Soroksári gyilkosság: felvonulást tart a Jobbik, akár a gyilkos is ott lehet majd

Csepel.info

Az áldozat

A kiskunlacházi gyilkos esete: a tettes is elment a vonulásra és “cigánybűnözés elleni” tiltakozásra

Politikai hasznot szimatol a Jobbik a kegyetlen soroksári gyilkosság után, ezért szombatra tiltakozó nagygyűlést és fáklyás vonulást hirdettek – értesült a Csepel.info. A párt vezetői gyaníthatóan abban bíznak, hogy a bűncselekményt cigányok követték el, és az áldozatot felhasználva sikerül a párt népszerűségét növelni.

Egyszer már történt egy kísértetiesen hasonló eset Kiskunlacházán, ahol a helyiek szintén cigány fiatalokat vádoltak meg egy kislány, Horák Nóra meggyilkolásával még az előtt, hogy a rendőrség befejezte volna a nyomozást. Akkor azonban kiderült, hogy maga az egyébként nem roma származású gyilkos is részt vett az ottani fáklyás vonuláson, melyet szintén az áldozat emlékére és a “cigánybűnözés” ellen hirdettek meg.

A Jobbik a tiltakozó gyűlését és fáklyás vonulását most a soroksári Hősök teréről a gyilkosság helyszínéig tartja meg. A szombaton 16 órától kezdődő rendezvényen Vona Gábor próbálja majd a gyilkosság miatti felháborodást és elkeseredést a párt malmára hajtani. A párt nem minden emberölés után ilyen aktív, csak akkor, ha cigányokat sejtenek a bűncselekmény elkövetőiként: márpedig ebben az esetben is elterjedt, hogy egy nagyobb létszámú roma család, Sz.-ék közül tartóztatott le a rendőrség öt embert nem sokkal a tragédia után. Mivel a gyilkos a kriminálpszichológus szerint szadista lehetett és minden bizonnyal élvezte a 36 éves asszony megölését, könnyen elképzelhető, hogy – csakúgy, mint Kiskunlacházán – most is jelen lesz a megemlékezésen, csak hogy lássa a fájdalmat és tehetetlen dühöt a résztvevők arcán.

A gyilkos egyébként a legfrissebb hírek szerint rengeteg nyomot hagyott maga után, köztük feltehetően DNS-alapú azonosításra alkalmasat is. A Blikk szerint a férj a hamvasztás előtt elbúcsúzott feleségétől, és megfogadta, hogy szeretetben neveli fel a fiát, bár úgy érzi, puszta kézzel tudná megfojtani felesége gyilkosát. A Bors értesülése szerint a rendőrség megtalálta valakinél az egy hete, esti kocogása közben meggyilkolt nő telefonját. Az illetőt azonban nem vették őrizetbe, mert igazolni tudta, hogy pár napja vásárolta a készüléket. A Bors szerint egyébként a környéken élő nők nem érzik magukat biztonságban, és civil önkéntesek kísérik őket a busztól hazáig. Ez a félelem nagyon is megalapozott: a gyilkos ugyanis ráérezhetett az emberölés ízére, és ismét megpróbálkozhat hasonló cselekménnyel.

Csepel.info

36 hozzászólás “Soroksári gyilkosság: felvonulást tart a Jobbik, akár a gyilkos is ott lehet majd” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Tombol a gyilkolás a közterületen akkor amikor a közteresek meg a bliccelőt marcangolják.
    Undorító ez a túlkapás a kihízott közteresek részéről.
    Olyan mikor az ordasok a bárányra támadnak.

  2. Jeniszej szerint:

    “A jó asszony a szabadságáért küzd.”
    Folyik a megfélemlítés!
    Senkinek nem ismerősek ezek a képek a közeli múltból, hogy mi történik egy demokratikus berendezkedésű ország fővárosában 2013-ban.

  3. Bugi szerint:

    Szánalmas és gyomorforgató.

  4. jojo szerint:

    Kilóg a lóláb! Egy aljas gyilkosságból csinálnak egy még aljasabb politikai műsort. A meggyalázott áldozat és gyászoló családja, gyermeke nekik csak eszköz. Gátlástalan, kegyeletsértő, agresszív, szavazatvadász csürhe.

  5. großmutter szerint:

    Az a szánalmas és gyomorforgató, hogy nem telik el olyan hét, hogy ne történne hasonlóan kegyetlen gyilkosság.

    A jobbiknak sincs kapacitása minden gyilkosság után felvonulni, ezért nincsenek ott minden eset után.

    Hol olvastad te, hogy a cigányság ellen irányul a felvonulás? Teljesen mindegy, hogy az elkövető milyen származású volt, hasonló sorsot érdemelne, mint az a szegény asszony.
    Itt egy megemlékezésről és felvonulásról van szó, ami a két hét alatt beígért rend és biztonság mellett áll ki – ami elmaradt már lassan három éve.

    Sajnálatos, hogy összekevered a tisztességes megemlékezést és felvonulást a politikával, sőt, az is sajnálatos, hogy erre egyes egyedül a jobbik hajlandó.

    Miért nem tart a fidesz megemlékezést, miért nem áll ki a magyar emberek biztonságáért? Ja, mert akkor borulna a bili, hogy nem tud rendet tenni ebben a kibszott országban.

    Még keményebb törvények és halálbüntetés, önfenntartó NEM WELLNESS szállodaként működő börtönök, ez a MEGOLDÁS!

  6. Gordon szerint:

    “A jobbiknak sincs kapacitása minden gyilkosság után felvonulni, ezért nincsenek ott minden eset után.”

    Nincs? Pedig semmi mást se csinálnak (kivéve, mikor nyilatkozatokat írogatnak alá az mszp-nek).

  7. großmutter szerint:

    Dagadék!

    A jobbik azt teszi, amiért a szimpatizánsai a parlamentbe küldték őket. Persze a kétharmad sok mindenre jó, de nem sokáig. Hosszú távon nem kifizetődő a simliskedés!

  8. Gordon szerint:

    großmutter szerint:
    2013. október 03., csütörtök – 15:14

    “Dagadék!

    A jobbik azt teszi, amiért a szimpatizánsai a parlamentbe küldték őket.”

    Egyszer majd kiderül, hogy ki, miért, és mennyivel támogatva “küldi” a Jobbikot…

  9. Nemmondommeg szerint:

    A sok pártkatonának üzenem aki itt unatkozik minden nap, mint pártfüggetlen nem rasszista, csak egy saját hazájában elnyomott állampolgár: Teljesen mindegy a származás. EGYENLŐSÉGET szeretnénk. Mindenben. Ne legyen kettős mérce, ne legyen különbség ember és ember között. Mindenkire vonatkozzanak a büntetőszabályok, de mindenkire vonatkozzanak, az adójogszabályok is.
    Az elmúlt 24 év megmutatta, hogy nincs visszatartó erő.
    Miért kap ingyen ennivalót, innivalót, fűtést, televíziót, kondigépeket, borítékot, ….egy elítélt gyilkos aki soha életében nem dolgozott ? Egy beteg aki végiggürcölte az életét és kórházba kerül ennek töredékét sem kapja és néhol tisztességesebben bánnak a rabokkal mint egy kórházi beteggel.

  10. tsepeli szerint:

    nesztek ez a ti szintetek gyurcsányista cigánybabusgató moslékok:

  11. felix szerint:

    tsepeli!
    Eztetet a szintetet te nem értheted, mert mélyen alatta vagy.
    Jeniszej faterjának a disznajaival verekszel az alomért.

  12. tsepeli szerint:

    ott púposkodsz a videón a zsírdisznó mellett biztos te szarházi.

  13. Vátesz szerint:

    Ekkora pofátlanságot már régen írt le a Csepel.info! Cseppet sem vagytok elfogultak! Mindenki magából indul ki! Aki írta ezt a cikket, az abból indul ki, hogy senki semmit nem tesz önzetlenül, például nem önzetlenségből utaztatja a cigányokat szavazni Baján!
    Én is ott leszek szombaton a Hősök terén, csak azért mert rettenetesen fel vagyok háborodva!
    Csepel.infó, miért nem azon polemizálsz, hogy Pintér két hét alatt rendet rak Sándor belügyminiszter miért nem rakott már rendet három éve!
    Kérdem én, a budapesti 17. VK. képviselőjelöltjei, Németh Szilárd és Szabó Szabolcs nyilvánított-e részvétet a családnak és a megdöbbent soroksáriaknak? Azt hiszitek, a rezsicsökkentés mindenre gyógyír? Csókoltatja az eszes parasztgyerek a más tollával ékeskedő FIDESZ-t!

  14. felix szerint:

    zsepeli!
    Mit röfögsz?

  15. tsepeli szerint:

    terápiás célzattal nézd meg egymás után 100szor, addig is kushadsz a büdös kis óladban.

  16. felix szerint:

    Mit nézzek meg te farok?
    Bűnözőket látok és nem a cigányságot.

  17. fghfjhgkjhk szerint:

    tsepeli, nincs a videón ott Gordon. 😀

  18. felix szerint:

    A zsírsertéseket a feldolgozó iparnak adják el.

  19. Vátesz szerint:

    Szégyenletes a Fidesz hozzáállása a cigányok által elkövetett gyilkosságok áldozatainak hozzátartozói részére fizetett kárenyhítéshez!
    A köztársasági elnök Horváth Kittivel törődik, a tanár úr gyermekeivel pedig nem!
    Balog Zoltán a cigánygyilkosságokkal kapcsolatban százmilliókat akar kifizetni mindannyiunk pénzéből, de a cigányok által meggyilkolt Szögi Lajos családjának nem jár állami kárenyhítés!!!
    Szégyelljétek magatokat!

    A köztársasági elnök nyilvánított részvétet a meggyilkolt soroksári nő családjának? Balog miniszter fog kárenyhítést fizetni az áldozat családjának? Egyáltalán, melyik párt ítélte el a gyilkosságot a Jobbikon kívül? Nem szégyellitek, hogy a kiírtásra ítélt magyarok szavazataira mégis számítottok?!!! Biztosak vagytok benne, hogy Baján a megismételt választáson a cigányok megint elmennek szavazni rátok?

    Apropó kedves Csepelinfó! Tényleg semmilyen politikai számítás nem volt, illetve nincs benne, hogy a Kun-Deme duó által elkövetett gyilkosságot évek óta a Csepelinfón szerepeltetitek?

    http://hvg.hu/velemeny/20101208_szogi_karterites_fidesz
    Szögi Lajos családjának kártérítése: az állam nem vállalja?
    2010. december 08., szerda, 07:15

    A hét elején a törvényhozás elutasította azt a javaslatot, hogy a Szögi Lajos családjának megítélt 46 millió forintot a költségvetés állja, mert a gyilkosság börtönbe zárt tettesei képtelenek azt kifizetni.
    A hétfői ülésnapon a T. Ház elé egy olyan törvénymódosító javaslat is bekerült, amelyet a 2006. október 15-én, Olaszliszkán, a gyermekei szeme láttára meglincselt Szögi Lajos családja kártérítésének érdekében nyújtottak be. Mint ismeretes, az áldozat hozzátartozói által indított perben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság 2010. október 20-án, első fokon 46 millió forintos nem vagyoni kártérítésre kötelezte a gyilkosság tetteseit. Dr. Kocsis Ottília tanácsvezető bíró indoklásában elmondta, hogy az áldozat minden családtagjának sohasem múló traumát jelentett a köztiszteletben álló apa elvesztése. A borzalmas gyilkosság után a tanár mindhárom lánya pszichiátriai kezelésre szorult, édesanyja a megrázkódtatástól szívinfarktust kapott, a feleség pedig azóta egyedül gondoskodik a családról.

    Csakhogy a 157 évre elítélt nyolc elkövetőnek nem áll módjában sem most, sem később fizetni, mert egyikük nevén sincs már olyan vagyon, amelynek értéke akárcsak megközelítőleg is fedezné a tartozást, amit így csak a rabmunkáért kapott pénzekből lehetne fedezni. Azaz a Szögi-családnak reménye sincs arra, hogy a megítélt összegeket valaha is kézhez kapják.

    Valószínűleg ez az abszurd (s nem egyedi) helyzet motiválhatta az MSZP részéről Ficsor Ádám és Juhász Ferenc képviselőket, akik november 8-án (!) Kövér László házelnöknek benyújtották a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítéséről szóló 2005. évi CXXXV. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatukat, amit a Jobbik is támogatott (!). A beterjesztésben többek között az áll, hogy „Az áldozatsegítésért felelős miniszter – kérelemre, különös méltánylást érdemlő esetben (kiemelés tőlem), a 7. §–ban meghatározott kárenyhítés helyett – a kárenyhítésre jogosult áldozat javára jogerősen megítélt, az elkövetőt terhelő kártérítés megfizetését a központi költségvetés terhére átvállalhatja.”

    A beterjesztés hétfőn került az országgyűlés elé, amely azonban 117 igen és 215 nem szavazattal még tárgysorozatba sem vette a módosító javaslatot. Az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői támogatták a javaslatot, ám a kormánypárti frakció tagjai – 8 igen és 11 tartózkodó szavazatot leszámítva – nemmel voksoltak. A megdöbbentő állásfoglalással kapcsolatosan az egyik igennel szavazó Fidesz képviselő elmondta, hogy maga is érthetetlennek tartja képviselőtársai döntését, bár hozzátette, hogy a javaslat váratlanul érte őket, nem volt róla szó a frakcióülésen.”

  20. felix szerint:

    Ebből is látszik, hogy a fideszes honatyák többsége képtelen önállóan gondolkodni.

  21. Vátesz szerint:

    A FEJ gondolkodik helyettük, ha meg nincs egy épkézláb ötlete, akkor KÖLCSÖNVESZ!

  22. Bobek szerint:

    Abból a füzetből amit még Pősze Lali írt annak idején…

  23. Vátesz szerint:

    Balzsay: ebből elég volt!

    Soroksári lakos a korábbi profi ökölvívó-világbajnok Balzsay Károly. Szerinte az utóbbi egy-másfél évben erősen romlott a közbiztonság a kerületükben. Bár a felesége nem kocog, a húga igen, ám erről Karcsi a jövőben sietősen lebeszélte a sógornőjét.

    – Ebben az ügyben a halálbüntetés igazán célravezető, elrettentő erejű, elvégre a gyilkosok 20-30 év múlva szabadulnak, és ott folytatnák, ahol abbahagyták – mondta a bokszoló, akinek házában jártak besurranó tolvajok (golfütővel futamította meg őket), és a kocsiját is feltörték.

    Sommásan leszögezte: ebből elég volt! Tudatta, részt vesz az elvetemült gyilkosságra emlékeztető szombati soroksári fáklyás felvonuláson, majd a vasárnap 14 órakor a Petőfi hídtól, a Boráros térről rajtoló 8400 méteres emlékfutáson is.

    Forrás: borsonline.hu

  24. kilgore trout szerint:

    89′ óta Fidesz-szavazó, -tag, továbbá szakpolitikus voltam a pártban. Egészen 2006-ig, amíg ki nem derült számomra, hogy a Fidesz aljasabb, mint az MSZP. Elhiteti ugyanis az emberekkel, hogy nemzeti párt, közben képviselői saját házukba hívva egyeztetnek az MSZP képviselőivel, hogy csak egy apróságot említsek.
    Nem vagyok Orbán-fóbiás, sőt (!), de maguk szerint miért beszél(t) oly nagy tisztelettel a pufajkásról?

