Harminc milliárdot spórolnak a nyugdíjasokon, és megtizedelik a közférát

Inforadio.hu

Jövőre 300 ezer nyugdíjas nem kap 13. havi juttatást, további közel egymilliónak pedig csökken a pluszjárandósága – egyebek mellett ez derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adataiból. Az InfoRádiónak küldött tájékoztatás szerint a megszorításokkal 30 milliárd forintot spórol az állam jövőre. A Magyar Nemzet értesülései szerint emellett ijesztő mértékű elbocsátásokra is készül jövőre a kormány: a Miniszterelnöki Hivatal hetvenmilliárd forintos tartalékának döntő részét a közalkalmazottak és köztisztviselők elbocsátásával kapcsolatos végkielégítésekre különítették el.

Kedden szavaz a parlament a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról, köztük a 13. havi nyugdíj korlátozásáról. A szocialista javaslat szerint 2009-ben csak a 62 év feletti nyugdíjasok kapnak 13. havi juttatást, annak összege pedig legfeljebb 80 ezer forint lehet.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint idén körülbelül 2,7 millióan részesültek tizenharmadik havi nyugdíjban, ebből jövőre 300 ezren még mindig 62 év alatt lesznek, így ők nem kaphatnak pluszjárandóságot.

A fennmaradó 2,4 millióból másfélmillió nyugdíjas 80 ezer forintnál kevesebb pénzből gazdálkodik havonta, így őket értelemszerűen nem érinti, hogy a 13. havi nyugdíj összege maximum 80 ezer forint lesz.

Az InfoRádiónak küldött válaszokból kitűnik, hogy valamivel kevesebb mint egymillió embernek csökkenti 80 ezer forintra a tizenharmadik havi nyugdíját a kormány. Az összesen tehát körülbelül 1 millió 300 ezer embert érintő változtatással a kormány 30 milliárd forintot spórol: 2007-ben az állam 194 milliárd forintot fordított a tizenharmadik havi nyugdíjra, jövőre viszont a tervek szerint már csak 165 milliárdot fog.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság felhívja a figyelmet, hogy csak a 62 év alattiak öregségi jellegű pluszjuttatása szűnik meg jövőre, a korhatár alatti rokkantak és az özvegyek ugyanúgy kapnak tizenharmadik havi nyugdíjat, mint eddig, csak ennek az összege mindentől függetlenül is maximum 80 ezer forint lehet.

Forrás: Inforadio.hu

A Csepel.info ajánlata: “Pósta úr, miért fáj önnek 50 milliárd?

68 hozzászólás “Harminc milliárdot spórolnak a nyugdíjasokon, és megtizedelik a közférát” bejegyzésre

  1. Szilveszter szerint:

    No akkor hogy is van ez? A (gigantikus, óriási, hatalmas) megszorító szabályozás azt okozza, hogy 300 ezren nem kapnak 13.havi nyugdíjat. De 2,7 millió nyugdíja megkapja a 13. havi nyugdíjat. (300 / 2700000)
    Merhogy 62 év a nyugdíjkorhatár. A 62 év alatti rokkantak, és özvegyek ugyanúgy megkapják. 2, 4 millió nyugdíjast nem érint a dolog!

    “A Magyar Nemzet értesülései szerint emellett ijesztő mértékű elbocsátásokra is készül jövőre a kormány”. Nos, ha a Fidesz valóban komolyan gondolja a 200 fős parlamentet (Navracsics Tibor), akkor az nem jutott az eszükbe, hogy az is “ijesztő” elbocsátásokkal jár majd? Vagy amire számít az ember, attól nem ijed meg? Az a helyzet, hogy ha a bürokrácia karcsúsításáról beszélünk, akkor köztisztviselőkről, közalkalmazottakról van szó. Ez utóbbi lehet konyhás, lehet takarítónő, gondnok, vagy bármi. Ne gondoljátok azt, hogy ha a favorizált karcsúsítást végigviszik, akkor az elsősorban vezetők munkanélküliségét hozza majd. 50-60 éves emberek is ott vannak, akik már igen nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak váltani. Csak szólok, hogy ne legyen ilyesztő!

  2. csollány szerint:

    A csalódottak egy része vessen magára! Tetszettek volna nem bedőlni 2006-ban minden mesének. Most majd hosszú téli, ( és tavaszi ) munka nélkül töltött estéken lesz idejük elgondolkodni saját felelősségükön.

  3. baniko21 szerint:

    Kedves Szilveszter!
    Hozod megint a formádat. Ird meg nekem, hogy az mi a csodáért nem
    jutott eszetekbe, hogy a képviselők fizetéséből, költségtéritéséből
    és egyéb juttatásukból is ki lehetne gazdálkodni ugyanezt a pénzt. Más
    f…. val könnyebb a csalánt verni? Tudod a nyugdíjas ha bemegy vásá-
    rolni egy élelmiszerüzeletbe, ugyanannyiért kapja az árút mint Te.
    Csak nem mindegy, hogy havi 6-700 000 Ft-ból kell gazdálkodnia, vagy
    60-80 000 Ft-ból. Mellesleg, mikorra tervezitek a gáz 4x-es emelése
    után a csökkentést, hiszen a világpiaci ára lement. Remélem nem kerül-
    te el a figyelmeteket?
    Az elbocsájtások várhatóak, hiszen dübörög a gazdaság!!!
    Javaslom, ennek az országnak fele képviselő is bőven elegendő, talán
    a másik felétől búcsút lehet venni. Tetemes megtakaritás keletkezne
    minden hónapba. Gondolom, az eddig megkeresett pénzből tudnak vál-
    lalkozást inditani, tehát nem növelik a munkanélküliek népes seregét.

  4. Bubus szerint:

    Az Index szerint még így is aránytalanul jobban jár az inaktív réteg, tehát marad az a rendszer, hogy az adózókkal fizettetnek meg mindent, miközben élni sem hagyják őket.

    A nyugdíjasok jelentős része végigdolgozta az életét, megérdemelné a tisztességes nyugdíjat. Csakhogy nem azt kapják, amit ők befizettek, hanem azt, amit az aktív réteg – az adózók – fizetnek. Emiatt pedig, hiába van igaza annak, aki azt mondja, megérdemelnék, nincs annyi pénz.

    És ameddig nem adózik a munkavégzés harmada-fele, addig így lesz. És amíg olyanok vezetik az országot, akik elöl járnak a rossz példával, addig senki nem érzi úgy, hogy adózni kötelesség és érdem.

  5. Bubus szerint:

    Szilveszter, bocsáss meg, de összekevered a szezont a fazonnal. A kisebb Parlamentnek semmi köze a köztisztviselők elbocsátásához. Ennyit tudhatnál.

  6. infósferi szerint:

    Valahol azt olvastam, a Ratkó korszakban születettek 1 350 ezren vannak. Gondolom, hálásak lesznek napjaink “sikerkovácsainak” mindazok, akik utcára kerülnek, esetleg csak a minimál bért keresik meg.

  7. Szilveszter szerint:

    Akik végigdolgozták az életüket, azok a 62 év felettiek, és ők meg is kapják.
    A kisebb parlament kisebb irodai létszámot is igényel. Vagyis van köze a kisebb parlamentnek az elbocsátásokhoz. Ugyanúgy, mint ahogy a minisztériumi karcsúsítások is a minisztériumban dolgozóknak egy részének elbocsátását vonja magával. A közszférából elbocsátások meg azt, hogy csökkentik a személyzet létszámát.
    Segítek! Egy takarítóra jut majd több terület, egy konyhásra több kiosztanivaló étel, és annak mosogatása.
    Ez csak azért fontos, mert már megint az van, hogy átgondolatlan a koncepció, és a tervezett (lüktetett) indítványok hozadékával nem foglalkozik a kutya sem. Nem beszélve arról, hogy az egészen biztosan adózó réteget csökkentik (merthogy a közigazgatásban a nettó fizetést kapja mindenki, amiből minden adó, és járulék befizetésre kerül), így még kevesebb aktív állomány fizeti meg a szükséges állami bevételeket, amiből egyre nehezebb a több sebből vérző szociális kiadásokat finanszírozni.
    De nincs is azzal a részével gond, hogy a csökkentések elbocsátásokat (is) jelentenek. Csak ez legyen tudatos, és számoljunk vele.

  8. Lexon szerint:

    baniko21!
    A képviselôk költségtérítésének csökkentését, rendbetételét ki nem szavazta meg? Úgyhogy ezzel jobb ha nem érvelsz… (még akkor sem, ha egyébként igazad lenne)

  9. baniko21 szerint:

    Lexon!
    Nem figyeltél jól! A költségtéritést csak fix adó terheli: az összes költség-
    térités 15 %-a. Számolj: 386 képviselőre évi 10 milliárd Ft költségtérités
    kerül kifizetésre. Hány % szja-t kell kifizetni, ugy nettó 100 e. Ft után?
    Ha a 10 milliárdot elosztod a 386 képviselővel meg 12 hónappal, mennyi is jut egy hónapra? Az Szja törvény értelmében ? % levonás lenne a jogos? Mert, hogy összevont jövedelem után kell adózni a törtények
    értelmében.
    Egy munkavállaló 1 Ft-t sem kap úgy, hogy ne a tényleges szja
    lenne levonva. A 15 % adólevonást ma fogadta el a parlament. A költségtérités összegének csökkentése nem került szóba. Hacsak az
    adót nem tekintjük annak.Azt hiszem nagyon sokan örülnének, ha a megkeresett pénzüket csak 15% szja terhelné.

  10. LB szerint:

    Lexon!
    Szerinted mit jelent az, hogy “költségtérítés”?
    Ezzel az új szabállyal a képviselők is elismerték, hogy nem költségtérítést kapnak. Márpedig akkor nem 15%-os SZJA-t kellene fizetniük, hanem 50%-osat + TB járulékot. Ahogy mindenki másnak is.
    Nekem a munkáltatóm miért nem fizethet “költségtérítés” címén havi 300e Ft-ot? Még azt is elviselném, ha ebből levonnának 15% SZJA-t!
    Nem tudok róla, hogy a Fidesz képviselői – élükön a VIKTOR-ral -tiltakoztak volna, így ők ugyanakkora sumákok, mint a szocik! :((

  11. totó szerint:

    meggyőződésem, hogy ha nem lopnák az elvtársak a pénzt, ha nem lenne ilyen nagy a korrupció az állami beruházások körül, akkor nem a közszolgákon és a nyugdíjasokon kellene spórolni. Az már csak hab a tortán, hogy a kormánytagok bérét nem csökkentik. Ha rajtam múlna, akkor kaptár járna nekik, nem fizetés!!!

  12. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Valahogy nem hallom, hogy teli torokkal kiabálnád te is és ez az antiszociális bandád, hogy: “A nyugdíjasoktól megint elvettek egy csomó pénzt.” Tudod az Orbán kormányra ezt kiabáltátok teli torokkal.
    A törvények rátok is vonatkoznak és nagyon szomorú, hogy nem tartjátok be, ha jól tudom a törvény előírja a 13. havi nyugdíjat mint ahogy a közalkalmazottak 13. havi bérét is törvény írja elő.
    A munkaerő elbocsátással kapcsolatban Tudod megint csak beszélsz és még az sem érdekel téged, hogy nem igaz amit írsz. Bajnai Gordon mondta a TV-ben, hogy TÖBB TÍZEZRES ELBOCSÁTÁS VÁRHATÓ AZ ELKÖVETKEZŐ HETEKBEN. De ez már nem jut el a tudatodig.
    A második hozzászólásodhoz brávó brávó brávó. Tényleg. Az az ordenáré hazugság amit itt összehordtál brávó. Kezdesz vagy már ott is vagy a hazug Ferkó színvonalán. Kár. Így nem igazán érdemes veled vitatkozni mert úgy is csak azt a hazugság özönt szajkózod amid az a Rabló tömeg gyilkos gazember kormány mond.

  13. jani szerint:

    Nem szokásom durván fogalmazni, ezért most csak azt írom:
    KÖLTSÉK GYÓGYSZERRE AMIT ELVETTEK A NYUGDIJASOKTÓL !!!
    Remélem a nyugdijasok nem felejtenek????!!!

  14. csollány szerint:

    Hetvenmilliárd ( ha a szám igaz), annyi, mint 70 ezer ember átlag 1 millió forintos végkielégítése az állami szektorban. ehhez jönnek a leálló és bedőlő vállalkozásokban alkalmazott több tízezer fő..Nem semmi.

  15. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Bajnai Gordon a versenyszférában történő elbocsátásokról beszélt, én meg a közszféra karcsúsításáról beszéltem, a Navracsics féle mondókáról. Örjöngés helyett, lehet, hogy gondolkodni kellene.
    Nincs a törvény megszegve, az örgségi nyugdíj 13. havija meglesz, az özvegyi, és a rokkantak is megkepják.
    A fenti cikkről írtam fentebb, azokkal az adatokkal. Ha jobban megnézed, akkor az Info Rádiós.
    Igen Jani, gyógyszer ár támogatásra, szociális kiadásra, bérekre fogják költeni!

  16. látó szerint:

    A kivétel nem mindig erősíti a szabályt!

  17. Nagyapó szerint:

    1825-ben összejöttek a nemzetünk nagyjai, hogy megvitassák az ország felemelkedéséhez szükséges lépéseket.
    Az ország egyik akkori leggazdagabb embere egyévi jövedelmét ajánlotta „a magyar nyelv ápolására, a tudományok és művészetek magyar nyelven való művelésére” szolgáló akadémia létrehozására.
    Ezt az időszakot ma reformkor néven emlegetjük.
    2008-ban is összejöttek nemzetünk nagyjai, hogy megvitassák a fenyegető recesszió elkerüléséhez, az ország felemelkedéséhez szükséges lépéseket. Az ország egyik leggazdagabb embere különös javaslatot tett. Hárommillió bérből és fizetésből élő honfitársunk bérnövekedését ajánlotta fel az ország javára.
    Ezt az időszakot az elvetélt reformok koraként emlegethetjük.
    300 ezer nyugdíjas nem kap 13. havi nyugdíjat (ezért nem akarták az et.-ak beépíteni az 1, 2, 3, 4 heti pluszt, mert akkor törvényesen járna, nem lehetne elvonni), valamint 80 eFt-ban maximálták a felvehető kiegészítést.
    Jó szoci, populista szöveg a 386 (-1~3) képviselőt hibáztatni. Nagyságrendekkel nagyobb összegek tűntek-tűnnek el az autópályák, a metró építkezéseknél, a „tocsikolások, zuslágolások” során (hol a repülőtérért kapott 600 millárd Ft?), a PPR konstrukciókban.
    Most a külföldre menekített, adócsalásból származó pénzeket próbálják tisztára mosni.
    Ezek az összegek összemérhetők a kért gigahitellel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  18. jani szerint:

    T.Szilveszter !
    Gondolom tudod, hogy nem erre a gyógyszer költésre irtam a hozzászólást !/ dötéshozókra gondoltam akik megszavazták a nyugdijasoktól az ujabb elvonásokat /
    Megmondom őszíntén, ha első mérgemben gondoltakat írtam volna le , lehet, hogy kitiltottak volna innen a forumról.
    Egyébként te aki nagyon tájékozott vagy minden kérdésben tudnod kell ., hogy az egészségügyből megközelítőleg 25o md. Ft.-t vontak el, nem gondolom , hogy od akarnák tenni !!!
    Hulljon a beteg, haljon éhen, faggyon meg a nyugdijas , a munkanélküli, pusztuljon a magyar kevesebb god lesz legalább !!
    Igy gondolják egyesek, és sajnos tesznek is érte !!
    Csodás jövő, szép kilátások !!
    Úgy látom az országházban lévők oldláról nézva a hülyék a másik oldalon vannak !!
    Nagyon de nagyon tévednek !!!
    “Édes az élet csak szopogatni kell.!!”
    Egyébként is “az álmodozás az élet megrontója”!!!
    Írom mások által megfogalmazottakat,mert erősen gödörbe küldtek “nagyjaink” evvel a minősíthetetlen döntéseikkel!!
    Jobb ha most egy darabig nem jövök- legalább is addig amig le nem higgadok !!!
    Mielött azt írnád,hogy ne adjam fel, megynyugtatlak duplán fogk harcolni a magam értékrendje szerint ,és megpróbálom magamban lerendezni a történéseket!
    Soha nem adom fel !!!!!!
    Én tudom, hogy miért és kikért küzdök és ebben a sorban nem én vagyok az első !!

  19. miska72 szerint:

    Lári fári! Igen Igen! Megcsináltuk! Nem kicsit! NAGYON! A nyugdíjak megőrzik a vásárló értéküket! Megigérük! Megcsináltuk! Van mire büszkék lennünk! A szocialista párt nagyjából erre képes! Nem kicsit! NAGYON! Majd bele döglötem mire kitaláltam ezt a lépest! Tudják milyen nehéz 100 lépést fejben tartani? De megigérem NEM FOG FÁJNI!

  20. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos! Gazemberek vezetik az országot! MAFFIA az állam! Nem kicsit! NAGYON!

  21. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Akiket a versenyszférából bocsátanak el azok nem lesznek munkanélküliek?
    Mire jó megint ez az egész hazudozás amit te és ez a bandád csinál. Egy kalap sz… sem értek csak tovább rontjátok az amúgy is rossz helyzetet.
    Az állami szektorból ugyan úgy elküldik az embereket. Úgy, hogy megint ferdíted az igazságot. Egyszerűen bele hazudtok az emberek képébe és sajnos te sem vagy különb. Mást nem tudsz te sem mint a kormányod másra mutogatni. Semmi mást nem kéne csinálnod csak elővenni a számláidat és megnézni visszamenőleg. Te mutattad az MNB honlapját ott világosan megláthatod, hogy emelkedett folyamatosan az államadóság de nyoma sincs annak a több ezer milliárd Ft felvételnek. Gyakorlatilag 2002-ben még csoportelsők voltunk mostanra sikerült nektek gazdasági gyarmattá redukálni Magyarországot. Ne félj elfog jönni az idő mikor felelni fogtok mindenért. Még az alapvető emberi jogokat is megnyirbáljátok pedig az a Magyar alkotmányban is benne van.
    A nyugdíjasokkal kapcsolatban egyszerűen nem értem, hogy miért csináljátok. Talán a kormány hazug kampányát kéne megszüntetni és akkor mindjárt más lenne a helyzet.
    Mondok egy példát.: Talán nem kéne több milliárdél digitális táblákat venni az iskolákba akkor amikor nem, hogy fűtésre nincs pénz de még a kréta is hiánycikk. Ez csak egy a sok közül. Inkább az ilyen ostoba értelmetlen pazarlást kéne megszüntetni.

  22. Papi szerint:

    Jani!
    Szálasi gyilkos pribékjei és ez a kormány között csak annyi a különbség, hogy azok a gyilkosok a Dunába lőtték a magyar állampolgárokat míg ezek a “sokkal humánusabb” megoldást választották munkanélküli nyomor és az egészségügy teljes szétverése. Tulajdon képen Szálasi is és Gyurcsány is nép ellenes bűnöket követ el.

  23. Papi szerint:

    Ja igen Szilveszter!
    Amiről hallgatok Te is meg az a tetű kormány. Sokkal többet vettetek el a nyugdíjasoktól mint a tizenharmadik havi nyugdíj és ezt már az pufajkásod is eljátszotta. Összevontátok a nyugdíjat és a nyugdíj melletti fizetést és lényegesen nagyobb adót szedtek be mint amit a fizetésből lelehetne vonni. Ezt már a pufajkás Horn is megcsinálta és a jobboldali Orbán kormány törölte el. A Te nagyon “szociálisan érzékeny” kormányod újra vissza hozta. De nagyon “szociális és nyugdíjas barát” vagytok. Erről hallgatok mint az a bizonyos bélsár a fűben.
    Na akkor ki is vett el és mennyit a nyugdíjasoktól.
    Kiszámolnád, vagy megkérdeznél egy nyugdíjast?

  24. Szilveszter szerint:

    “A “Hitelben” Széchenyi a magyar gazdasági és politikai életre koncentrált, tételét pedig így fogalmazta meg: “A magyar földesúr szegényebb, mint lehetne”.A “Hitel” megbolydította a magyar politikai életet: sokan támogatták, de számos ellenzõje is akadt, például a konzervatívok, és a felvilágosult rendi nacionalista irányzatú csoportok. A “Hitel”-lel az volt a célja, hogy rádöbbentse a nemességet: az ország társadalmi-gazdasági átalakítását saját jövőjének érdekében is végre kell hajtania. Központi gondolata: a magyar gazdasági életben hiányzik a befektetés, mert nincs hitel. A hitel hiányában a birtokos nem tudja korszerűsíteni elavult gazdaságát.” 1830-ban járunk! Széchenyi azon a bizonyos 25-ös országgyűlésen kitért még a magyar széthúzásra, ami az ország fejlődését hátráltatja. Na kérem, akkor ez a dolog nem új keletű!
    Kedves Papi!
    Ha van 65 ezer ember számára 1 évre elegendő, napi 6 órai munkára elegendő bér a rendszerben, az megnyugtat Téged? Akkor jó!

    Ostobaságot beszélő népbutító, szemforgató felbujtóitokat meg kérdezzétek meg, hogy szerintük miért nem baj, ha nincs egy országnak elfogadott költségvetése? Okos Varga Mihály barátotok vigyorogva mondta, hogy semmi baj, ha nincs az országnak elfogadott költségvetése, lévén vannak hatályos jogszabályok, amik ilyenkor szabályozzák a költségvetési intézmények működését.
    Ebből is látszik, hogy mennyire felelőtlen, pökhendi emberek után mentek! Nem kellene gondolkodni egy cseppet? Van egy kormányunk, egy elfogadott költségvetésünk, ami igen megnyugtató a hazai, és nemzetközi gazdasági helyzetre, bizalomra kül-, és belföldön.
    Lehet európán kívül élni, meg költségvetés nélkül is! Ugyan már! Tét nélkül annyira nagyfiús ez az egész. És szomorú, hogy ennyien bedőlnek nekik!
    Szemét módon lesre játszottak a Fiúk, és most sem sikerült lemondatni Fletót! Szerintetek milyen világ jönne, ha sikerülne kierőszakolni egy előrehozott választást? Előszöris 3 hónapig vezetés nélkül az ország! Tőzsdei hiénáknak, deviza spekulátoroknak nincs is szebb álom! Pár hét alatt kész lenne az ország, a havi fizetésed egy kiló kenyérre nem futná!
    Viktorotok focista társaival a sz.rt is kihajtaná a lakosságból Fletóra hivatkozva! Tudom, hogy Viktorotok nagyon szeretne ismét lábteniszezni cimboráival a parlamenti dolgozószobájában, de ez csak szép emlék marad!

  25. Gordon szerint:

    Immár 20. napja várjuk, hogy Szilveszter elmondja nekünk, hogy mit ért pontosan “Nagy-Magyarország” zászlón, mely szerinte Trianon óta be van tiltva a mai Szlovákia területén. Reméljük hamarosan választ ad kérdésünkre.

  26. büki szerint:

    Széchenyiék a hitelt azért kezdeményezték, mert az ország fejlődését szolgálta. kései utódai a felvett hitel egy( ki tudja mekkora) részét saját zsebükbe tömték. Így állt elő az a helyzet, hogy az egy főre eső adósságban Európa egyik listavezetője lettünk, az ország mégis a gödör szélén áll.
    Még az leenne a csúcs hazugság, ha napjaink valamelyik köztörvényes csúcs rablója a történelmi elődökhöz hasonlítaná magát. Széchenyiék után az országra fejlődés virradt, a maiak után legfeljebb a károk eltakarítása.

  27. Szilveszter szerint:

    Cavinton Gordon! Cavinton! Arra a kérdésre már válaszoltam, megbeszéltük, keresd vissza! 🙂

  28. atata szerint:

    Újra sikerült élveznem Szilveszter barátunk “okosságát”. Vajon hányan könyvtáraznak neki, hogy élből lexikális idézeteket firkálhasson a forrás megjelőlése nélkül erre a fórumra? Lásd azt amit a Hitel című könyre hivatkozva tett. Abban amit a a hiénákról írt van igazság, az átmeneti időszak fenyegetéseire célozva, de nem mindegy melyik idegenszívű hiéna forgat ki a bőrünkből? A párt társai vagy idegen tőzsde cápák, azaz magyarra fordítva a végrehajtók vagy azok parancsolóik.
    Szilveszzter korábban a tót ügyekben kértem egészítsd ki hiányos történelmi tudásomat, úgyan úgy mint Gordonnak nekem sem válaszoltál. Talán a lexikonjaitokban nincs is rá válasz? Aktuális kérdésem egy magyar szó tartalma, mi az a baranta?
    Ami a közszféra gépíró és tikárnőit meg takarítónőit illeti összesz@rom a sajnálattól magam talán helyeszkedjenk el a produktív szférában ha nem akarnak versenyezni a versenyszférában. Ebben a túl büroktratizált pénznyelő rendszerben túl sokan rontják az ország termelési mutatóit, bár fogyastztásuk révén a GDP alakulásának azért tevékeny résztvevői. De azért az említettektől bocsánatot kérnék, tulajdonképpen a főnökeikkel van baj, mert a sok pénzt azok viszik.
    Ebben az országban hány “politikust” kell eltartani vajon kiszámolta azt ki? Az hogyha kissebb lesz a parlament, az azt is jelenti. hogy az alrendszereknek is karcsúsodnia kell. Kell e Budapesten 23 önkormányzat, kell-e minden önkormányzatnak teljes körű szakapparátus? Londonban egy db főpolgármester egy kicsit nagyobb város nyűgét-baját egy darab terstülettel, és egy darab szakapparátussal megoldja azokat. (Igaz nem hazudozik.)
    Mellesleg az országban 3600 önkormányzat van. Testülettel, tiszteletdíjjal, költségtéritéssel, és fizetet apparátussal. Azért lássátok be elvtárskáim, volna hol takarékoskodni a nyugdíjjasok és a rokkantak, a nagycsaládosok és a bérből, fizetésből élők sarcolása helyett.

  29. atata szerint:

    Kiemelem még egyszer bocsi a gépíróktól a titkárnőktől és a takarítónőktől bárhol dolgozzanak is, kérem ne vegyék személyesen magukra a dolgot – nekem az apparátussal van bajom. Azt hogy ők kerültek kiemelésre azt Szilveszter demagógiájának köszönhetik. Egy ‘z’ meg egy ‘azokat’ felesleges a fentebbi szövegben. Bocs.

  30. Szilveszter szerint:

    Ez a kérdezősködés valóban megtisztelő, de ez is inkább az önellátásra képtelenségről, az önálló tudatos gondolkodás hiányáról tesz tanubizonyságot. Ha nem tudsz valamit, akkor nem is kell sem gondolkodnod, sem utána nézned, majd valaki megmondja. Ha bajod van, akkor nem kell tenned Magadért, majd jön valaki, és kitörli a popsid.

    Gondolom atata a hagyományos harcművészet felől érdeklődsz, de ha többet szeretnél tudni róla, akkor magadnak kell intézned.
    A másik bajom az, hogy bizony bizony a közszférában ott vannak, akikről te így írsz:
    “Ami a közszféra gépíró és tikárnőit meg takarítónőit illeti összesz@rom a sajnálattól magam talán helyeszkedjenk el a produktív szférában ha nem akarnak versenyezni a versenyszférában.”

    Olyan jó, hogy gyakran fikáztok engem a cinizmusommal, meg a baloldaliság köpönyegébe bújtatott aljas kapitalizmusommal, a szemét kizsákmányolási attitüdjeimről már nem is beszélve. Nos kedves Atata az Általad leírt (álatalm idézett) mondatból mintha az jönne le, hogy nem igazán érdekel téged az egyén, aki nem nem akar versenyezni a versenyszférában, hanem nem tud, mert mondjuk 50 környékén jár, van valami érettségije, amit 32 éve szerzett, de ha takarító néninek, és a konyhás néninek meg még az sincs, se fiatalság, se nyelvvizsga se semmi. Egyszerűen nem versenyképesek manapság a munkaerőpiacon! De hát Te ezt lesz@rod-ahogy írtad is. Világos, hogy menjen el kapálni nem?
    Itt azért elgondolkodnék, hogy akkor igazam van-e abban, hogy amit fújnak hűbér uraitok, Ti is azt fújjátok ész nélkül, átgondolatlanul.
    Elgondolkodtam: szerintem igazam van!

  31. titok szerint:

    # csollány:
    2008. november 25. 10:14-kor

    A csalódottak egy része vessen magára! Tetszettek volna nem bedőlni 2006-ban minden mesének. Most majd hosszú téli, ( és tavaszi ) munka nélkül töltött estéken lesz idejük elgondolkodni saját felelősségükön.

    :)))

  32. titok szerint:

    Ami az ő jutalmuk az a mi büntetésünk.

  33. kontrolcé+kontrolvé szerint:

    – Tudta-e Ön, hogy a 386 parlamenti képviselő eredetileg a történelmi Magyarországot képviselte, nem a jelenlegit, amely csupán harmada a Trianon előttinek?
    – Tudta-e Ön, hogy hazánkban mintegy 40 ezer politikus van?
    – Tudta-e Ön, hogy közel 34 ezer polgármester, önkormányzati képviselő, valamint fővárosi és megyei képviselő van, akiket a közvagyonból tartunk el?
    – Tudta-e Ön, hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek „parlamentjének” 399 fizetett kisebbségi képviselője van?
    – Tudta-e Ön, hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
    – Tudta-e Ön, hogy hazánknak évente több mint 10 milliárd forintjába kerülnek a politikusok?
    – Tudta-e Ön, hogy a legjobban kereső mezei képviselők havonta 1,5 millió forint fizetést kapnak?
    – Tudta-e Ön, hogy Toller Lászlónak (MSZP) eddig 12 millió forint munkadíjat utaltak ki, miközben kómában fekszik, ergo dolgozni sem tud?
    – Tudta-e Ön, hogy Rogán Antal (Fidesz) úgy vett fel rendszeresen adómentes szállás-költségtérítést Budapesten, hogy volt saját lakása a fővárosban?
    – Tudta-e Ön, hogy Szili Katalin (MSZP) úgy kapott útiköltség-térítést, hogy az őrezred utaztatja, amúgy is állami pénzen?

    http://www.hunnia.org/razziaoldal/index.php

  34. atata szerint:

    Kedves jó Szilveszterem! – benned nem csalódtam! A technika az technika, szövegkörnyezetből kiragadott részleteken csámcsogsz forgatod ide, forgatod oda és nini lett belőle egy “köteles” beszéd.
    Azonban kérdésre nem válaszoltál egyre sem. Tudod a kérdezéshez is kell tudás, a kérdezés is művészet, mert a válasz benne van a kérdésben legfeljebb nehéz a válasszal szembesülni-igaz?
    Te is szépen besétáltál a csapdába.
    Érdemes végig siklanod a tudta -e rovaton, arra is hablattyolhatnál valamit.
    Nézzük a részleteket. “Hűbér uraitok” kitételre – nekem nincs olyan, veled szemben én önnálóan élek , gondolkodok, alkotok véleményt.
    A baranta nem egyszerűen harcművészet, hanem életmód, ráadásul MAGYAR-bár ez nektek bántó szó.
    A posimat magam törlőm és nem ajánlom fel senkinek sem.
    A tudatos gondolkodás tudatos kérdéseket feltételez. Én ezeket neked feltettem annak ellenére , hogy én tudom a válaszokat is amelyekkel neked oly nehéz szembesülniöd.
    Na nem fárasztom magam tovább veled az Isten áldjon.

  35. Bubus szerint:

    Kontolcé, csak nem arra célzol, hogy nagyon is olcsók a politikusok?

    – Kormányzati kommunikációra, önkormányzati kommunikációra, PR-ra, állami cégek kommunikációjára, PR-jára több tízmilliárd forint megy el.

    – Csak az M6-os felesleges alagútjaira, hídjaira vagy 50 milliárd forint megy el.

    Csak Csepelen a felesleges beruházásokra több százmillió forint folyt el.

    Ezek a feleslegesen elköltött vagy kidobott pénzek azt jelentik, hogy nem a politikusaink drágák, hanem a demokrácia döglött be totálisan.

    Ha ugyanis a demokrácia jól működne, csak a politikusaink “drágaságán” kellene keseregnünk, azon nem, hogy évente százmilliárdokat lopnak el vagy költenek el feleslegesen.

  36. Gordon szerint:

    kontrolcé!
    a 10 milliárd nettó vagy bruttó? Nem ugyanaz.
    Másik kérdés: szived szerint visszabontanád-e az Országház épületét a mai egyharmadára csak azért, mert hazánk elvesztette területének kétharmadát? Hisz a nagyobb épület renntartása is plusz forrásokat igényel… ez pedig logikád szerint nyilvánvalóan elfogadhatalan.
    Harmadik kérdés: lebontanád-e teljes egészében a Budai Várat, mert hazánknak már 90 éve nincs királya? Ha lebontanád, akkor mit látnál szivesen a helyén?
    Negyedik kérdés: az önkormányzati képviselők, polgármesterek, megyei, és fővárosi képviselők helyett kire bíznád a helyi döntések meghozatalát, valamint az adott településen élő emberek képviseletét?

  37. Gordon szerint:

    renntartása=fenntartása Bocs.

  38. Öreg halász szerint:

    A politika “drágasága” is jogosan merül fel, ugyanakkor ma a rosszul működése okozza a legnagyobb problémát, nagyobbat, mint a drágasága. Az is baj ugyanis, ha egy vezető túl van fizetve vagy túl sok van belőle, de az a legnagyobb baj, ha a közpénzt nem őrzi, hanem herdálja. És Magyarországon ma sajnos ez van.

    A nyugdíjasok 13. havi járandóságát például, ha megnézzük a számokat, az M6-os autópályára vagy a korábbi völgyhídra feleslegesen elherdált tízmilliárdokból fedezni lehetett volna. Bőven. És ez csak a jéghegy csúcsa!

    Mennyivel lenne olcsóbb és jobb az állam, hogy az iskolaigazgatókat, a rendőrség, tűzoltóság, katonaság parancsnokait, az állami vállalatvezetőket, vasút, BKV, útfenntartó stb. cégek vezetőit is kirúgnánk?

    Tartok tőle, hogy nem lenne olcsóbb és főként nem lenne jobb.

  39. Jeniszej szerint:

    Ezek csalnak, lopnak, hazudnak.
    Mégis az én nyugdíjam egy része hiányzik a költségvetésnek.
    Kiba… t világ ez!

  40. Szilveszter szerint:

    Kedves Atata!
    Örülök, hogy nem okoztam csalódást! Utálok csalódást okozni. Én olyan egyirányban vagyok senkiházi szockós, és nem vagyok hol ilyen-hol olyan.
    Azonban a kérdésekre nem válaszoltam egyre sem? Nos elmélyült Bennetek az a dolog, hogy Nektek kérdeznetek kell, nekem meg válaszolnom kell. Hadd ne érezzem már ezt az oldalt olyan online vizsgaközpont-szerű dolognak, ahol kérdésekre kell megfelelnem. Mellesleg a Gordon valahol később újra feltette a kérdését, én meg elmondtam, hogy akkor mire gondoltam. De amúgy milyen kérdésekre kell válaszolnom, ugyan nézd már meg!
    Más f…. val könnyebb a csalánt verni?
    Akiket a versenyszférából bocsátanak el azok nem lesznek munkanélküliek?
    Kiszámolnád, vagy megkérdeznél egy nyugdíjast?
    Immár 20. napja várjuk, hogy Szilveszter elmondja nekünk, hogy mit ért pontosan “Nagy-Magyarország” zászlón, mely szerinte Trianon óta be van tiltva a mai Szlovákia területén. Reméljük hamarosan választ ad kérdésünkre. (no ezt válaszoltam már meg korábban)
    Vajon hányan könyvtáraznak neki, hogy élből lexikális idézeteket firkálhasson a forrás megjelőlése nélkül erre a fórumra?
    Talán a lexikonjaitokban nincs is rá válasz? Aktuális kérdésem egy magyar szó tartalma, mi az a baranta?
    Ebben az országban hány “politikust” kell eltartani vajon kiszámolta azt ki? Kell e Budapesten 23 önkormányzat, kell-e minden önkormányzatnak teljes körű szakapparátus?
    No ennyi kérdés, csak ezen az oldalon.Van olyan, amire tudok válaszolni. De ahogy mondod: “Tudod a kérdezéshez is kell tudás, a kérdezés is művészet, mert a válasz benne van a kérdésben legfeljebb nehéz a válasszal szembesülni-igaz?” Ja én hülye nem vettem észre, hogy ezekben az idézett kérdésekben benne is van a válasz? Ó! Én együgyű, hát valóban nem vettem észre!

