Új Csepeli Konzultáció – ma kezdődik a kérdőívek kézbesítése

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Az első Csepeli Konzultáció magas részvételi aránya azt üzente: a kerületben élők számára fontos, hogy személyesen is véleményt mondjanak legégetőbb közös ügyeinkben.

Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el közterületeink megújításában. Utcáink, parkjaink rendezettebbek, szebbek és tisztábbak lettek. Több a rendőr, négyszer annyi a közterület-felügyelő, jobb érzés Csepelen sétálni, mint korábban. A fejlődést, a rendet azonban fenn is kell tartani. Ezzel kapcsolatban három fontos kérdés megválaszolása előtt áll most az Önkormányzat, melyekről az Új Csepeli Konzultációban szeretnénk kikérni az Önök véleményét.

Mi azt valljuk, hogy a nehéz sorsú embereken erkölcsi kötelességünk segíteni, életükön lehetőségeinkhez képest javítani. Ezt a feladatot az új önkormányzati vezetés úgy oldotta meg, hogy Csepelen az elmúlt években senkit nem hagyott magára, 2010 vége óta senki nem fagyott meg utcáinkon. Önkormányzatunk egyházi és civil szervezetekkel közösen hatékony ellátó rendszert hozott létre. Utcai segítők, meleg tea-, ruha- és ételosztás, nappali és éjszakai melegedők, egészségügyi ellátás, átmeneti szállások segítik a csepeli hajléktalanok életét. Közösen kell elhatároznunk, hogy rászoruló embertársainkról a jövőben hogyan gondoskodunk.

A hajléktalanság korunk egyik súlyos problémája. A hajléktalanok jelentős része elfogadhatatlan körülmények között tölti életét a közterületeken. Ez nem jó nekik, és nem jó a környék lakóinak sem, mert az utcákat, parkokat, játszótereket, buszokat nem lehet arra használni, amire valók. Budapesten éppen úgy megoldást kell találni a hajléktalanság okozta gondokra, ahogy azt más nagyvárosokban teszik.

Sokan panaszkodnak amiatt is, hogy hiába tisztábbak az utcák és terek, ha a villanyoszlopokon, szabad falfelületeken plakátok és hirdetések tömege lóg. Ez igénytelenné teszi az utcaképet, tönkretéve igyekezetünket a szép és élhető környezet kialakítására. Most, hogy közelegnek a választások, a pártok újabb plakáthadjárata várható. A választások szabadsága szent és sérthetetlen, de nem kell elfogadnunk, hogy Csepel közterületeinek tisztasága és rendje áldozatul essen a plakátháborúnak. Döntsünkerről is közösen!

Kérem, támogassa Ön is a kerület jövőjét. A mellékelt kérdőív kitöltésével mondjon véleményt és vegyen részt az Új Csepeli Konzultációban!

Csepel, 2013. október 30.

Tisztelettel,

Németh Szilárd

Csepel polgármestere,

országgyűlési képviselő

KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

1., A hajléktalanság korunk egyik súlyos problémája. Csepel Önkormányzata az elmúlt években senkit nem hagyott magára, 2010 vége óta senki nem fagyott meg utcáinkon. Önkormányzatunk egyházi és civil szervezetekkel közösen hatékony ellátó rendszert hozott létre. Utcai segítők, meleg tea-, ruha- és ételosztás, nappali és éjszakai melegedők, egészségügyi ellátás, átmeneti szállások segítik a csepeli hajléktalanok életét.

Egyetért-e Ön azzal, hogy Csepel Önkormányzata a jövőben is segítsen a hajléktalanokon és ne hagyjon senkit az utcán éhezni vagy megfagyni?

  • IGEN, EGYETÉRTEK, hogy erkölcsi kötelességünk segíteni hajléktalan embertársainkon. Támogatom, hogy Csepel Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan folytassa, bővítse az ellátásukat. Senki ne éhezzen, ne fagyhasson meg Csepelen!
  • NEM, NEM ÉRTEK EGYET a hajléktalanokról való gondoskodással. A közösségnek és az Önkormányzatnak ez nem feladata.

2., A hajléktalanok jelentős része elfogadhatatlan körülmények között tölti életét a közterületeken. Ez nem jó nekik és nem jó a környék lakóinak sem, mert az utcákat, parkokat, játszótereket, buszokat nem lehet arra használni, amire valók.

