Rezsicsökkentés: a Fidesz politikai nyilatkozatot nyújt be az Országgyűlésnek

Hirado.hu

Már jövő hétfőn politikai nyilatkozatot nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz a rezsicsökkentés megvédése szándékával – jelentette be a kormánypárt frakcióvezetője.

Rogán Antal sajtótájékoztatóján ismertette: a nyilatkozatban a Fidesz frakciója arra kéri az Országgyűlést és a kormányt, hogy álljon ki a rezsicsökkentés mellett és utasítsa vissza az Európai Bizottság támadását.

Elmondása szerint a dokumentum szövege a hétvégén készül el, arról pedig, hogy országgyűlési határozat, vagy politikai nyilatkozat formájában terjesztik elő, hétfőn dönt a képviselőcsoport.

Rogán Antal egyúttal leszögezte: a dokumentum egyértelműen kimondja majd, hogy az Országgyűlés elfogadhatatlannak tartja azt a 2002 és 2010 közötti gyakorlatot, amely kiszolgáltatottá tette a családokat az energiaszolgáltatók monopóliumával szemben, illetve, hogy “felelősség terheli azokat a politikai vezetőket, akik ezt lehetővé tették”.

Emellett a nyilatkozat tartalmazni fogja, hogy a magyar családok számára fontos az a megtakarítás, amit a rezsicsökkentéssel elértek. Szerepel majd benne az is, hogy Magyarország a szegény országok közé tartozik az Európai Unióban, hogy mennyi az átlagnyugdíj és az átlagfizetés, illetve ennek mekkora része a rezsi, és így mennyit jelent a rezsicsökkentés – ismertette Rogán Antal.

Végül a dokumentumban az Országgyűlés felszólítja a kormányt “a szükséges lépések megtételére”.

Hozzátette: a nyilatkozat benyújtását követően személyesen keres majd meg minden ellenzéki frakcióvezetőt, hogy támogassák a nyilatkozat elfogadását.

Elmondta azt is: a Fidesz frakcióján belül a rezsicsökkentés megvédéséért megalakult munkacsoport hétfő reggel tarja első ülését. Az MTI kérdésére ismertette: mivel a kormány is csak szerdán dönt róla, hogy milyen választ ad az Európai Bizottság megkeresésére, ezért úgy tervezik, hogy a nyilatkozat általános és részletes vitája lezajlik a jövő héten, és október 21-én, hétfőn fogadhatja el az Országgyűlés a dokumentumot.

Azt mondta, amikor a kormánypártok 2012 végén “belevágtak a rezsicsökkentésbe”, akkor 2013. január 1. után az első 10 százalékos csökkentést a szolgáltatók részéről “komoly támadás érte” és “megpróbálták elszabotálni a rezsicsökkentés végrehajtását”. Felidézte, hogy akkor a parlament azonnal reagált, azonnali jogszabályváltozásokat fogadott el, és ennek hatására sikeresen megvalósult a rezsicsökkentés. Vagyis a parlament a kormánnyal együttműködve hatékonyan hárította el az energiaszolgáltatók lobbiját – értékelte a Fidesz frakcióvezetője.

Elmondása szerint jelenleg az Európai Bizottság “egyre határozottabb felkérésekkel fordul a magyar kormányhoz”, vagyis “a rezsicsökkentés az Európai Bizottság célkeresztjébe került”.

Rogán Antal azt mondta, a kormánynak meg kell tennie a maga határozott lépéseit, és a Fidesz-frakció álláspontja szerint az Országgyűlésnek is meg kell védenie a rezsicsökkentést.

Forrás: Hirado.hu

32 hozzászólás “Rezsicsökkentés: a Fidesz politikai nyilatkozatot nyújt be az Országgyűlésnek” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    A kormány dolgozik, az ellenzék, Mesterházyval az élen támogatja a rezsicsökkentést, miközben készítik az országot lejárató hazugságokat, amit a Göncz-Herczog-Tabajdi + Bokros átad egy tovarisnak előterjesztésre.
    Ez a zellenzék forgatókönyve, a gyűlöletkampány.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. ebihal szerint:

    Úgy látom, Rogán egyre hülyébb lesz. Bele akarja foglalni a nyilatkozatba az “emút-
    nyocévet”, és azt várja, hogy ezt a szocik támogassák.

  3. felix szerint:

    Rogánt mindenkinél előbb érték hazugságon.
    Akkor még amatőr volt.
    Ma már profi benne.

  4. "?!" szerint:

    Idézet a “propeller.hu”-ról:

    “Huszonkét Heves megyei önkormányzat kapja meg a napokban a hulladékszállítási szerződés felmondásáról szóló értesítést a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft.-től.

    Garai Ferenc elmondta, a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú PEVIK-et öt észak-hevesi település, Pétervására, Erdőkövesd, Váraszó, Ivád és Kisfüzes alapította a hulladékszállításon túl útjavítással, intézmény-fenntartással, csatornázással kapcsolatos feladatok elvégzésére. A ma már kizárólag kommunális hulladékszállítással foglalkozó társaság közel 50 ezer ember számára biztosítja a szolgáltatást.

    “A tavaly, illetve az év elején megállapított áraink a törvényi szabályozás miatt ma már jelentősen elmaradnak a valós költségektől. Átlagosan 350 forintért ürítjük a kukákat, noha az most már közel 430 forintba kerül” – mutatott rá Garai Ferenc. Hozzátette: a szolgáltatási versenyben a költségeiket fedező áron nyerték el a munkát. Nyereségük azonban egy és öt százalék között sávban mozgott, amelyből fedezni kellene az új, törvények szabta költségeket. A rezsicsökkentés és az e-útdíj így méltánytalanul hátrányos helyzetbe hozta a céget, amely eddig is csak szolgáltatott és nem nyereségre törekedett.

    Az igazgató utalt arra is, hogy a jellemzően aprófalvas szerkezetű, rossz utakkal terhelt térségben a költségeik eleve magasak. Heves megyében nem véletlenül kerül sokba a szemétszállítás, itt ugyanis – egyedül a megyék közül – nincs lerakó. A hulladékot Nógrád megyébe, illetve az egri átrakóba, onnan pedig a borsodi Hejőpapiba kell szállítani.

    A pluszterhek miatt szeptemberben kéréssel fordultak az érintett több mint 30 önkormányzathoz, hogy kompenzálják az év során megjelenő plusz költségeiket. Ezt a megadott határidőig csak néhány település vállalta, 22 nem, így ők megkapják a hulladékszállítási szerződés felmondásáról szóló értesítést – közölte Garai Ferenc.

    Természetesen év végéig mindenhonnan elvisszük a hulladékot, de a kompenzációt nem vállaló önkormányzatoknak haladéktalanul új szolgáltató után kell nézniük. Január 1-jétől csak az indokolt költségek megfizetése után tudjuk vállalni a szemétszállítást – jelentette ki az igazgató. Hozzátette: a probléma nem csak a PEVIK-nél jelentkezik, a megoldáshoz kormányzati beavatkozásra van szükség.”
    ———————–
    A fentihez hasonló problémák miatt szűkítették le a rövideszű szélhámos Rozzant Tóniék a legújabb rezsi-csökkentésnek nevezett burkolt választási kampányukban a rezsiköltségek fogalmát az áramszolgáltatásra és a vezetékes földgázszolgáltatásra.

    Az 1990-ben, 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban csúnyán megbukott idióták (fideszes szóhasználattal: “bukott politikusok”) rájöttek, hogy a korában “extraprofitot kasszírozó mocskos multi szolgáltatók”-nak nevezett önkormányzati tulajdonú szolgáltató cégek bele szakadnának a “rezsicsökkentés”-nek nevezett fideszes választási kampányba, ezért a november 1-től induló “rezsicsökkentési” bohócmutatvány köréből kihagyták a távfűtés, az ivóvíz-szolgáltatás, a szennyvíz szolgáltatás, a szemét elszállítás, a kéményseprő ipari szolgáltatás árának a további csökkentését.

    Ezeket a kihagyott rezsicsökkentéseket akarják pótolni a jellemtelen hazugládák a most készülő politikai nyilatkozattal!

  5. Rycki szerint:

    Nem baj ez után ne csodálkozzon senki amikor a vasárnapi ebéd alatt sárgán ég a gázrózsa 😀

    És majd jön a kötelező elsötétedés este 8 után mert a villamos rendszer nincs karban tartva 😀 Vagy éppen nyáron a nagy klímázások közben robban fel egy két trafóház a kerületben. (volt már rá példa).

  6. Aladár szerint:

    Rezsicsökkentés bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla, kit érdekel már ez a hülyeség.

  7. SzkeptikuS szerint:

    Bohóckodás és szarkenegetés. Benyújtják saját maguk saját maguknak. Vicc és röhej. Csak az a baj, hogy a mi bőrünkre megy.

  8. Rycki szerint:

    Az én Rezsicsökkentési harcom hogy azonnal fagyasszanak be minden focival kapcsolatos támogatást, stadiont. Sőt 5 évre visszamenőleg a magyar válogatott tagjai fizessék vissza a fizetésüket az államnak…
    Zorbán Viktor pedig inkább menjen vízilabdázni, ott legalább értünk el sikereket.

  9. abcd szerint:

    A Magyar labdarugás kritizálása nemzetárulással ér fel !!!!

  10. Bugi szerint:

    Mi van elvtársak, elgurult a gyógyszer? Akárhogy is fáj, a rezsicsökkentés jár.

    Visítozhattok, verhetitek magatokat a földhöz, csapkodhatjátok az asztalt a cipőtökkel, de bizony ti most nem kínozhatjátok az embereket, nem emelhetitek a villany, a gáz és a szén árát, ahogy a régi szép elvtársi időtökben. Úgyhogy nyugi.

  11. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Jár?!
    A pofátok az jár! 😛 😛
    .
    Grün úr! Kérek két tojást!
    Tessék, száz forint darabja!
    De szemben a Kohnnál ötven van kiírva!
    Miért nem vesz akkor ott?!
    Mert ott nincs.
    Na látja itt nem lenne én harmincért adnám!

  12. Gordon szerint:

    Kell a rezsicsökkentés!
    Az etánsaknak pedig szégyenkezniük kell! (brutális áremelések 2002 és 2010 között)

  13. Gordon szerint:

    Rycki szerint:
    2013. október 12., szombat – 02:49

    “Az én Rezsicsökkentési harcom hogy azonnal fagyasszanak be minden focival kapcsolatos támogatást, stadiont.”

    “Élesen bírálják a kormány stadionépítési és -felújítási programját a szocialisták, pedig az azóta a korrupció melegágyának számító PPP-konstrukcióban még tetszett volna nekik: Mesterházy Attila 2004-ben, még sportállamtitkárként 3-5 új, UEFA-licences stadion építését szorgalmazta PPP-beruházás keretein belül.”

    http://mno.hu/belfold/mesterhazy-stadionjai-es-a-ppp-korrupcio-1186724

  14. ... Grün szerint:

    Röffencs!
    A zurakoknak pedig a 2010-2012 közöttiért?! 😛 😛

  15. Gordon szerint:

    Az áremelések leállításáért (2010-2012) nem kell szégyenkezniük.
    De a magyarországi balliberális pártoknak szégyenkezniük kell, amiért hátat fordítottak az embereknek és a szolgáltatók oldalára álltak.

  16. Gordon szerint:

    “Gyurcsány idegesen válaszolt, Szili megmentette”

    “Szijjártó Péter interpellációjában – a többi közt – azt kérdezte: mi a véleménye a miniszternek arról, ha valaki “régi politikai kapcsolatait kihasználva jóval értéken alul vesz meg ingatlanokat az államtól, súlyosan károsítva ezzel az állampolgárokat”.

    Gyurcsány Ferenc válaszában azt mondta, Szijjártó Péter interpellációja jó alkalom arra, hogy megvitassák a kilencvenes évek Magyarországát. Korábbi, üzletemberi tevékenységére utalva kijelentette, ha azt kérdezik tőle, hogy tisztességesen boldogult-e, azt válaszolja: “Mi az, hogy! Nagyon is! Törvényesen és tisztességesen!” Tette mindezt erélyes hangnemben. Irónikus következtetésünk, hogy javul a kormányzati kommunikáció, lassan majd kiabálnak is a miniszterek… 🙂 Így végül a fideszes kérdező elérte célját, kihozta sordrából a minisztert. Érdekes, ha hozzáértő ember van a bársonyszékben, az az ország érdeke lenne. Úgy tűnik, van, aki másképp gondolja.

    Földesi Zoltán (MSZP) az MTI-nek elmondta: nem értett egyet a miniszter válaszával, ezért tartózkodott a szavazásnál. Szerinte amennyiben ezek az ügyletek az Antall-, illetve a Boross-kormány idején történtek, akkor azt kellett volna válaszolnia Gyurcsány Ferencnek, hogy jogszerűen járt el és nincs mit magyarázkodnia.”

    http://belfold.ma.hu/tart/prcikk/a/0/59446/1

  17. felix szerint:

    Dordonka!
    A múltba révedéshez javasolom az érettségid történetét.

  18. felix szerint:

    Gordon
    A fidesszel kapcsolatos ismereteid alapján írhatnál egy tanulmányt Érettségi nyelvvizsga és doktorátus címmel.
    Az erkölcsi alapod megvan hozzá.

