Fúvószenekar: készülőben a második album!

Csepel.hu

Fúvószenekar: készülőben a második album!

A Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar 2014-ben újabb nagy dobásra készül. A méltán népszerű csepeli együttes tagjai stúdióban töltik az újesztendő első hétvégéit: a csapat ugyanis második hanghordozójának zenei anyagát rögzíti.

A Péntek János karmester vezette társulat korábban már nagy sikert aratott „Magyar tájakon” címet viselő cd-jével, amelyen több műfajt is kitűnően szólaltattak meg fúvós hangszereken, és a zenei stílusok változatosságára sem lehetett panasz. Az új albummal kapcsolatosan gyakorlatilag ugyanez elmondható, ám zenei világát tekintve teljesen más tájakra kalandozik a zenekar, akik ezúttal is neves szólisták közreműködésével készítik a felvételeket. A csapat munkájában természetesen ezúttal is részt vesznek az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Fasang Árpád Zeneiskola növendékei, tanárai.

Anélkül, hogy „lelőnénk a poént” ottjártunkkor éppen a New York, New York című világslágert rögzítették a stúdióban, természetesen Péntek János karnagy irányításával (akivel a Csepeli Hírmondó következő számában olvashatnak hosszabb beszélgetést- a szerk.) és a fegyelmezett munkának köszönhetően már hét számot is sikerült rögzíteni a leendő album hanganyagából. A csepeli önkormányzat támogatásával készülő hanghordozó várhatóan már tavasszal elérhető lesz a nagyközönség számára is.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !