Darudombi Sokadalom

Csepel.hu

2013. október 12-én szombaton 10 órától történelmi, hagyományőrző találkozó és vásár rendeztetik Csepelen.

Az esemény színes programja, fellépők, bemutatók és a vásári forgatag biztosítja, hogy egy szórakoztató, különleges napot tölthetnek velünk.

Elég hát a kesergésből, ne tetézzük gondjainkat, de nevessünk bele az ellenség szemébe, s félkézzel is legyőzhetjük az ellenünk fenekedőket. Főleg ha a jövőnket építjük lelkes elégedettséggel, felelősséggel, és nem a múlt árnyaival hadakozunk csak.

Örüljünk hát mindannak, amink van, s az bizony nem csekély!

Kézműveseink hetedhét határon túl megállják a helyüket, őrizve a hagyományokat, régmúlt idők letűnt mestereinek tudományát átörökítve, s mesteri szinten űzve azokat.

Mezőgazdáink finomságai csuda élvezetekkel kényeztetik a földi halandót, mind a növények, mind az állatok mívelésében, és azok feldolgozásában, jó pár hungaricumot előállítva!

Történelmünk nagyjai példaértékű életműveket hagytak ránk, rájuk igazul emlékeznünk a jövőnket építő cselekedet, hiszen az ő példáik mutathatnak utat az elkövetkező ifjú nemzedéknek.

Íjászok, lovasok, barantások hozzák közelebb hozzánk dicső múltunk harctudományát, gyógyítók adják vissza ősi tudásukkal az egész-ségünk, egyensúlyba hozva testünk-lelkünk kibillentségét .

Mindezeket szem előtt tartva rendezünk a Daru dombon immár másodjára vásárt és összejövetelt, kicsiknek és nagyoknak.

Forrás: Csepel.hu

6 hozzászólás “Darudombi Sokadalom” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “Elég hát a kesergésből, ne tetézzük gondjainkat, de nevessünk bele az ellenség szemébe, s félkézzel is legyőzhetjük az ellenünk fenekedőket. Főleg ha a jövőnket építjük lelkes elégedettséggel, felelősséggel, és nem a múlt árnyaival hadakozunk csak.”
    .
    Gyönyörű gondolatok!
    Akár az országos politika szintjén is megfontolható lenne! 😛

  2. Viki szerint:

    Már most imádom 😀 😀 Meg a gyerekek is 😀

  3. Jeniszej szerint:

    Folyik a maszatolás a “sohanemlátottsvájci” hitelek körül.
    Egy selejtes terméket sóztak azoknak az embereknek a nyakába, akik, összetévesztették a szocialista társadalom munkásember segítő hitelezési gyakorlatát a mocskos uzsorás, kizsákmányoló társadalom gyakorlatával.
    Tisztán és világosan megmondta a vezér és társai, hogy ezek most nem mások, mint az uzsorásoknál is rosszabb pénzügyi szemfényvesztők. 🙁

  4. spectator szerint:

    Jeniszej !
    Ha igazad van is, ez egy más téma. Amit írtál, szó szerin olvasható itt az oldalon máshol is. Oda inkább való.

  5. Jeniszej szerint:

    Darudombi Vigadalom, igen, – ez nagyon fontos dolog valójában. – Belátom Rossz helyre nyomtam.
    ))) 😀 (((

  6. spectator szerint:

    Jeniszej !
    Látom, meg tudunk egyezni !

Itt lehet hozzászólni !