Borka-Szász a “Böszmetanács” tagja lett

A volt MSZP-s frakcióvezető lehet a DK csepeli jelöltje

Csepel.info

Avarkeszi Dezső tagja maradt, Borka-Szász  Tamás pedig most lett tagja a gyurcsányhívők elnökségének

Csaknem kétezren vettek részt a Demokratikus Koalíció zárt ajtók mögött zajló szombati tisztújító kongresszusán, amelyen elnököt, alelnököket, új elnökséget és etikai bizottságot választottak – számolt be a Gyurcsány-párt rendezvényéről a szervezet Hírhatár című pártújsága.

A rendezvényen felszólalt Vitányi Iván, a Gyurcsány-hívők tiszteletbeli elnöke, Kósáné Kovács Magda, a párt etikai- és fegyelmi bizottságának elnöke és Molnár Csaba, ügyvezető alelnök is. A gyurcsányisták két csepeli politikusa is vezető szerepet kapott.

A kongresszuson a résztvevők több mint fele, 1043-an szavazott: Gyurcsány Ferencet 1024 szavazattal választották meg újra pártelnöknek, az alelnöki posztra pedig Bauer Tamás, Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Niedermüller Péter és Debreczeni József kerültek.  Elnökségi taggá Varju Lászlót, Kerék-Bárczy Szabolcsot, Kolber Istvánt, Kakuk Györgyöt, Avarkeszi Dezsőt, Gy. Németh Erzsébetet, Nagy Husszein Tibort, Élő Norbertet, Borka Szász Tamást és Glázer Tímeát választották.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Avarkeszi Dezső és Borka-Szász Tamás közül az utóbbi lehet a párt csepeli országgyűlési képviselő-jelöltje – amennyiben a gyurcsányisták nem tudnak a balliberális koalíció keretén belülre kerülni. Avarkeszi Dezső információink szerint kikerült Gyurcsány kedvenceinek köréből; úgy tudjuk, hogy ő csak a pártlistára fog felkerülni, de várhatóan ott sem befutó helyre. Már ha egyáltalán bárki bekerül listáról a Gyurcsány-pártból a Parlamentbe. Gyurcsány nem így gondolja – szerinte elérik a 10%-ot.

Csepel.info

36 hozzászólás “Borka-Szász a “Böszmetanács” tagja lett” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    Értem én a DK ingyen reklámját a honlapon:
    Gyurcsányék megint óriási szívességet tesznek Orbánéknak.
    Jövőre másodszor veszítik el a választásokat a baloldal számára.

    – 2008-ban a csúnyán bebukott időközi választások után ha felállnak, akkor nincs a megfutamodásuk utáni miniszterelnök választási bohózat és nincs kétharmad. A lemondáshoz nem volt meg bennük a kellő tartás, ragaszkodtak még egy kicsit a hatalomhoz.
    – most sincs sok esélye a baloldalnak, bár sok az érdeksérelmet szenvedett ember. Erre jönnek ők a külön utas politikájukkal, amivel nem érnek el semmit, csak a szavazók megosztását.

    Épp ideje, hogy a szadesz sorsára jusson az egész bagázs!

  2. Robi! Kár, hogy így alakult! Minden “böszmeségük” ellenére az igazság jó nagy darabját mondták ki regnálásuk alatt! Örök rejtély marad számomra , hogy egy olyan tehetséges ember, mint Gyurcsány hogyan követhet el olyan hibákat, mint ami a 2010-es vereséghez vezetett. Ahhoz ugyanis nem elég a Fidesz “ügyessége”, hanem az ellenfeleinek tévedés sorozata is kellett( utolsó ebben az volt szerintem, hogy Gyurcsány nem mondott le a miniszterelnökségről, legkésőbb 2008-ban megtartva pártelnöki posztját) Kedves jobboldali honfitársaim, nyugodtan mellőzzétek a hanta-mantrát! A politika már csak ilyen! Van egy probléma, amelyeket a politikai pártok emberei, a saját meggyőződésük szerint próbálnak kezelni. A “trafik-mutyi”, “lakás-panama”, “csak “üldözendő melléktermék. Szerintem a baloldalnak most két dolgot kell megoldania:1. Legyőzni Orbánt 2. Erre Gyurcsány nélkül, sőt Gyurcsány ellenére kell, hogy sor kerüljön. Három politikai modell létezik: A Fidesz féle centralizált, befelé forduló, az Együtt féle, remélem centrális, és a DK kínálta, jórészt liberális! Ez a menü, ebből lehet választani. Úgy érzem a Fidesz modell kirekesztő, a DK “modell” lejáratott. Új kell!

  3. felix szerint:

    Robi!
    Igazságtalan vagy.
    A DK. volt az első és egyetlen párt aki az önálló létét is feladta volna egy ellenzéki összefogás kedvéért, de nem kértek belőle.
    A felelősség azoké akik dekázgattak és nem mérlegelték az, hogy mi a következménye a DK. önálló indulásának, pedig azt ők kényszerítik ki.
    Azt illett volna tudni, hogy mikor mennyit visz vagy hoz.
    Jelen állapot szerint visz, és vinni fog a ma MSZP tagok szavazataiból is.
    Ezen a fórumon ezt jobban megvitatni nem áll szándékomban, mert az ártalmas lenne az “oldalam” számára.

  4. Bugi szerint:

    Na ennyire vagytok ti demokratikusak robika. Kinevezitek magatokat demokratikusnak, és mindenki mást meg antidemokratikusnak vagy károsnak, ha a saját hatalmatokat veszélyben érzitek. Ilyen volt Rákosi meg Kádár is. Csak mondom.

    Én undorítónak tartom Gyurcsányékat, de eszembe nem jutna, hogy bármely párt létjogosultságát indulását megkérdőjelezzem. Még akkor sem, ha magam is azt kívánom, hogy maradjanak 5% alatt.

  5. felix szerint:

    Bugi! Azért a demokrácia jegyében csak ti követitek szoros emberfogással az ellenzéki politikusokat és javasoljátok nekik, hogy ne szálljanak ki a kocsiból, inkább haladjanak tovább.
    Tudod a demokrácia egy kicsit más.

  6. Etikus szerint:

    Vajon most is pörög a km/óra?
    Mások vissza szokták tekerni, van aki előre? Ja, hogy az útnyilvántartás miatt kell!!!
    Az már így érthető! És, ha a NAV ellenőrzi a kilométerórát?

  7. felix szerint:

    dr. Máthé Péter.

    Magyarországom ma minden párt arra törekszik, hogy győzelemre vigye a maga lejáratott politikáját.
    Szerintem a közvélemény kutatásokból ez kiolvasható.
    E pártok között vannak új alakulatok amelyek ég nem vizsgáztak az alkalmasságból, annak ellenére, hogy prominenseik között vannak, már magas funkciókat is ellátott politikusok.
    Az csak a jövőben derülhet ki, hogy mire képesek egy megváltozott struktúrában.

  8. Etikus szerint:

    Légy nyugodt, tavaszra (február-márciusra) Az egész bagázs összefog állni!!!
    Mentsd el!!!
    Tehát ne aggódjon senki! A hatalom megszerezhetőségnek, megtartásának érdekében, minden, mondom minden áldozatra kész………………

  9. felix szerint:

    Etikus.
    Te tényleg ennyire nem értesz ahhoz amibe belekotyogsz?
    Tudod te kis oktondi, hogy létezik egy olyan lehetőség, mely szerint havi 500 kilométer útnyilvántartás nélkül is elszámolható.
    Nekem éves átlagban ez éppen megfelel és így nem kell a gk. használat után adóznom sem.
    Ricsi a terved ismét ördögi volt, de rám vigyáznak az angyalok.
    Mássz vissza a trónodra és a palástod sarkát szokásod szerint gyűrögesd a kis nózidba.
    Most kivételesen nem a nyelved futott lukra.

  10. Etikus szerint:

    A minap, és már oly sokszor leírtam, egyre inkább fokozódik a “néphülyítés,” ami igencsak messze esik a realitásoktól. Nos erre hívtam fel a figyelmet oly gyakran.
    Különben Vátesz is mutatja sokaknak specifikus gondolataival a lehetőségeket, csak mert a “fáklya fennen világol,” és nem önmagának………..sokan nehezen sem tudják elviselni, a rációt!!!

