, illetve
    kivétel az Szdsz. Ezek mind megélhetési politikusok, közük nincs a nép-
    hez, csak 4 évente, amikor azt hazudják, hogy “baloldali párt”, a szava-
    zatok érdekébe.

Itt lehet hozzászólni !