“Újabb rezsicsökkentés, újabb rezsiháború?” – Németh Szilárd és Borbély Lénárd interpellációja

Csepel.hu

2013. november 1-jétől újabb rezsicsökkentés lép életbe számos pozitív hatással. Németh Szilárd és Borbély Lénárd ezzel kapcsolatos interpellációja, melyet Fónagy János államtitkárhoz intéztek alább olvasható.

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Államtitkár Úr!

Egyre inkább közeledik a rezsicsökkentések harmadik hulláma, mellyel párhuzamosan egyre inkább nőnek a brüsszeli kritikák és a multi cégek extraprofitját védő bal oldali politikai ellenvélemények is. Már az első küzdelmet is nehéz volt megvívni, aminek eredményeként január 1-től 10%-kal csökkentettük a lakossági gáz, villamosenergia és távhő árát, de most egy újabb nehéz meccs előtt állunk, hiszen a multinacionális vállalatok vezérei, az Európai Unión és azok vezetőin keresztül próbálják meg eltántorítani a Kormányt a lakossági terhek további csökkentésétől. A Kormány számos intézkedésével egyértelművé tette, hogy a magyar fogyasztók, a magyar családok oldalán áll és nem enged teret a multi cégek által vezérelt, brüsszeli zsarolásnak. Nyilvánvaló, hogy fájó pontja a rezsicsökkentés az energiaszektor bizonyos szereplőinek, hiszen közel 1.150 milliárd forint profitot vittek ki az országból a magyar fogyasztók kárára. Ez a lehetőség számukra 2010-től fogva, folyamatosan csökkent és remélhetőleg a non-profit alapú közszolgáltatási rendszer eredményeként, teljesen meg is fog szűnni. Számos kimutatás bizonyítja, hogy a magyar háztartások fizették a legmagasabb díjakat gáz- és villamosenergia tekintetében még 2010-ben az EU 27-ek tagállamain belül. Ez nem csupán a korábbi szocialista Kormányok felelőtlen politikájára mutat rá, de arról is tanúbizonyságot tesz, hogy egy „paradicsom” volt a multinacionális vállalatok számára Magyarország és annak fogyasztói. Itt bármit meg lehetett csinálni az emberekkel, az árakat bármeddig lehetett emelni, a fogyasztókat pedig ott verték át ahol csak tudták. Ez véget ért Magyarországon, ami ellen értelemszerűen most küzdenek és akár azt is kijárják maguknak Brüsszelben, hogy hazánk ellen egy újabb kötelezettségszegési eljárás induljon.

Ha egyáltalán kezdeményezik is hazánk ellen az újabb kötelezettségszegési eljárás megindítását, úgy gondolom akkor is kiemelten fontos, hogy a Kormány vigye végig a rezsicsökkentést, és az újabb rezsiháborúban se engedjen teret a különböző brüsszeli zsarolásoknak és fenyegetéseknek, álljon ki továbbra is a magyar családok mellett. Hiszen a Kormány intézkedéseinek köszönhetően 2013. november 1-től, a teljes rezsicsökkentéssel számolva akár évi 100-150 ezer forintot is meg tud spórolni egy négyfős család ingatlanjuk típusától és fogyasztásuk mértékétől függően. A rezsicsökkentésnek a háztartásokon túl még számos pozitív hatása van, elég ha csupán a háztartások közüzemi tartozásait vesszük figyelembe. A 2010-es rezsibefagyasztásnak és a rezsicsökkentéseknek köszönhetően 143 milliárd forintról 123 milliárd forintra csökkent a háztartások 90 napot meghaladó tartozásának összege. Ez egy rendkívül nagy eredmény, hiszen rámutat arra, hogy a szocialisták idején eladósodott háztartások, mindent megtesznek azért, hogy ha plusz pénzhez jutnak –amit jelen esetben a rezsicsökkentés jelent – akkor becsületesen fizessék tartozásaikat.

Visszatérnék azonban az alapgondolatra, melynek értelmében azt szeretném Öntől kérdezni, hogy milyen lépésekkel számol a Kormány a rezsicsökkentések brüsszeli támadásával kapcsolatban?

Várom megtisztelő válaszát!

Forrás: Csepel.hu

25 hozzászólás ““Újabb rezsicsökkentés, újabb rezsiháború?” – Németh Szilárd és Borbély Lénárd interpellációja” bejegyzésre

  1. ... noh. szerint:

    obstrukció.

  2. Gordon szerint:

    Kormányoldalról nem sok értelme lenne obstruálni.
    Gondolkodj!

  3. felix szerint:

    Gordonka! Ehhez te még butuska vagy.

  4. ... Grün szerint:

    A képen láthatóan állva hallgatják Szilárdunkat!
    Hiába, meg kell mondani a zőszintét!
    Bátor lényegre törő interpelláció volt! 😛 😛

  5. ... Grün szerint:

    “Ahogy az várható volt, téma volt a parlamentben a pénteki 8-1-es bukta. Orbán Viktor serleget kapott, Gyurcsány Ferenc politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be a magyar foci védelméért. Az ellenzéki pártok össztűzszerűen beszélnek a földmutyiról, miközben a Fidesz a rezsicsökkentést próbálja védeni.”
    .
    Lehet, hogy “azemútnyócgól” miatti egyperces gyász-szünet zajlik! 😛 😛
    .
    http://hvg.hu/itthon/20131014_parlament_tudositas/b41429

  6. nagyapó szerint:

    A bajai újabb pofon után, mivel a maffiabaloldal kampánya nyomán többen mentek el szavazni, így nagyobb lett a pofára esés, jön az újabb rezsicsökkentés.
    Ajvé, mondják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. ... noh. szerint:

    Gordon, felvetésedre:
    Egy agyonbeszélt, s politikailag végrehajtható(erőszakolható) törvénykezésről, évekig(!), vitázni önmagunkkal felesleges.
    Megannyi, súlyosabb közéleti kérdés pedig kimarad, eltusolódik… ami netán érzékenyen érintené a mindenkori hatalmat.

  8. nagyapó szerint:

    Németh Szilárdnak, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselőjének rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el az Országgyűlés 311 igen szavazattal, 16 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett. A Fidesz-, a KDNP-, az MSZP- és a Jobbik-frakció igennel, az LMP és tíz független képviselő nemmel szavazott.
    No comment.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. bonifác szerint:

    Teljesen világos, hogy az MSZP mit akar. Azt, amit mi nem. A bankok és multik érdekében
    eltörölni a rezsicsökkentést. Az EU már élesíti a körmeit, még nem tudni, hol vájja bele a
    magyar “független demokráciába”. A “magyar” bal előre dörzsöli tenyerét. Elvtársak!
    Mikor döntitek el, hogy magyarok vagytok, vagy “internacionalisták” ? A kérdés most
    életbevágó:vagy multi, vagy magyar. Olvasd Bajnait, Gyurcsányt,és értelmezd.
    Ez a történet nem Orbánról, hanem a multik visszatéréséről szól.Mi hasznod lesz belőle?
    A szavazás: nyílt beismerése annak, hogy várják a a multikat vissza. És Te?!

  10. robi szerint:

    A pártújság megtalálta, ki a felelős a zakóért:
    http://mno.hu/sport/mi-lenne-velunk-futball-nelkul-1190016

    Köszönjük, most már legalább tudjuk.

    Kár, hogy a cikkírócska még nem járt meccsen, mert oda nem szurkolni jár a társadalom perifériája. aki megy kimegy, könnyen úgy járhat, mint az alábbi nézők:
    http://mno.hu/sport/mi-lenne-velunk-futball-nelkul-1190016

  11. robi szerint:

    Kár, hogy a cikkírócska még nem járt meccsen, mert oda nem szurkolni jár a társadalom perifériája. aki megy kimegy, könnyen úgy járhat, mint az alábbi nézők:
    http://www.blikk.hu/blikk_sport/egymast-terrorizaljak-a-fradi-szurkoloi-2216051

  12. felix szerint:

    Ezeket a csatákat csapatok nélkül is meg lehetne vívni.

  13. Aladár szerint:

    Vaze ez a NémethSzilárd olyan vérkomcsi, hogy ihaj! Ilyen antikapitalista szöveget még a Rákosi-korszakban sem lehetett hallani, mint amiket ez a pasas lenyom! A pénzes zsákon ülő gonosz bankárok, kizsákmányoló nagytőkések, stb.
    Narancs bőrbe bújva a vörösök ültek a nyakunkra!

  14. felix szerint:

    Már indul a páncélvonat Brüsszel ellen.

  15. SzkeptikuS szerint:

    Látom, megint formában van silly vezír. Olcsó bohóc!

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    Wazzz’ egy oldalon ÖT rezsimóka?! 🙂

  17. ... Grün szerint:

    “Élő adásban vonult ki a stúdióból az MSZP-s képviselő
    Négy szó miatt élő adásban hagyta ott a Kossuth Rádió stúdióját a szocialista Tukacs István, a fideszes Németh Szilárd ugyanis azt mondta neki: az MSZP rezsiügyben hiteltelen, hazug, cinikus és sumák.”
    .
    Nem bírta elviselni Fejenagynak a lehengerlő modorát és hatalmas erkölcsi fölényét! 😛 😛
    .
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/14/19/Elo_adasban_vonult_ki_a_studiobol_az_MSZP_s.aspx

  18. fghfjhgkjhk szerint:

    Nincs gyűlölet! Mondják ők.

  19. ... Grün szerint:

    Nem értem!
    Ennyire nem lehet érzékeny valaki!
    Válaszul nem kirohanni kellett volna, hanem jól ismert mozdulattal, középső ujj feltartással vagy lefelé fordított hüvelyujjal felajánlani bizonyos szolgáltatásokat!
    Paraszttal csak parasztul lehet tárgyalni! 😛 😛

  20. nagyapó szerint:

    Eeetásak! csak így tovább! Tukács et. elintézte, hogy ne kelljen a hazugság-imamalmot hallgatni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Éva szerint:

    Mehetnek haza a kommunisták. Az emberek szemébe úgyse tudnak belenézni, hisz mindig a szolgáltatók, a bankok, és a spekulánsok érdekei szerint cselekedtek.

  22. ... Grün szerint:

    Öreg Farok!
    Ha jól becsukta a zajtót a folyosóra már nem hallatszott ki a “hazugság-imamalom”! 😛 😛

  23. ... Grün szerint:

    Éva!
    A Fityesz is ugyanúgy cselekszik, csak mint az erényes kurva kicsit kéreti magát! 😛

  24. Pastorius szerint:

    Öreg ………..mi is?áááááá, nincs rá szó!

    Ha isten ne adja a fittyesz gyözne jövőre, és amire megy a játék, megveszik bagóért az összes multiszolgáltatót a magyaremberek és akkor a magyaremberekértdolgozó fittyeszes szolgáltató fogja felemelni nem kicsivel a díjakat, ahhoz mit fogsz szólni?

  25. lucifer szerint:

    Ennek nagy pofon lesz a vége!

Itt lehet hozzászólni !