Támogatja-e Ön, hogy a közrend érdekében a hajléktalanellátás fejlesztése mellett kezdeményezzük az utcán élés rendeletben történő szabályozását, valamint tiltását Csepel fontosabb közterületein?

  • IGEN, TÁMOGATOM az utcán élés rendeletben történő szabályozását és azt, hogy ne lehessen életvitelszerűen tartózkodni minden közterületen.
  • NEM, NEM TÁMOGATOM az utcán élés rendeletben történő szabályozását. Maradjon fenn a jelenlegi, mindent megengedő helyzet Csepel egész területén, és mindenki ott aludhasson, ahol neki tetszik.

3.,Hiába tisztábbak az utcáink és tereink, ha a villanyoszlopokon, szabad falfelületeken plakátok és hirdetések tömege lóg. Ez igénytelenné teszi az utcaképet, tönkretéve igyekezetünket a szép és élhető környezet kialakítására.

Szeretné-e Ön, hogy Csepel Önkormányzata közterületeink tisztasága és rendje érdekében szabályozott keretek közé terelje a plakátozást és az így keletkező hulladékok eltávolítását?

  • IGEN, SZERETNÉM, hogy Csepel Önkormányzata védje meg közterületeink tisztaságát és alkosson hatékony szabályokat arról, hogy nem megengedett helyeken és módon ne lehessen plakátokat, hirdetéseket kitenni. Egyetértek azzal, hogy ez mindenkire, a politikai pártokra is vonatkozzon.
  • NEM, NEM SZERETNÉM, hogy az Önkormányzat bármilyen módon szabályozza a plakátok és hirdetések kihelyezésének módját, valamint az így keletkező hulladék közterületekről való eltávolítását.

Forrás: Csepel.hu

39 hozzászólás “Új Csepeli Konzultáció – ma kezdődik a kérdőívek kézbesítése” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el közterületeink megújításában. Utcáink, parkjaink rendezettebbek, szebbek és tisztábbak lettek. Több a rendőr, négyszer annyi a közterület-felügyelő, jobb érzés Csepelen sétálni, mint korábban. A fejlődést, a rendet azonban fenn is kell tartani.”
    .
    Akarjátok emberek, hogy továbbra is így legyen?!
    Öntömjénezés mint a rezsicsökkentést támogató aláírások! 😛 😛

  2. Éva szerint:

    Igen értelmes ember igényes a környezetére! Szeretném megjegyezni a következőt: Mindenki figyelje mi történik a szomszédságában, gondolok itt arra a tényre ami most zajlik Királyerdőben: betörések az ingatlanokba, az ereszcsatornát próbálták leszedni a szomszédomban, sikerült is de a tulaj észre vette és utánuk futott. Az eset de. 10-körül történt. Nem lehet minden ház elé őrséget állítani, de ha figyelünk egymásra, és segítünk, akkor meglehet akadályozni a bűncselekmények egy részét.

  3. Gordon szerint:

    A szocik nem sokat tettek a közterületek rendben tartása céljából. Az sem zavarta őket, hogy százával fagytak meg emberek a regnálásuk alatt. Plakátból is ők tették ki a legtöbbet (Gyurcsány mondta: inkább ne firtassuk, hogy honnan volt pénzük).

  4. ebihal szerint:

    Ezzel akarják legalizálni a már korábbi rendeletet? És ugye majd csak a saját plakátotok kap engedélyt?

  5. Aladár szerint:

    A Fidesz képtelen úgy megírni egy “konzultációs” ívet, hogy az ne legyen egy átlátszóan manipulatív fos, ami gyakorlatilag az emberekre kényszeríti, hogy melyik választ kell bejelölni. Arról nem beszélve, hogy a hajléktalanok kitiltását gyakorlatilag Csepel egész területéről épp most foglalta rendeletbe a fideszes többségű önkormányzat, így már eldöntött kérdésről “kérdezik” az embereket. A plakátok tiltásáról szóló javaslat pedig nyilvánvalóan az ellenzéki pártok kampányát akarja korlátozni.

    Ennyit tud a sötét bunkó Németh Szilárd! Le vele!

  6. Gordon szerint:

    “A plakátok tiltásáról szóló javaslat pedig nyilvánvalóan az ellenzéki pártok kampányát akarja korlátozni.” – vagdalkozik Aladár.

    Miért?

  7. ... Grün szerint:

    Röffencs!
    “Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el közterületeink megújításában. Utcáink, parkjaink rendezettebbek, szebbek és tisztábbak lettek”

    Azért a cocik csak tettek valamit, (ha szerinted nem sokat is) amit a jelenlegi önkori saját bevallása szerint fokozni tudott!
    A semmit csak esetedben lehet fokozni! 😛 😛 😛

  8. Gordon szerint:

    Jól mondod: 2010 óta van pozitív változás.

  9. ... Grün szerint:

    Röfi!
    Nem pozitív, hanem csak pozitívabb! 😛 😛

    “Utcáink, parkjaink rendezettebbek, szebbek és tisztábbak lettek”

  10. csumpika szerint:

    én azt nem értem, hogy egy szemmel láthatóan alakuló, fejlődő, szépülő város vezetése (tehát nem retartált semmihez nem értő) hogy engedhet meg magának egy ilyen demagóg kérdőívet? engem igazán nem lehet balossággal vádolni, de az erre elköltött pénzt inkább adják oda egy véletlenszerűen kiválasztott csepeli családnak, a lakosokkal meg közöljék, hogy ez lesz és punktum.
    VAGY írjanak össze több reális és pozitív lehetőséget, aztán kérdezzék meg, hogy azok közül melyik valósuljon meg.
    de ennek ÍGY semmi értelme nincsen.
    persze lehet, hogy azok közül, akiknek tetszik az elmúlt majd’ négy csepeli év én vagyok az egyetlen, aki így gondolkodik…

  11. ... Grün szerint:

    Csumpika!
    Mintha a vonatvezető időnként megkérdezné a zutasoktól:
    Jó felé megyünk emberek?!
    Esetleg kanyarodjak valamerre?! 😛 😛

  12. Tóth Mária szerint:

    Mi lenne, ha egyszer mindenki tisztességesen megírná-elmondaná, mit szeretne, hol kellene javítani a dolgokon stb.?

    E helyett ismét csak a mocskolódás megy !

    Ha egyesek “csak pozitívabban” látják a változásokat, az még nem jelenti azt, hogy nem történtek jó dolgok!

  13. ... Grün szerint:

    Tóth Mária!
    “ha egyszer mindenki tisztességesen megírná-elmondaná, mit szeretne, hol kellene javítani a dolgokon”
    Akkor megmaradna egy rakás, inzultációra szánt pénz!
    Ne bántsd Röfikét!
    Örüljünk neki, hogy pozitívabban látja a cocik idejében történt pozitívumokat! 😛 😛

  14. Gordon szerint:

    Felix a szélsőjobbhoz köthető gagyioldalakról tud már csak kopizni, hisz etánsai épp hangos veszekedésben vannak a bajai álvideó kapcsán (egymásra mutogatnak).

    Szombathelyen is készült “oktató céllal” maszopos videó!?

  15. Gordon szerint:

    Szerencsétlen felix…
    Már tudjuk miről akarja elterelni (kevés sikerrel) a figyelmet:

    “Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre volt XI. kerületi szabad demokrata alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon szerdán.”

    http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-594332

    Telnek a börtönök az etánsakkal!

  16. szigetország szerint:

    Aztán vajon Molnár Gyula MSZP-s politikusnak is miért kell börtönbe vonulnia?

    Cumi felix, Molnár ügye jogerős… Hányan mentek még utána?

  17. felix szerint:

    Kis hülyéim!
    Nem vagyok szocialista.
    De földmutyit és a trafikmutyi, na meg a pénztárgépmutyit semmivel sem lehet eltakarni.

  18. Gordon szerint:

    Felix!

    Az etánsaid mennek a börtönbe.
    Te mikor követed őket? 😀

  19. Gordon szerint:

    Vigyázz felix!

    Hamarosan börtönt kaphattok azért is, ha etánsaiddal tovább folytatjátok a politikai ellenfeleiteket lejárató házi álvideók gyártását.
    Felix! Bekészítheted a fogkefédet… mutyilix.

  20. felix szerint:

    Most hallom, hogy Molnár indulni akart a választásokon az elsőfokú felmentése után.
    Mit ad Isten azonnal lett egy valamilyen tanú.

  21. felix szerint:

    Szegény kis érettségizett Gordon.
    Annyira nem vagyunk jóba, hogy bevigyem neked a fogkefédet, ha egyszer elszámoltatnak téged.

  22. felix szerint:

    fogkefémet

  23. Gordon szerint:

    Felix erőlködése már-már szánalmas…
    de jó szórakozást nyújt.

    Gyerünk felix!

  24. szigetország szerint:

    Nem teljesen idevág, de érdekességként bemásoltam a német Tageschau mai cikkét, amely közli a Forbes szerinti listát a világ jelenlegi tíz legbefolyásosabb emberéről.

    Azt írják, hogy négy kritériumot vettek figyelembe. 1. A jelölt hány ember fölött rendelkezik hatalommal? 2. Mekkora pénzösszeg felett diszponál? 3. A világ hány területén (szférájában) gyakorolja a hatalmát? 4. Mennyire aktív (passzív) a hatalomgyakorlás?

    Die zehn mächtigsten Menschen der Welt:

    Platz Name und Funktion

    1 Wladimir Putin, russischer Präsident
    2 Barack Obama, US-Präsident
    3 Xin Jinping, Staatschef Chinas
    4 Papst Franziskus (Ferenc pápa)
    5 Angela Merkel, Bundeskanzlerin
    6 Bill Gates, Microsoft-Gründer
    7 Ben Bernanke, Chef der Federal Reserve (az amerikai “Nemzeti Bank” elnöke)
    8 Abdullah, König Saudi-Arabiens (Szaud-Arábia királya)
    9 Mario Draghi, EZB-Präsident
    10 Michael Duke, Walmart-Chef

    Quelle: forbes.com

    Vier Kriterien der Macht

    Für die Erstellung der Liste, die seit 2009 jährlich veröffentlicht wird, hat “Forbes” nach eigenen Angaben vier Kriterien angewandt: 1. Wie viel Macht hat ein Mensch über andere Menschen? 2. Wie viel Geld kontrolliert er? 3. In wie vielen Sphären der Welt ist er mächtig? 4. Nutzt er seine Macht aktiv?

  25. felix szerint:

    Gordonka.
    Csak szórakozzál.
    Nem tudom, hogy észrevetted e, hogy itt senki se reagál rád. Az az leszarnak.
    Én vagyok az egyetlen aki várja, hogy kinyisd a szád.

  26. felix szerint:

    …Grün!
    Elfelejtettem, hogy te is megteszed neki.

  27. Gordon szerint:

    Nyolc hónap letöltendő! 😀

    Ez a mai lényeg, ne beszélj félre.

  28. ... Grün szerint:

    szigetország!
    Tageschau oder Tagesschau?!
    Secko jednó?! 😛 😀

  29. felix szerint:

    Látom ízlik.

  30. szigetország szerint:

    grün!

    Tagesschau. Egy betű valóban lemaradt.

  31. bélabá szerint:

    Legalább lesz mivel begyújtani a kályhát………:D

  32. ... Grün szerint:

    szigetország!
    Csak ne lennél olyan művelt!
    Ha a németül tudóknak kopiztad be a cikket, akkor felesleges magyar megjegyzéseket fűzni hozzá!
    Aki nem tudja kicsoda Abdullah, König Saudi-Arabiens (Szaud-Arábia királya) az se németül, se magyarul nem tudja!
    Vagy a németországi török vendégmunkásoknak írta ki a német újság a forbes.com-ból?! 😛

  33. fghfjhgkjhk szerint:

    “Utcáink, parkjaink rendezettebbek, szebbek és tisztábbak lettek. Több a rendőr, négyszer annyi a közterület-felügyelő”

    A Királymajojban is így lesz egyszer?

  34. szigetország szerint:

    grün!

    Jó 100 éve a magyarok nagy része még tudott németül. Vagy legalábbis azok, akik értelmiséginek mondták magukat és tájékozódni akartak a világban.

  35. Ella szerint:

    szigetország,
    A Forbes-t nyilvánvalóan a magyar bukottballibmédia finanszírozza, hogy elhallgatták a valóságot: a listán OV vezeti!

  36. fghfjhgkjhk szerint:

    Ella, nyilván… 🙂 Istenem!!!

  37. ... Grün szerint:

    szigetország!
    Azok a száz évvel ezelőtti magyarok már régen a temetőben vannak! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !