Márton napi vígasságok – Tolleső a Radnótinál

Csepel.hu

Csepel november 10-én ismét bizonyította: lakói a kétlábú, gágogó szárnyasok hű rajongói. A Radnóti Miklós Művelődési Házban megrendezett Márton napi vígasságok hatalmas sikerrel ért véget: száj mosoly nélkül, tányér finom falatok nélkül nem maradt.

A rendezvényhez az időjárás is kegyes volt, a novemberi napsütés rengeteg csepeli fiatalt és idősebbet csábított a csillagtelepi rendezvényre.

Lúdtalpas szépségverseny

A liba-tematikájú családi nap frappáns módon libaszépségversennyel kezdődött 10 órakor. A három lúdtalpas versenyző mindent megtett a győzelemért: gágogással, kecses totyogással igyekeztek meggyőzni a gyerekeket, hogy méltóak a csepel legszebb libája címre. A megtisztelő titulust a gyerekek szavazatai alapján egy szürke-fehér szárnyas nyerte. A szavazó kicsik között a szervezők lúdláb torta szelet átvételére jogosító kuponokat sorsoltak ki 11 órakor.  10.15 órától Csenik Szende lábbábos kalauzolta el a nézőket a Csihány csípte székely mesék világába. Szent Márton püspök történelmi környezetébe, a római hódítók mindennapjaiba avatta be a nézőket a szolnoki Gladius Történelmi Hagyományőrző Egyesület, amelynek tagjai 11 óra után nem sokkal léptek a színpadra. Az informatív előadás után a hagyományőrzők az ókori szokások szerint megvendégelték a nézőket, akik között a sütőtök-kompót aratta a legnagyobb sikert.

Gigászok harca

Délben került sor a rendezvény egyik csúcspontjának számító párnacsatára. A művelődési ház melletti zöld területen kb. 40 gyerek élvezte a tollesőt, amiből a körben nézelődő, fényképező szülőknek is kijutott. A vasárnapi ebédhez teremtett vidám hangulatot a Csepeli Mosolygó Dalkör, akik változatos műsorukkal a tollfosztás hangulatát varázsolták a színpadra. Szorosan a témánál maradva folytatódott a program: a színpadon három kislány mérte össze tudását a lúdgége-tésztakészítő versenyen 12.30-tól. A Budapesti Utcaszínház tagjai a tőlük megszokott mozgalmas, vidám rendezésben mutatták be Lúdas Matyi történetét, a tanulságos előadás végén vastaps köszöntötte a művészeket. 14 órától az Ethnosound hangszerbemutatóján ismerkedhettek meg a résztvevők a világ legkülönfélébb tájainak hangszereivel. Moldvai csángó táncokat tanulhattak a táncoskedvű csepeliek 15 órától, a talpalávalót a Botosánka Trió húzta.

Egész nap gyereknap

A Radnóti Miklós Művelődési Ház Szent Márton napjára gyermekbirodalommá változott: a szervező Csepeli Városkép Kft. a színházteremben a legkülönfélébb kézműves-foglalkozásokkal lepte meg a gyerekeket, az épületen kívül pedig állatsimogatóval kedveskedett a legkisebb vendégeknek. A libák, a héja, a görény és az afrikai törpesüni is óriási sikert arattak, a nap egyik legkeresettebb műsorszáma azonban se nem mozgott, se nem gágogott: az FKF Zrt. öreg harcosa, egy KRAZ hókotró lopta be magát a leginkább a gyerekek szívébe. A narancssára óriásra felmászhattak, kormánya mögé beülhettek a gyerekek, akik nem csak a monumentális járműről, hanem a jégmentesítés fontosságáról is információkat kaptak.

A gyerekek mellett természetesen a felnőttekre is gondoltak a szervezők, a lúdláb tortától a libacombon át a libatepertőig a legfinomabb fogásokkal kényeztethették érzékeiket a vendégek.

Zenés levezetés

A nagysikerű családi rendezvény végén a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes fellépése vonzotta a tekinteteteket a színpadra. A táncosokat Kaltenecker Gábor kísérte tangóharmonikán, ami a későbbiekben is kiemelt szerepet kapott. “Szent Mártonnak ünnepén, égő lámpást viszek én” – énekelték a lampionos felvonulás résztvevői, miközben kézzel készített lámpásaikkal libasorban bementek a művelődési házba. A menet 16.30-kor kezdődött, Kaltenecker Gábor és harmonikája mutatták az utat az ünneplő családoknak, akik a pislákoló lámpásokkal kezükben indultak haza a rendezvény végén.

A fotógaléria elérhető ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Márton napi vígasságok – Tolleső a Radnótinál” bejegyzésre

  1. Derrick szerint:

    “A liba-tematikájú családi nap” – avagy bújtatott Együtt PM kampány.

  2. joságos szerint:

    T. Derrick! Ha ott lett volna akkor nem irt volna le egy ilyen óriási marhaságot!

  3. Teri szerint:

    Off: a véradáshoz nem tudtam hozzászolni, tehát re: itt
    Katkaa, még hogy nem dicsekszenek???? Ugye csak viccelsz???? 🙂
    Azzal is dicsekszenek, ha a másiknál végre találnak egy elírási hibát, és ők azt jobban tudják… Google előtt nem nehéz. Szóval jogos a feltételezésem, hogy senki igazán nem tett semmit.
    És persze a politika fontos, de nem fontosabb, mint az élet! Bár néha elég szellemesek a politikusok, hogy néha a pokolba kívánjuk őket… (Pl. tartsd el a családod 50 e-ből) de ha nekik kellene ezt csinálni, megnézném a képüket.
    Egyébként meg ha néhányan nem a gép előtt pötyögnének egész nap, akkor lehet hogy jobb lenne a helyzet, jobb lenne a helyzet, de a legtöbben nem is ismerik az igazi munkát vagy már régnem látták azt. Bár igazán elmondhatnák az egésznap itt lebzselők, hogy mit csinálnak egész nap? Hogyan telnek a munkás napjaik? És hogy melyik az a munahely, ahol ezt megtehetik? Mert akkot én is jelentkezek!!

Itt lehet hozzászólni !