Állásajánlatok jönnek-mennek

Csepel.hu

Gyakorlati tanácsadással, álláslehetőségekkel, szakmai előadásokkal segített eligazodni az életpálya-tervezésében, folytatásában, illetve a karrierépítés útvesztőiben a Királyerdei Művelődési Házban rendezett állásbörze november 13-án.

A rendezvény szakmai koordinátora Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. Kerületi Munkaügyi Kirendeltsége volt. Képviseletében Kőrösi Regina kirendeltség-vezető köszöntötte a megjelenteket és sikeres álláskeresést kívánt számukra a mintegy 37 cég munkakínálatához.

Pontos cégnevekkel és a keresett munkaköröket tartalmazó listával böngészhettek több órán keresztül az álláskeresők a standoknál, ahol közvetlenül a munkáltatótól kaptak részletes tájékoztatást a megpályázni kívánt foglalkozásról. Az állásajánlatok között szerepelt a teljesség igénye nélkül logopédus, operátor, vagyonőr, orvos, targoncavezető, szerződéses katona, köszörűs, cukrász és faesztergályos. A börze kiállítói csepeli álláskeresőket toboroztak ingyenes átképzéshez, valamint tanfolyamokat kínáltak a pályamódosítóknak. Az ingyenes szolgáltatások közül az álláskeresési tréningen szakember nyújtott segítséget abban, hogyan lehet aktívan és jól állást találni. A munkavállalói jogokról tartott előadáson az érdeklődők a szakma jeles képviselőitől felvilágosítást kaptak arról, hogyan és mi módon tudnak eligazodni a munka világában.

Az állásbörze után tartott munkáltatói fórum az információn túl közvetlen konzultációs lehetőséget biztosított a munkaerő-piacon szereplő mikro, kis- és középvállalkozók részére. A tanácskozáson többek között szó esett a hátrányos helyzetű foglalkoztatottak támogatásáról és elhelyezkedéséről, valamint a rehabilitációs foglalkoztatás lehetőségeiről. Továbbá bemutatkozott a nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzését támogató központi munkaerő-piaci program és a Virtuális Munkaerő-piac Portál (VMP).

Csepelen több mint tíz éve rendez állásbörzét a helyi munkaügyi kirendeltség, ahol októberben 2600 regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván. Az aktívabbak negyedéven belül elhelyezkednek, de sajnos egyre több a tartós álláskereső is, akik több mint egy éve vannak a rendszerben – tájékoztatta a Csepel.hu oldalt Kőrösi Regina. A kirendeltség-vezető elmondta: „A nők körében sok a középfokú adminisztratív munkakört keresők száma, de gyakran nincs hozzá megfelelő végzettségük. Ezért ingyenes szolgáltatásokkal segítjük a munkavállalást, és támogatásokat is adunk az elhelyezkedéshez és a képzések finanszírozásához. Börzéink egyre népszerűbbek, azonban nagyon nehéz munkáltatókat találnunk. Mostani rendezvényünkre mintegy 350-en látogattak el.”

Az általunk megkérdezett aktív álláskeresők és a munkáltatók egyöntetűen azt nyilatkozták, hogy érdemes volt részt venniük a börzén és a jövőben is igényt tartanak ilyen alkalmakra.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !