130 juharfa csemete a Weiss Manfréd úton

Csepel.hu

A Főkert idén ősszel 300 fa kiültetésével járul hozzá Budapest levegőjének tisztaságához – közölte a társaság. Összesen 13 kerületben ültetnek fákat, több olyan helyszínen pótolják őket, amik hosszú évek óta üresen állnak. A csepeli Weiss Manfréd útra 130 juharfát ültetnek a napokban.

Kérik a lakosságot, hogy óvják a frissen kiültetett fákat. Ne törjék ki a facsemetéket autóikkal, és ne engedjék, hogy a kutyák kikaparják vagy illemhelyként használják az új fákat.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “130 juharfa csemete a Weiss Manfréd úton” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Na ez jó dolog. Csak nyáron majd öntözni kellene nehogy ezek is kiszáradjanak, mint azok amiknek a helyére ültetik.

  2. Rycki szerint:

    Kéretik hogy a Perui Indiánok ne használják tüzelőnek…

  3. Jeniszej szerint:

    “Kérik a lakosságot, hogy óvják a frissen kiültetett fákat. Ne törjék ki a facsemetéket autóikkal, és ne engedjék, hogy a kutyák kikaparják vagy illemhelyként használják az új fákat.” ))) 😀 (((
    Röhej, hogy azokat nem kérik akik a területen őshonos fasort kiirtották, hogy ilyent máskor, – máshol ne tegyenek. 🙂
    A Fater bízik abban, hogy a volt fegyvergyáros nevére átkeresztelt úton az előnevelt facsemetéket garanciális kötelezettség címén pótolták az előzőleg szakszerűtlenül kiültetett kiszáradt fák helyett.

  4. Teri szerint:

    Egyetértek belekotkottal… Minden évben ültethetünk újabb csemetéket új reménység képpen, de karbantartás, gondozás nélkül ezek is az előzőek sorsára fognak jutni.
    Jeniszej, Faternak is igaza van, de ugyan olyan vétek a nem gondozás, mint a kiírtás… Az egyik lassú kínokkal teli halál, míg a másik egy gyors baltavágás… Egyiket sem kívánnám magamnak.
    De tudjátok, ha valamit ültetsz (vagy a Kisherceg ahogy megszelidíti a rókát) felelősséggel tartozol érte. Hasznosabb lennének néha az itt mocskolódók, handabandázók, ha a duma helyett kimennének öntözni. 😉

  5. PRincess szerint:

    Elképzelem, ahogy csendben öntözgetnek az Urak…. 🙂 soha nem látott békesség és nyugalom honolna Csepelen és menne minden a maga rendje és módia szerint. :)))

  6. Jaj szerint:

    Kezdem azt hinni, hogy N Sz-nak van valami faiskolás unokatesója. Ennyi fát egy kerület sem ültetett. Persze öntözni elfelejtik őket, hogy legyen mit pótolni egy-két év múlva. Így lesz állandó melója mindenkinek. Mo. jobban teljesít! Juhéj!

  7. Vátesz szerint:

    Elég furcsa lenne a töltés oldalában autóval kitörni a fákat, bár ha köd van lehet hogy valaki szobornak nézi azokat!

  8. maminti szerint:

    Ennyi fát egy kerület sem ültet, az lehet, de hogy ennyit amennyit itt tönkre vágnak “faápolás” címen, az biztos. A közterületek rendben tartására nincs pénz, de a fák koronáját “ritkítani” értsd: barbár módon alaktalanra csonkítani, vagy egyszerűen tőben lemetszeni a koronát, arra mindig van pénz, arra folyamtos megbízása van a szerencsés vállalkozónak. A Csepeli Városgazda cég a mi adóforintjainkból a favágóit a fák alatti területek rendben tartására, szemétszedésre, avargereblyézésre küldje ki inkább.

  9. maminti szerint:

    Valamint nem tudom, milyen megoldáson törik a fejüket azzal kapcsolatban, hogy a kerület lakossága egyre inkább kommunális hulladéklerakónak használja a szelektív gyűjtők környékét. Csepel ilyen “szigeteit” több négyzetméteres körben elborítja a szemét, valamilyen rendeletet hozzanak ennek elfolytására, pl. felül kéne vizsgálni, hogy egy társasházban mennyi kukának kell lennie, hogy egy családi házban, ahol több lakás van, és mondjuk tizeöten vannak bejelentve, ott ne legyen elég egy kukát tartani, stb, gondolom megvannak erre is a megfelelő szakértők, dolgozzák ki a megoldást.

  10. Jeniszej szerint:

    A sóderbánya környékén miért nincs szemétgyűjtő konténer kihelyezve? Lehet csodálkozni azon, hogy az emberek mégis hová hordják a “hétvégi házakból” a szemetet.
    Szereljenek fel kamerát, ))) 😀 ((( vagy konténert helyezzenek el?

Itt lehet hozzászólni !