Lakóparki rémálom

Luca széke gyorsabban elkészül, mint a Rákóczi Liget

Helyi Téma

Ezen a képen még látható, 2007. II. félévre ígérték az átadást

Több mint egy éve nejlonzsákokból öltözködnek minden reggel munkába és iskolába menet a Rákóczi Liget lakói. Albérletben várják, hogy beköltözhessenek otthonaikba, melyek átadása tavaly óta „csúszik”. A beruházó cég vezetője elérhetetlen, a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt. szerint folyamatosak a szerződéskötések.

A korábbi generálkivitelező ellen tavaly indult felszámolási eljárás miatt tolódik Csepel egyik legnagyobb – nettó 7 milliárd forint összértékű beruházás keretében épülő – lakóparkjában a lakások átadása. A 483 lakásos Rákóczi Ligetben van olyan tulajdonos, akinek tavaly július 31. óta csúszik otthona átadása, ami miatt a kényszerű albérlet a kötbérrel együtt is sok gondot okozhat.

– 15 hónapja már az új lakásunkban kellene laknunk. 2006 májusában vettük meg. Még mindig albérletben, dobozok és nejlonzsákok közt élünk, mert várjuk, hogy végre beköltözhessünk a 300 ezer forint/négyzetméteres áron megvásárolt lakásunkba. Először tavaly novemberre ha­lasz­tották az átadást, most azt ígéri a Csepeli Lakás­fej­lesztő Zrt., hogy még idén beköltözhetünk. Úgy tudjuk, augusztusban megtörtént a műszaki átadás, ennek ellenére november elején még sem az A, sem az E épületben nem üzemelt a lift. Ez szerintem tűrhetetlen – tudtuk meg egy neve elhallgatását kérő lakástulajdonostól. Attól tart, ha felfedné nevét, még tovább húzódna kálváriája.

Információink szerint az A tömbben leszedték a vaskorlátokról a fóliákat, és takarítják az épületet a munkások. A beköltözések már egy ideje tartanak, de még sokan várnak az elmúlt 1-2 évben megvásárolt lakásukra.

– Az egyre jelentősebb, sokaknál több százezer forintra rúgó kötbérrel kapcsolatban eddig csak ígéreteket kaptunk, azt mondták, 20 százalékát még idén megkapjuk, 80 százalékát jövőre, de pontos időpontot még nem adtak. Hivatalos körlevél kiküldését is megígérték, de én még nem hallottam olyanról, aki kézhez kapott volna ilyet – mondta el a panaszos.
Megkerestük a Rákóczi Liget értékesítési irodájának vezetőjét, Deák Szilviát, aki szűkszavúan közölte: – Annyit mondhatok, hogy megkezdődtek a beköltözések, ennél többet csak a beruházó nyilatkozhat.

A Csepeli Lakásfejlesztő Zrt.-nél kérdezősködtünk tovább, kérdéseinkre azonban itt is csak rövid választ kaptunk. Munkatársuk elmondta, folyamatosak a szerződéskötések, de konkrét kérdésekre csak a cég vezetése válaszolhat.

Ezért kérdéseinket – Hány lakó vár még a beköltözésre? Mikor várható a lakások átadása? A kötbéreket mikor fizetik ki, milyen ütemezésben az albérletbe kényszerült vásárlóknak? – eljuttattuk a cég e-mail címére, az info@csepelilakasfejleszto.hu-raAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy pár nap múlva elküldik írásos tájékoztatásukat.

Ez aztán a csúszás!

„Minden erőfeszítésünk ellenére csúsztunk a határidővel, így az első kulcs­átadás 2008 tavaszára várható” – mondta el még februárban az origo megkeresésére Tóth András, a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt.
marketingigazgatója. Az átadások tolódását egyrészt a korábbi generálkivitelező ellen megindult felszámolási eljárás, másrészt az eredetileg tervezett energetikai rendszer szolgáltatójának szerződésszegése okozta.

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a vevők mihamarabb szeretnének beköltözni az új lakásukba, és azzal is, hogy a sajnálatos csúszás számos vevőnek és családjának komoly problémákat okozott” – közölte az origóval az igazgató. „A késés miatt adódó késedelmi kötbért a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt. a szerződés szerint minden arra jogosult vevőnek kifizeti.” Az igazgató azonban azt is elismerte, hogy ez az összeg nem oldja meg a vevőknek a csúszásból adódó összes problémáját.

Forrás: Helyi Téma

3 hozzászólás “Lakóparki rémálom” bejegyzésre

  1. ikszdé szerint:

    De ez legalább úgy-ahogy épülget, nem úgy mint a Korzó melletti épület amit 2 éve szilveszterén akartak volna átadni

  2. lolka szerint:

    “Sokat akar a szarka, de nem birja a farka”-Akkor fizessen kötbért, albérletet,tehát érezze, hogy a zsebére megy a késés ne a kisember szivjon. Csak az abaj, hogy nem ilyen egyszerüek az ilyen dolgok nekünk kisembereknek sokáig kell még szivnunk sajnos. DE MIVAN AVVAL A TETVES G E R I N C Ú T T A L ! MIKOR KEZDIK MÁR EL

  3. titok szerint:

    Lolka!
    Demszky? ígérgete ő is ,hittek neki rá szavaztak.Mi a baj?Ja, hogy hazudtak!
    Na és, ma már ez nem meglepő.

Itt lehet hozzászólni !