Szűcs: Az nem szociális válság, ha nincs pénz a számlákra

HírTV

A szociális miniszter nem tart attól, hogy a gazdasági válság és a lakosságot sújtó újabb megszorítások miatt szociális válság alakul ki.

Szűcs Erika a kormányközeli Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: nem tekinti szociális válságnak, ha az emberek tömegesen nem tudják kifizetni a számláikat, csak azt, ha súlyosan megrendülnek a mindennapi létezés feltételei.

A nyugdíjminimum befagyasztása miatt szinte az összes szociális juttatás kevesebbet ér jövőre – ennek ellenére a tárcavezető abban reménykedik, hogy a családok többsége saját maga képes lesz kezelni a helyzetet.

hirtv.hu

Az államtitkár felháborodott a hírTV kérdésén

A szociális államtitkár felháborodott, amikor kedden a Parlament folyosóján a hírTV arról kérdezte: várhatóan mikor állítják vissza a 13. havi nyugdíjat eddigi formájában. Korózs Lajos azt mondta: leghamarabb ősszel tárgyalják újra a kérdést, vagyis egy évig biztosan életben marad a megszorítás.

A hírTV azon kérdésére, hogy Korózs Lajos meg tudja-e ígérni a nyugdíjasoknak, hogy a 13. havi illetmények megkurtításáról szóló intézkedést eltörlik-e egy bizonyos idő múlva, az államtitkár így reagált: „Hát miért ígérnék? Miért ad a számba olyan dolgot, amit életemben még csak nem is gondoltam?” Korózs hozzátette: abban maradtak az idősügyi tanács ülésen, hogy a pénzügyi folyamatok függvényében a következő év őszén visszatérnek rá. Az államtitkár végül leszögezte, „harmadszor is elmondom, köszönöm!”, majd sietve távozott a sajtó képviselői elől.

hirtv.hu

7 hozzászólás “Szűcs: Az nem szociális válság, ha nincs pénz a számlákra” bejegyzésre

  1. baniko21 szerint:

    Még egy kis földrengés is kell, hogy észrevegyék hogyan él a magyar
    nép többsége?

  2. Zolika szerint:

    Engem Szűcs Erika kijelentése háborított fel. Nem kicsit…

  3. én szerint:

    BOLOND EZ A NŐ!!!

  4. Papi szerint:

    Ne haragudjatok de teljesen igaza van az antiszociális miniszternek. Neki nem is szociális probléma csak nekünk. Az meg őket nem érdekelte és nem is érdekli.

  5. csollány szerint:

    Ekkora nagyot a múlt héten a Teleki alakított. Minden hétre jut egy aranyköpés. Ha én laknék a 3 méteres kerítések mögött, havi több millával, testőrökkel, biztosan mást látnék, mint most.

  6. Papi szerint:

    Tényleg nem akarjátok megérteni? Ennek a gazember Gyurcsánynak vért kell produkálnia, hogy a pánik hangulatot még jobban tudja fokozni és ezért minden eszközt bevett. Az ellenzék lejáratására.

  7. DFK szerint:

    Elég ránézni a miniszterre. Az íróasztala mögül tovább nem látó MSZMP pártaparátcsik alaptípusa; tiszta 70-es, 80-as évek feeling.

Itt lehet hozzászólni !