Szuperdilettáns csepeli tudósítás a Hír 24-től

Csepel.info, Hír24

Állítólag csütörtökön csak egy mentőkocsi látta el Csepelt, amiről a Hír 24 számolt be. Mivel a Hír 24 nem kérdezte meg erről az Országos Mentőszolgálatot, azt nem lehet tudni, hogy ez igaz-e, viszont az esetről anélkül, hogy utánajártak volna, mégis hírt adtak.

Ahelyett ugyanis, hogy megkérdezték volna a mentést irányító Országos Mentőszolgálatot, megkérdezték helyette mentőszolgáltatást nem nyújtó önkormányzatot és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-t – aminek szintén semmi köze nincs a Mentőszolgálat mentésirányításához. A konkrét hírről ezért senki sem tudott információt nyújtani. Azt, hogy az állítólagos hírből mi igaz, most sem lehet tudni, mivel a Hír 24 azóta sem kereste meg az illetékeseket. Az az újságírás állatorvosi lovát itt tekinthetik meg.

27 hozzászólás “Szuperdilettáns csepeli tudósítás a Hír 24-től” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Dilettáns banda ez a Hír24.
    Kevesen veszik őket komolyan.

  2. hitetlen szerint:

    Miért is ??? Talán nem volt igaz hogy csak 1 mentő volt csütörtökön Csepelen ?

  3. Gordon szerint:

    Akkor erről csak a Hír24 tudott. Mert az OMSZ-t nem kérdezték.
    Anno ugyan az etánsak légimentőbázist (is) ígértek Csepelnek (amiből aztán nem lett semmi), de azt sem értem, hogy miért a légimentőknél érdeklődött a Hír24.
    Lehet, hogy helikopterből volt hiány. De azt meg a Kóka “jómunkásembernél” kellene megreklamálni.

  4. grün szerint:

    Azért nem kellett volna riogatni a zembereket!
    Még valaki stroke-t kap ijedtében!

  5. Gordon szerint:

    Bizony.

  6. Aladár szerint:

    Bezzeg “lapunk”, a csepel.info mennyivel profibb!
    Ők sem kérdezték meg az OMSZ-t, inkább közöltek egy cikket arról, hogy nem tudnak semmit 😀

  7. Gordon szerint:

    Mivel nincs ügy szerintem nem is kell tudniuk.

  8. Bugi szerint:

    Bezzeg az MSZP idején nem egyszer volt egy csütörtökön egy mentő – állítólag – hanem az év 365 napján. Ugye Aladár? De kussoltatok róla, az titok volt.

    A Hír 24 azért bénázik, mert ha az igazat mondanák, nem tudnának fikázni.

  9. Aladár szerint:

    Amit a csepel.info kihagyott a cikkből:
    A Hír24 felhívta Juhász Györgyöt, a Tóth Ilona eü. szolg igazgatóját, aki azt mondta: “Különböző információkból arra következtetünk, hogy előfordulnak olyan időszakok, amikor nem valószínű, hogy lenne orvossal vagy mentőtiszttel kivonuló esetkocsi Csepelen. … A mentés feltételei nincsenek a megfelelő színvonalon minden területen, így esetleg – sejtjük, hogy – talán Csepelen sincs minden rendben.”

    De persze “nincs ügy”, mitől is lenne?

    Egyébként “lapunk”, a csepel.info a következő dolgokat biztosan nem fogja soha csinálni:
    – interjút kérni valakitől
    – illetékest felhívni információért.

    Ugyanis akkor a szerkesztőnek névvel be kéne mutatkoznia, rosszabb esetben személyesen, arccal megjelennie valahol. És ugye milyen ciki lenne ez! Vége lenne az évek óta tartó inkognitónak! Képzeljük csak el: “Jó napot kívánok, Ábel Attila vagyok, a csepel.info szerkesztője. Szeretnék Öntől tájékoztatást kapni arról, hogy …” 😀 😀

  10. Gordon szerint:

    Aladárék nagyon félnek ettől a Csepel.infotól, hogy ennyit foglalkoznak a szerkesztők kilétével. Egyébként nem értem, hogy Juhász úr miket nyilatkozgat, mert tényleg az OMSZ-t kellene megkérdezni.

  11. Aladár szerint:

    “Az Országos Mentőszolgálat az esetek 78 százalékában tudja teljesíteni azon uniós ajánlást, mely szerint sürgős esetben 15 percen belül érjen a helyszínre a segítség.”

    Hát ha véletlenül a maradék 22%-ba esel, akkor így jártál!

  12. Aladár szerint:

    Juhász úr meg nyilván megkapja majd Németh Szilárdtól a fejmosást. Tényleg, miket nyilatkozgat? Méghogy Csepelen nincs minden rendben??? Ilyet mond, a választások előtt kevesebb mint fél évvel??? Ebből baj lesz! Aki nem akar beilleszkedni a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, az megnézheti magát!

  13. grün szerint:

    “Késve érkeztek a mentők és gyógyszer sem volt náluk? Meghalt a beteg

    Nem csak nagy késéssel érkeztek a mentők a múlt héten 38 évesen elhunyt békásmegyeri nőhöz, de az a gyógyszer sem volt náluk, amellyel megmenthették volna – ezt állítják a Hír24-et megkereső mentősök.
    .
    http://www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/kesve-erkeztek-a-mentok-es-gyogyszer-sem-volt-naluk-meghalt-a-beteg-125639

  14. Gordon szerint:

    “de az a gyógyszer sem volt náluk, amellyel megmenthették volna”

    Tudták, hogy vinniük kellene?

  15. Gordon szerint:

    Richpoi.com 2012. 01. 31.

    Új korszak kezdődik a mentésben – Szolgálatba álltak az új mentőautók

    Tegnap munkába álltak az első új sárga – komfortosabb – mentőautók. Elsőként Budapest és Pest megye egyes mentőállomásain kezdték meg munkájukat, a következő hetekben pedig az ország minden részében megjelennek a minden eddiginél korszerűbb és felszereltebb mentőjárművek.

    A 850 millió forintos beszerzés keretében 37 új eset-rohamkocsit kap a szolgálat. Tizenegyet már ma üzembe is helyeznek. A jelenleg futó mentőautók átlagosan nyolc évesek, ám a gépkocsik harmada több mint tíz éves. Ezért nagy szükség van a most munkába álló új autókra – közölte a szolgálat szóvivője. Győrfi Pál azt mondta a sárga színű járművekkel egy új korszak kezdődik.

    Nemcsak a színük, a felszereltségük is más lesz – tette hozzá Győrfi Pál. Az eddigieknél sokkal több extra került az autókba, például a régóta vágyott klíma. Ezek a mentőautók a megyeszékhelyekre és Budapestre kerülnek – mondta a szóvivő. A mostani 37 új gépkocsin kívül hamarosan további 80-90 darabot kaphat a szolgálat, ugyanis két másik pályázatot is kiírtak mentőautók beszerzésére.

    Lecserélik az öreg autókat

    Mint ismeretes, az Országos Mentőszolgálat az egészségügyi tárca 849 millió Ft-os támogatásából 37 db korszerű eset- rohamkocsit szerzett be, egy másik, 574, 5 millió Ft-os a forrásból pedig 23 db mentőgépkocsi beszerzése folyik. A NEFMI egészségügyért felelős államtitkársága néhány hete újabb, 1,45 Milliárd Ft-os forrást biztosított az Országos Mentőszolgálat számára, melyből a tervek szerint 60-70 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség.

    A támogatás révén tovább folytatódik a kiöregedett, leamortizálódott mentőkocsipark megújítása. December végén ugyancsak elindult az európai uniós fejlesztési program, melynek 11,5 milliárd Ft-os forrásából egyéb fejlesztések mellett mintegy 200 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. Mindez összességében mintegy 330 elöregedett mentőautó kiváltását jelenti, vagyis az Országos Mentőszolgálat flottájának több mint harmada az elkövetkező időszakban újakra cserélődhet.

    Ezen felül 2012-ben az Új Széchenyi Terv keretében 11,5 milliárd forintból fejleszthetik a mentési infrastruktúrát, a többi között mentőállomások építése, felújítása valósulhat meg. Mindemellett a mentőszolgálat irányításának a korszerűsítésére 3,5 milliárd forintot fordíthatnak, ennek a legfőbb célja, hogy biztosítsák, a mentőegységek 15 percen belül kiérkezzenek a helyszínre.

    Jobban láthatóak

    Az új, sárga színű mentőautókat tavaly karácsony előtt mutatták be az Országos Mentőszolgálatnál, ahol 2008 óta először avathattak új esetkocsikat. Mártai István, a szolgálat főigazgatója kifejtette: Európa számos országában azért sárga színűek a mentőautók, mert így jobban láthatóak. Az új esetkocsikon fényvisszaverő optikai csíkok is vannak, továbbá a járműveken már a mentőszolgálat új szlogenje, a „Hivatás az életért” olvasható.

    A Hvg.hu múlt csütörtökön a tv2 Tények című műsorára hivatkozva azt írta: nem lehet forgalomba helyezni az új, citromsárga színű mentőautókat, mert azok nem felelnek meg az előírásoknak, az autókon még rendszám sincs. Győrfi Pál szóvivő erre reagálva akkor leszögezte: a közbeszerzési folyamat során a nyertes pályázó az összes szükséges dokumentumot, így a törésteszteket is csatolta. „Az első 11 jármű már levizsgázott, érvényes rendszámmal rendelkezik, így hétfőtől szolgálatba állhatnak mentőállomásainkon” – hangsúlyozta, hozzátéve: az érintett mentőgépkocsi-vezetők felkészítése is megtörtént.

    Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 130 esetrohamkocsit üzemeltet, ezek átlagéletkora körülbelül hét év, de az eset- és szállítókocsik még ennél is öregebbek, sok 10-12 éves, egymillió kilométert lefutott járgány is szolgál a cégnél. Ezekből a sárga Volkswagen Crafterekből 37-et vett az OMSZ, a beszerzésre összesen 850 millió forintot kaptak. Ennyi pénzből a kétliteres furgonokat, illetve majdnem teljesen felszerelt betegteret kapnak a mentődolgozók. Azért csak majdnem, mert az eredeti keretbe nem fért bele minden, így az OMSZ néhány eszközt a saját költségvetéséből vesz majd meg.

    A jármű a Crafter 2.0 TDI motoros, középmagas rakterű változatára épült Szlovákiában, megfelel a mentőautókra vonatkozó, EN1789 nevű szabványnak, és egy „igazán európai színvonalú mentőautó” – hangsúlyozta Seresné Farkas Júlia, a Scorpio Kft. a mentőautókat szállító cég ügyvezető igazgatója.

    http://www.mentok.hu/richpoi-com-2012-01-31.html

  16. bonifác szerint:

    A HÍR 24 nem a kormány barátja. Számtalanszor bizonyították. Most is.Kérdezd őket az
    elvtársakról! Megtudod, hogy ők lesznek a magyarság megmentői!

  17. Matula szerint:

    Egy baromság az egész!
    Csak egy mentő volt Csepelen? Miért – mennyinek kellett volna lenni? Valaki komolyan azt hiszi hogy a csepeli állomáson lévő kocsik csak Csepelt látják el? Ez a téma újból és újból elő jön…
    Igen, van amikor egy van – vagy egy se. Úton vannak más kerületekben. Aki ezt nem érti, annak fogalma sincs, hogy működik a rendszer. Persze ezzel nem azt mondom, hogy a rendszer működésében nem lehetnek hibák, de az hogy éppen hány mentő van a kerületben, nem hír!

  18. ebihal szerint:

    bonifác!
    Neked mindenki komcsi, hazaáruló és hülye, aki nem a Fidesz szekerét tolja. Számodra
    az igazság inkább zavaró tényező, de hát jól el vagy.

  19. "?!" szerint:

    Idézetek a habzó szájjal hőbörgő narancsmérgezett idióták (röfi “Gordon”, bugris “Bugi”, és ütődött “bonifác”) részére:

    1.) A fenti csepelinfos bejegyzés utolsó mondata:

    “Az az újságírás állatorvosi lovát itt tekinthetik meg.)

    2.) Az “itt tekinthetik meg”-re kattintva, a csepelinfosok szerint “állatorvosi lónak tekinthető Hír24-es cikk”-ben a következő szöveg olvasható:

    “A Hír24 úgy tudja, hogy csak egyetlen autó jutott az egész kerületre csütörtök este, illetve a környező településekre. Felhívtuk Németh Szilárd polgármestert. Azt mondta utána néz, és néhány órán belül már jelentkeztek is, hogy utánanéztek. Juhász György, a csepeli egészségügyi szolgálat főigazgatója válaszolt a kérdéseinkre.”

    Remélem, hogy a fentiek ismeretében még számotokra is világos (sötétagyú elmebeteg röfi “Gordon”, bugris “Bugi”, ütődött “bonifác”), hogy a Hír24 blog a notóriusan hazudozó rezsi-rikkancs Németh Szilárdtól, valamint a csepeli “Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat” főigazgatójától, dr. Juhász György úrtól kapott “hitelesnek tűnő” válaszok alapján tudósított Csepel mentő-ellátottságáról?!

    Ezek után megkérdezem tőletek sötétagyú elmebeteg narancsosok (röfi “Gordon”, bugris “Bugi”, stb.), hogy világos-e már részetekre, hogy ki , illetve kik lehetnek a hunyók a Hír24-es tudósításában idézett információk tartalmáért?!

  20. großmutter szerint:

    Bugi!

    Nem kell azzal példálózni, hogy mi volt az mszp idején. Valószínűleg azért szavaztak az emberek bizalmat a fidesznek, hogy ne úgy legyen. De ezek szerint hiába?

  21. großmutter szerint:

    Gordon szerint:
    2013. november 23., szombat – 14:09

    Azért az alapvető ellátásra fel kellene készíteni a rohamkocsit, nem? Valószínűleg nem egy kispikkelyű tajpán marta meg szegény asszonyt, nem ellenszérumra volt szüksége.

  22. Éva szerint:

    Eleve többféle mentőkocsi van… rohamkocsi, esetkocsi… Szerencsére nem a politikusok döntik el, hogy melyik esethez milyen menjen. Ha großmutter reklamálni akar, akkor az OMSZ-nél dörömböljön (megfelelő szakmai érvekkel és nem politikai érvekkel felfegyverkezve).

  23. nagyapó szerint:

    Nem tudom mennyi mentőkocsinak kellene Csepelen lenni, azt sem tudom, az új mentők beférnek-e a csepeli mentőállomásra, így nem is érdekel a komcsi Hír 24, hiteltelen vezetőivel együtt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Mennyi mentő kocsinak kellene lenni?!
    Legalább háromnak!
    Egy ami úton van a beteggel, egy ami készenlétben van betegre várva, egy pedig ami úton van a készenlétben álló esetleges pótlására! 😛
    .
    Egy kis faluban tűz üt ki!
    Kivonulnak a tűzoltók.
    A körzeti meghízott telefont kap, hogy a túlsó végén is ég valami!
    Sajnálom! Esetnél vannak, de tartsák égve a tüzet, ha ott végeznek maguk következnek!

  25. "?!" szerint:

    Noé s “nagyapó, Te köpönyegforgató volt mszmp-tag rozzant hazugláda!

    Az a kutyát sem érdekli, hogy téged mi érdekel, de az igen, hogy 12:10-kor Te hazug módon a “komcsi Hír24 hiteltelen vezetőiről” hablatyoltál, miközben a fenti bejegyzés tárgyát képező Hír24 tudósításhoz a Te hiteltelen narancsos csepeli vezetőid adtak információt a Hír24 újságírói részére!

    Tehát, ha ebben az ügyben valakik elmarasztalhatók, akkor azok nem a Hír24 vezetői, hanem a Hír24-nek információkat szolgáltató “hiteltelen narancsos csepeli vezetők”.

    A rozzant memóriád frissítése céljából idézem részedre a Hír24 tudósításának egy résletét:
    “Felhívtuk Németh Szilárd polgármestert. Azt mondta utána néz, és néhány órán belül már jelentkeztek is, hogy utánanéztek. Juhász György, a csepeli egészségügyi szolgálat főigazgatója válaszolt a kérdéseinkre.”

    Ceterum censeo… A köpönyegforgató volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját, akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor pedig lop, de nagyon.

  26. merci szerint:

    Mi köze a csepeli önkormányzatnak vagy az egészségügyi szolgálatnak az OMSZ mentés irányításához, ezt árulja már el valaki?!

  27. . szerint:

    Kedves narancspufájkás kommentelők! Imádkozzanak, hogy ne kelljen mentőt hívniuk magukhoz vagy valamelyik családtagjukhoz!

Itt lehet hozzászólni !