Németh Lászlóné: 15-20 százalékos megtakarítást is hozhat a panelprogram

Hirado.hu

Újraindul a 2009-ben meghirdetett, de az előző kormány által forráshiány miatt leállított panelprogram – jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter Győrben.

Németh Lászlóné elmondta: országosan 8 ezer panellakás korszerűsítése kezdődik meg, amely csaknem 9 milliárd forintos megbízást jelent az építőiparban és a felújításban résztvevők számára. A lakók költségei jelentősen csökkenhetnek.

Németh Lászlóné az M1 Az Este című műsorában elmondta: 2001-től indult el a felújítási program, amely sikeres volt. 2008-ig újabbat a kormányok nem indítottak el, 2008-ban meghirdették a Panel I. programot, majd 2009-ben a Panel II-t. Az elsőben résztvevők szerencsések voltak, mert a programot végig lehetett vinni. Mikor 2010-ben átvette a kormány a Panel II-es programot, azt látták, lényegesen több a már akkor befogadott pályázat, mint amire a következő időszakban fedezet lehet, vagy amire fedezetet találtak a szocialistáktól átvett kasszában – fogalmazott a miniszter hozzátéve: ez a fedezet 14 milliárd forint volt, innentől kezdve próbálták megteremteni a forrást.

Az említett 8 ezer lakás az az utolsó tartaléklistán lévő lakás, akik régóta várnak a felújításra – húzta alá Németh Lászlóné, hozzáfűzve, hogy a pályázók maguk állíthatták össze, hogy milyen épületenergetikai megtakarítási lépéseket kívánnak tenni.

A miniszter hozzátette: 2010 és 2012 között 5,1 milliárd forintot tudott a kormány erre a célra biztosítani. 2012 végén történt egy sikeres kvótaértékesítés, ekkor 4,5 milliárd forintot tudtak biztosítani, most pedig van egy 4,2-4,3 milliárd forintos nagyságrend, amelyből a programot be tudják fejezni. A tervek szerint európai uniós forrásokat is bekapcsolnak a programba – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a kvótaértékesítés mellett folyamatos monitoring tevékenység is zajlott, ami azt jelenti, hogy visszalépő pályázók pénzét azonnal újrafelhasználják.

Németh Lászlóné azt mondta: átlagosan 15-20 százalék körüli megtakarítást is hozhat egy ilyen energetikai felújítás.

Forrás: Hirado.hu

3 hozzászólás “Németh Lászlóné: 15-20 százalékos megtakarítást is hozhat a panelprogram” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ócska visszafelé mutogatás Némethné dumája! (Hasonló, mint a rezsirikkancsunké.)

    Az mszp-sek még a választás előtti 2009-ben is írtak ki pályázatot a Panel-programban, de a narancsos banda nem kötötte meg a nyertesekkel a támogatási szerződést!

    Az elmúlt 3 évben viszont a képmutató narancsos banda szüneteltette a Panel-programot, de a regnálásuk 4 évében mégis van pofájuk visszafelé mutogatni!

    Ez aztán az igazi undorító pofátlanság!

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Ejjjjjjjjjjjjjha! “Újraindul a 2009-ben meghirdetett, de az előző kormány által forráshiány miatt leállított panelprogram” Igen, 2010 óta nincs semmi pályázat, ugye vezérek? 🙂

  3. nagyapó szerint:

    fghfjhgkjhk! Talán el kellene olvasni a cikket!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !