Meghívó – Koszorúzás Teller Ede születésnapján

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket a Teller Ede szobor megkoszorúzására, melyet a világhírű fizikus születésnapja évfordulójának tiszteletére rendezünk.

  • Időpont: 2014. január 15. (szerda) 8.00 óra
  • Helyszín: Teller Ede szobor, 1211 Budapest, Teller Ede utca és Károli Gáspár utca kereszteződése

Forrás: Csepel.hu

28 hozzászólás “Meghívó – Koszorúzás Teller Ede születésnapján” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    EMLÉKEZTETŐ:

    214 évvel ezelőtt, 1800. január 11-én született Jedlik Ányos magyar természettudós és feltaláló.
    Nevéhez fűződik többek között az első elektromotor megalkotása, az öngerjesztés elve, a dinamóelv első leírása és a feszültségsokszorozás felismerése.
    Ja, és a manapság is sokak által fogyasztott szódavizet is Ő találta fel!

    Jedlik Ányos születésnapjáról sokkal inkább illene megemlékezni (különösen a Jedlik Ányos gimnáziumban végzett csepeli prominens személyeknek), mint a magyarországi tanulmányainak a befejezése után a hazáját hűtlenül elhagyó, és egész életében Magyarországgal szemben álló hatalmat szolgáló hidrogén-bomber Teller Edéről!

  2. lucifer szerint:

    No, figyelj csak ide, kérdőjel!

    Teller Ede kényszerből ment Amerikába. Ő ugyanis zsidó volt, és mint ilyen, a Don kanyarban munkaszolgálatosként, vagy Auschwitzban végezte volna.
    Az USA pedig azért volt Magyarországgal szembenálló hatalom, mert Horthy kormánya ok nélkül hadat üzent nekik.

  3. joságos szerint:

    T.”?!” A szódavizet Joseph Prestley (1733-1804) fedezte fel. Jedlik Ányos találmánya a szikvíz gyártásának a kidolgozása volt. Ugyan csak neki köszönhetjük a spriccert az az a fröccsöt.

  4. "?!" szerint:

    “lucifer”!

    Meséld már el itt a jónépnek, hogy a magyarországi tanulmányainak befejezése után a hazáját hűtlenül elhagyó, és egész életében Magyarországgal szemben álló hatalmat szolgáló hidrogén-bomber Teller Ede, honnan a büdös francból sejtette meg 1926-ban azt, hogy ha 1926-ban nem megy ki Amerikába, akkor 16 évvel később (1942-től) a Don-kanyarban munkaszolgálatosként végezheti, vagy 18 évvel később (1944-ben) Auschwitzban gázkamrába kerülhet?!

    Aztán arról is csacsogj valamit kedves “luci-ferkó”, hogy ha hidrogén-bomber Edében olyan nagyon tombolt a magyar nemzeti érzés és a hazaszeretet, akkor 1990. után miért nem jött haza Magyarországra, és a fiatalként Magyarországtól kapott muníciót miért nem hálálta meg azzal, az amerikai vagyona magyarországi befektetésével támogassa a magyarországi rendszerváltás eredményesebb megvalósulását?!

    Ha a fenti kérdésekre elfogadható értelmes választ tudsz adni? akkor szerdán még én is elmegyek hidrogén-bomber Ede születésének a megünneplésére.

  5. nagyapó szerint:

    Teller Ede 1994. április 23-án Göncz Árpád köztársasági elnöktől átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrendet. 1997-ben megkapta az akkor elsőként kiosztott Magyarság Hírnevéért kitüntetést. Az Első Orbán-kormány idején az első Corvin-lánc-birtokosok egyike lett.
    Vajon miért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. grün szerint:

    Öreg farok!
    Megpróbálták haza csalogatni!

    De, látta itthon mire számíthat származását illetően és volt gerince befogadó hazájában maradni, aminek sokat köszönhetett! 😀

  7. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Egy olyan helyre, ahol a komcsik hamisított levelet írtak nevében, nem szívesen jött volna. Zseni volt, így átlátta az itthoni helyzetet. Viszont ezért megköszönte a Corvin-láncot (ez nem azonos a zeetásak által ismert és dalolt Lenin-dallal ” A rablánc a lábon nehéz…”).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Gordon szerint:

    Meg azt se felejtsük el, hogy halála után a Népszabadság meghamisította a halála előtt vele készített interjút. Nem volt szép húzás – bár amolyan mszp-s.

    Azóta sok víz lefolyt a Dunán, volt itt bajai álvideó, Pittyenger nevű alternatív köztársasági elnök, szobordöntögetés, és szocialista hazugsággyár.

  9. Gordon szerint:

    Ja: és volt kormányzati jósda is.

    Most meg Gurmai elvenné a gyed extrát…

    Kell ez a magyaroknak!?

    Szerintem nem!

  10. Vátesz szerint:

    Most már egy helyen van Ariel Saronnal. A Gajdeszban.

  11. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Még egy indok, hogy ne jöjjön haza!
    Ilyen helyre csoda, hogy nem kívánkozik más csak a fizetett magyar bérszavazók?! 😛 😀

  12. "?!" szerint:

    Én csak azt szeretném megtudni valakitől, hogy a hombárfejű rezsirikkancs a sok vitát kiváltó Was Alberttel és Nyirő Józseffel kapcsolatos buzgólkodásának a kompenzálásán kívül, mi indokolható, hogy a hidrogén-bomber Teller Edéről Csepelen utcát neveztek el, és közpénzből szobrot állítottak neki, továbbá születésének és halálának az évfordulóját ünnepelgetik, miközben más neves magyar személyekről és neves eseményekről való megemlékezéssel a kutya sem törődik?!

    Példa erre, hogy Jedlik Ányos születésének a 214. évfordulójáról is elfeledkeztek (pedig a Jedlik Ányos nevét viselő gimnáziumnak köszönheti a hombárfejű rezsirikkancs azt a keveset is amit tud), továbbá az esetenként már bigott vallásos módon megnyilatkozó csepeli nagyvezírnek és bandájának eszébe sem jut megemlékezni az 1568. január 13-án tartott Tordai-országgyűlés holnap esedékes évfordulójáról, amely országgyűlés János-Zsigmond erdélyi magyar fejedelem kezdeményezése alapján, a világon először iktatta törvénybe a vallásszabadságot!

    Persze lehetséges, hogy az ál-demokrata csepeli diktátor a vallásszabadságot is szívesen lekorlátozná az általa gyakorolt vallásra, ha tehetné, és a Tordai-országgyűlés évfordulója ezért tartozik a “szóra sem érdemes kategóriába” Csepelen?!

  13. "?!" szerint:

    Helyesbítés!

    A 23:34-es első mondat helyesen úgy hangzik, hogy:
    Én csak azt szeretném megtudni valakitől, hogy a hombárfejű rezsirikkancsNAK a sok vitát kiváltó Was Alberttel és Nyirő Józseffel kapcsolatos buzgólkodásának a kompenzálásán kívül, miVEL indokolható, hogy a hidrogén-bomber Teller Edéről Csepelen utcát neveztek el, és közpénzből szobrot állítottak neki, továbbá születésének és halálának az évfordulóját ünnepelgetik, miközben más neves magyar személyekről és neves eseményekről való megemlékezéssel a kutya sem törődik?!

  14. Gordon szerint:

    “továbbá az esetenként már bigott vallásos módon megnyilatkozó csepeli nagyvezírnek és bandájának eszébe sem jut megemlékezni az 1568. január 13-án tartott Tordai-országgyűlés holnap esedékes évfordulójáról, amely országgyűlés János-Zsigmond erdélyi magyar fejedelem kezdeményezése alapján, a világon először iktatta törvénybe a vallásszabadságot”

    Mi köze ennek Csepelhez?

    “Persze lehetséges, hogy az ál-demokrata csepeli diktátor a vallásszabadságot is szívesen lekorlátozná az általa gyakorolt vallásra, ha tehetné, és a Tordai-országgyűlés évfordulója ezért tartozik a “szóra sem érdemes kategóriába” Csepelen?!”

    Ne legyél ilyen rosszindulatú. Szamárságot, szamárságra halmozol. Bukott házmesterként jobban tennéd ha meghúznád magad szégyenedben.

    Beszéljünk inkább a lényegről:

    “Már igényelhető a Gyed-extra és az idén kibővített családi adókedvezmény

    A fidesz.hu honlapon is elérhető a „Gyed-extra Kisokos”. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiadott tájékoztató a Gyed-extra igényléséhez szükséges ügyintézési információkat tartalmazza.

