Liberális háttér és pokol Csepelen

MNO, Hír TV

Liberális háttér és pokol Csepelen

Évek óta tisztában volt azzal a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő Burattino Általános Iskola és Gyermekotthon vezetősége, hogy nincs pedagógusi végzettsége annak a testnevelő tanárként dolgozó férfinak, aki a gyanú szerint mintegy harminc gyermeket rontott meg, mégsem mentették fel az állásából – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az iskola védjegye a liberális szemlélet: az intézményt működtető alapítvány kuratóriumának tagjai a liberális politikai és szellemi elit ismert arcai. A Magyar Nemzet még a múlt hét végén derítette ki, hogy a pedofil tanárnak nagy valószínűséggel nincs diplomája. Nem volt nehéz dolga a lapnak, elégnek bizonyult felhívni a férfi előző munkahelyét, a Menyecske utcai Kossuth Gyermekotthont, ahol Dóka Rita igazgatónő közölte: csodálkozik, hogy a férfi négy éve testnevelő tanárként dolgozott, hiszen még nincs öt éve, hogy távozott tőlük, és akkor csak általános iskolai végzettsége és egy OKJ gyermekfelügyelői tanfolyama volt, utóbbi képzésre ők iskolázták be.

A lap megkereste az ügyben Molnár Lászlót, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumának elnökét arról érdeklődve, hogyan fordulhatott elő, hogy diploma nélkül dolgozott náluk a férfi. Molnár – az iskola igazgatójával történt egyeztetés után – közölte: a férfi nem mutatott be hamis papírokat, az iskola tudott arról, hogy nincs végzettsége, az igazgatónő szorult helyzetében mégis arról döntött, hogy alkalmazza. Mint magyarázta, az iskola meghirdette a testnevelői tanári állást, ám arra senki nem jelentkezett. Ekkor gondolt az igazgatónő az alapítvány gyermekotthonában gyermekfelügyelőként dolgozó férfira, aki korábban már tartott sportfoglalkozásokat a gyerekeknek. Tény, hogy csak egy gyermekfelügyelői OKJ-bizonyítványa van, amin egy olyan kód szerepel, amely szerint a tanfolyam elvégzésének feltétele az általános iskolai bizonyítvány volt. Molnár szerint az igazgatónő többször is felszólította a férfit, hogy kezdje el az iskolát, aki mindig ígéretet is tett rá, de aztán nem történt semmi. Tény, hogy a másfél évvel ezelőtt életbe lépett köznevelési törvény előírja: megfelelő pedagógusi végzettség nélkül csak akkor tölthet be valaki ilyen munkakört, ha bemutatja az intézményvezetőnek az iskolalátogatási igazolást, amely bizonyítja, hogy megkezdte a feladat ellátásához szükséges képzést, és azt rendszeresen látogatja is. A férfi azonban soha sem hozott ilyen papírt. Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem mondott fel az igazgatónő a férfinak, Molnár azt mondta: figyelemmel arra, hogy úgy tűnt, jól végzi a munkáját és a gyerekek is szeretik, az igazgatónő „eltekintett a jogszabályi kötelezettségtől”.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatják.

Forrás: MNO

14 hozzászólás “Liberális háttér és pokol Csepelen” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Évek óta tisztában volt azzal a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő Burattino Általános Iskola és Gyermekotthon vezetősége, hogy nincs pedagógusi végzettsége annak a testnevelő tanárként dolgozó férfinak, aki a gyanú szerint mintegy harminc gyermeket rontott meg, mégsem mentették fel az állásából”
    .
    Még jó, hogy nem polgármesternek választották meg mint segédtanítót! 😛 😀

  2. nagyapó szerint:

    Mi a különbség a pedofil és a pedagógus között? ………………….

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  3. Miska72 szerint:

    Nem az a baj, hogy nincs pedagógusi végzettsége annak a testnevelő tanárnak!!!!! Az a baj, hogy NEM VOLT EMBER!!!!!!! Ha a testnevelő tanár beteg, akkor egy Fizika tanár, vagy egy irodalom tanár helyettesíti. Annak sincs Testnevelő diplomája. Szóval a testnevelést ne keverjük össze a fizikával, vagy az irodalommal, hogy nem tud tanítani, mert nem tudja mikor született Mátyás Király.