  19. Rycki szerint:

    abcd szerint:
    2013. október 12., szombat – 06:26
    A Magyar labdarugás kritizálása nemzetárulással ér fel !!!!

    Amit tegnap művelt a magyar válogatott Na az volt a nemzetárulás 😀 😀

    Egervárit reggel ébresztik:
    – Sanyikám keljél, már 9 van.
    – Mi? Még egyet kaptunk?

    http://25.media.tumblr.com/71cb13eb01b684aeba83508cc88b8e25/tumblr_muiuutn5IG1rogwl3o1_500.jpg

  20. vidéki szerint:

    kedves csepeliek,
    érdeklődnék hogy az árpád utcai 10 emeletesekben miért olyan olcsók a lakások?
    létezik hogy 5 millióért másfél szobás lakást kap az ember?

  21. "?!" szerint:

    Figyelj röfi „Gordon”, Te szánalmasan hülye és páratlanul pofátlan hazugláda zsírsertés!

    A 2010. októberi választáskor a csatornadíj (248,47 Ft/m3 + 25 % ÁFA) = bruttó 310,58 Ft/m3 volt.

    A fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés a 2010. őszén örökölt csatornadíjat
    – előbb 2011. január 1-től (306,73 Ft/m3 + 25 % ÁFA )= bruttó 383,41 Ft/m3-re,
    – majd 2012. március 15-től (328,52 Ft/m3 + 27 % ÁFA)= bruttó 417,22 Ft/m3-re emelte.
    Így a választáskor érvényes bruttó 310,58 Ft/m3-es induló csatornadíjat 1,5 év alatt bruttó 417,22 Ft/m3-re (azaz, összesen 34,33 %-kal) emelte meg a képmutató hazug fideszes bandátok!

    (Megjegyzem, hogy ezeket a csatornadíj emeléseket a Fővárosi Közgyűlés tagjaként a rezsicsökkentésről kukorékoló Németh Szilárd csepeli polgármester is minden alkalommal megszavazta, ezért neki a legcsekélyebb erkölcsi alapja sincs a saját maga által is mindig megszavazott díjak extraprofit tartalmáról handabandázni.)

    A fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés által 417,22 Ft/m3-re emelt csatornadíjat 2013. június 30-ig ( 15,5 hónapig) fizettettétek az általatok hülyének nézett lakossággal.
    Csak 2013. július 1-től csökkentettétek 10 %-kal („rezsicsökkentés”-nek nevezett cirkusz keretében) az összesen 34,33 %-kal megemelt csatornadíjat (295,66 Ft/m3 + 27 % ÁFA) = bruttó 375,49 Ft/m3-re.

    Akinek van esze, az a fentiek alapján maga is láthatja, hogy a rezsicsökkentési cirkusz keretében bruttó 375,49 Ft/m3-re csökkentett m3-enkénti csatornadíj, még a 10 %-os csökkentés után is, 64,91 Ft-tal (20,9 %-kal) magasabb mint a 2010-es választáskor megörökölt bruttó 310,58 Ft/m3-es csatornadíj!

    A fentiek tanulsága az, Te szerencsétlen zsírsertés, hogy fogjátok be a hazug pofátokat és csak a legközelebbi rokonaitokat kábítsátok azzal, hogy az elmúlt 3 évben Ti nem emeltétek, hanem 10 %-kal csökkentettétek a lakásrezsi részét képező díjakat!

    Remélem, hogy a fenti tényeket egyetlen narancsmérgezésben szenvedő ökörkör-tag sem vitatja?!

  22. felix szerint:

    “?!”
    Majd jön szemétláda és leírja, hogy miért olcsóbb ami drágább.

  23. felix szerint:

    Kedves fideszesek.
    Egy kérdésem lenne hozzátok.
    Melyik párt emelte meg utoljára a rezsi költségeket?

  24. ebihal szerint: Rogán egyre hülyébb, holott csak Mesterházyt nézi hülyének, alaptalanul! Tóniéknak az Eu Bizottság feladta a leckét, mivel az EU alapelvekkel szemben korlátozzák a piacot! Ezek után vagy kussolnak, vagy masírozhatunk a FÁK-ra majomnak, mindnyájan! Ha Tóbiás igent mond, akkor elismeri, hogy ” jobb a Fidesz, még a hazaárulók is belátják, csak az EU nem! Ezért kell a szabiharc!” A válasz az volt: “Rezsicsökk. igen, rezsiharc nem!”

  25. Etikus szerint:

    Orbán: Brüsszelben a kommunisták leszármazottai ülnek

    Index
    2013. október 12., szombat 14:21 |
    Orbán Viktor a Telegraphnak adott interjút. Azt mondja, Cameron és ő egyetértenek abban, hogy meg kell állítani a nemzeti függetlenséget felfaló Brüsszelt, Magyarországon addig nem lesz euró, amíg el nem érjük az eurózóna GDP-jének 90 százalékát, és a ’68-as generáción keresztül rokonsági kapcsolat van a brüsszeli bürokrácia, a média és kommunisták között. Európában a gyerekeknek kell eldönteniük, hogy milyen neműek.

    Orbán Viktorral készített interjút a Telegraph, amit cikk formájában közölnek, néhány tőle vett egyenes idézettel. Az egész rövid bevezetéssel indul, amiben szó van Orbán oxfordi félévéről és a rendszerváltás körül betöltött szerepéről. Még előbb Orbán azt mondja, nagyon tetszik neki Margaret Thatchertől az az idézet, hogy „Nem is létezik olyan, hogy társadalom”. Ez azért volt találó, mert Európában abban az időben mindenki egy mesterséges, szociológiával átitatott nyelven beszélt.

    Ezután az újságíró (Charles Moore) azt kérdezi tőle, hogy szerinte is lehet-e, hogy az egykori rendszerváltóból mára a magyar politika Putyinja lett. Orbán szerint ez a kockázat fennáll, de kisebb, ha Magyarország gazdaságilag sikeres. Ezután az Európai Unióról és a nemzetközi baloldalról kezdenek beszélgetni.

    Anglia és Magyarország az EU ellen
    Orbán azt mondja, hogy a magyarok kétszáz évig abban látták a nyugathoz való felzárkózás zálogát, hogy egyre szorosabbra fonják az uniót Európával. Ebben ő a válság után már nem igazán hisz, szerinte függetlenként sikeresebbek lennének a tagállamok.

  26. ebihal szerint:

    Itthon talán nem ugyanők ülnek a kondér körül?

  27. nagyapó szerint:

    “A következő hónapokban folytatódik a dezinflációs folyamat, és így nyitva marad az út a további jegybanki kamatcsökkentések előtt is – jósolták a múlt havi inflációs adatok ismertetése után londoni pénzügyi elemzők.

    A 4cast cég előrejelzése szerint a háztartási energiaárak újabb csökkentése az idei év végéig jóval 1 százalék alá viszi a tizenkét havi inflációt, és így a monetáris tanács várhatóan nem tekinti a szeptemberi inflációs adatokat a további kamatcsökkentések akadályának.”
    Csak így tovább!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. felix szerint:

    Biztos vagy benne, hogy ez jó?

  29. ... Grün szerint:

    “Ha Magyarország gazdasági értelemben sikeres, akkor jóval kisebb az esély arra, hogy olyan autokratikus személyi rendszer alakuljon ki, mint Vlagyimir Putyin esetén – többek között ilyen értelmű jelzéseket tett a brit Telegraphnak adott, ma közzétett interjúban Orbán Viktor.”
    .
    Jól látja Vezírem!
    Mivel Magyarország sem gazdaságilag, sem egyéb módon nem sikeres, nem eléggé nagy az esélyünk egy putyinizálódásra, hanem már régen túl vagyunk rajta! 😛 😛
    .
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/orban_megismetelte_az_eurocsatlakozas_egyik_feltetelet.190419.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

  30. Etikus szerint:

    “Anglia és Magyarország az EU ellen
    Orbán azt mondja, hogy a magyarok kétszáz évig abban látták a nyugathoz való felzárkózás zálogát, hogy egyre szorosabbra fonják az uniót Európával. Ebben ő a válság után már nem igazán hisz, szerinte függetlenként sikeresebbek lennének a tagállamok.”

    Ebben van a riportnak a lényege, szerintem.
    Bár egyszer neki rugaszkodtunk nem is oly régen Anglia, Csehek, Magyarok, Merkellel-Brüsszellel szembe menni, eredmény: a Csehek magukra maradtak, meg is van a következménye esetükben. Az angolokkal mi, flexibilesen irányt változtattunk. Van-e esély a további együttműködésre, stratégiailag? “Bildenberék” nem véletlenül tartották Angliában tavasszal a rejtőzködő tanácskozásukat. Ádáz küzdelmet folytatnak, hogy egyáltalán, ne is kerülhessen szavazásra az EU-ból való kilépése Angliának. Ugyanis, ha nekik sikerülne, elindulna a felbomlási folyamat, amiért oly sokat “taktikáztak,” s mindez keresztül húzhatná stratégiai terveiket.

Itt lehet hozzászólni !