  11. Bugi szerint:

    Felix: az MSZP kezdte a szoros követést. Szerinted hogyan filmeztek le mindent, vágtak össze nekik tetsző módon, ha nem voltak ott?

    Persze, persze, tudom, nektek mindent lehet. Ti verhetitek a melleteket, hogy csak ti vagytok demokraták, és mindenki fasiszta, aki nem benneteket támogat.

    Csakhogy pont ezért nem vagytok demokraták.

  12. Etikus szerint:

    Te, ÖKÖRKÖR egyetlen oszlopos tagja!
    Itt mindenki a megmondhatója, hiszen olvashatták, hogy én írtam jellembeli megnyilvánulásaid után, te vagy a III. Richárd trónjának várományosa, egyenlőre másodikként! Ki az első? Azt mindenki tudja! Aki téged még, manapság megelőz! ?
    Találj már ki magadtól is valamit, gyűlölködés, gyalázkodás mentesen, azok által ne szítsál, ne gyűlölködjél, mert árván maradtatok. Vállalhatatlanokká lettetek a fentiek miatt, ezért titeket mint a változásra képtelen sötét buta nyájat, elhagyta vezérkos és csapata.
    Térjél meg!!!

  13. Etikus szerint:

    Egy helyütt 2800km. megtételével dicsekszel, most már csak 500km-rel?! Látod össze vissza hazudozol, belezavarodsz. Igaza van annak aki írta, a folyamatos hazudozáshoz jó memória szükségeltetik, ami neked nincsen, hiszen jellemedből fakadó írásaid ennek ékes bizonyítékait adják, szinte percenként, 0-24-ig!!!
    További kellemes napot.

  14. felix szerint:

    etikus!
    Te tényleg el vagy borulva?
    Igen te írtad rólam, hogy én vagyok a várományos.
    Ezt te joggal meg is tehetted, mert ma te vagy a trón bitokosa.
    Egy csöpp ésszel ezt már rég megérthetted volna.
    Kár volt elfújnod a fáklyát.

  15. Etikus szerint:

    Mondom én, milyen buta vagy! Hiszen az elsőt is jelöltem, csak te a sötétségednél fogva tartasz ott, ahol vagy a kommunisztikus lakótelepen, dacára annak, hogy 1994 óta szerinted prosperáló vállalkozásod van. Most már értem a hat évre szóló kitűnö befektetésedet is. Te tényleg egy zseni vagy! A baj az, hogy mindezt csupán te tudod, még nagyobb, hogy el is hiszed.

  16. felix szerint:

    Etikus!
    Az elborult elméd nem ismeri azt a fogalmat, hogy éves átlag.
    Ne erőlködj már. mert leesel a Ricsi trónodról.

  17. felix szerint:

    Te szerencsétlen.
    Jelzőt már nem is írok.
    Milyen lakótelepről fantáziálsz te itt.
    Ricsi a bomlott elméd már fantomokat is teremt?
    Fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, milyen körülmények között élek és arról sem, hogy a száztíz- százhúsz szerződés sok vagy kevés, azaz prosperáló e a vállalkozásom vagy sem.
    Mondtam már neked, hogy nagyon sok dologhoz fingod sincs?

  18. felix szerint:

    Etikus!
    Valamire jelölni csak az tud akinek erre joga van.
    A birtokos jogán, mint azt már volt szerencsém megállapítani, tied a jog

  19. Etikus szerint:

    Tisztelt féleszű sem!!!
    (fél-ix, Ödönke! A szomszédom kutyáját is így hívják. Amikor hallom, hogy szólítják, csak nagyokat kacagok, mert veled is így vagyok, amikor olvasom a buta írásaidat )

    Olyan sokan próbálunk neked segíteni, a kultúra számtalan területét is felhasználva, de sajnos mind hiába valónak látszik. Te csak fújod azt a “hülye kommunista” sajátod ideológiáját, miközben nem látod a fától az erdőt. Sajnos az erdőtől sem a fát! Hidd el, jóindulattal akarunk neked segíteni, és ezért sok mindent meg is teszünk, és meg is fogunk tenni.
    Tudod, a remény hal meg utoljára!
    Hidd el hihetetlenül sajnállak, mint embernek valót, ezért fáradozunk oly sokan érted, miattad. (Ma írtam néhányat, azokra próbálj meg most már tárgyszerűen, igaz őszinteséggel reflektálni, köszönöm előre is, de ne fél mondatokban, ha nem átfogóan is.)

  20. felix szerint:

    Ricsike!
    Te még ezeket a félmondatokat sem érted meg.
    A rébuszaidra meg nem vagyok vevő.

  21. Axor szerint:

    Borka-Szász Tamás miért nem Tárnokon indul?
    Csepelieket már többször cserbenhagyta, most Tárnokon sor.

  22. Vátesz szerint:

    Csókoltatja a magyar politikai elitet az eszes parasztgyerek!
    http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=25181 – Tárolt változat Olvasó: Buktassuk meg Bajnait is!

  23. Etikus szerint:

    T. Vátesz.
    Ahogy olvasgatom írásait is, a maiak sem “fenékig tejfelesek.”
    Akkor szinte már-már anarchia volt az országban, sok tekintetben, nos akkor állt a zászló, és kedvező volt a széljárás. Ezzel együtt utólag is gratulálok a teljesítményéhez. Vajon a mai esetet, folyamatot figyelembe véve hasonlóan megtudná-e ezeket tenni. Akkor amikor minden szilárdabb, akkor amikor a karakter gyilkosságok, akkor amikor a pszichikai terror korszakát éljük, mert ezek is eszközök a hatalom, az erő fitogtatásához. Olvasva írásait, magam is azt gondolom olykor, bőven vannak, jelentkeznek gondok. Akkor sok minden kedvező volt, ma csírájában elfojtanak mindent, leszigetelnek, ne eszkalálódhasson, ne kerülhessen a “társadalom asztalára” még csak informatív jelleggel sem!
    Már mondtam (írtam) kellene találkoznunk, személyesen.

  24. felix szerint:

    Kedves Vátesz.
    Nagy valószínűséggel te vagy az egyetlen személy aki nem tudja azt, hogy azt a köszönő levelet nem Gyurcsány Ferenc, hanem a megválaszolással megbízott titkársági embereinek valamelyike írta.
    Nekem is van, volt egy két ilyenem, sőt egy egyik írójával volt szerencsém telefonon is beszélgetni.
    Szerintem az akciód csak megmosolyogtatta a képviselőket.
    A leveled Gyurcsány Ferenc soha sem látta, ezt lefogadom.

  25. nagyapó szerint:

    Nézve az elnökség, etikai bizottság (érdekes szervezet a DK-ban) létszámát, keresem ki maradt tag? Hol van Nemecsek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Etikus szerint:

    Na akkor lehet, hogy előbbre járhatok? Nem akarom magamnak vindikálni a kiváltságos jogot, de a fiaim jelenlétében (a buksit simogatva, egy beszélgetés alkalmával) a Kisebbik fiam személyesen adta át, a Miniszterelnök úrnak a DOSSZIÉT!!! Majd a kiegészítésekkel, bő terjedelemben még megküldtem részére, söt még a másik három LEGFŐBB MÉLTÓSÁGNAK is! No ez ott van az asztalukon.
    Csak, hogy engem szigorú titoktartásra köteleztek!!! Tehát semmi többet nem írhatok!!!

  27. felix szerint:

    Szemétláda!
    Van közel 10 000.

  28. ... Grün szerint:

    félix!
    Ne gyanúsítsd a zeszes parasztgyereket!
    Tudja!
    Megnéztem a cikket és így ír:
    “Gyurcsány is távozni kényszerült a pártelnöki székből! Lánc-emailemnek köszönhette, hogy mennie kellett, pontosabban saját magának, hogy egy közismert szélsőségesnek köszönőlevelet küldetett” 😛 😛

  29. felix szerint:

    És még is………….?????????????????