  4. ebihal szerint:

    És mi lehetett, amikor Szilárdunk volt képesítés nélküli tanító?

  5. Balos szerint:

    Ebihal: te mit szólsz hozzá, hogy Szenteczky feljelentette a Dobákot? Nyilván nem piti 300 ezer forintról van szó . Biztos forrásból tudom, hogy Dobák is megszavazta azt a pácini emlékművet. Kezdődik. Dobák ugyebár jelölt volt , őt kárpótolni kellett volna valamivel. Eddig. De talán jó lesz a vége, mert mindenki kinyírja egymást, és feloszlatják a csepeli MSZP-t, hogy ismét legyen a baloldalnak esélye Csepelen. 😀

    Egyébként Dobák százszor különb a Szenteczkynél, gondolom ezért is csinálják most ki. Az sem lep meg , hogy Szabó Szabolcsot az orránál fogva viszi a Szenteczky, az viszont igen, hogy Horváth Gyula, akit Szenteczky rúgott ki a pártból, “János barátom”-nak hívja a kirúgóját. Ez a Gyulus gerincsúvadásban még mindig tud meglepetéseket okozni. Gondolom ő abban bízik , hogy a kiszorított Dobák helyén lesz még hely. 😀

  6. Bugi szerint:

    Az bizony igaz, hogy amíg Szenteczky itt a kommancsok főnöke, addig jó eséllyel nyer a Fidesz. De jó ez így.

  7. ebihal szerint:

    Balos!
    Nem ismerem egyiket sem, azok az információk, amiket az itteni fideszes csahosok
    nyomnak, nem játszanak. Amit viszont tudok, látok és érzek, hogy 2010 után
    semmivel sem lett jobb, sőt … !

  8. Tóth Kati szerint:

    Ebihal,ha nem ismered egyiket se,akkor milyen szoci szavazó vagy?Ezek mind a ti kutyátok kölykei?Vagy már neked is ciki ezeket ismerni?

  9. nagyapó szerint:

    Magyarországon idén és jövőre is 2,1 százalékos GDP-növekedést jósol az Európai Bizottság kedden közzétett gazdasági előrejelzésében.
    Mit ír a GKI, a zIndex, a Spop24? Mit hazudik a böszmefogás? Mit pampog csecsemő béka?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  10. Vátesz szerint:

    Vajon előbb volt-e a mi jelenlegi polgármesterünk képesítés nélküli tanító, mint liberális SZDSZ-tag vagy fordítva? 😉

  11. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Miért kellene személy szerint ismernem őket? Az legfeljebb nálad működik, hogy akkor
    is véded az elvtársaidat, ha hülyék. Látod a Szilárdot ismerem, 4 évig öltöztettük
    egymás mellett a gyerekeinket az óvodában, ezért is van meg róla a véleményem.

  12. ebihal szerint:

    Nagyapó!
    Még néhány stadion és meglesz a terv!

  13. nagyapó szerint:

    Nocsak! csecsemő béka már a darvak tervezéséről áttért a zEurópai Bizottság kritizálására? Szép pályaív. Ismét gratulálok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  14. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Nem a darukat, hanem azok pályaszerkezetét terveztem, van különbség!
    Ha megnézi a múltévi GDP összetételét, láthatja, hogy egy nagyon jelentős részt
    tesz ki az építőipar. És mivel ezen belül a stadionok építése a döntő, így bátorkodtam
    javaslatot tenni. Ám, ha úgy gondolják, hogy azt a pénzt, más, az ország számára
    sokkal hasznosabb dologra is el lehet költeni /pl. iskolai tornaterem, utak, egészségügy/
    én nem tiltakozom. Csak félő, hogy a magán egyesületek és a falábúak megorrolnak!

Itt lehet hozzászólni !