Az MSZP nehezen tud kikerülni a saját csapdájából

MNO

Gazsó Ferenc szociológus szerint tudatos akciónak indult a bajai videóhamisítás.

Az MSZP nagyon nehezen tud kikerülni abból a csapdából, melyet saját maga teremtett a bajai videóhamisítási üggyel – mondta a Lánchíd Rádióban Gazsó Ferenc szociológus.  A szociológus úgy véli: nem zárható ki, hogy a háttérben egy másik politikai párt vagy szereplő, akár Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus koalíció áll.

A Hvg.hu október 18-án tett közzé egy felvételt, amellyel az állítólagos bajai fideszes szavazatvásárlást akarták bizonyítani. Ehelyett azonban a rendőrség kiderítette: a felvételt megrendezték, két nappal a bajai időközi választás után készült, és a szocialista párt székházába szállították, csak utána kerülhetett a Hvg.hu-hoz.

A szocialisták feljelentést tettek a rendőrségen, viszont hallgattak róla, hogy a birtokukban volt az anyag, és még az MSZP elnöke is a Hvg.hu-ra hivatkozva rukkolt elő vele sajtótájékoztatóján. A videót korábban hitelesnek beállító Hvg.hu főszerkesztője október 23-án lemondott.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség több embert kihallgatott, köztük Kőröst is. Szerda este derült ki, hogy Gavra Gábornak, a Hvg.hu az eset miatt azóta lemondott főszerkesztőjének Déri Balázs, a szocialista párt kommunikációs igazgatója adta át a felvételt. Déri a hír napvilágra kerülése után, még az éjjel lemondott posztjáról. Korábban Gavra csak annyit közölt a videó eredetéről, hogy egy megbízható személytől kapták, az MSZP pedig a rendőrség október 21-i sajtótájékoztatójáig egy szóval sem beszélt arról, hogy a birtokukban volt a felvétel.

„Oktatófilm”

Tényleg oktatófilm. Mármint a hamisított bajai videó. Csak nem abban az értelemben, ahogy a forgatás egyik szervezője értesülésünk szerint vallomásában fogalmazott. Ő ugyanis a rendőrségen állítólag azt hozta fel védekezésül, hogy a produkciót az MSZP-ből rendelték meg, kértek tőle egy úgynevezett oktatófilmet, amely bemutatja, hogy milyen módon követ el választási csalást a Fidesz – Csermely Péter vezércikke.

Az MSZP kreatív tagozata által összerakott fércműben akadnak bohózati elemek is. Ilyen az a védekező megjegyzés, amely szerint az alacsony gázsijú roma amatőr színészekkel eljátszatott, gyomorforgatóan dilettáns előadás nem az MSZP kormánylejárató kampányának újabb állomása, hanem – tessék megkapaszkodni! – oktatófilm – Körmendy Zsuzsanna vezércikke.

Hit kérdése is, hogy az MSZP-t vagy a Demokratikus Koalíciót látjuk-e a tőrbe csalt áldozat, illetve a lejáratóakció kitervelőjének szerepében. Csakhogy ebben a történetben egyikük sem ártatlan. Sokkal több dolog – közös érdek, múlt, hasonló habitus – köti össze őket, mint amennyi elválasztja. Szerető Szabolcs vezércikke.

Forrás: MNO

12 hozzászólás “Az MSZP nehezen tud kikerülni a saját csapdájából” bejegyzésre

  1. Éva szerint:

    Bármire képesek az mszp-ben ha aljasságról van szó.

  2. bonifác szerint:

    Idézném Nagyapót:” a kommunista ha kinyitja a száját….” Miért most ne folytatnák a
    hagyományt? Szeressétek csak drága hazug cucikáitokat!

  3. Vátesz szerint:

    Egy biztos, nem a gázár-mémes, anti-wallisészakcsepeles, miniszterelnökkeresősdi-láncemailes eszes parasztgyerek áll mögötte. Szerintem Kurcsányi akarja letiporni az MSZP-t.

  4. Aladár szerint:

    Éva = Gordon

  5. kiskovi szerint:

    Zseniális, a fityisz így bagatelizál el egy választási csalást, azt kell, hogy mondjam ehhez roppant mód szükség van egy impotens baloldalhoz.

  6. Józsi szerint:

    Te miről beszélsz????

  7. Katkaa szerint:

    Ez nyalt Kádárnak is, most Orbánnak, vén fasz!
    ” 1983 és 1989 között művelődésügyi miniszterhelyettesként éles kritikával illette a végnapjait élő rendszer társadalmi igazságtalanságait ” A nagy ellenálló egész miniszterhelyettesi posztig jutott miközben kritizált. Hát nézze Orbán hülyének a sok bugyuta fidesz elvtársait, azoknak mindent be lehet adni. Dögöljetek meg, hazug manipuláló rohadékok, tuti ezek keverték a xart ezzel a videóval, Orbán minden aljasságra képes…

  8. Nagy József szerint:

    Katka borzasztóan primitív,szót sem érdemel.
    Mire a választások lesznek teljesen kiírtják egymást az elvtársi pártok.Csak így tovább!

  9. robi szerint:

    http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/03/bajai-video-hazugsagvizsgalat-borit/~~fokusz

    Dehogy borít. Sokan mondtuk itt a fórumon is, hogy a solti kisebbségi alak egy szava sem igaz, még is rengetegen ráharaptak a velük azonos szellemi szinten élő “varázsló” szavaira. Őt ki mozgósította, legfeljebb csak sejthetjük.

    Hajlok rá, hogy Vátesz 15:19-es hozzászólásának utolsó sorában leírtakat lássam visszaigazolni.

    Akkor lesz majd döbbenet a full baloldaliaknál, amikor erre ők is rájönnek. Mert most még sokan nem hiszik, hogy egykori vezérük a jobboldalt újabb – várhatóan fölényes – győzelemhez segíti.

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    robi! Tudja mit nem értek? Mióta fogadják el a poligráfot magyarországon bárki is? Nem angolszász jogrendszer.

  11. bonifác szerint:

    Kakakatkaaa! Csoda, hogy ezt a pár sort sikerült hiba nélkül leírnod. Olyan primitív vagy
    mint a kerti budi.És legalább olyan tudatlan. A vak gyűlölet soha nem hoz eredményt.
    Ajánlom, gondolkozz, mielőtt fröcsögsz.A DK nem demokrata, hanem hazaáruló, és
    Soros pénzeli őket. És ugye Soros a “javadat” akarja . Tényleg?!
    Az MSZP ennyit tud. Baj?!

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    bonifác, Ön arról a Sorosról ír, aki a “gazdáját” kivakarta onnan?

Itt lehet hozzászólni !