Még egy hónapig keresik Ophélie elrablóit

Blikk

Eltelt öt év, de még mindig rejtély, hogy ki, kik rabolták el a francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t (†22), akinek holttestét 2009. február 12-én találták meg egy csepeli öbölben.

Most úgy tűnik, már soha nem is fog kiderülni, hiszen a zsaruknak mindössze egy hónapja maradt arra, hogy lezárják a nyomozást. Hiába érkezett meg több mint fél évvel ezelőtt az olasz hatóságoktól a jogsegélykérelemre írt válasz, amelyben a diáklány udvarlójának, Paolo Pierre-nek a kihallgatási jegyzőkönyvét küldték el, nem kerültek közelebb a rejtély megfejtéséhez.

Az olasz udvarlónak arra a kérdésre is választ kellett adnia, hogy honnan ismerte azt a másik két olasz férfit, akik 2008. december 4-én megtalálták az eltűnt cserediák táskáját a Lánchídon. Ez ugyanis furcsa egybeesés volt a rendőrök szerint.

Azt is megszerették volna tudni a magyar nyomozók, hogy a kettőjük közötti mély érzelmi kapcsolat ellenére miért nem érdeklődött, valamint miért nem kereste a kapcsolatot a barátokkal és a hozzátartozókkal a lány utáni kutatás időszakában. Azt, hogy miként felel Paolo a kérdésekre, nem lehet tudni, de tény, hogy továbbra sincs gyanúsítottja az ügynek, ami közigazgatási eljárásként indult, ám 2009-től emberrablás gyanúja miatt nyomoznak.

– Február elején a nyomozás a végéhez ér, ugyanis letelik az erre kiszabott határidő. Az olasz jogsegélyre hosszú ideig kellett várnunk, miután megérkezett, annak kiértékelése folyt – tudtuk meg Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől, aki bővebb tájékoztatást a tényleges lezárás utánra ígért Ophélie-ügyben.

A kiegyensúlyozott, jó fizikumú, életvidám Ophélie édesapja, Francis az elmúlt öt évben minden követ megmozgatott, még magándetektívet is fogadott, és két ügyvédi irodát is megbízott azzal, hogy koordinálják a munkát, és segítsék a hatóságokat, ha erre szükség volt. De mindhiába.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni az apát, de a korábban kifejezetten a lánya eltűnése miatt vásárolt és használt mobilon már nem elérhető. A család Budapesten élő barátjától megtudtuk, az elmúlt öt év nem gyógyította be a sebeket, sőt csak mélyítette. Az anya, Sylvie teljesen összeroppant, és így az ünnepek táján, Ophélie eltűnésének és halálának évfordulóján még gyászosabb a hangulat a Bretnacher családban.

Forrás: Blikk

Itt lehet hozzászólni !