Átadták a felújított rendelőt Királyerdőben

Csepel.hu

Átadták a felújított rendelőt Királyerdőben Átadták a felújított rendelőt Királyerdőben Átadták a felújított rendelőt Királyerdőben

Átadták a felújított rendelőintézetet a Szent István út 217. szám alatt március 3-án. A teljesen átépített és megszépített intézményt Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter, Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd alpolgármester, országgyűlési képviselő avatta fel. A korszerűen felszerelt rendelő Királyerdő egészségügyi központjaként látja el a környék betegeit.

Balog Zoltán miniszter arról beszélt, hogy a csepeli önkormányzat saját erőforrásból finanszírozta a beruházást, ami manapság ritkaság. Egy jól gazdálkodó városvezetésre utal, hogy képesek voltak pénzt szánni egy egészségügyi intézmény felújítására. Csepel az elmúlt csaknem négy év alatt eleve sokat tett a korábbi önkormányzatok által felhalmozott adósságállományának csökkentésében. A maradék adósságot az állam valamennyi önkormányzatnál átvállalta, tehát jelenleg már tiszta lappal gazdálkodhatnak.

A rendelőintézet felújítása nem egészen 100 millió forintba került, ami negyedével kisebb összeg, mint ahogyan eleve tervezték. Összesen nyolc háziorvosi praxis működhet itt, miután ide költöztek a Szent István út 234. szám alatt praktizáló háziorvosok is. Csepel büszke lehet arra, amit elért az elmúlt években – mondta a miniszter.

Németh Szilárd polgármester emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat 2012-ben határozta el a rendelőintézet korszerűsítését, mert nem lehetett tovább halogatni a felújítást. A konkrét munkák tavaly szeptemberben kezdődtek és rekordidő alatt, decemberre már elkészültek. Az elmúlt hónapokban a rendelő környezetét tették rendbe: felújították a járdát és a parkolót, valamint az ingatlant övező kertet. Februárban már az új bútorokat helyezték el az épületben. Végeredményben két rendelőt vontak össze, mert a Szent István út 234. szám alatti épületben sem működhetett tovább a praxisok az ingatlan rossz állapota miatt.

A polgármester Csepel súlyos veszteségének tartja, hogy 2003-ban az akkori önkormányzati vezetés veszni hagyta a Csepeli Kórházat. A mostani királyerdei beruházással némileg pótolják a veszteséget és javul a környékbeliek egészségügyi ellátása. Jelképes a felújított épület abban a tekintetben is, hogy a korszerűsítéssel azt jelzik: magasabb színvonalon működtetik az egészségügyet és látják el a betegeket.

Forrás: Csepel.hu

16 hozzászólás “Átadták a felújított rendelőt Királyerdőben” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Kösz Fidesz!

  2. szigetország szerint:

    Gratulálok az eredményhez!

  3. nagyapó szerint:

    Néhány régebbi hozzászólás:
    Vátesz “Mekkora marhaság kétkarú meredek lépcsőt építeni! Jobb lett volna duplaolyan hosszú, feleolyan meredek egykarú lépcsőt építeni! Talán csak nem az a lépcsőnkénti ferde sík a háttérben az akadálymentesítés?”
    • grün “Újabb munkahelyek teremtődtek!
    Mindig készenlétben fog állni négy markos közmunkás, kétszer négy órában, akik a tolókocsival vagy menetstabilizátorral (mankóval, járókerettel) érkezőket karon mint “gólya viszi a fiát” fel és letrógerolják a rendelőbe/ből!
    “Távoli cél, hogy érjük el a teljes foglalkoztatottságot!” o.v.”
    • Vátesz “A rokkantak ugye dögöljenek meg! Ha meg fel tudnak menni a lépcsőn, akkor már nem is rokkantak!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  4. nagyapó szerint:

    A második beírás a moderáció miatt történt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  5. elhallgattatni szerint:

    Politikusi mellébeszélés Kárpátalja ügyében

    A fősodratú médiát az foglalkoztatja, hogy van-e menekülthullám Kárpátaljáról vagy ez csak egy vaklárma. Németh Zsolt külügyi államtitkár nyugtat mindenkit, hogy nincs, de ha lenne, akkor is felkészültünk a fogadásukra, hiszen az “operatív törzsnek” erre az esetre is van forgatókönyve. Az Együtt-PM tüntetett Putyin ellen, Gyurcsány az oroszokat hibáztatja, hogy nem szép dolog a sajátjait megvédeni. Orbán mélyen hallgat. Egy-két jobbikos képviselő a határnál szemlélődik és próbál tisztán látni a határontúli magyarok helyzetében, hogy vajon tényleg menekülőre fogták-e. Egy kormánypárti politikus sem meri kimondani, hogy annyira gyenge Magyarország katonailag, gazdaságilag, nemzetközileg és minden színtéren, hogy gyakorlatilag esélyünk sincs megvédeni a kárpátaljai magyarságot. A balliberális ellenzék is hallgat, hiszen pontosaban tisztában vannak a helyzettel, hogy ők is vastagon benne voltak a legyengítésünkben.
    Mivel nem tudunk az oroszoktól példát venni érdekérvényesítésben, mert “jól elkúrtuk”, így inkább őket hibáztatuk. Az új ukrán vezetés (ami ráadásul teljesen illegitim), egyből a kisebbségek jogainak megcsorbításához nyúlt, amire Putyin férfiasan reagált, a sajátjainak védelmében. Mi meg néhány gyenge félmondatot hozzáfűztünk a beregszászi közgyűlés megzavarásához, a magyarok megfélelmítéséhez, és felkészültünk a menekültek fogadására. Értjük ezt? Nem megvédjük őket, nem arra törekszünk, hogy ahol eddig éltek, ott nyugodtan tudják folytatni az életüket, hanem még bíztatjuk is őket, hogy hagyják otthon értékeiket és nincstelenként jöjjenek át. A magyarság védelme nemcsak azt jelenti, hogy az egyes személyeket védjük meg biológiai személyükben, hanem mindent, ami hozzájuk tartozik: a földjüket, a házukat, az autójukat, a falujukat, a kulturális értékeiket, az anyanyelvüket, a jogaikat.. Magyarország csődje ez: keményebb hangú nyilatkozatot nem mer tenni senki, mert mindenki tudja, hogy ezek csak üres szavak lennének, beváltani nem tudjuk úgysem azokat. Ráadásul nekünk az IMF-EU tengely által diktáltakat kell visszabüfögni, és csak fontosabb Brüsszel és Tel-Aviv “parancsnoksága”, mint Beregszász magyar lakossága. Utóbbiak nem tudnak hitelezni, nem parancsolgatnak nekünk, örülnek, ha élni tudnak.
    Ha lenne is némi katonai erőnk megvédeni a határhoz közeli magyar lakta részeket, azokat visszafoglalva – mert nyilván ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ha Ukrajna hadbalép Oroszországgal, és elkezdik besorozni a lakosságot, köztük a magyarokat is golyófogónak-, akkor két perc alatt a gyarmattartóink tönkretennének minket mindenféle eszközzel. Ilyen ez a gyarmati sors, ez Magyarország 2014-ben, ide vezetett a merjünk kicsik lenni, nem kell katonaság és a többi blődség.
    Hogy lemondjon emiatt bárki is? Hogy Hende felálljon és azt mondja, hogy kérem szépen, nincs mit tenni, minden ütőképes alakulatunk éppen Afganisztánban teljesíti a nemzetközi főnökeink parancsait, de ha itthon is lennének, akkor is mindegy, mert se helikopterünk, se harckocsink, se semmink nincsen. Nem tudom megszervezni a magyarság védelmét, viszontlátásra. Vagy hogy Orbán Viktor azt mondja, hogy külföldi nyomás miatt lehetetlen minden komolyabb lépés, meg van kötve a kezünk, tehetetlenek vagyunk? Nem, ezeket még csak nem is zavarja a kialakult helyzet, szerintük a menekülteket kell fogadni. Nemcsak nem tudják megfelelő módon kezelni a helyzetet, hanem nem is akarják. Ez a legkényelmesebb, legalább megoldódik Kárpátalja problémája örökre, hiszen a végén egy magyar sem marad ott, így kutyát nem fog érdekelni, hogy Oroszország, vagy Ukrajna mit csinál ezzel a területtel, nekik sem kell többé kínos és kényelmetlen helyzetekben nyilatkozgatniuk. Egy gonddal kevesebb – felsóhajthat nyugodtan az összes lakáj, megalkuvó politikus, és örömmel, széles mosollyal az arcukon fogadhatják a menekülteket.
    Barcsa T. Gábor
    2014.03.03. 10:46

  6. Etikus szerint:

    “Az “Erőforrás ura” a minap nyilatkozza a TV.-ben a betegeknek az lenne a legjobb, ha nem kellene a kórházba menniök, már az első napon a háziorvosnál olyan állapotban kellene lenniök, hogy ne is kerüljön sor gyógyításukra.”
    Láthatják a papok között is vannak…….

  7. Vátesz szerint:

    Nagyapó, a csepelinfó frissíthette volna a régi posztot egy másik fényképpel, akkor láthatták volna az olvasók, hogy van járható bejárat is!