    Mellesleg azzal sincs bajom, ha megszűnik a 23 önkormányzat, és egy nagy komplex önkormányzat lenne. Sőt, központosítfatnánk újra az egész országot, és visszaállíthatjuk a kolhoz rendszert is. Aztán majd rendszerváltunk megint, mert úgy sem jó.

  41. Jeniszej szerint:

    Biztos tudják majd a meglopott nyugdíjasok és családtagjai, kirke kell majd szavazni a következő ciklusban.
    Ez a szám gondolom a családtagokat is beszámiva duplája, háromszorosa az olvasható számoknak.

  42. Huba szerint:

    “Nem a nyugdíjas befizetéseiből, hanem az aktívak adójából fizetik a nyugdíjat”.
    Tetszettek volna módszerváltáskor nem ellopni a nyugdíj és E.ü. kasszát “tisztelt” MSZ(M)P!!!

    57 évesen 40 év szolgálati idővel 5 év korkedvezménnyel 76.000,-Ft-al nyugdíjba ment a bányász. Meg sem éli a 62 évet.

    62 évesen 42 év szolgálati idővel 184.000,-Ft-al nyugdíjba megy egy mérnök. Évi 3.236.400,-Ft adót fizetett. A 13. havi nyugdíja: 80.000,-Ft

    62 évesen 42 év szolgálati idővel 80.000,-Ft-al nyugdíjba megy egy adminisztrátor. Évi 1.716.000,-Ft adót fizetett. A 13. havi nyugdíja: 80.000,-Ft
    (Az évi adó a munkáltatóval együtt, a munkaviszonyából fakadóan értendő)
    Igen. Megcsináltátok! Már akinek inge, vegye magára!

  43. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Ne légy felháborodva. Ne is ijjeszgess senkit a kolhozrendszerrel.
    Magyarországon a mezőgazdaság pontosan akkor ment a legjobban.
    A saját disznóinkat, tehenünket, birkánkat, csirkénket stb. ettük.
    Nem kellett attól félni, hogy az EU-ból valami génkezelt, romlott húst
    eszünk. Talán a vidéki embert kellene erről megkérdezni, mert nekem
    csak rokonaim élnek ott. Hány település van, ahol a munkanélküliség
    a tsz-ek szétverése után jóval nagyobb, mint egy városban. Ezt a rend-
    szerváltó urak jól megcsinálták, persze ha belegondolok, hogy egy
    Torgyán József volt a mezőgazdasági miniszter, mit is várhattunk?

  44. Gordon szerint:

    Huba!
    Szilveszter egész biztosan magára fogja venni.

  45. Huba szerint:

    Nem akarom én Szilvesztert bántani, mert Ő jutalmul kapja, amit én büntiből.
    Csak a szemét akartam kicsit kijjebb nyitni, hisz’ a macskának is sikerül már 8 napos korára.

  46. Gordon szerint:

    Szerintem senki sem akarja Szilvesztert bántani. Inkább aggódjunk érte…

  47. kontrolcé+kontrolvé szerint:

    Bubus: Ha ironikusan mondtad, akkor arra célzok. 😉

    Gordon: 1/ A Bubus által is említetteket hozzáadva (a teljes lista biztosan bővebb) szvsz mindegy, hogy bruttó, vagy nettó. 2-3/ Az idézet az idézett logikája, nem az enyém. A képviselők számának csökkentésével egyetértek, de megnyugodhatsz, ebből számomra nem következik sem a Parlament, sem a vár bontása (ez utóbbit valamelyik bank már amúgy is elkezdte). 4/ Például rátok, fórumosokra (kivéve a pártpolitikusokat) 🙂

  48. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Ezt megmagyaráznád, hogy kell értelmeznem.:
    Kedves Papi!
    Ha van 65 ezer ember számára 1 évre elegendő, napi 6 órai munkára elegendő bér a rendszerben, az megnyugtat Téged? Akkor jó!
    Látod megint egész másról beszélsz Európán kívüli élet. 3 hónapig nem lesz kormány stb.
    Mi köze ennek ahhoz, hogy megloptátok a nyugdíjasokat megint hazudtatok a közalkalmazottaknak többszörösére emeltétek az energia árakat Tönkre tettétek az oktatást az amúgy sem a helyzet magaslatán lévő de jól rosszul de működő egészségügyet. Még kormányon vagytok de már most sorra buknak ki a korrupciós ügyek bár hova nyúlnak mindenhol csak a törvények semmibe vétele jön elő.
    Talán neked kéne és a pártodnak elgondolkodni arról, hogy ki is a népbutító.
    Huba!
    Akárhogy be bizonyítasz valamit matematikailag minden. Szilveszterről lepereg az egész.
    Szilveszter!
    Egyébként a kérdésekre válaszolni kéne mert az általad felvetett kultúrához ez is hozzá tartozik.

  49. Szilveszter szerint:

    Nem Gordon, nem veszem magamra, mert nem nálam van az a pénz (sem).

    Csak hozom a formám, hogy ne okozzak csalódást:

    “57 évesen 40 év szolgálati idővel 5 év korkedvezménnyel 76.000,-Ft-al nyugdíjba ment a bányász. Meg sem éli a 62 évet.”
    – Ha nem éli meg a 62 évet, akkor a 13. havi sem segít rajta. Félreértés ne essék, tisztelet a bányászoknak a kemény teljesítményükért! (nem vagyok benne biztos, de a korkedvezményes foglalkozásúak a korkedvezménnyel nem a rendes öregségi járandóságot kapják? Mert ha igen, akkor ők is megkapják)

    “62 évesen 42 év szolgálati idővel 184.000,-Ft-al nyugdíjba megy egy mérnök. Évi 3.236.400,-Ft adót fizetett. A 13. havi nyugdíja: 80.000,-Ft”
    -Sok ember boldog lenne havi 184.000 Ft fizetéssel, nem hogy ennyi nyugdíjjal! Mellesleg 264.000 Ft (184.000+80.000) nem is olyan rossz karácsony előtt, pláne ha azt nézzük, hogy máshol a család összes jövedelme nincs ennyi 2-3 gyerekkel.

    Tudom, hogy megint utáltok, hogy ezeket írom, de gondoljatok bele.
    Annak örülök, hogy nem akartok bántani, ez olyan közösségi kohézió kialakulását segító dolog.
    Aggódni semmi esetre se aggódjatok értem, én köszönöm szépen, jól vagyok!

