Harangozó Tamás paksi milliói

MNO

Harangozó Tamás paksi milliói

Milliókat keresett a kormányváltás előtt a paksi atomerőműben az MSZP elnökségi tagja is. Harangozó Tamás 2012-ben még sürgette az erőmű bővítését, és úgy vélte, az több ezer magyar embernek adhat munkát – írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter és Józsa István mellett más baloldali politikus is gazdagodhatott a paksi atomerőmű révén. Az MSZP elnökségi tagja és képviselője, Harangozó Tamás bő tizenhárom hónapig volt a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatósági tagja a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején, és ezalatt mintegy 3,3 milliós fizetést kapott a cégtől.

Az erőmű kommunikációs osztályán a Magyar Nemzetet arról tájékoztatták: Harangozó Tamás 2009áprilisában és májusában havi 299 ezer, utána 2010 január végéig havi 269 ezer, végül 2010. május 10-ig havi 170 ezer forintot vehetett fel az állami irányítású cégtől. Harangozó annak ellenére kerülhetett ebbe a máskülönben komoly szakmai felkészültséget igénylő tisztségbe, hogy 2009 tavaszán még harmincéves sem volt, és önéletrajza szerint semmilyen energetikai képesítéssel nem rendelkezik. Politikai hátszele viszont már volt, hiszen 2002-től az MSZP szekszárdi szervezetének elnökségi tagja, majd 2006-tól elnöke lett, 2009-ben pedig a párt Tolna megyei elnöki tisztségét is megszerezte. Tavaly februárban Harangozó Tamás is részt vett a „Munkát, kenyeret!” követelő éhségmeneten.

Érdekes, hogy Harangozó Tamás két éve többször megszólalt a paksi bővítés ügyében, ám homlokegyenest az ellenkezőjét mondta annak, amit mostanában a balliberális pártok állítanak. Egy 2012. augusztus 8-i sajtótájékoztatóján például sürgette a paksi bővítést, és arról beszélt: óriási károkat okoz az országnak a kormány késlekedése. Kijelentette: a bővítés egymagában is megoldást jelenthetne a gazdasági visszaesésre, és a beruházás az ország jövőjét és energiabiztonságát is meghatározza a következő száz évben.

Harangozó sajtótájékoztatójára Jávor Benedek (akkor még LMP-sként) reagált, és nehezményezte, hogy az MSZP sürgeti a bővítést. Egyúttal jelezte: ha más hátterű vállalkozásokat is bevonnának, a bővítés ugyanolyan elhibázott lépés lenne, mint „a baloldali oligarchák” nélkül. Jávor szerint a „gigamutyi” akkor kezdődött, amikor a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ 2009-ben felhatalmazást adott az előkészületekre a parlamentben. Harangozó válaszközleményében leszögezte: arról „majd nem ártana érdemben beszélni”, hogy a paksi atomerőmű jelenlegi blokkjainak közelgő leállása után miként lehet a magyar áramtermelés 40 százalékát kizárólag zöldenergiával pótolni. Harangozó egy két évvel ezelőtti ATV-s interjúban azért is kardoskodott a bővítés mellett, mert az több ezer magyar embernek adhat munkát.

Miniszterelnökként 2010 februárjában még Bajnai Gordon is arról beszélt: „az atomenergia felhasználása teremt lehetőséget olcsó villamos energia előállítására”. Ehhez képest Mesterházy Attila MSZP-elnök mostanában éppen azzal riogat, hogy drágább lesz az áram.

Emlékezetes, a 2010-es kormányváltás előtt az akkor még az MSZP-s Józsa István és az ugyancsak szocialista Gábor József tulajdonában lévő Gépkar Kft. nem kevesebb, mint 6,6 milliárd forintnyi (napi 1,7 milliós) megrendelést kapott a paksi atomerőműtől. 1997– 98-ban pedig havi nyolcmillió forintért, összességében nyolcvanmillióért adhatott tanácsokat a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Agóra Marketing Kft.

Felkészültek a beruházásra

A paksi atomerőmű biztonságosan, kiszámítható módon és megfizethetően működik, nem lehet kérdés a kapacitás-fenntartás szükségessége – jelentette ki Németh Lászlóné hétfőn, Pakson.

Mesterházy találkozója

Mint arról korábban beszámoltunk, Mesterházy még 2013 elején a világ egyik legnagyobb energetikai vállalatával, a francia Areva vezetőivel tárgyalt titokban; a vállalatóriás a paksi bővítésről akart információkat szerezni, valamint politikai és gazdasági döntéshozók meggyőzésével egyengetni saját nukleáris technológiája előtt az utat Pakson.

A találkozón az MNO információi szerint részt vett Józsa István is, aki cégével 2010-ig 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a paksi atomerőműtől. Szerződése 2010-ben szűnt meg. Bár Mesterházy Attila és a szocialisták éveken át a paksi bővítés fontosságát hangoztatták, azonban amikor 2013-ban felmerült az orosz részvétel lehetősége, élesen bírálni kezdték azt; amikor pedig 2014 januárjában kiderült, hogy az orosz Roszatom fogja felépíteni az új blokkokat, teljes támadásba lendültek.

A Gyurcsány-koalíció az újabb paksi hazugságok helyett inkább egyre több kérdésre tartozik a válaszokkal Paks ügyében is – írta hétfőn a Fidesz sajtóirodája. Mesterházy Attila milyen paktumot kötött a francia atomóriással történt titkos tárgyalásán? Miért volt ott ezen a titkos találkozón Józsa István, aki közel 7 milliárd forintot kaszált az atomerőművön? Mit ígértek a franciáknak? Mesterházy Attila helyesnek tartja, hogy Gyurcsány Ferenc 80 millió forintot tett zsebre a szocialisták kormányzása idején az atomerőművel kötött színlelt szerződésnek köszönhetően? – teszi fel kérdéseit a kormányzó párt. A paksi fejlesztés erősíti hazánk energiafüggetlenségét, a hosszú távú rezsicsökkentés biztosítéka, amely hazai munkahelyeket teremt és segíti a gazdasági növekedést is – zárul közleményük.

Forrás: MNO

33 hozzászólás “Harangozó Tamás paksi milliói” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Na ezek miatt lett olyan drága az energia, és emiatt támadja az MSZP a rezsicsökkentést. Minden rezsicsökkentés nekik rezsimcsökkentés.

  2. Gordon szerint:

    Igen!
    Igen!
    Óóóó
    Igen!
    Igen!

  3. Etikus szerint:

    Hoppá! Újabb és újabb bukovári, a szociknál. Mondtam a Simi ügyénél, mi fog itt még kiderülni a választásokig?
    Ezek tényleg “megújultak,” hiszen most már az ifjúságot is bevonták, megtanították, hogyan kell a mesterek által kitaposott úton tovább haladni. Eeeeeeez a tisztességes mszp, de legalább remélhetjük, hogy leadózta?!

  4. Etikus szerint:

    A tragédia az egészben az, hogy milyen meggyőzően hazudnak bele az emberek szemébe.
    Tényleg jó tanítványok 1917 óta, és nincs megállás.
    E szervezetben folyton folyvást küzdeni kell, a leg nebesbekért. Zsarnoksággal, hazugsággal, meg mi minden mást bevetve eszközrendszerük révén, a javakért!!!
    Most már tényleg abszolút világossá válhatott mindenki számára a fő ideológiájuk.
    Miszerint mindent megszerezni, ha másért nem, csupán azért, ne hogy más elvihesse.

  5. Etikus szerint:

    Büszkén énekelhetik: “Mi kommunista ifjak……

    “Miénk e föld, erdő, mező
    Kalásza, virága nékünk terem.
    Pajtás daloljunk szép magyar hazánkról,
    Mely a bőség kincsét ontja ránk.

    Az országnak harmada éhen gebed
    Az éhség, a szenny marja fel testedet
    Éhhalálra ítélt ez a rend!
    ………

    |Mi kommunista ifjak indulunk,
    Mert bennünk apáink reménye.|(2X)

    Sej,a mi lobogónkat fényes szellők fújják,
    ……………………………………………………
    Sej,szellők,fényes szellők fújjátok,fújjátok,
    Holnapra megforgatjuk az egész Világot!”

  6. nagyapó szerint:

    Mit árult Mesterházy 2013 elején az Arevának? Csak nem Francia Becsületrendet szeretne valamiért cserébe?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  7. Gordon szerint:

    Nem, mást szeretne cserébe (simonság).

  8. ebihal szerint:

    Úgy látom az MNO-nak megint sikerült egy aljas cikket kerekíteni! Dehát, erre
    van kereslet! Nekik is meg kell élni.

  9. grün szerint:

    “A lap kikérte a szerződések listáját, és kiderült, főleg Kövérnek volt szüksége külső segítségre. Pedig a házelnöknek egy 8-10 fős titkárság is dolgozik. A politikus három év alatt 47 millióért adott megbízást, míg az alelnökök inkább kímélték a közpénzt: összesen is csak 42 milliót fizettek ki.”
    .
    Házelnöknek se nyugalmas lenni! 😛
    .
    http://propeller.hu/szorakozas/2879709-millioert-terveztek-kover-leveleit

  10. ebihal szerint:

    Még egy gondolat! Csak, hogy ne menjünk messzire, nézzétek meg a csepeli
    képviselők közül melyiknek van megfelelő képzettség arra a felügyelőbizottsági,
    illetőleg tanácsnoki pozícióra, ahova jelölték, s ahonnan havi nem kevés lóvét
    akaszt le!

  11. Tóth Kati szerint:

    Harangozó elvtárs is egy atomtudós.Jó lehet annak a pártnak,amelynek tagjai között ennyi atomtudós leledzik.Szerintem az Összefosással kellene megépíttetni a többi blokkot,tele vannak hozzáértő tudós emberekkel.

  12. csaba péter szerint:

    Az fel sem vetődhet , hogy mondjuk értenek ahhoz amit elvállaltak?
    Persze ha Közgépesek lennének fel sem vetődne a dolog.

  13. nagyapó szerint:

    Kiderül, hogy minden szoci ért az atomerőműhöz. Egyre többről derül ki, hogy ott “dolgoztak” (csecsemő béka is!?).
    A Közgép kicsit több munkát el tud végezni, mint a Gépkar, amelyik “verhetetlen” a darvak karbantartásában.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  14. Tarjányi László szerint:

    Papcsák Ferenc keresett a legtöbbet a politikusok közül tavaly, többet mint Gyurcsány. Csak az ügyvédi irodájából 160 millió Forint osztalékot vett ki! Amikor rákérdeztek, mivel foglalkozik az irodája, azt válaszolta, nem tudja, ő most nem gyakorló ügyvéd. Az irodában összesen két ügyvéd és egy gyakornok dolgozik, VAJON KINEK VÉGEZNEK ÜGYVÉDI MUNKÁT AMI ILYEN JÓL JÖVEDELMEZ?

  15. grün szerint:

    Brüsszel nem tud a paksi bővítésről
    “A szervezet közlése szerint korábban a Miniszterelnökség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is megtagadta a választ arra a kérdésre, hogy pontosan kivel és miről folytattak a bizottsággal tárgyalásokat, és nem küldték meg azt a hivatalos levelet sem, amelyben állítólag Brüsszel rábólint a beruházásra. Ezért fordult az Energiaklub február elején adatigénylésével az Európai Bizottsághoz – olvasható a közleményben.”
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszel_nem_tud_a_paksi_bovitesrol.577284.html
    .
    Pedig megkapták a szerződést! 😛 :S
    http://static.168ora.hu/db/04/BE/titkoslap-d0001C4BE5c18ccdeb05c.jpg

  16. nagyapó szerint:

    ” Papcsák Ferenc a korábbi polgármesterektől eltérően nem tartott és nem is tart igényt gépkocsira és sofőrre az önkormányzattól, valamint benzinkártyát sem vesz igénybe. Ezzel évi 20-25 millió forintot spórol meg, amit a kerület fejlesztésére fordít”
    Hogy hogyan növelte vagyonát, azt az országgyűlés bizottsága vizsgálhatja, ahogy Simonét.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  17. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Ilyen legyen az ötösöm! 77 és 83 között a MÉLYÉPTERV tervezőjeként, mind a két
    kiépítésnél a főépületnek a központi része, a szellőzőközponti része és a feltételesen
    szennyezett vizek aknája az én vezetésem alatt lett átdolgozva az orosz tervekről a
    magyar szabványnak megfelelően. Továbbá minden külső toronydaru pályaszerkezetét
    én terveztem. Van még kérdés?

  18. nagyapó szerint:

    Gratulálok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  19. felix szerint:

    Sok szerencsétlen kvargyogó, fogalmuk sincs arról, hogy egy atomerőműben hányféle tevékenység van a rektorok működtetésén kívül.

  20. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Tényleg? Ki hitte volna? Homályosítson már föl!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  21. felix szerint:

    Szemétláda.
    Téged felesleges bármiről is felvilágosítani, mert te még a napot is lehazudod az égről.
    Tudod még én is beszállítója tudnék lenni az erőműnek, ha szerződne velem.

  22. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Te jó ég még hányan fejték a paksi atomerőművet ? Jó kis fejőstehén volt az az elvtársaknak: Gyurcsányék, dr. Józsa cége, Meggyesi úr, most Harangozó efti, és még kire derül fény ?

  23. felix szerint:

    Kinek Paks, kinek a Dunafer.

  24. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    felix szerint: Világosíts már fel a ” Dunaferr” -ből netán a jelenlegi kormány tagjainak csurogtak a millácskák ? Netán a Fidesz tagjainak volt érdekeltsége, úgy mint az MSZP-és politikusoknak a fejőstehén Paks ? Nem akarok hülyén meghalni !

  25. Etikus szerint:

    A Dunaferrt, emlékeim szerint az első O. kormány idején értékesítették. Dombassz, mond-e név valamit? Korábban írtam kicsit részletesebben, nem teljes egészében. Jókai térhez igen csak közel székeltek….

  26. Etikus szerint:

    T. Bugi 10:20-as
    Mekkora lapot húzott O.V. és csapata?
    Már tavaly tavasszal írtam, óriási adu minden tekintetben. Most nem sorolom, hiszen már többször leírtam, s mindenki tudja, aki akarja. E folyamat is része a “csapok elzárásának!” 2018-ra már mszp sem lesz, nem fog már csöpögni…………..sem.
    Van is sikítás, és “kussolás!” Szintén a napokban írtam, tudnak “ezek” mindent, el nem bújhatsz. Minél jobban hangoskodik az ellenzék, annál erősebb, nagyobbat szóló adut rántanak elő! Tehát, az okos hallgat, lásd a volt csepeli vezetőket, és gruppjukat, összezárnak. Ennek ellenére nem érdekes? A nagy összefogás csapata tele van hasonló személyekkel, tettekkel. Aki csak számít, már sok lepel lehullatott, róluk. S ők akarják az országot sokadszorra, felvirágoztatni, ami már hosszú évtizedek óta nem tud sikerülni nekik. Vajon nem a fentiekért is?

  27. ebihal szerint:

    Na, azon kívül, hogy újabb és újabb adut húznak elő, ezek sem csináltak igazán semmit!

  28. Tóth Kati szerint:

    Sajnos Harangozó elvtársról nem tudom elképzelni,hogy bármihez is értene.Szerintem talán pizzafutárnak jó lenne.

  29. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Kezdjünk találgatni rólad is?

  30. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Igen sokféle munkáért folytak a milliók pl. tanácsadásokért Klárika vezérigazgató asszony cégének is, csak senki nem tudja, hogy milyen kézzel fogható munkáért ! Valahogy nem akarnak a dokumentumok előkerülni !
    ” Sok szerencsétlen kvargyogó, fogalmuk sincs arról, hogy egy atomerőműben hányféle tevékenység van a rektorok működtetésén kívül. ” írta felix szerint ! Igen sajnos a közvélemény nem tudja követni a végzett munkákat olyan követhetetlen !

  31. fghfjhgkjhk szerint:

    Anikó, azt ne írja, hogy most 1-2 cégen nem ömlenek a haverok zsebébe milliárdok. Az előzőeket sem tárták fel, a mostaniakat sem fogják. Most másnak szabad a pálya, de nyugodjon meg, jut nekik is még, majd Ön és én megfizetjük.

  32. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    fghfjhgkjhk szerint: igen savanyú a szőlő, az eftiknek, hogy náluk már elapadtak a milliós források, most másoknak folyik és ezért van a támadás. Előttem van a dr.Józsa vigyorgó, cinikus képe az egyik hiradóban amikor nyiilatkozott, hogy ő nem ellenzi a fejlesztést, csak ez eljárását annak. Gusztustalan, gerinctelen alak ő is !

  33. csaba péter szerint:

    Nagyapó kevesebb et kéne inni

Itt lehet hozzászólni !