Pedagógus életpálya-modell – Óvodavezetők véleményére volt kíváncsi a polgármester

Csepel.hu

2013. szeptember 1-jétől bevezetésre került a pedagógus életpálya-modell, melynek első intézkedése nyomán jelentősen nőtt a pedagógusok bére. A Kormány szándékai szerint 2017-ig minden tanévben újabb emelés követi ezt a lépést.

November 15-én Németh Szilárd polgármester egyenként hívta be az óvodavezetőket, hogy az életpálya-modellről és a pedagógus béremelés tapasztalatairól beszélgessen velük. Az egyeztetéseken részt vett az ágazatért felelős alpolgármester, Morovik Attila és dr. Szeles Gábor jegyző, valamint Kernné dr. Kulcsár Dóra aljegyző asszony is.

Hermanné Laboncz Etelka, az Erdősor- Festő Utcai Óvoda a Csepel.hu kérdésére elmondta, a pedagógusok már nagyon várták ezt a lépést, ugyanis átlagosan 65-80 ezer forintos béremelést kaptak. Jó kezdeményezésnek tartja azt is, hogy a kerület polgármestere érdeklődik az egyes intézmények ügyei, a dolgozók bére iránt.

Szilassy Éva, a Hétszínvirág Óvoda vezetője szerint az életpálya-modell bevezetésének fogadtatása nagyon pozitív az intézményükben dolgozók körében. Különösen azért, mert megbecsülve érzik magukat a munkatársak: a fizetésemelés ezt jelzi.

Ugyanezt erősítette meg Csepel legcsaládiasabb hangulatú óvodájának, a Kerek Világ Óvodájának vezetője, Szakter Edina is, aki kiemelte: ez a változás emeli a pedagógusok presztízsét és a hivatásukat gyakorló dolgozók így még inkább második otthonukként tekintenek munkahelyükre.

A Csodakút Óvodában 11 óvónő dolgozik, akik közül többen közel 80 ezer forinttal keresnek többet havonta – mondta el Szűcsné Gál Etelka, a Csodakút Óvoda vezetője. Az életpálya-modell pedig szerinte rendkívül alkalmas arra is, hogy segítse az óvónők önképzését és továbbképzési lehetőségeket is biztosít számukra.

„A pedagógus életpálya-modell bevezetésének nem az a célja, hogy szociális béremelést hajtson végre, hanem az oktatásban, nevelésben dolgozók presztízsét kívánja visszaadni. Hiszen ennek a hivatásnak az óvónők, tanítók, tanárok megbecsülésében is kiemelt szerepet kell betöltenie hazánk életében” – mondta el a polgármester, aki maga is tanárember, és 18 évig gyakorolta ezt a hivatást.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Pedagógus életpálya-modell – Óvodavezetők véleményére volt kíváncsi a polgármester” bejegyzésre

  1. bolemann lajos szerint:

    Hermanné Laboncz Etelka:
    “ugyanis átlagosan 65-80 ezer forintos béremelést kaptak. Jó kezdeményezésnek tartja azt is, hogy a kerület polgármestere érdeklődik az egyes intézmények ügyei, a dolgozók bére iránt.”
    Egy ordas nagy hazugság, egy ordas nagy seggnyalás.

Itt lehet hozzászólni !