Öttusa: továbbra is az elitben a Csepel

Csepel.hu

Október 26-án rendezték meg az öttusa utánpótlás korosztályának döntő versenyét, az úgynevezett ELIT 2 és 3 tusa versenyt Budapesten. A Csepeli Öttusa- és Vízisport Egyesület sportolói ismét bizonyságot tettek arról, hogy nem véletlenül tagjai a legjobbak társaságának.

Kerületünk képviselői két lelkes és sportszerető apuka felajánlásának köszönhetően külön erre az alkalomra készített pólóban álltak rajthoz, ezzel is jelezve, hogy mennyire komolyan vették a versenyt.

Az év folyamán a magyar kupákon elért helyezések alapján korosztályonként a legjobb 12 versenyző kerülhetett be a programba, a csepeliek 18 versenyzővel képviseltették magukat.

A legifjabb korosztályban a csupán 8 esztendős Holba Zalán, a „legidősebbek” közül pedig a 17. évében járó Brázda Gábor képviselte a kék-piros színeket. A legkisebbeknél meglepetésre Temesvári Gergő a 3. helyen futott be, de nagyszerűen szerepelt Holba Dániel és Tárkányi Zsombor is. Az eggyel nagyobbaknál Pataki Gergő, Horváth Merse és Geier Zsolt nagyszerű teljesítményt nyújtva szoros versenyben értek célt. A lányoknál Arany Lilla új egyéni csúccsal (edzője szerint talán) kissé bátortalan futással a VIII. helyen végzett. A 15-16 évesek versenyében mindkét nem csatáját a Csepel sportolói nyerték: a lányoknál Zs. Tóth Anna fölényesen nyerte meg a viadalt, ugyanitt nagyszerű futással Simon Sarolta végzett a III. helyen. A fiúknál más klubok versenyzői meg sem közelíthették a dobogót, mivel Kardos Bence az I., Brázda Gábor a II., míg Koricsánszky Olivér a III. helyen végzett, de Mikó Domonkosnak és Pataki Balázsnak sem kellett szégyenkezni, ők a IV. illetve V. helyen értek célba, megerősítve ezzel a csepeli hegemóniát.

Részletes eredmények elérhetők a http://www.pentathlon.hu/2013eredmenyek/elit.pdf oldalon.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !