Hatvannégy reflektor helyett csak öt világíthat!

Bajnokaik ellenére az ellehetetlenítésük a cél

Sportfórum

A kilencvenes évek közepén vadonatúj rekortán pálya épült Csepelen, amely ma már inkább kísértetkastélynak számít.

Ám a Csepeli Diák Atlétikai Klub versenyzői a mostoha körülmények ellenére még mindig kitartanak. Deák Balázs (képünkön tanítványával, Nagy Noémivel) vezetőedző irányításával csaknem teljes sötétben futnak.

– Hogy lehet itt következetes edzésmunkát végezni – fordultam az első fokon már nyugdíjas testnevelő tanárhoz, akinek lelkesedése és szorgalma azonban ma is példaértékű.

– Láthatja, a pálya egyik fele teljes sötétségben van, a másik felén az egykor esti villanyfényes meccsek játszására is alkalmas oszlopokon három, illetve két reflektor ég. Tehát a pályát a lehetséges hatvannégy helyett öt reflektor világítja meg. Bármily furcsa, de még ennek is örülünk, mert amíg tart még ez az állapot, addig nem kell szélnek eresztenem a számos tehetséget is magában foglaló, serdülő, ifjúsági és junior korú csoportomat.

– Ön valamikor nem az atlétika mellett tette le a voksát. Hogyan kötött ki mégis ennél a sportágnál?

– Tizennyolc éven keresztül Várpalotán kézilabdáztam, majd 1966-ban jobbszélsőként igazoltam az akkor még viruló, NB I-es csepeli férfi kézilabda csapathoz. Dolgoztam a Csepel SC módszertani osztályán, majd a Szárcsa utcai iskolában tanítottam. Edzősködtem a birkózóknál, a kosárlabdázóknál és a röplabdázóknál is. Érdekes módon egyedül a kézilabdázók nem hívtak, pedig a legmagasabb minősítést, a szakedzői diplomát éppen ebben a sportágban szereztem.

– Végül csak kikötött az atlétáknál.

– Igen, s velük is szívesen foglalkozom. Legsikeresebb tanítványomat, az olimpiára is kijutott Farkas Györgyit négy éves kora óta ismerem. Rendkívül céltudatos, küzdőképes versenyző lett belőle, aki nyilvánvalóan kényszerhelyzetben, 2005-ben igazolt a Budapesti Honvédba. Amennyiben továbbra is ilyen koncentráltan készül, úgy fő számában, a hétpróbában átlépheti a rangot jelentő hatezer pontos határt.

– A maiak között is vannak hasonlóan ügyes, sokat ígérő atléta palánták?

– Edzői pályám során eddig legalább hatvan, korosztályos bajnoki számban lett országos első valamelyik tanítványom, s ebből a jelenlegi, rendkívül szerény közegből is kikerültek olyanok, akik magyar bajnoki címig vitték. A serdülő Nagy Noémi 80 gáton lett Ob-győztes, a Heraklész keretben is figyelembe vett kétszeres magyar bajnok Hermann Márta pedig négy- és hatpróbában érte el sikereit. Mellettük féltucat aranyjelvényes versenyzőnk is van, miként a korosztályos bajnokságokon is számos érmet hoznak el a Csepeli DAC versenyzői. Mindez történik úgy, hogy a szándék a teljes ellehetetlenítésünk.

Forrás: Sportfórum

10 hozzászólás “Hatvannégy reflektor helyett csak öt világíthat!” bejegyzésre

  1. csollány szerint:

    Nyugi, átmeneti állapotról van szó. Hová is?

  2. Lexon szerint:

    OFF:
    kedves admin: már nagyon régóta zavarja a szememet, hogy ha egy hozzászólás van, akkor a link neve: “egy hozzálszólás”. Javítható lenne?
    Köszi.
    ON:

  3. atlétaa szerint:

    BALÁZS gratulálok az eddigi eredményes munkádhoz,Te még emlékszel a régi szép idökre,benned van alázat a sport iránt,és tudod a remény hal meg utoljára.

  4. Bubus szerint:

    Szerintetek ez a hír megjelenik a közszolgálati-közéleti Csepel.hu-n és a Csepel újságban?

  5. Gordon szerint:

    Nem hiszem.

  6. Földhözragadva szerint:

    Mert az megoldaná? Áh…:(

  7. Gordon szerint:

    Legalább nem az ablakon kidobott pénzek lennének a Csepel Újságra fordított összegek. A lap jelenleg nem a közt szolgálja. Adódik a kérdés, hogy akkor mit? Pártérdekeket, üzleti érdekeket? “Szigetország”-ból mutyiország lesz Csepel?

  8. Bubus szerint:

    Mi az, hogy lesz? Kérdezd meg Miskát!

  9. névtelen szerint:

    Én itt edzek és tudom, hogy milyen ez a körülmény.

  10. Jeniszej szerint:

    Nem értem ezeket a futókat? Hiszen van világítás a Duna parton a kakas domb környékén a horgászópart mellett, amit most tett rendbe a zönkormányzat.

Itt lehet hozzászólni !