  30. nagyapó szerint:

    Vadmalac jön Csepelre kampányolni a Demagóg Koalíció mellett?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Vátesz szerint:

    Felix, te ott voltál Gyurcsány 2006 januári és júliusi fórumán is, mert te voltál a megbízott “spontán” kérdező, ahogy ezt már egyszer megbeszéltük a Hollandi úti Ibiza lakópark elleni lakossági fórumon. Nos, neked is látnod kellett, ahogy Gyurcsánnyal kezet fogtam, amikor kifelé ment volna az első ajtón, s váltottam is vele néhány szót, mert addig nem engedtem el a kezét. Tóth Mihály állt mögötte, se nyelni, se köpni nem tudott. Másodjára, júliusban írtam egy levelet Tóth Mihálynal címezve, amit amikor Gyurcsány jött kifelé, a kezébe nyomtam. Jó helyre kell ülni, s akkor könnyű volt elkapni. Amikor befelé mentem, a Munkásotthon középső folyosóján Avarkeszi meg Podolák György vigyorgott rám, mire én Podolák kezébe nyomtam a levelem egy példányát, amit majd a rendezvény végén Gyurcsány kezébe nyomtam. Avarkeszinek, meg a többinek nem adtam, mert nekik elküldtem előzőleg e-mailben. Na vigyorogjatok, persze le is fagyott a vigyor az arcukról másfél órával azután. A levelet nem Gyurcsánynak írtam, ő mégis köszönőlevelet KÜLDETETT, senki sem állította, hogy ő írta, viszont benne volt a levélben hogy A MINISZTERELNÖK MEGBÍZÁSÁBÓL írta a levelet a titkára. Ezzel együtt is én vagyok az egyetlen Magyarországon, akinek három pártelnöktől van köszönőlevele, Gyurcsány MSZP-elnök, miniszterelnök, Csurka MIÉP-elnök, s Pokorni Zoltán FIDESZ-elnök (2002!).

  32. fghfjhgkjhk szerint:

    Ügyes, Vátesz. És? 🙂

  33. Vátesz szerint:

    Etikus, elő szoktam fordulni Samu Feri STOP iskolájában némely péntek 18 órai előadáson, illetve tervezem hogy az október 23-i csepeli megemlékezésen részt veszek.

  34. felix szerint:

    Vátesz!
    Azon a fórumon nem is kérdeztem semmit.
    Annyit bátorkodtam mondani, “hogy ha figyelnének egymásra akkor, meghallanák, hogy mind a két fél egy akaraton van.
    Ez után már nem volt több kérdés és több órás értelmetlen vita után, be lehetet fejezni az összejövetelt.
    Egy másik fórumon valóban megkértek arra, hogy kérdezzek.
    A kérdés úgy szolt, hogy a Podmaniczky terv miként érinti Csepelt.
    Más esetben soha sem voltam beépített kérdező ezért állításoddal ellentétben ebben soha sem állapodtunk meg.
    A vele való találkozásodat sem láttam, mert a helyemen szoktam maradni és nem kísértem ki. Ez azonban nem akadálya annak, hogy elhiggyem azt amit mondtál.

  35. Vátesz szerint:

    Felix! A teremben történt mindenki szeme láttára, ahogy jött le a színpadról, az első ajtón akart kimenni, én ott ültem a sor szélén a második széken. Kísérte Tóth Mihály meg még néhány csepeli mszp-s politikus, én meg odaálltam az ajtó elé belül a teremben, több másik emberrel együtt. Az már igazi pofátlanság lett volna, ha még fényképészt is vittem volna.

    Én nem állítottam, hogy te az Ibiza gyűlésen kérdeztél, én azt írtam, hogy a rendezvény után, kint az ajtó előtt beszéltem veled, s több mszp-sel, miután megismertelek, hogy te voltál a “spontán” kérdező Gyurcsány fórumán. Ha akarod, gyere el az október 23-i önkormányzati megemlékezésre, s bemutatlak a többi csepelinfó kommentelőnek, akik kíváncsiak rád!

  36. felix szerint:

    Vátesz!
    Mondom, hogy elhiszem, de nem láttam, mert egyszer fent ültem a karzat jobb szélen, pontosan a reflektor felett, /gondolod, hogy egy beépített kérdező pont oda ül, hogy megvakítsa a kérdezőt.
    Ekkor sem kérdeztem, hanem arra kértem, hogy ne ígérjen.
    A másik alkalommal, meg azt javasoltam, hogy a kedvezményes lakáshitelesek, ne kapjanak vissza készpénz, hanem a felvett tőkéjüket csökkentsék az adott összeggel.
    Azaz ismét nem kérdeztem.
    Ezt a spontán kérdezőt ezért nyugodtan elfelejtheted.

Itt lehet hozzászólni !