    Egyébként nekem is van kérdésem visszamenőleg az Ön korrupciót emlegető kommentjére:

    “Na akkor magyarázza el Nagyapó Németh Szilárdnak, hogy korrupciót követett el, hogy az egy fővel jelenlevő Jobbik, nevezetesen Pákozdi József részére képviselői irodát biztosított!
    Küldhetem a nyílt levelet Németh Szilárd polgármesternek, hogy az egyik tagtársa korrupcióval vádolja? Ő nyilván személy szerint is tudja, hogy Önt mikor és hol tudja farbarúgni! Nyilván Ön nem szeretne az őszi önkormányzati választáson ismét képviselő lenni, ezért kötözködik vele! http://csepel.info/?p=32447#comment-195405

  8. DE szerint:

    Bocs az idézetért,
    “A polgármester Csepel súlyos veszteségének tartja, hogy 2003-ban az akkori önkormányzati vezetés veszni hagyta a Csepeli Kórházat. A mostani királyerdei beruházással némileg pótolják a veszteséget és javul a környékbeliek egészségügyi ellátása.”
    …És amikor bezárták a GYEREKORVOSI RENDELŐT,akkor a királyerdei kismamák arra kényszerültek, hogy buszozzanak babakocsival és lázas beteg gyerekekkel be a központba, menjen tönkre a nem is olyan rég épült rendelő, hogy utána mellét veregetve valaki több millióért felújítsa !

  9. bélus szerint:

    DE Ki zárta be a gyermekorvosi rendelőt, csak nem a kommancsok 2008-ban?

  10. "?!" szerint:

    Azt nyilatkozta a fenti bejegyzésben a hombárfejű csepeli despota, hogy ” Csepel súlyos veszteségének tartja, hogy 2003-ban az akkori önkormányzati vezetés veszni hagyta a Csepeli Kórházat.”

    A hombárfejű csepeli despota fejében lévő üresség kitöltése céljából közlöm, hogy “az akkori önkormányzati vezetés NEM veszni hagyta a Csepeli Kórházat”, hanem szerény politikai súlya miatt, nem tudta megakadályozni a Csepeli Kórház “funkció-váltását”!

    A 2006-os és 2010-es önkormányzati választások előtt, az “Ésszel, szívvel, tisztességgel Csepelért, a csepeliekért!” jelmondattal, és jelenlegi csepeli despota aláírásával ellátott választási szórólapokon azt ígérte a Csepeli Fidesz nevében a hombárfejű jelenlegi csepeli despota, hogy “vissza szerezzük a Csepeli Kórházat a csepelieknek”!

    2011. nyarán azonban, zárt körű rendezvényen már bejelentette a gazember, hogy “a Csepeli Kórházat nem tudjuk visszaszerezni, mert fentebb más irányú szelek fújnak”!

    Ezek után meg sem próbálták felhasználni az előző önkormányzati vezetőknél sokkal nagyobb politikai befolyásukat a kórház visszaszerzésére, hanem a saját érdekét a közösség érdeke fölé helyezve, beállt szélirányba a hombárfejű csepeli despota, és az utóbbi években már kizárólag az országgyűlési képviselő posztjának a Fideszen belüli megtartásáért tevékenykedett!

    A fentiek miatt elképesztő pofátlanság a választási ígéretét megszegő gerinctelen csepeli despota részéről az, hogy a kvázi egészségügyi miniszter jelenlétében, az újabb választás előtt egy hónappal, pofátlanul még mindig a nála sokkal gyengébb pozícióban lévő előző önkormányzati vezetőkre mutogat azért, mert nem tudták megakadályozni 2003-ban a Csepeli Kórház funkcióváltását, miközben Ő a kórház gyógyító funkciójának a vissza állítása érdekében semmiféle konfliktust nem vállalt fel, mert fontosabbnak tartotta a saját pozíciója biztonságát a választóinak tett ígéreténél!

    Ez a eset is a hombárfejű csepeli despota gerinctelenségét és pofátlanságát bizonyítja!

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    100 millió? Nem sok egy kicsit?

  12. ebihal szerint:

    AZ rohadt sok!

  13. grün szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Nézőpont kérdése!
    Innen nézve sok, de “elviszemmel” nézve alig jut belőle mindenkinek! 😛 😀

  14. goranga szerint:

    Köszönjük a szép tágas új orvosi rendelőt! Egy apró hiányosság, hogy nincsenek fogasok a kabátoknak!

  15. […] megújítása, városrehabilitáció és panelfelújítások, a közbiztonság erősítése, szolgáltatások fejlesztése… A rendszerváltás évtizedeit vesztesként megélő Csepel 2010-ben új vezetést […]

Itt lehet hozzászólni !