Csepeli BC: egy pont az első körben

Csepel.hu

Dorogon került sor az első osztályú birkózó csapatbajnokság hármas döntőjének odavágó mérkőzéseire. A hazai pályán versenyző Dorog 14-13-ra legyőzte a többszörös bajnok Ferencvárost, akik a Csepelt múlták felül. A harmadik fordulóban a Csepeli BC döntetlenre végzett a házigazda Dorog ellen.

Szép számú közönség előtt zajlott a Dorogi Városi Sportcsarnokban a felnőtt NB I-es csapatbajnokság hármas döntőjének első felvonása, aminek remek hangulatáról Németh „Nyiba” Sándor, az egykori szabadfogású szakág vezető, egykori csepeli kiválóság gondoskodott. A három csapat közötti küzdelmek a fantasztikus hazai közönség előtt versenyző Lévai Zoltán, Knyaskó Máté, Kövecs Károly vezette Dorogi Nehézatlétikai Club és a számtalan csapatbajnoki aranyérmes Ferencvárosi TC mérkőzésével kezdődött.

A két fiatal csapat találkozója fej-fej mellett haladó szoros mérkőzést hozott, amit végül a 120 kilogrammos mérkőzés döntött el. A Fradi 12-10-re vezetett, ám Robotka László hatalmas meglepetésre legyőzte a junior-világ- és Európa-bajnok Németh Ivánt a nehézsúlyban, akiről egyébként meg kell említeni, hogy betegen is vállalta a csapatbajnoki találkozót. A végeredmény 13-12 lett így a Dorog javára. Következett a két vendégcsapat küzdelme, ahol a zöld-fehérek öt mérkőzés után már 18-2-re vezettek, így a két legnagyobb súlycsoportban mindkét versenyzőjük visszalépett (sérülés és betegség miatt). A dorogi találkozó hármadik fordulójában a Dorog és a Csepel esett egymásnak, ahol a hazai csapat fél táv után már 13-4-re vezetett. Következett azonban a csepeliek hajrája, ahol Gyurits 3-1-re, Szmik 4-0-ra és Balogh 3-0-ra diadalmaskodott és ezzel 14-14-re módosították a végeredményt.

A tabellabla jelenlegi állása:  1. Dorogi NC 3 pont

2. Ferencvárosi TC 2 pont

3. Csepeli BC 1 pont

A részletes eredmények:

http://birkozoszov.hu/nb-1-harmas-donto

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !