Már szerelik a Csepelnél a budapesti közbringákat

Hg.hu

Már javában zajlik a Csepel üzemében az 1100 darab almazöld budapesti közbringa összeszerelése, a rendszert jövő tavasszal kezdhetjük el használni.

Nemrég került fel a BKK Facebook-oldalára a fotósorozat, ahol már szerelés közben láthatók a Csepel üzemében a BuBi közbringák. Az almazöld bicikliket szerdán mutatták be sajtótájékoztatón, mivel a kizárólagos szponzorációra kiírt pályázatot a MOL nyerte, ezért a rendszer hivatalos neve Mol-Bubi lesz. Az 1100 Csepel kerékpárt jövő tavasszal vehetik birtokba a fővárosiak, a bicikliket 75, a város belső kerületeiben elosztott dokkolóállomáson helyezik el, és azokat a hét minden napján, éjjel-nappal igénybe lehet venni. A rendszer kiépítésének költsége 900 millió forint, ezt 85%-ban uniós támogatás fedezi (a teljes fotósorozatot itt nézhetjük meg).

Strapabíró, defektmentes, lopásvédett

Magukról a bringákról a következőket tudhatjuk meg: „A bicikliknél alapkövetelmény a defektmentes abroncs, a megszokottnál jóval nagyobb teher- és strapabírás, illetve az extra biztonsági felszerelés: a teljesen zárt fékrendszer vagy a folyamatosan működő (megállás után is világító) lámpák. A kerékpárosok biztonságán kívül a tervezők gondoltak a bringák védelmére is: a lopásvédelem érdekében minden Csepel kerékpár rendelkezik majd GPS modullal, ezáltal a bicajokat könnyedén nyomon lehet követni.”
További információ a kerékpárokról a BKK BuBi aloldalán olvasható.

Forrás: Hg.hu

Itt lehet hozzászólni !