Munkába álltak a közfoglalkoztatottak

Csepel.hu

Novembertől elindult a téli közfoglalkoztatási program, főként lomb- és szemétgyűjtést végeznek a kerületben a közmunkások. November 7-én közel kétszázan dolgoztak a közterületeken, ahol kommunális hulladékot és faleveleket gyűjtöttek a közmunkát végzők.

A Csepeli Városgazda Zrt. alkalmazásában állók alkoholszondás ellenőrzés után kezdhették el a munkát. Ófaluban a Tas, Ond, Corvin és a Frangepán utcán Karsai Mátyás, a Csepeli Roma Önkormányzat képviselőjének koordinálásával 16-an szedtek szemetet.

Ezen a területen negyedévi rendszerességgel mintegy 50- kommunális hulladékot kell összeszedni – tájékoztatta lapunkat Márki Sándor, a Csepeli Városgazda Zrt. hulladékgazdálkodási és útépítési osztályvezetője

Közel hatvanan cserjéket metszettek és faleveleket gyűjtöttek a Csepeli Strandon, a Hollandi úti Sport, Szabadidő és Rendezvény Központban és a Béke téren – számolt be lapunknak Dzsida László mb. zöldterület-fenntartási osztályvezető. A közmunkások csoportokra osztva takarítják a számukra kijelölt helyeket. Hét csapatot osztottak be a Víztorony – Béke tér – Simon Bolivár sétány, Sétáló utca – Kossuth Lajos utca, Királymajor – Kis-Duna part, Görgey tér, Csillagtelep, Szent László utca – Erdősor utca – Sétányok, Ady Endre úti lakótelep – Popieluszko utca rendbetételére. A napi nyolcórai munkáért a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben a munkavállalók havonta bruttó 75 500 forintot, míg a szakképzettséget igénylő munkakörökben 96 800 forintot kapnak – tudtuk meg Nagy Krisztinától, a Csepeli Városgazda Zrt. HR és ügyviteli osztályvezetőjétől. Kérdésünkre elmondta: a téli közfoglalkoztatás keretében novemberben 292 főt tudnak foglalkoztatni, ebből 217 személlyel kötöttek határozott idejű munkaszerződést.

Hányan? Hol?

2014. január 1-jétől további 170 fő, március 1-jétől 280 fő beléptetése várható; 2014 áprilisában összesen 860 fő dolgozhat Csepelen. A program ideje alatt több önkormányzati intézményben is elhelyezkedhetnek közfoglalkoztatottak: például önkormányzati óvodákban, a Tóth Ilona Szakrendelőben, a közterület-felügyelőségen, az ÁMK-ban. A kormány téli közfoglalkoztatási programja november 1-jétől 2014. április 30-áig tart, melynek keretében – az Európai Unió támogatásával – képzésen vesznek részt a jelentkezők. Az alapkompetenciákat biztosító a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XXI. tankerületi igazgatósága szervezi: az oktatás Csepelen lesz. (A tervek szerint 204 fő kerülhet be ebbe a képzésbe.) OKJ-s és egyéb akkreditált képzésekben a csepeli közfoglalkoztatottak közül 200 fő vehet részt. A közmunkások december 1-je és 2014. március 31-e között kevesebben dolgozhatnak majd a közterületeken, mivel ez idő alatt oktatásban részesülnek. Munkába állni újra áprilisban fognak.

Hol lehet jelentkezni?  (keretbe)

A közfoglalkoztatási program felvétele a kerületben november 1-től folyamatosan zajlik, melynek alapfeltétele, hogy a jelentkező csepeli lakos és regisztrált munkanélküli legyen. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezőket kérik, hogy először a csepeli munkaügyi kirendeltséget (Mansfeld Péter u. 1.) keressék fel, ahonnan közvetítő lappal továbbküldik őket a csepeli közfoglalkoztatókhoz (például a Csepeli Városgazda irodájába – Katona József u. 62-64.).

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Munkába álltak a közfoglalkoztatottak” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Persze aki csak eldobálni tudja a szemetet, az nem becsüli ezt a munkát.

    Felix, ebihal, Bolemann és a többiek mind szégyellhetik magukat!

  2. Királyerdei szerint:

    Nagy Brittániában kapisgálják,hogy nagy baj van:

    “Az angol beteg

    Soha nem hittem volna, hogy manapság lehet egy angol autógyárban korszakalkotó beszédet mondani. De de úgy látszik, lehet.

    2013. november 11. 09:18

    Na jó, akkor most nem bajnaizunk, gyurcsányozunk, mesterházyzunk, pláne nem törökzsoltozunk, vannak ennél érdekesebb dolgok is. Például ez a Cameron.

    Soha nem hittem volna, hogy manapság lehet egy angol autógyárban korszakalakotó beszédet mondani. De de úgy látszik, lehet.

    „David Cameron kormánya ugyanis új programot dolgozott ki a szakmunkások képzésére. A brit kormányfő ettől azt reméli, hogy az újonnan képzett fiataljaik felveszik a versenyt a kelet-európai munkavállalókkal. Máskülönben egész nemzedékek maradhatnak ki a gazdasági fellendülés előnyeiből. Cameron szerint a jóléti rendszert is újra kell gondolni, és el kell érni, hogy ne legyen kifizetődő nem dolgozni.”

    No, itt már ideje lenne egy kis levegőt venni.

    „Nagy-Britanniának nemet kell mondania a kelet-európai munkásokra azzal, hogy olyan fiatalokat nevel, akik képesek és hajlandók versenyezni a bevándorlókkal – mondta a brit kormányfő. David Cameron a minap egy autógyárat meglátogatva beszélt erről.

    A politikus szerint ma már egyre több brit üzemben azt látni, hogy a munkások fele Lengyelországból, Litvániából és más kelet-európai országból származik. A Nagy-Britanniában ma dolgozók 15 százaléka külföldi. A hivatalos statisztikai adatok szerint csak áprilistól júniusig majdnem 700 ezer cseh, észt, litván, magyar és szlovák munkavállaló helyezkedett el az országban, számuk pedig akár negyedmillióval is nőhet januártól, amikor már a bolgár és a román munkavállalók is korlátozás nélkül dolgozhatnak majd a szigetországban.

    Ezeket a briteket érthetően sokkoló számokra reagálva David Cameron úgy fogalmazott: nem hibáztathatjuk ezért a bevándorlókat, hiszen érthető, hogy ők is dolgozni akarnak. Mint ország azonban nemet kell mondanunk erre a tendenciára, méghozzá úgy, hogy rendbe kell hozni oktatási rendszerünket, hogy az olyan fiatalokat bocsásson ki az iskolákból, akik képesek és készek e munkakörök betöltésére – mondta a brit kormányfő utalva arra, hogy a brit munkaadók szerint a fiatal britek egész nemzedéke maradhat ki a gazdasági fellendülés előnyeiből, mert nem rendelkezik azokkal a képességekkel, melyek munkához juttathatnák. A brit munkaadók szövetsége korábban már többször jelezte: a brit oktatási rendszer gyakran a munkaerőpiacon versenyképtelen fiatalokat bocsát ki, márpedig egy versenyképes, sikeres ország nem hagyatkozhat pusztán a külföldiek szorgalmára.

    Erre utalva Cameron úgy fogalmazott: a bevándorlás, a jóléti rendszer és az oktatás szorosan összefügg egymással. Hozzuk hát helyre oktatási rendszerünket, hogy az olyan fiatalokat képezzen, akik helyt tudnak állni a munkahelyeken. Másodszor reformáljuk meg a jóléti rendszert, hogy a ne legyen kifizetődő nem dolgozni. Harmadszor pedig vezessük be a bevándorlás józan korlátait, kontrollját – összegezte a teendőket a politikus a kormány szakmunkásképző programját útjára bocsátva az egyik autógyárban.

    Ez a program, melyhez számos nagyvállalat csatlakozott, segíthet abban, hogy ne csak a munkanélküliség csökkenjen, de a fiatalok is részesülhessenek a gazdasági fellendülés előnyeiből. Eddig másfél millió fiatal iratkozott be a szakmát, és remélhetőleg majd munkahelyet is biztosító programra Nagy-Britanniában.

    David Cameronhoz hasonlóan egyébként korábban Boris Johnson londoni főpolgármester is úgy fogalmazott: a fiatal britek nélkülözik a bevándorlók munkához való viszonyát. Ők ugyanis hajlandók olyan munkát is elvállalni, amelyet a helyiek elutasítanának. Jamie Oliver, a híres szakács pedig néhány hónapja azt mondta: az európai bevándorlók erősebbek és keményebbek, mint a brit fiatalok, akik bizony sokszor lusták és éretlenek.

    A britek önkritikájára jellemző, hogy a szakképzésért felelős államtitkár, Matthew Hancock néhány napja egy felmérést idézett, miszerint Nagy-Britannia a világ egyetlen olyan országa, ahol a 65 évesek jobb képességekkel rendelkeznek, mint azok, akik néhány éve kerültek ki az iskolapadból. A mi dolgunk, hogy ezen a helyzeten változtassunk, hogy felkészült fiatalok versenyezhessenek a munkahelyekért, a vállalatok pedig a helyben lakók közül toborozzanak munkaerőt – kérte az államtitkár.

    A kormány korábbi szakmunkásképző programjait sok kritika érte: a mostani kezdeményezés, amelyben a résztvevő cégek színvonalasabb és változatosabb szakmai képzést kínál a fiatalokat, és amelyet az állam is támogat, remélhetőleg sikeresebb lesz majd.”

    Ennyi volt az MTI tudósítása, bőven idéztük és most kapkodhatjuk a levegőt. Hogy Jamie Oliver, a sztárszakács, meg Hancock államtitkár, óh. Hogy ne legyen kifizetődő nem dolgozni, helyehozni az oktatási rendszert, megreformálni a jóléti rendszert.

    Ez már valóban déja vu, ja igen, a magyar miniszterelnök nemrég a Downing street 10-ben járt.

    Úgy tűnik, nem hiába.

  3. Katkaa szerint:

    Aztán mennek majd az Orbán birodalomba is dolgozni a kiirányított emberek. Persze oda majd a diplomásokat terelik ki! EMBER ENNYIT MÉG NEM LOPOTT, MINT EZ ÉS A ROKONSÁGA, KOMASÁGA!
    “Tovább terjeszkedik Orbánék Uradalma

    Budapest, Bicske, Alcsút – Talpalatnyi föld címmel indított cikksorozatot az átlátszó.hu-n Ferenczi Krisztina. Az oknyomozó újságíró, földhivatali adatok felhasználásával járt utána, hogy miként terjeszkedik az Orbán Uradalom Alcsút és Bicske között.

    A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző ingatlanforgalmazásra szakosodott cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonában áll tavaly július óta az Alcsútdoboz-Hatvanpusztai majorság, ami egykor József főherceg majorsága volt és amit saját állítása szerint jelenleg a felcsúti polgármester, az Orbán-család bizalmi embere, Mészáros Lőrinc bérel – adta hírül az atlatszo.hu.

    A 13 hektáros műemléki területet azok az állami földek veszik körül, amiket Mészáros cége, a Búzakalász 66 Kft. a közelmúltban nyert el 20 éves bérletre, fölötte Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége szántói fekszenek – derül ki az atlatszo.hu által aktuális földhivatali adatok felhasználásával összeállított térképéből.

    Az Orbán Viktor által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetője, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kapta meg (saját nevén vagy valamelyik családtagja pályázatával) a megyében kiírt földterületek negyedrészét – írta a Népszabadság. A Mészáros által tulajdonolt Búzakalász 66 Kft. (a céget 2011 februárjában alapították) 984 hektárnyi kajászói, óbaroki, váli földre pályázott, és nyert. További 94 és 145 hektáron a családtagjai futottak be.

    A felújítás alatt álló Alcsútdoboz-Hatvanpuszta majorság körül olyan földek vannak, amelyeket a polgármester cége nyert el nemrég a Nemzeti Földalap pályázatain, húsz évre. Mészáros azt nyilatkozta, csak a műemléki állagmegóvást végezteti el, miközben a helyiek úgy tudják: luxusszálloda épül, s a három kilométerre lévő etyeki filmstúdió illusztris külföldi vendégeit fogják elszállásolni.

    Abból, hogy az Orbán Győző-féle érdekeltség közelében Lévai Anikó szántói találhatók, a hoppon maradt gazdák arra következtetnek: Mészáros strómanként pályázott a földekre.

    Felcsúton a helyi Fidesz-elnök férje, Flier János és családtagjai annyira biztosak voltak a pályázati sikerben, hogy egy negyvenhektáros táblát még a pályázat kiírása előtt bevetettek búzával. A Fejér megyei földek igen értékesek. Itt egy hektár szántó értéke megközelíti ma a kétmillió forintot. Amikor az első Orbán-kormány utolsó intézkedéseinek megfelelően “szétosztották” a Herceghalmi Állami Gazdaság földjeit, még nem volt nálunk területalapú földtámogatás.

    Most már van. Ezért lett olyan fontos a 65 ezer állami hektár fölötti rendelkezési jog megszerzése. A húszéves bérlet kvázi tulajdonjognak számít. És igen csekély az államnak fizetendő bérleti díj (aranykoronánként 1250 forint). A földalapú támogatással viszont sokat lehet keresni – írta a Népszabadság. Ángyán József, az Orbán-kormány volt vidékfejlesztési államtitkára számítása szerint a hektáronként kapható háromszáz euróból (közel 100 ezer forint) ki kell vonni a hektáronkénti huszonötezres bérlet költségét. Marad 75 ezer forint tiszta haszon.

    “Ha szerzel száz hektárt – magyarázta Ángyán korábban egy fn24. hu-nak adott interjúban -, az évi hét és fél millió úgy, hogy egyetlen kapavágás sem történt. Ezer hektárnál ez hetvenötmillió. És a termelésből szerzett haszonról még nem beszéltünk.Meg azokról sem, akiknek eszükben sincs dolgozni, inkább kamu szerződésekkel, az eredeti huszonötezres bérleti díj fejében továbbadják másnak a földet. Így kaszálható ezer hektárról százmillió, íróasztal mellől. A minisztériumban meg csodálkoznak, hogy az illető úgymond nagybirtokosnak nincs egyetlen gépe sem. Hát mire kéne neki? Ja és azt még nem is mondtam, hogy a mostani hatvanötezer hektár felét meg sem pályáztatja az állam, hanem úgynevezett földhasznosítási megbízási szerződés keretében simán odaadja az oligarcháknak vagy azok embereinek.

    Nyerges Zsolt Mezort Rt.-jének egyik leánycége Lepsényben ilyen földet használ és viszi el azt a helyben lakó, gazdálkodó családok elől” – nyilatkozta korábban Ángyán József. “

  4. Gordon szerint:

    “Cameron szerint a jóléti rendszert is újra kell gondolni, és el kell érni, hogy ne legyen kifizetődő nem dolgozni.”

    Egyetértek. A kommancsok (Kaatka, Grün és a többiek) nagyon félnek attól, hogy eltartottból eltartók lesznek. Nekik az előbbi mindig jobban tetszett.

  5. Aladár szerint:

    Debreczeni József: A fideszes rablógazdaság

    “Két éve jelent meg Debreczeni József A politika fertője című könyve, amely a fekete pártfinanszírozás rendszerét mutatta be. A fideszes rablógazdaság ennek a folytatásaként írja le a 2010 utáni Orbán-Simicska-rezsim jellegét és működését. Itt már nem a politika illegális gazdasági hátországáról van szó, melynek a dolga: előteremteni a hatalomért folyó küzdelem anyagi erőforrásait. A roppant hatalmi és gazdasági fölhalmozás ugyanis extrém módon kapcsolódnak. Az utóbbi maga is cél, amelynek eszköze: a hatalom. A szerző számtalan dokumentált tény összegyűjtésével és rendszerbe állításával rajzol döbbenetes képet a fideszes szervezett felvilág kialakulásáról és működéséről.”
    http://www.libri.hu/konyv/debreczeni_jozsef.a-fideszes-rablogazdasag.html

  6. Gordon szerint:

    Debreceni!??? 😀

  7. ebihal szerint:

    Gordon!
    Ha csak az ehetne, aki dolgozik, te az elsők között halnál éhen! Mint azt már többen
    konstatálták itt, te nem vagy bemutatva a munkának, elmondásuk szerint mindig is
    parazita voltál.

  8. Gordon szerint:

    Debreceni (Gyurcsány házi kedvence) arról meséljen inkább, hogy a gazdája mit értett az alatt, hogy jobb ha nem tudjuk az mszp honnan kapott pénzeket korábban!

    De arról hallgat!

    …. közt cinkos aki néma!?

  9. Gordon szerint:

    “Ha csak az ehetne, aki dolgozik, te az elsők között halnál éhen! ” – írta egy eltartott Gordonnak.

    Szegény tükörbe nézhetne mielőtt butaságokat firkál.

  10. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Amikor legközelebb látogatóba mennek a kaptárba, beszéljék meg a már lebukottakkal, a lopás témáját. De megkérdezhetik Podolák, Avarkeszi urakat, hogy mi lesz a Csepel SC-vel, meg a Munkásotthonnal.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. ebihal szerint:

    Gordon!
    Szellemi szabadfoglalkozásúként kénytelen vagyok magamat eltartani, veled szemben,
    aki csak élősködik.

  12. zabhegyező szerint:

    Milyen munkakörben tudja elhelyezni a csepeli önkormányzat a diplomás munkanélkülieket? Adott esetben muszáj megfogni a kutyaürüléket is?!

  13. Királyerdei szerint:

    Milyen diplomával?
    Foxi-maxi?Büffés-ruhatáros?Eszperanto?Vagy,… 🙂

  14. ... Grün szerint:

    Hazatántorgott!
    Ha valaki lopott diplomával lehetett a nemzet golyóstolla?!
    Vagy KDNP elnök és miniszterelnök helyettes?!
    Magyarország a korlátolt lehetőségek országa! 😛 😀

  15. Királyerdei szerint:

    Az így van!
    Mint ahogy belőled is lehetett igazgató. 🙂

Itt lehet hozzászólni !