Sorozatgyilkosok szabadulhatnak

Blikk.hu

A csepeli banda elásta áldozatait

Magyarország – Nem véletlen, hogy szigorítani akarják a büntetőeljárási törvényt. Információink szerint, ha nem történik változás az előzetes letartóztatás rendszerében, akkor nemcsak az ároktői banda tagjai, hanem a csepeli hajléktalan sorozatgyilkosok is házi őrizetben várhatják ítéletüket.

A tervezett szigorítást az ároktői banda két tagjának szökése váltotta ki. Mint ismert, az idősek kirablásával és meggyilkolásával vádolt R. Elemér (51) és R. Henrik (26) azt használta ki, hogy négy év után sem született ítélet ügyükben, ezért a börtön helyett házi őrizetbe kellett őket helyezni. Bár a párost csütörtök este Svájcban elfogták a rendőrök, ez nem nyugtatta meg a törvényhozókat, akik attól félnek, hogy az igazságszolgáltatás lassan őrlő malmai miatt újabb bűnözők szabadulhatnak. Ha a Parlament elfogadja a módosítást, akkor ezentúl a súlyos, életellenes bűncselekmények esetében nem lesz felső korlátja az előzetes letartóztatás idejének.

A félelem nem alaptalan, hiszen úgy tudjuk, a csepeli sorozatgyilkosok ügye is sokkal lassabban halad, mint kellene. Bár már két év is eltelt, mióta letartóztatták az öt emberrel végző  és őket egy eperföldön elásó szerb Dragan Bajicsot (39, kis képünkön) és bandáját, de ügyükben csak most zárta le a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Ez azt jelenti, hogy az előzetes letartóztatásuk maximális idejének már a fele letelt, de még a vádemelés sem történt meg, amire az ügyészségnek kétszer harminc napja van.

A bírósági tárgyalás első napját csak ezután tűzik ki, ez fél évbe is beletelhet. A rengeteg vádpont tárgyalására, a tanúmeghallgatásokra és a szakértőkre így már alig egy év maradna, ami az ároktői banda esetében sem volt elég, pedig őket jóval kevesebb vádpontban citálták bíró elé.

Forrás: Blikk.hu

9 hozzászólás “Sorozatgyilkosok szabadulhatnak” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “a csepeli hajléktalan sorozatgyilkosok is házi őrizetben várhatják ítéletüket.”
    .
    Mint hajléktalanok kinek a házában, vagy építenek nekik direkt egy hajléktalan szállót?! 😛

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Érdekes ez a történet. Egy-két Blikkes beköpésen túl, érdemi információt nem igen olvastam.

  3. Jeniszej szerint:

    A közteresek ezek után nemcsak a zászlórudat fogják őrizni? – vetődik fel önműködően a kérdés. Feladatuk lesz talán a köztereken élő sorozat gyilkosok őrzés is? Ennyi feladat mellett jut majd idejük a bliccelők megfélemlítésére is?
    ))) 😀 (((

  4. mamika szerint:

    erre cikkre nem lehet mit irni, amilyen a mi biróságunk meg ugy minden, mit várunk??? itt csak a rablónak , gyilkosnak van joga, a normális dologzó ( ha van hol) embernek kuss és félelem marad.

  5. Etikus szerint:

    Igyekeznek a várható, beterjesztendő Törvényjavaslatnak “megfelelő hangulatot” kelteni, önigazolás céljából. Miközben az előzetesben, akár tíz év után kiderülhet, netán, hogy az előzetesen fogvatartott, ártatlan. Az, hogy négy év nem elég a jogszolgáltatásnak, a bizonyítására az bármelyik ügyben abszolút képtelenség. Játék, minden szinten, van munkahelyünk, munkánk kényelmes fűtött kulturált helységekben. Megélhetésünk, és még szerepjátszásunkban döntünk (többnyire rendkívül rosszul, érdekből, v. elfogultan stb. netán jól) azaz, hatalmat, nem is akár milyet gyakorolhatnak. A “pór nép” meg nem tud mit kezdeni a kiteljesedett cinkossággal. Csak nem két évtized tapasztalata, szinte minden szinten.
    Eszembe jut a Madách Színházban látott nagyszerű dráma: Kiváló Kossuth díjas művészek előadásában, “Mégis kinek az élete” Huszti Péter és Neje Piros Ildikó felejthetetlen alakításával. Kb. 35 évvel ez előttre emlékezve. Na és ma?! Kinek, kiknek az életével játszanak, “színházasdit?”

  6. Vátesz szerint:

    Még az is kiderülhet évtizedekkel később, hogy egy kislánynak egy igazi sahter vágta át a torkát fültől-fülig egyetlen metszéssel!

  7. Feri szerint:

    Ez óriási cikk: Hajléktalanok házi őrizetben.
    No comment….

  8. bonifác szerint:

    Az igazságügy a kormány igazi kudarca. Nem sikerült EU-s hazaárulóink akciója miatt,
    hogy a régi, pártállami bíróktól megszabaduljunk.Akik most ott ártanak, ahol tudnak.
    Volt olyan bíró, aki nyílt kommunista hozzáállással helyeselte egy szobor meggyalázását.
    Az Eu álszent tiltása az ügyek áthelyezéséről…Ilyenkor igazán macerás a demokrácia.
    És ilyenkor arat a bal,ami soha nem volt demokratikus, és mindig diktatórikus, ha teheti.
    Ezeket a házi őrizet, és egyéb kreténségeket köszönjétek meg az elmebeteg “jogvédőknek” akik őrizetét én inkább a pszihiátriára bíznám..Ha már agyalágyult
    libsieink megszüntették a Lipótot…

  9. ... Grün szerint:

    bonifác!

    Régi szép idők!
    Akiről ők ítéletet mondtak jobb ha elásta magát! 😛
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/p480x480/197677_541469625904028_1081164886_n.jpg

Itt lehet hozzászólni !