Bemutatták Tarlós István legújabb könyvét

Csepel.fidesz.hu

2008. november 20-án a helyi Fidesz-KDNP frakció invitálására a csepeli Munkásotthonban mutatta be Tarlós István Vendégjárás Budapesten című könyvét. Az estén beszélgetőtársai voltak Schmittné Makray Katalin tornász, olimpikon, Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke, valamint Kovács Lajos Péter történész, a könyv szerkesztője. A vidám és jó hangulatú est folyamán a helyi Fidesz több mint száz embert látott vendégül.

A bemutatót rövid köszöntővel, valamint a vendégek bemutatásával Németh Szilárd kerületi frakcióvezető nyitotta meg, majd ezt követően Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakció vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Tarlós István kiemelte, hogy kifejezetten megszerette Csepelt, szívesen jön el közénk, amit az is alátámaszt, hogy az elmúlt két és fél év során ez a sokadik előadása a kerületünkben. A könyv kapcsán kiemelte, hogy azért is örül a megjelenésnek és ajánlja szívesen minden érdeklődő figyelmébe, mert a lapok között azt a Tarlós Istvánt ismerheti meg az olvasó, aki nem a politikusi oldaláról mutatkozik be, hanem magánemberként ismerhetjük meg gondolatait, emlékeit, benyomásait.

A színes beszélgetés folyamán – néha a könyvtől elszakadva, ám de ahhoz kapcsolódva – Kondor Katalin elmondta gondolatait arról a kettős mércéről, amelyet a mai politikai légkörben és a sajtókommunikációban tapasztalni lehet, és mint mondta, ebben nagy szerepet játszik az a parlamenti „törpepárt”, amely billegteti a Parlamentben a mérleg nyelvét.

Schmitt Pál felesége, Makray Katalin gondolatai között kiemelt figyelmet fordított a csepeli sportéletre, a csepeli sportolókra, valamint Kolonics Györgyről megemlékezve kiemelte, hogy azért sem szabad a kerületben szétverni a sportot, a sportolás lehetőségét, hogy még sok olyan fiatal nőhessen fel, akikre szintén méltán büszkék lehetnek a csepeli emberek és az egész ország.

Az est végezetével – mivel helyi témák is szóba kerültek a beszélgetés folyamán – Németh Szilárd beszámolt a megjelenteknek az általa kezdeményezett helyi népszavazás állásáról, amely most ott tart, hogy a bíróság a kerületi elutasító döntést (annak szakszerűtlensége miatt) megsemmisítette. Az est zárszavaként a frakcióvezető bejelentette, hogy két hét múlva a népszavazási kérdések kapcsán demonstrációt tart a kerületi Fidesz.

A könyvbemutatón a sorok között vendégül láttuk Dr. Klinghammer István professzort, az ELTE és a Rektori Konferencia volt elnökét, Bődi Szabolcsot, Kunszentmiklós polgármesterét, valamint Dr. Lippai József a csepeli kórháztól „elűzött” kardiológus főorvost.

Tarlós István könyvét jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmébe!

További képek: csepel.fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !