A lakosság szerint a szobordöntés túlmegy a jó ízlés határán

Századvég

A Századvég 2013. szeptember végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a magyar lakosság döntő többsége úgy véli, túlmegy a jó ízlés határán a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetésén történt, Orbán Viktort ábrázoló szobor ledöntése. A megkérdezettek közel felének romlott a véleménye Bajnai Gordonról a történtek után.

2013. szeptember 29-én a Magyar Szolidaritás Mozgalom, az Együtt 2014–PM szövetségesének kormányellenes demonstrációján aktivisták ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot. A tüntetésen Bajnai Gordon is beszédet mondott. A Századvég legfrissebb kutatása a tüntetésen történtek ismertségét, valamint társadalmi megítélését vizsgálta a felnőttkorú magyar lakosság körében.

Az ügy ismertsége kifejezetten magas, a lakosság 85 százaléka értesült a Magyar Szolidaritás Mozgalom által szervezett demonstrációról és az ott történtekről. Kiderült továbbá, hogy a magyar lakosság jelentős többsége (85 százaléka) úgy érzi, a szobordöntés túlmegy a jó ízlés határán, mindössze 13 százalékos volt azok aránya, akik szerint az akció még a jó ízlés határán belül maradt.

Amellett, hogy a többség szerint az akció túlmegy a jó ízlés határán, a megkérdezettek több mint háromnegyede (77 százaléka) nyilatkozott úgy, hogy a szobordöntés szélsőséges politikai magatartás, és csak minden ötödik lakos nem tartja annak.

A kutatás tanúsága szerint közel minden második lakosnak (a válaszadók 46 százalékának) romlott a véleménye Bajnai Gordonról a történtek hatására. Majdnem ugyanennyien voltak azok a megkérdezettek, akik véleményét nem változtatta meg érdemben a fenti esemény (45 százalék), továbbá a lakosság csupán 3 százalékánál javult a politikus megítélése a szobordöntés után.

Forrás: Századvég.hu

19 hozzászólás “A lakosság szerint a szobordöntés túlmegy a jó ízlés határán” bejegyzésre

  1. Aladár szerint:

    Nem a szobordöntéssel van a probléma, az teljesen rendben van. Ami utána történt, a letört fej és test hurcibálása, az már tényleg kicsit sok. De ettől Bajnai is elhatárolódott. Ez a Szolidaritás akciója volt, amibe Bajnait nem avatta be.

    Részlet az Együtt 2014 elnökségének közleményéből:
    “Ez a Szolidaritás performansza volt, amelyről a Szolidaritás néhány nappal korábban tájékoztatta a szövetség vezetését, és amely az elnökségi tagok többségének az ízlésével, vérmérsékletével nem esett egybe. A fejhordozásról és a Dopeman-számról nem volt előzetes tudása az elnökségnek, ezekről lebeszéltük volna a Szolidaritás szervezőit.”

  2. tsepeli szerint:

    primitív zsidócigány pityinger.

  3. Etikus szerint:

    Egy vezetőnek, előre kell gondolkodnia, s nem utólag üres maszlag magyarázatokkal hülyíteni a nagyérdeműt. Hatás, ellenhatás, politikában különösen kötelező alkalmazni. Ezt nem tanulta meg az USÁ-ban sem? A lehúzás, az megy neki, minden szinten, annak ellenére, hogy “nem értettünk hozzá.” S közben milliárdos lett. Tényleg, mi van a Széll Kálmán téri szép épülettel, amelyet “olcsón megkapott,” privatizáció címszó alatt. A volt posta épületével? Akik most a Mamutban bérelnek horribilis összegért helységet.
    Nagyon kelhetett neki, ha a posta a tulajdonát megkapta, ők meg most bérelnek!
    “Jó kis buli” tulajdonjogot, bérleti jogra elfecsérelni. Valakinek. Mennyi gazemberség van már eddigi életútja mögött, s most már a fletó sem kell neki, akinek csak nem mindent köszönhet a sunnyogó, pislogó.
    Pszichiáterek azt mondják, írják, hogy amikor pislog, nos akkor hazudik a legnagyobbakat, egyfolytában.

  4. ... Grün szerint:

    Bajnaiék az indulatokra építenek
    “Miközben egyre zavarosabb magyarázatokat adnak arról, mit tudtak az Orbán Viktort ábrázoló „szobor” hétvégi ledöntéséről és meggyalázásáról, Bajnai Gordonék nyilatkozataiban hangsúlyosan megjelent az indulatok elfogadhatósága, „építő erővé formálása” a kampányban.”
    .
    Látják, hogy itt már a saját szimpatizánsokon kívül a zértelemre nem lehet építeni! 😛
    .
    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/bajnaiek-az-indulatokra-epitenek-1187846

  5. ... Grün szerint:

    Az MSZP szerint trükközni akar a Fidesz a választásokkal

    “A múlt héten egy rádióműsorban Navracsics Tibor mondta azt, hogy a könnyebb technikai lebonyolítás miatt külön tartaná az országgyűlési és az EP-választásokat. A Népszabadság és a Népszava már hónapok óta arról cikkezik, hogy politikai megfontolásokból a Fideszben ezt a megoldást tartanák előnyösebbnek, ugyanakkor a párt politikusai hivatalosan ennek ellenkezőjét mondják.”
    .
    Harapjátok már el a nyelveteket!
    Maga a feltételezés is bűn egy ilyen szavahihető és trükközés nélküli pártról! 😛 😛
    .
    http://index.hu/belfold/2013/10/03/az_mszp_szerint_trukkozni_akar_a_fidesz_a_valasztasokkal/

  6. Gordon szerint:

    Kapkodnak az etánsak… tudják hogy alkalmatlanok.

  7. ebihal szerint:

    Mit vártatok a Századvégtől?

  8. Nagy József szerint:

    A libás a Hajdú-bétről sem tudott semmit,ő csak a milliárdokat tette zsebre.Gusztustalan,gyáva féreg,még a saját bandáját sem meri megvédeni,egy igazi féreg.És ez miniszterelnök lehetett a hazánkban.Szégyen!Igen vastag bőr van azon a libafejű pofáján.

  9. ... Grün szerint:

    Igazad van Katika!
    Ha már lúd akkor legyen Kövér!
    Vagy inkább plüss-maci?! 😛 😛
    http://www.kephost.com/images4/2013/3/16/a1_2013_3_16_ma4txb7xr6.jpg

  10. Etikus szerint:

    Bengázernek és társainak………
    “Vasárnap ledöntöttek egy szobrot, amely valójában nem Orbán Viktoré, hanem a pontosan egy évvel ezelőtt a politikai kultúra megújításáról szónokoló Bajnai Gordoné volt – véli Schiffer András, az LMP társelnöke, frakcióvezetője.”

  11. ... Grün szerint:

    Nem lehet olyan Bajnai, hogy Orbán szobrokat tart a lakásában!
    Vagy csak beszélget vele?! 😛 😛
    .
    Úgy van mint Grün a Siratófalnál?!
    Húsz éve járok ide évente, de mintha a falnak beszélnék!

  12. felix szerint:

    A Bengázerek most stadionokba nyomják a vasbetont.
    Ugye lökött Etikus?

  13. Etikus szerint:

    Lökött az, aki világra hozta a még lököttebb, degenerált idióta fiát. A sátánt!

  14. Etikus szerint:

    Látod, erre sem tudtál válaszolni, mert “csak” sátánnak születtél, aki állandóan gyűlölködik, provokál, bosszút áll, az agyatlan, aki még más tollával sem tud ékeskedni.
    Etikus szerint:
    2013. október 02., szerda – 08:21

  15. Etikus szerint:

    Azért annyit “kaptál” odafentről, hogy a neveden történő megszólításra, ha nem is azonnal, (mindenkor) bejelentkezel. (9:52)

  16. Etikus szerint:

    Kér segítséget és tekintess vissza arra az időszakra, az ország akkori gazdasági helyzetére, amikor a Népstadiont kezdték építeni, hogyan és milyen körülmények között (emberek ezreivel), téglajegyek stb. Mikor is adták át, rendeltetésének? Párizsban az Eiffel-tornyot mikor építették, a Széchenyi lánc-hidat stb.

  17. felix szerint:

    Etikus!
    Ne szid anyádat azért mert megszülte a sátánt.
    Egyszerűen csak elfelejtett lehúzni.
    Amikor hivatkozol egy időpontra akkor a cikk címét is add meg akkor, ha nem az adott oldalról van szó. mert így a marhaságaid megválaszolatlanul maradnak.
    11:14.
    Tudod én visszaszoktam olvasni.
    De ezt te a sátán nem teszed meg, mert egy vagy az angyalok közül.
    A farkangyal.

  18. hitetlen szerint:

    Csak nem kérdezősködött a média ? Nahát-nahát ! o-ó

Itt lehet hozzászólni !