  25. Némo szerint:

    Félrekeféltél, fejedbe szállt a dicsőség amit nem tudtál kezelni, belerúgtál mindenkibe, aki addig a barátod volt, félreállítottak, ezért most mocskolódsz. Szerintem inkább te vagy az aljas! Hiteltelen, szavahihetetlen ember vagy.
    Aki ismer, tudja rólad az igazságot, úgyhogy inkább vonulj vissza nyugdíjaskorod kényelmébe!

  26. kilgore trout szerint:

    Ezt kinek írta, Némo?

  27. Hétfánfüyülő Rézangyal szerint:

    Véleményem szerint ez a sajnálatos esemény nem politikai ügy, hanem egy végtelenül aljas bűnügy, ezért a legfontosabb dolog az elkövetők mielőbbi elfogása és megbüntetése. Pártoknak és politikusoknak felhasználni, a saját elveik szerint manipulálni a történteket, ízléstelen és túl sok együttérzésre nem utal.

  28. KUKLUXKLAN szerint:

    MINDENKI SOROKSÁRRA !
    HALÁLBÜNTETÉST A GYILKOS BŰNÖZŐKRE !

  29. Jeniszej szerint:

    Lámpavasra velük!!

  30. Vátesz szerint:

    Aki a Hősök terére megy Soroksárra Csepelről, mehet a soroksári révvel is. Minden órában, 00 és 30-kor indul Soroksárról, Csepelről pedig 03 és 33-kor.

  31. ... Grün szerint:

    “Az áldozat férje lelőtt egy cigánybűnözőt a 90-es években. Mint ismert, Kardos Lajos rendőr volt korábban.”
    .
    Erről mintha eddig nem esett volna szó!
    .
    http://magyarhajnal.com/exkluziv-cigany-verbosszu-aldozata-lett-kardos-krisztina/

  32. tsepeli szerint:

    jól tette bár minden rendőr lelőne egyet!

  33. anyád szerint:

    “Politikai hasznot szimatol a Jobbik a kegyetlen soroksári gyilkosság után”

    hát a jó kurvaanyátok.

    ma meg megszöktek a sajnos még életben lévő cigánygyilkosok a háziőrizetből.
    mi a lófasznak kéne történnie ebben az országban, hogy bombagyáros clodo haverja repüljön a belügyminiszteri székből???

  34. anyád szerint:

    “Egészen 2006-ig, amíg ki nem derült számomra, hogy a Fidesz aljasabb, mint az MSZP”

    akinek ez mára nem egyértelmű, az rosszabb/aljasabb bármelyik gyurcsanyistánál.

  35. kilgore trout szerint:

    anyád: nekem ne mondja, pont erről írtam
    Nemzeti lobogónkat lobogtató idióták, akik egyet tudnak: “komcsizni”. Azt, hogy Vitya ugyanannak a páholynak a tagja, amiben Gyufa bácsi volt tag, még nem is hallottak. Ezért nincs itt változás huszoniksz éve, nem nyúlnak egymáshoz, mert ugyanabból az akólból valók. A sok birka meg mutogat és fütyül egymásra, mint a Fradi-Újpest meccsen.

  36. Vátesz szerint:

    Köpönyegforgatók, megjárták az utat a szélsőliberálistól a “szélsőjobbig”, s közben mindenhonnan összelopkodtak ötleteket, mert sajátjuk nincsen! Tényleg egy alomból származnak, kicsit acsarkodnak egymásra, hogy a nép minden része ki legyen elégítve, holott csak a saját érdekeiket szolgálják. Elzavarni a politikai osztályt!

Itt lehet hozzászólni !