  50. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Ezt megmagyaráznád, hogy kell értelmeznem.:
    Kedves Papi!
    Ha van 65 ezer ember számára 1 évre elegendő, napi 6 órai munkára elegendő bér a rendszerben, az megnyugtat Téged? Akkor jó!
    Látod megint egész másról beszélsz Európán kívüli élet. 3 hónapig nem lesz kormány stb.
    Mi köze ennek ahhoz, hogy megloptátok a nyugdíjasokat megint hazudtatok a közalkalmazottaknak többszörösére emeltétek az energia árakat Tönkre tettétek az oktatást az amúgy sem a helyzet magaslatán lévő de jól-rosszul de működő egészségügyet.
    Még kormányon vagytok de már most sorra buknak ki a korrupciós ügyek bár hova nyúlnak mindenhol csak a törvények semmibe vétele jön elő.
    Talán neked kéne és a pártodnak elgondolkodni arról, hogy ki is a népbutító.
    Huba!
    Akárhogy be bizonyítasz valamit matematikailag mindegy. Szilveszterről lepereg az egész.
    Szilveszter!
    Egyébként a kérdésekre válaszolni kéne mert az általad felvetett kultúrához ez is hozzá tartozik.
    Miért van az ha valaki tiltakozik a kormány politikája ellen akkor az mindjárt buta és kulturálatlan? Megmondanád Szilveszter?

  51. Szilveszter szerint:

    Elmondom Papi, csak kissé összetett, mert szokásod szerint összekevered a dolgokat. Azút a munkába programot olvasgasd. Az onnan jött, hogy én a közszféráról beszéltem, ahol megmaradnak a munkahelyek, Te meg azt mondtad, hogy hazudok, mert Bajnai elbocsátásokról beszélt (bár a versenyszférából, de nem figyeltél oda)
    Az Európán kívüli élet húbér úratok, Viktor találmánya, aki 2004 előtt azzal kampányolt, hogy a balkánon is van éret, van élet az EU-n kívül is, 2008 ban meg szerinte akár az afrikai köztársasághoz is csatlakozhattunk volna.
    A 3 hónapig nincs kormány dolgot meg arra értettem, hogyha előrehozott választásokra került volna sor, ahogy azt a Fidesz vizionálta.
    A nyugdíj ügyet már lezárhatjuk, nem hiszem, hogy előbbre jutunk.
    A korrupciós ügyekről meg továbbra is az a véleményem, hogy aki bűnös, az menjen börtönbe. A közpénzes bűnözés pedig legyen súlyosbító tényező. Eddig is ez volt a véleményem, eztán is ez lesz.
    Így már vili minden?

  52. csollány szerint:

    Ez a szöveg attól a személytől hiteles, aki száz százalékig biztos lehet benne, hogy nem köztörvényes bűnözőknek falaz. Ma az ország tele van patyolat tiszta emberekkel- legalább is duma szintjén.

  53. Papi szerint:

    Az eszem megáll tőled Szilveszter tényleg még a saját kormányod által prognosztizáld több tízezres elbocsátást is így kezeled. Mi a különbség abban, hogy verseny szféra vagy sem munkanélküliek lesznek és ugyanúgy nem tudnak megélni majd. Hát tényleg nem akarod megérteni, hogy miről van szó? Itt nem arról szól a fáma, hogy jobb vagy bal oldal egyszerűen arról van szó, hogy gazdaságilag nem tudunk talpra állni és ebben ez a kormány a bűnös. Ezt a kormányt ugyan úgy nem érdekli az, hogy Te megélsz vagy sem mint ahogy az sem, hogy Én megélek vagy sem. Csak az érdekli, hogy minél jobban kiszolgálja a multikat és nem érdekli, hogy a néppel mi lesz.

  54. Huba szerint:

    Gratullok Szilveszter!
    “Az az 57 éves bányásznak aki talán meg sem éli a 62 évet, annak fölösleges a 13. havi nyugdíj. Igazad van. Eleget szórakozott 40 évig a bányába, ideje megdöglenie.
    És egy jó hír:
    Az MSZ(M)P kormány nem támogatja az 1,5 – 3 mill.Ft/hó jövedelmü állami vezetők anyagi hozzájárulását a pénzügyi válság enyhítéséhez.
    Heuréka!!!
    Elég lesz a nyugdíjasok pénze! De ha mégsem, akkor sem, egy fityinget sem! Nehogy mááá………….

  55. Huba szerint:

    U.i.
    Szilveszter! Nevetni fogsz. Az 57 éves öregségi nyugdíjas sem töltötte be a 62 évet. Ugye milyen furcsa? Márpedig a törvény taxative 62 évet ír elő!

  56. Papi szerint:

    Egyébként nem árt ha tudjátok azokat a munkahelyeket ahol jár a korkedvezmény azokat mind meg adóztatta ez a “jóléti szociálisan érzékeny” antimagyar kormány.
    Szilveszter erről miért nem beszéltél mi?
    Tehát azok a munkáltatóknál ahol korkedvezmény van azok még plusz adót fizetnek.

  57. Jeniszej szerint:

    T. Szilveszter okoskodásait olvasva nem tudom megítélni,
    -hogy hol él.
    Idézem sorait:
    „-Sok ember boldog lenne havi 184. 000 Ft fizetéssel, nem hogy ennyi nyugdíjjal! Mellesleg 264.000 Ft (184.000+80.000) nem is olyan rossz karácsony előtt, pláne ha azt nézzük, hogy máshol a család összes jövedelme nincs ennyi 2-3 gyerekkel.”

    Abban egyetértek, hogy ez a pénz kevés egy ekkora családnak.

    Elgondolkodtató, hogy ez a kormány miért nyomorítja meg a nagycsaládosokat.

    Kérdezem:
    Egy mérnők mitől lett, mérnők, talán tanult sok éven keresztül?
    Igen tanult, mert ugye volt lehetősége az átkosban.
    Ezt beláthatod mindenkinek volt lehetősége képessége szerint,
    hogy tanuljon.
    Később is csak tanult és dolgozott.
    Tehát nem a kocsmákban lumpolt ivó cimboráival.
    Hasznos tagja volt a társadalomnak

    Most nézzük meg egy jól képzett szakmunkás élet útját.
    A kezdet itt is tanulás, majd szakmai képzés.
    Ki-ki képességei szerint tovább tanulás, munka, túlmunka, géemkázás.
    És ha ez megvolt jöhetett a gyerek.

    Szerinted a fenti fizetés sok volt ezeknek a magasan kalifikált szorgalmas embereknek?

    Persze, ugye mikor a járulékokat levonták tőlük, nem mondták nekik ti, miért fizettek ilyen sokat a közös kalapba.
    -ne tegyétek!
    Ez majd a Szilveszter bácsinak meg a nagy „hazudozónak” nem fog tetszeni.

    Ez, amit leírtam is talán csak fél igazság.
    De az biztos!
    Ez a nyugdíjasoknak jár és ez nem adomány!
    -befizetésük arányában.
    Azt visszautasítom, hogy a nyugdíjasokat a jelenlegi aktívak tartják el!
    Ez egy hazug kormány hazugsága. („amibe majdnem beledöglöttek már”)

  58. jani szerint:

    Arról is beszélhetne Szilveszter, hogy a nagy főnöke fletocska cége kapott egydül felmentést az alól,hogy fizetnie kelljen plusz adót a korkedvezményes dolgozói után mosonmagyaróvári cégénél. Egyszerü a módszer : kijelentette, hogy az eddigi munkakörök mától nem korkedvezményesek. Melósai ott rohadnak meg az üzemében ő egyedül megkapta az engedélyt. A megspórolt lóvé meg a zsebbe.!!!
    Szilveszter ,hogy is van ez???!!!
    Biztos erre is van magyarázatod !!
    Én mielőtt válaszolnál leírom: azért van ez igy mert vezéred is .sza.házi kapitalista, pont olyan mint akiket kiszolgál.
    Az ilyen ember osztja az észt az embereknek,hogy hogyan kell élni !!! Az ilyenek még az anyjukat is eladnák egy kis “suskért” !!

  59. Szilveszter szerint:

    Rém boldog vagyok, hogy ismét velem vagytok elfoglalva.
    Az előző rendszerben lehetett tanulni, ez tény. Tanult is, aki akart. De most sincs ez másképp ám, csak nem tudom, hogy ez miért nem tűnik fel? A Ti adóforintjaitokból tanulnak azok a diplomások, akikre a munkaerőpiacnak egyáltalán semmi szüksége nincs. Volt kezdeményezés a tanulási átlag alapú tandíjra, de hát az boszorkányság.
    Régen kizárólag az állami szektor volt, tervgazdálkodással. Amikor a piacgazdaságba áttártünk, akkor lett az, hogy állami, vagy magán. A magán viszont csak részben függ az államtól. A magán javarészt a külföldtől függ, lévén, hogy exportra termel. (lsd General Elektrik) Nos amit a kormány”progosztizál” az azért van, mert megállt a külföldi árufelvétel, vagyis nem rendelnek. Ugyanis kint is rumlii van.
    Én még mindíg nem értem Papi, hogy a megélhetésed, Neked személyszerint miért a kormányon múlik? Miért alakult ki az, hogy mindíg mindenki más a hibás, mi meg soha semmiért? Hogy van az, hogy arra ezer választ tudunk, hogy MIÉRT NEM lehet valamit, arra meg egyetlen válaszunk nincs, hogy HOGYAN lehet mégis!
    Kedves Jani! Nem tudok a kérdésedre válaszolni, de a Te értékrended szerint válaszoltál a kérdésedre.

  60. Jeniszej szerint:

    Most már étem valaki más tehet róla, hogy országunk a béka pi.-van.
    Azok, valakik, mások béna módón szervezik a gazdaságot, nyomorítják meg az idős, és nagy családos embereket.
    Remek megállapítás!
    Miért nem hiszik el egyesek a nagy hazudozó klasszikusnak, hogy mindent
    Elrontottak ” elqurtak”, nem végeztek semmit. Nem értenek a gazdaság szervezéséhez.
    Csak lopni és csalni tudnak.
    Az egyszerű emberek megvezetéséhez értenek!

  61. Huba szerint:

    Szilveszter!
    Erről a bárki tanulhatott-ról anyám sokat tudott volna neked mesélni.
    1968-ban 40 évesen munka mellett kapott engedélyt elvégezni az egyetemet.
    Mondok egy saját példát: nekem 1976-ban azért utasították el munkahelyemen a főiskolai jelentkezésemet, mert nem léptem be a pártba. (ha a keresztapám nem az igazgató horgásztársa bután halok meg).
    Ennyi elég?????

  62. Szilveszter szerint:

    Kedves Huba!
    Lehet, hogy a főiskolára kellett volna beadni a jelentkezést főiskolára, és nem a munkahelyedre. Keresztapád igazgató horgásztársa? Hja, Te protekciós voltál?
    (nyugi! 😉 )

  63. Huba szerint:

    Bár semmi közöd hozzá, de nincs szégyelni valóm: tech.4-es voltam, mikor apám meghalt. Sikeresen felvételzem egyetemre, de meggondoltam. Nem akartam anyám terhelni és elmentem dolgozni.
    “protekciós” Igen, azt vettem igénybe, csak ne kelljen belépni aba a fertőbe amelybe Te leledzel!!!!!!!!!!!
    “horgásztársa” évtizedek óta egyik sem horgászik már. Én is 2 éve nyugdíjas vagyok.

  64. Huba szerint:

    U.i.
    Helyesen: terhére lenni és ………

  65. Szilveszter szerint:

    Kedves Huba!
    Ne vedd a szívedre, kérlek, nem akartalak megbántani. Cinkeltelek egy kicsit, írtam is, hogy nyugi!
    Én megszoktam már hogy cinkelnek engem, ez persze nem jelent semmit, sosem veszem fel. De a politikai témájú cinkelés, és a személyes érzések között különbséget teszek!
    Ha megbántottalak, bocsánatot kérek!

  66. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Én végig néztem, hogy mit írtam de egy árva szóval sem utaltam arra, hogy milyen szférában dolgozom! Azt írtam, hogy mindegy hogy állami vagy magánszféra a munkanélküli az munkanélküli mindegy hol volt a munkahelye. És ez a főprobléma veled is és a tolvaj kormánnyal nem érdekli, hogy velünk veled, velem, vagy a többiekkel mi lesz érted már. Tudod az is enyhén szólva gusztustalan szövegvolt amit az egyetemekkel és főiskolákkal kapcsolatban írtál. Te mennyit fizettél az iskolákért?
    Tudod az a baj hogy ez a kormány még kapitalistának sem jó mert az igazi tőkés a jobb hatékonyság érdekében igyekszik magasan kvalifikált munkaerőt foglalkoztatni. Azonkívül oda figyel a munka körülményekre és a fizetésekre is. Nézd meg az úgynevezett kizsákmányoló kapitalistáknál mennyi és milyen fizetések vannak és mi van nálunk. Ja az adó arányokat is nézd meg ha lehet.
    Tudod a kizsákmányoló jobboldali kapitalista országokban nem az a kérdés, hogy miből fizetem ki a számlét és hóvégén miből veszek ennivalót hanem az a kérdés, hogy hova menjen nyaralni.

  67. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Már megint olyan dolgokra hivatkozol, amit ha tovább gondolnál, akkor szembetalálkoznál a butasággal. A jobboldali kapitalista országok alatt biztos nem angliát értetted ugye? 🙂
    A kizsákmányoló kapitalista országokban eszükbe sem jutna nem befizetni az adót! Ahol ész van, ott rájöttek már régen, hogy a járulékbefizetés, és az adóbefizetés az jó az országnak, mert finanszírozhatóvá válik a szociális rendszer, és marad pénz a gazdaságélénkítésre is.
    Az igyekszik magasan kvalifikált munkaerő foglalkoztatásával megint csak nincs nagyon igazad, mert ha megnézed a német állam, vagy az angol állam foglalkoztatási arányait nemzetiség/munkakör, akkor lehet, hogy másképp látnád ezt a dolgot.
    Nem gusztustalan, amit a fősulival, és az egyetemmel kapcsolatban írtam. Mint említettem, a diákhitel nem az ördögtől való. Én tudom, ha már a mennyit fizettem a kérdés.

  68. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Szembe találkoztam a Te butaságoddal. Egyáltalán nem cáfoltál meg mert nem is tudtál. Na nézzük akár Angliát akár Németországot de mondhatnám a többit is a fekete gazdaságot nagyon keményen és szigorúan büntetik és az adók is olyanok, hogy inkább bejelentik a melóst mert nagyon magas a büntetés.
    Nálunk a Te kormányod meg csak szavakban támadja a fekete gazdaságot de tettekben egyáltalán nem bántja sőt ők is abból élnek. Talán be kéne tartani és akkor lehetne tartatni a törvényeket és akkor nem a bérből és fizetésekből élőket valamint a nyugdíjasokat kirabolni.
    Hallgasd a híreket sorra rúgják ki az embereket a cégektől. Ez többek között annak a gazember kormánynak köszönhető. Aztán megint lehet mocskolni mindenkit csak a saját hibájukat nem ismerik el.

Itt lehet hozzászólni !