    A gyermekes munkavállalók figyelmét felhívjuk arra is, hogy a családi adókedvezmény érvényesítéséhez szükséges nyilatkozatot érdemes mielőbb megtenni a munkáltatónál. Különösen fontos ez ahhoz, hogy a kiskeresetű családok adócsökkentése már a januári fizetéskor is érvényesüljön. Ha a szülő a januári bérszámfejtési (nyilatkozat-átadási) határidőt lekési, akkor a munkáltató csak februári fizetésnél tudja majd azt figyelembe venni. Az adóelőleg-nyilatkozatot célszerű az erre szolgáló űrlapon megtenni. Lásd: http://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/adoeleoleg_nyilatkozatok.html.”

    http://www.csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6668:mar-igenyelheto-a-gyed-extra-es-az-iden-kibovitett-csaladi-adokedvezmeny&catid=1:helyi-hirek

  15. lucifer szerint:

    “?!” szerint:

    2014. január 12., vasárnap – 20:46

    Teller 1926.-bannem Amerikába, hanem Németországba ment, ott folytatta tanulmányait. Németországból 1934.-ben, Hitler hatalomra jutása után egy évvel települt át még nyugatabbra, amikor már Németországban a hivatalos politika szintjére emelték a zsidóüldözést.
    Hogy miért nem jött haza 1990.- után? Pontosan azért, amiért Németországból Amerikába ment: az erősödő antiszemitizmus miatt.

  16. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te böfögve röfögő hazug zsírsertés “Gordon”!

    Miután a nagyvezíred végbeléből elfogyasztott bőséges vacsora hatása miatt, képes voltál engem összetéveszteni azzal a két szerencsétlen lopás miatt bukott házmesterrel, akik téged legyártottak, és amelyek egyikének a hátsó lyukán a világra jöttél, itt is tájékoztatlak arról, hogy én nem tolvajlás miatt „bukott házmester” vagyok mint a felmenőid, hanem a csepeli narancsos tolvaj banda vezetői közé tartozó kis sunyi „borbélyinas” alpolgármester (országgyűlési képviselő) által, a saját hibáik és mulasztásaik átháríthatósága érdekében elkövetett hivatali hatalommal való visszaélés, valamint a társasházi közösség megzsarolása eredményeként, a társasházi közösség által „a tisztségéből visszahívott társasházi közös képviselő”!!!

    Annak érdekében azonban, hogy a csökött disznóagyaddal is megértsd, hogy mi a különbség a “bukott házmester” felmenőid és a közöttem, alább négyszemközt és halkan ismertetem részedre a közös képviselői tisztségből történő visszahívásom történetének néhány részletét.
    (De ne mond el senkinek, mert szégyent hozol a kis sunyi borbélyinasra!)

    Idézetek, a csepeli narancsos banda vezetőinek a társasházunk felújításának folytatását akadályozó 19 hónapig tartó semmittevése után, a kis sunyi borbélyinas alpolgármester parancsára fideszes aktivisták által összegyűjtetett 10 % aláírással kezdeményezett (2012. május 10-én megtartott) rendkívüli társasházi közgyűlés (közjegyzőnél őrzött) hivatalosan készült hangfelvételéből, és a hangfelvétel alapján készült közgyűlési jegyzőkönyvből.

    Borbély Lénárd alpolgármester szó szerinti nyafogásai a közgyűlésen:

    „Valóban kijelentettük, hogy nem vállalunk felelősséget az állami támogatásért, és ezt a Csevak is kijelentette, de arra, hogy az állam fenntartja-e a támogatást, hogyan vállalhatnánk felelősséget?”

    „A Pabar úr által írt levelekre nem válaszoltunk, való igaz, ezért én elnézést is kérek.
    Ez a mi egyik nagy hibánk, de mi az Önkormányzat nagyon spórolunk, próbálunk spórolni a papír költségeken.”

    „Attól, mert én nem írok Lajos neked levelet, és bocsánat, hogy így tegeződünk. Mi nagyon jó viszonyban voltunk, csak sajnos az mostanra már talán úgy érzem nem így alakult, nagyon jó viszonyban voltunk Pabar úrral.
    Tehát elnézést, hogy én nem tájékoztattalak hetente, hogy éppen kivel tárgyalunk és kivel volt megbeszélésünk az ügyben.”

    „Én személyesen is sikertelenségnek élném meg, hogy ha nem tudnánk ezt a felújítást megvalósítani, de úgy tűnik, hogy Pabar úrral nem tud az Önkormányzatunk együtt dolgozni.
    Éppen ezért az a kérésem, és higgye el mindenki, hogy nem Pabar úr személye ellen, az a kérésem, hogy a közös képviselő urat a munkája megköszönése és a komolyan gondolt megköszönése mellett, kérem, hogy hívják vissza a tisztségéből, az a kérésem, hogy válasszanak egy új közös képviselőt, legalább arra az időszakra, ameddig kb. 4 hónap alatt lebonyolítjuk ezt az állami pályázatot!”

    „Tehát összefoglalva, az a kérésem, hogy legalább a felújításnak az időtartamára nevezzenek ki egy új közös képviselőt, és utána pedig én visszalépek hármat, és akkor Pabar úr újra a ház közös képviselője lehet.”

    „Én azért avatkozok be, mert nem látok rá más módot és javaslattal is készültem.
    A Csevak Zrt. akinek a javaslatával eljöttünk. A Csevak arra az időszakra vállalja a társasház kezelését, ameddig a felújítás lezajlik.”

    Kérdés egy tulajdonos részéről:
    ”Mi az a tulajdonsága a közös képviselőnek, amiért nem tudnak vele együttműködni? Mit csinált, vagy mit nem csinált, amelyeket fel lehet róni neki?”

    Válasz Borbály Lénárd alpolgármester részéről:
    „Nem szeretnék személyeskedni, és hogy Pabar úrban mi az a tulajdonság, amivel nem tudunk együtt dolgozni, de szeretném kihangsúlyzni, hogyha Pabar úr marad a közös képviselő, nem tud megvalósulni ez a projekt, és ez körülbelül 20 millió Ft többletköltséget fog jelenteni Önöknek, és 20 millió Ft-ot azt kérem, hogy osszanak el 140 albetétre.
    ”Én nagyon kérem, nagyon kérem Önöket, hogy hozzanak egy döntést!”
    „A legegyszerűbb szavazási módot válasszák, és kérem, hogy döntsenek!”

    A 140 albetétre leosztandó 20 millió forintról szóló fent idézett „finom ösztönzés” (vagy zsarolás?) után lefolytatott írásbeli szavazás eredményeként 55,62 % igen és 39,67 % nem szavazat, valamint 4,71 % tartózkodás mellett, a közgyűlés úgy döntött, hogy Borbély Lénárd alpolgármester (országyűlési képviselő) indítványának megfelelően Pabar Lajost visszahívják a közös képviselői tisztségéből.

    Remélem „Gordon”, Te ostoba zsírsertés, hogy a fentiek alapján még a jelenlegi súlyos elmeállapotodban is felfogod a különbséget, a Téged legyártó „lopás miatt bukott házmesterek”, valamint „a csepeli narancsos tolvajbanda második számú vezetője által elkövetett „hivatali hatalommal való visszaélés, plusz zsarolás” eredményeként a tisztségéből visszahívatott Pabar Lajos társasházi közös képviselő között?!

  17. "?!" szerint:

    EMLÉKEZTETŐ:

    Ha holnap a hidrogén-bomber Teller Ede születésnapjáról megemlékezünk, akkor holnap illene arról is megemlékezni, hogy 85 évvel ezelőtt, 1929. január 15-én született Kiss Dezső MAGYAR atomfizikus, a kísérleti részecske- és magfizika kimagasló munkásságú, nemzetközileg is elismert egyénisége, a fizikai tudomány doktora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
    Kiss Dezső fél évszázadon keresztül az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetének munkatársa, 1989 és 1992 között a dubnai Egyesített Atomkutató Intézet főigazgatója volt. (2001-ben hunyt el Budapesten.)

    Kiss Dezső nem volt olyan világhíres (vagy inkább hírhedt), mint a hidrogén-bomber Teller Ede, de Teller Edénél jelentősebb atomfizikus volt, és ráadásul a tudományos munkásságával egész éltében a hazáját Magyarországot szolgálta!

  18. Gordon szerint:

    “Jedlik Ányos születésnapjáról sokkal inkább illene megemlékezni”

    “illene arról is megemlékezni, hogy 85 évvel ezelőtt, 1929. január 15-én született Kiss Dezső MAGYAR atomfizikus”

    “továbbá az esetenként már bigott vallásos módon megnyilatkozó csepeli nagyvezírnek és bandájának eszébe sem jut megemlékezni az 1568. január 13-án tartott Tordai-országgyűlés holnap esedékes évfordulójáról, amely országgyűlés János-Zsigmond erdélyi magyar fejedelem kezdeményezése alapján, a világon először iktatta törvénybe a vallásszabadságot”

    Pabar bukott Lajos láthatóan elkezdte kikopizni a gúgliból a születési évfordulókat.
    Nagy marha ez… 😀
    Betegagyú.

  19. nagyapó szerint:

    Nagyon fontos a tordai országgyűlésről való megemlékezés, azonban azt is illene elmondani, hogy az ortodox egyház nem tartozott a bevett felekezetek közé és a katolikusoknak nem lehetett püspökük, csak vikáriusuk, valamint a jezsuitákat kitiltották Erdélyből.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. abcd szerint:

    Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a magyar gazdaság szempontjából jelentős méretű megállapodást írt alá. Oroszország valósíthatja meg az évszázad magyarországi beruházását, a Paksi Atomerőmű bővítését, méghozzá tender nélkül. Oroszország a projekt lebonyolítására 10 milliárd euró értékű hitelt biztosít hazánk számára, és lesz új hosszú távú gázellátási szerződés is.

    Az eddig nyilvánosságra került legfontosabb információk a következők:
    Oroszország két új atomreaktort építhet fel a Paksi Atomerőmű területén, az első 2023 után állhat először üzembe.
    Oroszország nemzetközi tender (verseny) nélkül kapta meg a beruházást.
    Oroszország 30 éves, maximum 10 milliárd eurós hitellel segíti a reaktorok megépítését, a költségek 80%-át készek így fedezni.
    A beruházás értéke 10-12 milliárd euró lehet.
    Megépítjük a Déli Áramlat hazai szakaszát.
    Oroszország új hosszú távú gázellátási szerződést köt Magyarországgal.
    A megállapodás újabb, évtizedes elköteleződést jelent Oroszország irányába.
    A projekt vért pumpálhat a magyar gazdaságba, a beruházás kb. 40%.át magyar beszállítók végezhetik.

  21. grün szerint:

    Emlékszik még valaki arra a snájdig fiatal demokratára, aki hazaküldte az oroszokat?!
    Nos, ez a középkorú lókupec ugyanaz! 😛 😀

  22. joságos szerint:

    T.”?!”. Teller Ede 1926-ban a numerus clausus /1920. XXV. Tv. cikk/ miatt Németországba ment. Innen rendszeresen hazalátogatott így ismerte meg a feleségét is. Az USA-ba 1934-ben Németországból egy nemzetközi zsidó mentő szervezet segítségével utazott. Tetszik nem tetszik ez az igazság. Nem akarok a Luciferrel folytatott vitájába belefolyni de a fentiek miatt felesleges volt a meglehetősen alpári dörgedelem.

  23. fghfjhgkjhk szerint:

    Csepelen, azaz az ország egyik szegletén inkább illene egy magyarról, Jedlik Ányosról megemlékezni, mint egy tömegpusztító fegyvert kifejlesztő emberről. Aki nem élt itt szinte semennyit.

  24. fghfjhgkjhk szerint:

    Gordon!
    Ismered te ezt az embert? Mármint Pabar urat.
    Írtam, hogy lakik ott rokon, nehogy felb@sszák a közgyűlés hanganyagát valahová.
    Pabar úr szó szerint idézett.

  25. grün szerint:

    abcd!
    De cserében megvalósul a nemzet energia függetlensége! mondja a Vezír!
    Már csak a fűtőelemeket kell beszerezni a zoroszoktól!
    Akácfával nem lehet egy atommáglyát fűteni!
    Vagy majd lehajtjuk a zuránbányába fityeszéket?! 😛 😀
    .
    Valaki számolja már ki ez az parlamenti engedély és meghatalmazás nélkül kötött orosz üzlet hány Sukorónak felel meg?!
    Csak, hogy viszonyíthassunk Gyurcsányhoz! 😀

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    grün!
    A szomorú az, hogy olcsóbb villanyt venni, mint termelni.
    Eddig sem termeltük meg a szükségletet és az új két blokkal sem fogjuk.

    Nálunk fejletteb országokban erről megkérdezik a zembereket is.

  27. grün szerint:

    “Az orosz elnök ezt követően bejelentette, hogy a meghívására Moszkvába érkezett magyar kormányfő látogatására egy sor dokumentumot is előkészítettek aláírásra. Vlagyimir Putyin ezt meglehetősen pozitívnak minősítette, és úgy vélte, hogy az aláírandó dokumentumok új és komoly lépést jelentenek az orosz-magyar kapcsolatok”
    .
    Miket írt még alá ez a szerencsétlen?! 😛 😀
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20140114_putyin_egy_sor_dokumentumot_irat_ala_orbannal

  28. abcd szerint:

    PAKS II = 3000 miliárd

    Apropó: hol van a nemzeti konzultáció meg a népszavazás? Annak idején a 300 ft-os vizitdíjról is szavazni kellett

Itt lehet hozzászólni !